Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

PiciP

PiciP

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

szörcsögni fog mindig:)
ne zavarjon!

Mondhattad volna kicsit kíméletesebben is...Feltöltött kép

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
szörcsögni fog mindig:)
ne zavarjon!
Autist Team:)

PiciP

PiciP

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

szelep jön vissza, mögötte a nyomás csökken ezért felforr. akár 10 celsiuson is. buborékok keletkeznek benne, majd összeroppannak. kavitáció. hajócsavaroknál még a "lapátok" acélját is elhordja a víz. akár.

folyadékok alacsonyabb nyomáson alacsonyabb hõmérsékleten forrnak, ugye
víz: 0m 100 celsius, 6000m kevesebb. légnyomás!

Hát ez nem jutott volna eszembe... Ebben az esetben jól sejtem, hogy nem tehetek a hang ellen semmit? Vagy létezik olyan olaj, ami tolerálja az ilyesmit?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nkarcsi nekem van olyan, amit kersel, adj emilt és átküldöm valamikor.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de ha az szar, akkor már szar lesz a psylo, a reba, az ezer éves boxxer is:-)
ez már csak ilyen fórum

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
de legalább ne általánosítanátok, hogy a marzo szar. szar a marathon is, a 888 is, a 66 is, a monster is, a shiver is? vagy csak a drop off comp? :P do comp tulajok nem megsértõdni
pike azért túlmutat a 60-on, majd õsszel esetleg a használtakat, amikor kiderül hogy az is mekkora szar. ;)

sáti

sáti

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
csak elmondtama véleményem.nemt artoma marzo-t vmi sokra.ismerettségi körömben elég sokat gallyra vágtak már

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
random.
pike?
látszólag ivszont csak gyorszáras villákat írt.
marzó dj: nem mozog, cserébe kõnehéz
black: régi: hidegben nem mozog, cserébe csomót lehet kötni rá
black új: télen is mozog, cserébe továbbra is masnizható
és az összes 30mm-es becsúszós villa is.
ha ilyesmibe gondolkodsz, inkább 2003-as dj 3, azok még jók voltak.
esetleg tullio-s psylo, hátha van...

ez a marzó töréses post meg igen aranyos volt! :-)
szervízest azért keres hozzá mindenki, mert nem mozognak.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

marzo-t meg ne akarj venni,mert össze vissza törik,kõnehéz és szar,akárki akármit mond.szerinted miért keres mindenki szervizest hozzájuk?

nah ezek a hoszászólások aztán épitõ jellegûek!!

ha van 60e és gondolom agreszorulni kell a villa,akor psylo vagy valmi merevebb cumó.
ha csak dört sztrit akor emg idei vagy 04es dj..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

sáti

sáti

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Sziasztok!Teló vásárlásán gondolkozom.60000 forintom van rá(épp,lehet hogy lesz egy tizessel több).2 versenyzõ van.Manitou Black,vagy DJ3.
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=22240

Ez a DJ.Namármost megér-e ennyi pénzt?

Blackbõl pedig fogalmam sincs milyet érdemes venni.Használtan itt olyan 40000 körül vannak Elite-k az apróban(de láttam már 35000ért is) .Blackbõl tudom van több féle is.Comp és Sport azok mennyire jók(tudtommal fluid flow van mindkettõben)?Vagy csak TPC+-osat érdemes venni?És ha nem újonnan veszem a villát akkor miket kell nézni,hogy ne legyek átverve.Mert sztem 35000 nem sok egy Black Elite-ért,csak lehet hogy valami gáz van vele(túl olcsónak tartom).

