Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
attól, hogy nem 2005-ös, még lehet team vagy wc..... ;)
és igen, a 2003-2004 race állítható e két érték között gyárilag.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

a nem 2005ös boxxer villáknál

;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Igen igen pont annyi de a WC és a team úgy tudom nem állítható.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Csõ skacok, egy kérdés: a nem 2005ös boxxer villáknál hány mm-re lehet belõni a telót? 178 és 151mm??
http://kep.tar.hu/fuckbkv <frissítve: márc. 5> <Sportkiállítás képek is vannak>

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Vagy én gondolom rosszul?

igen ;)
Feltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Uturnban pont az a lényeg hogy az út 36%ot csökken, de keményedik is kb 30%ot mint ahogy írtad, így mégsem lehet úgy összecsukni mintha csak lecsaptál volna belõle 4 centit. szerintem ez jó. szerintem

De az uturn lényegében egy csavar a rugó belsõ menetén!Ha azt lecsavarod vagy fel az szerintem nem változtat a mozgás keménységén,mert a rugó nem nyomódik összébb!Vagy én gondolom rosszul?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
yaya Rapid Travel I és II
80/100 100/120 130/150

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Uturnban pont az a lényeg hogy az út 36%ot csökken, de keményedik is kb 30%ot mint ahogy írtad, így mégsem lehet úgy összecsukni mintha csak lecsaptál volna belõle 4 centit. szerintem ez jó. szerintem

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a legelsõ shermanok (talán 02?) még zsírosak voltak.

rtwd, leírom 69xszerre is: érzésre ugyan az, mint a u turn, csak nem a rugóval variál, hanem a nyomórúddal, ezért még annyit sem keményedig fel, mint a u turn (~30%)
ez a legjobb megoldás az útállításra szvsz.
amire kala gondolt az a rapid travel. az aminek 2 állásra van és keményedik csúnyán.
az felejtõs

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

iljics: az viszont fejjel lefelé van, tehát az a pici olaj ami kell bele pont ott van ahol lenni kell. de a hagyományos villáknál elöbb "szárazon" nyomod össze és utána lesz az a pici olaj a becsúszón. remélem sikerült ezzel kivágnom magam. a dóri egyébként sem számít ...

Ok, most az egyszer kivágtad magad... ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
http://www.nyelubric...362hf_copy1.pdf

Hi,

szerintetek ezzel érdemes telót kenegetni?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kala: de ha akarod kenheted zsírral is ;) szvsz abban a villában elkeveredhetet a rugón lévõ zsír a lábban lévõ olajjal és összemasszásodtak. ami atom szerint tuning :)

iljics: az viszont fejjel lefelé van, tehát az a pici olaj ami kell bele pont ott van ahol lenni kell. de a hagyományos villáknál elöbb "szárazon" nyomod össze és utána lesz az a pici olaj a becsúszón. remélem sikerült ezzel kivágnom magam. a dóri egyébként sem számít ...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Endroo, éreztél valami rosszat a Dorado mozgásán ? Pedig nem fürdõs... :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
A Manitounál bekaphassák h nem képesek rendes dokumentációt produkálni,gyakorlatilag minden 03-ás villájukhoz ugyanaz a pár oldal semmiség van:P
Endroo: fejet hajtok,mert tényleg mindenhova SemiBathot ír :/ csak az megmaradt,h abban a telóban meg csak zsír volt...Mondjuk azért logikusabbnak tûnik,h az ott így legyen kenve,de hm.
Öööö...Eddig csak 4 nyílt olajos telóm volt/van:D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Blablabla...
On top of it all, Sherman has proven himself an homage to durability with 32 mm stanchions, Evil Genius Seals and Semi-Bath lubrication, and a beefed up Reverse Arch casting with Hex-Lock Axle.
blablabla

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a rugó esetleg lehet zsíros, mivel az a 16cc olaj amit bele kell tölteni a lábba az lónemiszerv. gondolom azért raknak zsírt a rugóra hogy könyebben csúszkáljon, de maga a becsúszó/láb/persely/szivacsgyûrû kapcsolatnál olaj ken, szóval várhatod a telet ;) és próbálj ki egy nyilt olajfüris telót is egyszer :) rájössz hogy nem azon a 100-200 gramm olajon kéne spórolni

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem tömtem még zsírt,nem volt még szétszedve:)
Váááá
ne basszatok át,a tiedben le7,h nincs zsír,de haver asszem 03-as Shermanjában amikor rugót cseréltünk az annyira zsíros kenésû volt,h nagyon!
hmmm
próbálok keresni szakirodalmat:)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Debizony, Sherman-ben nincs zsír !! Úgyhogy kala nemtom milyen lyukba tömted a zsírt... :D

Mer' egy állat vagyok !

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kala: ha kötözködünk ;): a sherman nem semi bathos véletlenül?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
miért,te mivel kened pl. a kormánycsapit,homokkal?:)
amúgy 1 ideig én is így vélekedtem a dologról de most hogy 1 hónapja tili-tologatom a Shermant rá kellett yönnöm,h semennyivel nem rosszabb érzésre,mint az olaj
csak könnyebb
télen persze kiderül majd,h dermed-e
de most nagyon ZSÍR:)