Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
És az adapter ügyben nem tud valaki segíteni? Kb mekkora összegre számítsak?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Na akkor majd jövõhéttõl lehet nyomkodni az enyimét is ;)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem egyik szárban 5-ös olaj, kb 145 mm fentrõl az olajszint, másikban 20-as olaj, ugyanennyi olajszint. gyors mindenképpen, befelé és kifelé is. szerintem betömök pár lyukat a jobb szárban, vagy csináltatok egy másik olan lapkát, ami a nyomórud feje alatt van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Na itt a tuti infó:
2,5 es és 30 as kell bele, a Te súlyodhoz.

Ejtett váll nekem csak az van amit használok, de van bordó laposam :)

Átütõs agyat szvsz nem lehet meghúzni. Ha kotyog akkor kotyog...

bptitans.hu

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Hétvégén tesztelek és ha nem tetszik, akkor cserélek olajat. Ja és van valakinek esetleg ejtett válla (ha lehet bordó), tudnék adni érte egy laposat. A másik, kéne az 185ös avid cps-hez adapter, mert ami gyárilag van az nem fog rámenni (vagy ezt meg lehet oldani alátételezéssel?).

Kicsit off. Az átütõs agy, amit kaptam hozzá kicsit kotyog, mivel még soha nem volt ilyenem nem is tudom, hogyan tudom meghúzni?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
amirõl L.Cs. beszél elvileg be van rakva a rugó tetejére, ha nincs akkor nics a villádhoz...

A fentebb említett viszkozitású olajokkal nekem nagyon lassú volt...
Gyárilag a Jobb szárba 185ml 15w a ballba pedig 200ml 5w-s jár, de ha hiperérzékeny villát szeretnél akkor 10W és 2,5W kell bele, még ma megmondom mennyi.

bptitans.hu

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
én 64-hez, sárga + fehér, ez még puhább, nekem így jó déhára.
elõfeszíteni kis mûa. korongokkal lehet, simán be kell rakni a kupak alá.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Amikor sokat eszek akkor olyan 60kg, most beraktam a egy sárga és egy szürke rugót. A manual szerint ez naggyából megfelel, és inkább a puhább véglethez hajlik mint a keményhez. Ha esetleg ez így túl puha és nem akarom visszarakni a sárga rugót, akkor hogyan tudom elõfeszíteni (hallottam valami "pogácsáról").

PiciP

PiciP

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Az lenne a kérdésem, hogy nem tudja-e véletlenül valaki, hogy az én kis Marzocchi Bomber MXC-ECC telómnak kifelé jövet miért van valami iszonyatosan szar hangja. Amúgy mûködik rendesen, nem ereszti sem a levegõt, sem az olajat. Olajcsere kellene netán neki? Vagy a szelepekkel lehet gond? Milyen olaj kell egyáltalán bele?

Na még annyit hozzá, hogy nem laza a telónak semmije, nincs elrepedve, és a hang, amit kiad olyan mindtha buborékos folyadékot préselnék át valami szûk lyukon? Lehetséges, hogy ez a helyzet?
Na meg még egy kérdés: milyen pumpát érdemes venni hozzá? Valami olcsó, de megbízható típus érdekelni, ha lehet, akkor egy bolt nevével, ahol kapható...

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
http://www.sram.com/...x/oil_chart.php

és

http://www.sram.com/...tuning_tips.php

a te barátod ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
bal szár (kompresszió - szürke) 10w-s
jobb szár (visszacsill. - fekete) 20w-s

~ 170-175 ml kell mindkét szárba, lényeg, hogy feltöltve, rugó nélkül összenyomva (párat ki-be tologatva - kijöjjön a levegõ) a tetejétõl mérve ~145mm-re legyen az olaj teteje.

Motul olajból van 20-as, 10-es meg Motul, Castrol, Motorex, stb...

hány kiló vagy?

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Milyen olaj van benne gyárilag és mennyit érdemes belõle vennem? A feltöltés mennyiségérõl hol találok adatokat? A rock shox honlapján csak egy 3 oldalas manual van, de abba nincs semmi érdemleges.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás

Gui: a perselyeztetést, majd a szakik ;)

ez kb mekkora kiadas saccperköbö??
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Na megérkezett a bordó boxxerem. Összeraktam minden tökéletes, de kemény. Mivel kaptam hozzá puhább rugót ezért ez orvosolható. A kérdésem, hogy hogyan tudom kicserélni és melyik oldalra érdemes rakni? Az természetes ha egy pici olaj megjelenik a becsúszón (csak az egyiken).

- rugócsere: felsõ váll kilazít, kupak kicsavar, rugó kicserél, összerak.
- folyás: nem kéne neki. szedd szét, pucold ki alaposan a szimeringeknél, cserélj olajat. ha ezután is folyik, akkor szimering csere. pucolás egyébként 1,5-2 havonta legkésõbb.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
giant181:Villa szétszed, kitakarít, majd zsírzás:

"Zsír Manitou teleszkópokhoz (Motorex) 350g 2 990 Ft"
azért nem 8 ezer, de vau

összerak, örül.. ;)
és ha tényleg alap suntour, akkor abban ugyan nincs olaj, csak zsír elvileg...

Gui: a perselyeztetést, majd a szakik ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Na megérkezett a bordó boxxerem. Összeraktam minden tökéletes, de kemény. Mivel kaptam hozzá puhább rugót ezért ez orvosolható. A kérdésem, hogy hogyan tudom kicserélni és melyik oldalra érdemes rakni? Az természetes ha egy pici olaj megjelenik a becsúszón (csak az egyiken).

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
akkor nem kell fosnom ,hogy kette torom .... :)

Perselyeztetes bovebben leirnad ha megkerlek ra szepen ?

Kerlek szepen :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

giant181

giant181

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
2004-es Merida 580-asomban levõ alap SR Suntourom van. A becsúszókon megjelenik az olaj (gondolom ez természetes... :D ). Az lenne a kérdésem, lehet-e ezt a telót zsírozni, nem lesz-e attól vmi gáz? Olajjal keveredik v vmi... Úgy értem külsõleg, ott, ahol a becsúszó belemegy a lábba. Lehet tök láma kérdés, bocs ezért, de elég fosul mozog szegényke és vmit javítani szeretnék a mozgásán/útján...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
kotyogásnak hívják, használni használhatod, javítani talán perselyeztetéssel?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
lenne egy kerdesem arra lettem figyelmes ,hogy valami nyicereg a bicajom frontjarol.... megforditottam a kerot kivettem a kereket es megmozgattam a suntour m2000 es telom szarait amik sajnos 1mm mozognak elolre hatra es ekkor adjak ki azt a cicergo zajt.
Kerdesem az lenne ez javithato e vagy sem? Hasznalhatom e a biciglit e vagy egeszsegem erdekeben azonnal cserljem ki egy merevre....
Tom Ritchey