Elõre is köszi

haverom most vett black comp-ot,teljesen korrekt villa,kimozogja az utját,szalfasza.marzo-t meg ne akarj venni,mert össze vissza törik,kõnehéz és szar,akárki akármit mond.szerinted miért keres mindenki szervizest hozzájuk?ha már ennyi pénzed van akkor tényleg black vagy vegyél rock shox duke-ot.azzal biztos nemlesz bajod az életben.a probikeban van használtan 37ért ,fekete,és a bolt vállal rá garit is.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a black meg a dj messze nem ugyanaz a kategória. a dj (pláne a 04-es) egy olyan üsd vágd dirt villa elég komoly súllyal, nem olyan finom mozgással, lassú csillapítással, a black meg egy light fr, enduro villa. mellesleg ha >60 ezred van akkor miért nézegetsz 30-40 ezres villákat? annyiért már lehet venni jót is. de elsõként el kellene dönteni hogy mire akarod használni. csak azt ne mond hogy dh-zni ;)

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Sziasztok!Teló vásárlásán gondolkozom.60000 forintom van rá(épp,lehet hogy lesz egy tizessel több).2 versenyzõ van.Manitou Black,vagy DJ3.
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=22240

Ez a DJ.Namármost megér-e ennyi pénzt?

Blackbõl pedig fogalmam sincs milyet érdemes venni.Használtan itt olyan 40000 körül vannak Elite-k az apróban(de láttam már 35000ért is) .Blackbõl tudom van több féle is.Comp és Sport azok mennyire jók(tudtommal fluid flow van mindkettõben)?Vagy csak TPC+-osat érdemes venni?És ha nem újonnan veszem a villát akkor miket kell nézni,hogy ne legyek átverve.Mert sztem 35000 nem sok egy Black Elite-ért,csak lehet hogy valami gáz van vele(túl olcsónak tartom).

Elõre is köszi
NO OFF,USE SEARCH

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Vagy, ha valakinek van egy kis ideje légyszi írja le milyen sorrendbe bontsam szét, hogyan eresszem le az olajat, egyszóval mindent. Elõre is köszi.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Ezeket láttam már, de nincs olyan, amin képeken látható mi micsoda, hogyan lõjem be. Elsõsorban a csillapítõ szelepekrõl kéne, és az azt állító bizgentyûkrõl.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
http://www.sram.com/...ers_English.pdf
http://www.sram.com/...shox/boxxer.php
szetszedni meg ugyan ugy kell mindet.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
És hol találok manualt a 2002-eshez, amiben le van írva szóról szóra, hogy hogyan kell szétszedni a villát? A hivatalos honlapon csak a 2003-ig van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
@ l.cs.: visszaut csili tökig becsavarva, huszeas olaj, és gyors. na erre varrjál gombot :) másikban meg még nme állitgattam, és szerintem a legjobban nyitottan van, majd még próbálkozom vele. olajszint nekem ~148 mm, bár lehet, hogy a bal szárba ez kevés.

szimmering: www.superseal.hu nézd meg a mostani milyen külsõ/belsõ átmérõjû/magasságú, és rendeld meg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mi a hiba és milyen teló?

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Hol szervizelnek Marzocchi Bomber teleszkópot? Persze korrekten.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
persze ide kell írnom, hogy teleszkóppal nem lehet tekerni de egyébkéntmeg

nem fog szétesni, csak nem mozog jól, meg kijön belõle a zsír, meg ilyenek.

igazság szerint a csillapításhoz kellene vmi normális szelep, meg vmi olyan szimering, ami tolerálja azt hogy a fék eléggé mûködik és szerencsétlen becsúszó nem csak radiálisan, hanem axiálisan (na milyeneket írok mán') is moccan. ezek a csapágyboltban kaphatók túl pöpecek, kellene vmi olyan aminek jó nagy lebernyeges a tömítõ része. vmi olyan amit a múlkor linkelt be vki asszem marzóhoz. azok is azért néznek ki úgy mert hajlik a becsúszó és olyankor a szimering meg nem követi hanem inkább rés keletkezik. megmég kellene bele persely de ahhoz csak anyagot kellene szereznem már végre. jóleszaz
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...