Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

SP, nem értem hogy mit akarsz, mert szerintem felesleges ezzel foglalkozni
az olyan kis fingilingi villákat nem lehet eltörni, a kormánycsapágyat meg egyszer meg kell húzni azt csók
a villanyak meg ragasztva van, mint ahogy a vállban a becsúszó is, szóval azt te az életben nem szeded ki

na, ha tényleg ragasztva van, akkor ez nagy igazság volt. meg se próbáld kiszedni.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
a kos. :DDD bocsi, félreírtam, szokásom....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

...hülyeséget írtam. nincs olyan általános eszterga bak, ami akkora kinyúlást tud produkálni, hogy egy teló láb kényelmesen elforog körülötte. akkor máshogy esztergálták, de biztosan így szedték le a feles anyagot, látszik az esztergálásra jellemzõ felület.

OFF

mit hívnak nálad eszterg baknak? mert nekem 4 évíg tanították anno a szakmát, de ezt a kifejezést nem halottam ..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
SP, nem értem hogy mit akarsz, mert szerintem felesleges ezzel foglalkozni
az olyan kis fingilingi villákat nem lehet eltörni, a kormánycsapágyat meg egyszer meg kell húzni azt csók
a villanyak meg ragasztva van, mint ahogy a vállban a becsúszó is, szóval azt te az életben nem szeded ki

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
...hülyeséget írtam. nincs olyan általános eszterga bak, ami akkora kinyúlást tud produkálni, hogy egy teló láb kényelmesen elforog körülötte. akkor máshogy esztergálták, de biztosan így szedték le a feles anyagot, látszik az esztergálásra jellemzõ felület.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Csak egy köszörû, meg egy biztos kéz és kész.

Bár nem vagyok odáig a hegeszetett cuccokért. Kevés olyan technológia létezik, ahol a hegesztett rész szilárdsága megközelíti az alapanyag szilárdságát. Kézi hegeszteésnél ez a szám kb. 50-60%.

Persze kérdés, hogy az ember mire akarja használni. De egy biliacélt tovább gyengíteni. Én nem megyek bele.
Egyébként se tudok hegeszteni.

Sp.

ezt biztos nem köszörülték, hanem esztergálták. valszeg csúcsok között, a bakot jól kinyújtva, hogy elférjen a pörgõ láb.
hát egy jól véghez vitt hegesztési varrat erõsebb vagy azonos az eredeti anyagéval. persze attól függ ki és hol csinálja....
persze, a para meg van, inkább cseréld ki, ha úgyvéled, az jobb lesz. ott már csak az fordulhat elõ, hogy nem lesz túl jó az illesztés, kilazul, esetleg túl nagy lesz a fedés, aztán a csõ anyaga megfolyik a felületi nyomás által, esetleg nem lesz egytengelyû az eredeti nyak és az új nyak. :D mindennek meg vannak a komoly hátulütõi.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Csak egy köszörû, meg egy biztos kéz és kész.

Bár nem vagyok odáig a hegeszetett cuccokért. Kevés olyan technológia létezik, ahol a hegesztett rész szilárdsága megközelíti az alapanyag szilárdságát. Kézi hegesztésnél ez a szám kb. 50-60%.

Persze kérdés, hogy az ember mire akarja használni. De egy biliacélt tovább gyengíteni. Én nem megyek bele.
Egyébként se tudok hegeszteni.

Sp.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
balazswake

mindenki a Pike-ot támogatja, látod? azon belül meg, amit a pénztárcád elbír, vagy a felhasználási kör diktál.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

1,1/8"-os. Nem Te vagy az elsõ, aki megkérdezi.

Egyébként az elsõ komolyabb beavatkozás lesz, így még nem tudom mire számíthatok. A hidegvágó csak végszükség esetére kell. Ha nem jön ki, SZÉTVÁGOM.

Egyébként csak most látom: Azt akarod mondani, hogy rámegy az ahead a menetesre is? Lehetséges, de így is túl rövid lehet a csõ.

Egyébként egy Hydráról van szó. Egyenlõre.

SP.

jah, tiszta a kép! igaz, nem megy rá, mivel rövid és ezért akarod kicserélni. értem.
ha biliacélból van a nyak (már pedig abból van), akkor hegeszthetsz hozzá egy toldást. nekem is ezt csináltuk az alunyakkal, mert levágtam az akkori vázhoz, aztán a kövi vázhoz már nem volt elég hosszú, ezért amit levágtam, visszahegesztettem. de hogy a varratot hogyan hozták egybe a külsõ felülettel, azt nem tudom, mivel nem vették ki a nyakat. hmm, eddig ezen nem is gondolkodtam el.....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

mivel a reba pont erre van kitalálva
nemtom abból van e csõtengelyes, de inkább azt

nincs
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
:DDDDDDDD ez teccet, Bikertigger.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
1,1/8"-os. Nem Te vagy az elsõ, aki megkérdezi.

