Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemétszedés

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
52 hozzászólás a témában

#41
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Kellene is...van egy ismerõsöm, aki a kocsiból kidobott csikket felvette, és a dugóban álló autóshoz visszavitt, hogy ezt elvesztette, és mikor az beszólt, bedobta a hátsóülésre...de míg a mai szülõk is ilyen felelõtlenek, addig mit vársz a hülye kölykétõl...

#42
Andrew Wolf

Andrew Wolf

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Többször elõfordult már pl a Nyugatinál a villamosmegállóban, hogy lángolt a szemetes, mert vmi pöcs az égõ cigit beledobja, de több szemetest láttam már ráolvadva a tartójára, ez vmi érdekes sport lehet, hogy gyújtsuk fel a szeméttárolókat.
Egyébként tényleg vhol fiatal korban kellene rászoktatni a gyerekeket, hogy ne szórják szét a mocskot az utcán, a múltkor a mozgólépcsõn elõttem álló gyerek a taknyos pzst gondosan eldobta és begyömöszölte a lépcsõfokok közé. Úgy adtam volna neki egy jó nagy maflást.

#43
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mondjuk a mi kerületünkben a kutyás témát keményen 10 rugóra büntetik...sztem lesz is látszatja...de mondjuk kutyaszargyûjtõ kukák sincsennek...nálunk mindent elõször tiltanak, aztán kezdenek gondolkozni, hogy mért nem megy...

#44
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Egyébként ehez azt szeretném hozzáfüzni, hogy a belvárosok ban még csak talál az ember szemetest ahova bedobhatja mondjuk a papírzsepiét, de a kertvárosokban nincs ilyen úgyhogy cipelhetem hazáig a taknyos pzs-t ,mert csak ott tudom kidobni. Talán ha tödd szemetes lene akkor pár ember
használ(hat)ná is.

#45
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Szükség van rá, csak azt a baj, hogy parttalan dolog, elõször a szemetelõket kellene összeszedni, aztán egyszer (és mindenkorra) a szemetet is. Mert ha csak szó nélkül felszedi valaki, úgy gondolják a szemetelõk, nyugodtan lehet folytatni. Mo. a szemetelés teljesen természetes dolog, a magas értelmiségiek is mûvelik, egyáltalán nicns benne a kultúrába, és még a kutyatartás következményeirõl nem is szóltam... Ezzel a környezetvédelmi minisztériumnak és a rendõrségnek kellene foglalkozni. (Õket messze nem érdekli) Helyszíni (kocsi, etc.) lefoglalással, kemény bírsággal és elzárással. Másképp (beszéd, konferencia, óriásplakát stb.) nem fog menni .

#46
gbr4k

gbr4k

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 275 hozzászólás
true

#47
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

A környezettudatos szemléletmód kialakítása elsõsorban az oktatás/nevelés feladata lenne..


Ez ugye álltalános iskolákban lenne a legfontosabb, hisz a kicsikre még lehet hatni. Én olyan ált.suliba jártam ahol erre nagy figyelmet fordítottek,de manapság ez átcsap a világvége híredtésébe és a nagyobb gyerekek már nemveszik komolyan, pedig ha nem azzal fenyegetõznének , hogy ez lesz meg az lesz(ami persze bekövetkezhet de...) hanem észerûen nevelnék szegényeket akkor többet érne az egész. Hogy tudnák felfogni a kicsik mi az az ózonlyuk vagy globális felmelegedés!? Tanítsák meg a környezet védelmére és tisztelésére ésszerûen.
Így sokan elengedik a fülük mellett meg késõbb elfeljetik az egészet.

#48
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás

Én inkább nem szemetelek és környezetem figyelmét is felhívom erre Pl: faterom leszoktatam, hoyg ne dobálja ki a szemetet a kocsiablakon:)
De más szemetétnek takarítása...
Azt nem vállalom be.
De sok sikert neketem!


Pedig sajnos szükség van erre! Valakinek össze kell szedni a szemetet, ha nem akarjuk, hogy a világ egy szemétdombbá váljon, márpedig aki oda kiszállította valószínüleg nem fogja ezt megtenni...
Sajnos itt is, mint sok más dologban Magyarországon az emberek mentalitásával van a gond. Valószínû, hogy az összeszedett szemét helyébe jövõre új adag kerül, mivel azt gondolják "úgyis lesz pár bolond, aki majd összeszedi".
A környezettudatos szemléletmód kialakítása elsõsorban az oktatás/nevelés feladata lenne.

Egyébként én is nagyon ügyelek arra, hogy a környezetemben élõk ne szemeteljenek.

#49
klaresz

klaresz

    vendég

  • fórumtag
  • 62 hozzászólás
A tavalyiról találtok egy kis ízelítõt a honlapunkon:
http://www.happybike...ilmesbeszamolok
Akkor a Fegyöngye környékét és a felsõ parkolókat tisztítottuk meg

#50
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Én inkább nem szemetelek és környezetem figyelmét is felhívom erre Pl: faterom leszoktatam, hoyg ne dobálja ki a szemetet a kocsiablakon:)
De más szemetétnek takarítása...
Azt nem vállalom be.
De sok sikert neketem!

#51
Kutyanyul

Kutyanyul

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 644 hozzászólás
Bocs, biztosan buta vagyok, és még nem voltam ilyenen, de mertre van ez a parkoló? mert mennék én is...meg talán még egy páran.

#52
flow

flow

    vendég

  • fórumtag
  • 156 hozzászólás
Hát igen!
Sajnos azt vettem észre én is, hogy országunk tele van szeméttel! Az utak mellett autókból kidobált mûanyag palackok hevernek, az erdõs területek tele vannak hordva mindenféle fém, mûanyag és gumi hulladékkal!
Kis városomban is ez a helyzet! A szemétteleptõl (ahova kissebb mennyiségben ingyenesen lerakhatnák a hulladékot) alig 500 métere a fák közé raknak le mindenféle undorító szemetet! Ez engem nagyon feldühít!
Most tavasszal is, mentem az elsõ utamat terepen, és a még kopasz fák, bokrok között ott virít a szemét!
A legszívesebben azt tenném, hogy beborítanám az illegális szemétlerakó illetõnek a házát a saját mocskával!
Én is szívesen elmennék egy ilyen szemétszedõ akcióra, ha lenne itt olyan. Arra is kiváncsi lennék, hogy hány embert mozgatna meg a környéken egy ilyen rendezvény.:(
Felháborító ez az "emberi" felelõtlenség, a maradék természet tönkretétele!

Sok sikert minden szemétszedõ akcióhoz!

#53
clio

clio

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Hali.

Április 17-én szemétszedést rendez az a Happy Bike egyesület. (www.happybiketeam.hu)
Mindenkit szeretettel várunk.

Tavaszi erdei szemétszedés
Dátum 2005-04-17
Találkozó A Gergényi úti parkoló 9:30
Nem bringás program

Útvonal HBSE tavaszi szemétszedõ akció. Ez arról szól, hogy összeszedjük az erdõ egy részén a szemetet. Ez a rész a tavaly novemberben meghiúsult akciónk megismétlése lesz. A Görgényi út végén a tûzrakóhelynél felállított sátrunkban a rendezvény partnerei által szervezett programokkal kiegészítve bejárjuk az erdõt és szemetet szedünk. Sajnos, lesz dolgunk bõven.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!