Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Bringásokból is élnek a rugóstagok miatt ! A villáikkal simán éhenhalnának szerintem.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha valami nem tömegtermék, akkor max nullszaldós a cég..
ami nem célja senkinek, fõleg nem egy ilyen cégnek.

sokat akarnak eladni, de árat sem akarnak levinni ezért kizárólagos piac szinte csak amerika, mert az az értelmetlen pénzköltés hazája
illetve itthon pl a rugóstag tartja el(mint ahogy ott is)
a villa csak desszert....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
sztem a foxot eltartja az amcsi piac, az a "néhány" gyártó aki a komolyabb gépeit foxszal szereli, az eu piacot meg pont leszarják...vszinû nem akarnak tömegtermék lenni, azt lehet tévedek és télleg a herlisekbõl élnek :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Fiatal voltam még... :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor valszeg be volt gyógyszerezve, rugva és szívva egyszerre, önként ilyet sosem írna.. :vérszívósmiley:
:D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Manitou már beégett az biztos ami most van az az utolsó villám tõlük az 100.

ezt felírjuk ;)
(valami régi topicból emlékszem olyasmi postodra, hogy minek költ valaki százezreket a bringára, te sose tennéd :D)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:-D
van lábszár felénél kettétört...(csak így, egyszerûen fogta magát és kettéesett a láb, mint a belinkelt duro-d-nél)
szal:-D
amcsi cuccokon ha nem csak ott gyártják, akkor igen, csak így a taiwanban készültet sem adhatták olcsón, hogy nehogymá azt vegyék az amcsi helyett...
viszont így az átköltözés után feleannyiért csinálták a villát, azonos áron adva... és ezért nem volt olyan népszerû(nem éri meg az árát...)
na de mind1

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Iljics: miért van törött serman? az meg szakszerüen volt használva amirõl tudok...:-)
ez marhára nem jelent semmit, a boxxer ride meg amúgyis....
könnyítést akarnak a déhások:-)
megkapták.

megesik sajnos, idióta pilóta kifog kevésbbé jó villát, és hoppá, megtörtént.

"a hogyan gyártsunk sermant feleannyiból" játékról meg: abba jönnek bele majd szerintem inkább, hogy hogy legyen ugyanannyi hasznuk úgy hogy eladható is legyen...

én valamiért nem hiszem azt hogy eddig a minõségre, és nem az olcsó gyártásra mentek volna rá.
legalábbis nem az olcsó gyártás lenne fõleg szem elött. így most még kicist eltolódik az egész, de ha lejáratják magukat(sztem már sikerült..) akkor... õk tudják.

én igazából az egészben azt nem értem hogy ha nem tudnak egy 10e ftért elõállított villát pl 50 helyett 40ért eladni akkor miért a gyártási költségeket csökkentik, hogy kb 5e-bõl kijöjjön és miért nem a sokat olcsóbban ám több haszonnal, presztizsvesztés nélkül módra alapozzanak?

Jah, Sherman-t is sikerült megnyekkentennie a mi nagyágyunknak ! :D :respect:

Manitou már beégett az biztos ami most van az az utolsó villám tõlük az 100.

Profit szerintem ugyanannyi a tajvani meg az amcsi villákon is, bár jövõre már csak a FOX lesz amcsi.

Mer' egy állat vagyok !

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Sram&RS vs. manitou vita nekem a
Magellan vs. kona vitát jutattja eszembe..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
474mm-518mm

Doom: mi csak nyerünk rajta.
vagyis akinek esze van és nem kell neki egy made in usa felirat, mivel most is kihoztuk hogy nem az számít hogy hol hanem hogy kinek a kérésére készül

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
és ha belegondoltok abba, hogy most itt szidjuk a sárgákat, közbe az egész az amcsik miatt van...

az egész így kezdõdött:

a II.vh után a amik erõsen +támogatták Japánt, hogy legyen egy "baráti" (inkább lekötelezett) ország a térségben. az akkori legmodernebb technikával feltámasztották az ipart. Aztán Japán kezdte ugyanazt a többi távolkeleti országgal mint az amcsik csináltak velük...

mára pedig taiwanban megvan a technika, meg az a munkaerõ ami egy tál rizsen végigmelózik 12órát.

és most mi szívunk....

(még egy vh nelegyen, mer az unokáim Zambiai parasztok által heggesztett Specialized vázon fognak +hóni)
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Nem akarom megszakítani vitátok de most még is ezt kell tennem egy apró kérdéssel!
A Pike-nak lennék kiváncsi a beépítési magasságára (min. és max. érték)?Ha vki tudja írja már le mert sram-éknál nincs kiírva!
Nem vágyok sokra,de egyet akarok Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!(Bëlga)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Iljics: miért van törött serman? az meg szakszerüen volt használva amirõl tudok...:-)
ez marhára nem jelent semmit, a boxxer ride meg amúgyis....
könnyítést akarnak a déhások:-)
megkapták.

megesik sajnos, idióta pilóta kifog kevésbbé jó villát, és hoppá, megtörtént.