Egyébként az elsõ komolyabb beavatkozás lesz, így még nem tudom mire számíthatok. A hidegvágó csak végszükség esetére kell. Ha nem jön ki, SZÉTVÁGOM.

Egyébként csak most látom: Azt akarod mondani, hogy rámegy az ahead a menetesre is? Lehetséges, de így is túl rövid lehet a csõ.

Egyébként egy Hydráról van szó. Egyenlõre.

SP.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

pike
mert könyebb sokkal (a z1 több mint 2,5 kiló, talán 2,8? pike meg-2,2)

de ha durvulós xcre kell az alunyak bõven jó. és 200 gramm rengeteg ;) megéri. de mivel nem fogod folyton dirteken lekoppantani, nézd meg a levegõs pikeot ;) 1,9 kg és jó. én azt ajánlanám

ott sok lesz a mászáshoz a 130 mm, mivel az fix

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mivel a reba pont erre van kitalálva
nemtom abból van e csõtengelyes, de inkább azt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!
Szerintetek mit vegyek lejtõzõs xc-re? Marzocchi Z1 Freeride III 130mm, vagy Rockshox Pike Team 95-140mm lockout-os. Gondolom, a lockout és a 95mm jó mászáskor, a 140mm viszont lejtõzéshez. Mindkettõ átütõs, ami fontos a merevség szempontjából, mivel 203-as tárcsát használok. Csak hát a híres marzo-mozgás. Ez üti a Rockshox pozitívumait? kb. egy árban tudnám megvenni õket...
Lécci segítsetek dönteni!

üdv..

Pike....nekem is az van, ilyen túrázos, maratonozos (direkt nem írtam cc-t) felhasználásra, és baromi jó...nagyon jól mozog, "összecsukva" tök jó mászni, lefelé meg élvezet vele az a lejtõ ami azelõtt "halálfélelem" volt...:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Sziasztok!
Szerintetek mit vegyek lejtõzõs xc-re? Marzocchi Z1 Freeride III 130mm, vagy Rockshox Pike Team 95-140mm lockout-os. Gondolom, a lockout és a 95mm jó mászáskor, a 140mm viszont lejtõzéshez. Mindkettõ átütõs, ami fontos a merevség szempontjából, mivel 203-as tárcsát használok. Csak hát a híres marzo-mozgás. Ez üti a Rockshox pozitívumait? kb. egy árban tudnám megvenni õket...
Lécci segítsetek dönteni!

pike
mert könyebb sokkal (a z1 több mint 2,5 kiló, talán 2,8? pike meg-2,2)

de ha durvulós xcre kell az alunyak bõven jó. és 200 gramm rengeteg ;) megéri. de mivel nem fogod folyton dirteken lekoppantani, nézd meg a levegõs pikeot ;) 1,9 kg és jó. én azt ajánlanám

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Kösz Cingár.

A telo nem ér annyit (RST191 T5), hogy szervízbe vigyem. Szerintem samu és hidegvágó lesz belõle. Ha nem sikerül, ígyis-úgyis kell vennem egy alsó kategóriás telót (Six, Judy) egy idõre. Ha meg sikerül, ilyen úgysincsen senkinek. ;) Egy kis mérés, méretezés, esztergálás, hevítés, szerelés, és kész.

a hidegvágóval mit szeretnél? szerintem nem kell a kioperáláshoz. vagy miután dühösen kiszedted, hidegen felvágod a nyakat? :DDD
a viccet félretéve, jól sejtem, hogy ez 1"-os nyak?? vagyis 25,4mm, és ebbõl szeretnél egy standard 1 1/8"-ost?? fogja ezt a bõvítést bírni a váll? erõsen kétlen, hogy fogja.... ha nem, akkor meg minek akarod kicserélni a nyakat?

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Lejtõzõs XCre jó példa a Janika ;)
Full karbon minden a bringáján, blackbox sid 80mm úttal, égigérõ nyeregcsõ, és lejön ott ahol én elsírom magam.

:DDDDDDDDD

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Kösz Cingár.

A telo nem ér annyit (RST191 T5), hogy szervízbe vigyem. Szerintem samu és hidegvágó lesz belõle. Ha nem sikerül, ígyis-úgyis kell vennem egy alsó kategóriás telót (Six, Judy) egy idõre. Ha meg sikerül, ilyen úgysincsen senkinek. ;) Egy kis mérés, méretezés, esztergálás, hevítés, szerelés, és kész.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Lejtõzõs XCre jó példa a Janika ;)
Full karbon minden a bringáján, blackbox sid 80mm úttal, égigérõ nyeregcsõ, és lejön ott ahol én elsírom magam.