"a hogyan gyártsunk sermant feleannyiból" játékról meg: abba jönnek bele majd szerintem inkább, hogy hogy legyen ugyanannyi hasznuk úgy hogy eladható is legyen...

én valamiért nem hiszem azt hogy eddig a minõségre, és nem az olcsó gyártásra mentek volna rá.
legalábbis nem az olcsó gyártás lenne fõleg szem elött. így most még kicist eltolódik az egész, de ha lejáratják magukat(sztem már sikerült..) akkor... õk tudják.

én igazából az egészben azt nem értem hogy ha nem tudnak egy 10e ftért elõállított villát pl 50 helyett 40ért eladni akkor miért a gyártási költségeket csökkentik, hogy kb 5e-bõl kijöjjön és miért nem a sokat olcsóbban ám több haszonnal, presztizsvesztés nélkül módra alapozzanak?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A FOX szerintem éhenhalna USA-ban is ha csak a villákat gyártaná.

RS jó, de akkor miért van 2 törött Boxxer Ride ? Tavalyig törött Boxxer-t csak a messzi távolban lehetett látni ! (A Pike-t direkt nem hoztam fel, azok a nem rendeltetésszerü használattól nyúvadtak ki, nade a Ride pont arra való amire ahsználták a srácok !)

Tajvani Manitou naná hogy sz.r, majd belejönnek a "hogyan gyártsunk Sherman-t feleannyiból" játékba.

Sok kicsi sokra megy, de van rá egy söröm, hogy a haszonkulcs nem változott ! :(

akkor magyarul a megrendelést leadó cég sáros a szar dolgokért, nem pedig a gyártósor.. max nem kell átvenni tõlük.
tehát taiwan rulz.

Átveszik, mert már nem számít hogy milyen. :(

Mer' egy állat vagyok !

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csakhogy a rockshox annak ellenére jó, hogy olcsó.....
és nem fog tönkremenni csak nem 70e nyi ft egy 100e ft-os villán a bevétele hanem cask 30-50.
de mivel olcsó, sokat vesznek belõle, és sok kicsi sokra megy...
és máris nyert!

fox-nál meg a céget a rugóstag tartja el, ha csak villái lennének....
(hazai és eu viszonylatban)

akkor magyarul a megrendelést leadó cég sáros a szar dolgokért, nem pedig a gyártósor.. max nem kell átvenni tõlük.
tehát taiwan rulz.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ez köztudott, a '02-es villáknál volt ilyen probléma, utána megerõsítették a papucsokat.

Mer' egy állat vagyok !

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
fox : http://www.pinkbike....ew&image=529365lol
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Thez: nemrég még kb. egyárban volt az RS-Marzo-Manitou trió !

Nem az a bajom, hogy gyárt egy rakás cuccot, ez csak jó, árharcra kényszerítik a Shimano-t is pl. a gondom az, hogy irreálisan le akarják szorítani az árakat és bizony a mínõség oltárán áldoznak érte.

Jó példa a thez által is említett Manitou, jövõre olyan villáik lesznek, hogy jujj és valószínüleg az áraik is csökkenni fognak, de ezt majd meglátjuk.

Hosszútávon vagy beledöglik a SRAM ebbe vagy mindenki más rajta kívül.

Kiváncsi lennék FOX-nak mennyi bevétele van a szuperdrága villáikból és mennyi a rugóstagokból, bár õk igazán több lábon álló cég, a teló részlegrõl nem bírom elképzelni, hogy rentábilis lenne, de a többi szépen eltartja azt is.

Mer' egy állat vagyok !

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
OFF

Azert annyira az sem baj, hogy van mondjuk a Shimano-n kivul egy ceg ami gyart ezt-azt. Ezzel nem vitatom az allitasod, csak jelzem, hogy ket oldala van az ermenek.

ON

(kicsit off: ezért utálom a SRAM-ot, üzleti vállalkozás ami azért jött létre, hogy sok $-t termeljen és minnél nagyobb piacot szerezzen a pofátlanul alacsony árakkal kinyírva a többieket / rákényszerítve õket is arra, hogy tajvanon gyártassanak a lehetõ legolcsóbban, aki meg azt mondja, hogy pl. egy Avid fékkar ugyanolyan most is mint pl. 2 éve azt kinevetem.)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, ez részben így van..
de õk taiwanon is jót gyártanak, igaz nem 5 évig fog mûködni, hanem csak 3ig de 3ig jól megy neki
viszont a manitou... szart drágán alapon.
sram lenyomja az árakat? ez csak jó.... rs vs manotiu... tényleg megéri a 150-200%-os többletet?
döntse el aki akarja.