Jelentkezz be Regisztrálj
Fox
Írta 2009. július 25. - 19:15
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. július 20. - 21:39
A 32 es becsúszó, vagy a 120 lenne sok a váznak nem bírná? Végül is azt a fox-ot már elvihették mert nincs már fenn, de a dolog még azért érdekel, de nem ragaszkodok feltétlen 120- as telóhoz, csak szeretnék cserélni ..és hát ... ha van egy jó vétel va...akkor miést ne 120?
a nagyobb beépítési magassággal megváltozik a vázad geometriája, laposabb lesz a fejcsõ-szög, amit talán egy keményebb felhasználásra tervezett váz még tolerálna, de a Te meridád szerintem nem örülne.. ezen kívül mászni is érdekesebb lenne vele, szintén a lapos szögek miatt, lefelé viszont stabilabbnak éreznéd a bringát(ha nagyon nagy hülyeséget írtam volna, hát elnézést).
a helyedben 80-100 körüli villákat néznék.
on
Írta 2009. július 20. - 15:17
ha jól emléxem 507 mm
némely régebbi manitu meg magasabb volt mint az átlg szal lehet csak 3,5 centit lenne magaszbb. de az a magnezi merida annyira nem egy full túlépített váz nem kéne beke akkora telót erõltetni. meg az orrát is emlgetné jü eséllyel
A 32 es becsúszó, vagy a 120 lenne sok a váznak nem bírná? Végül is azt a fox-ot már elvihették mert nincs már fenn, de a dolog még azért érdekel, de nem ragaszkodok feltétlen 120- as telóhoz, csak szeretnék cserélni ..és hát ... ha van egy jó vétel va...akkor miést ne 120?
Írta 2009. július 18. - 22:11
ha jól emléxem 507 mmHaliho.
Megtudnátok mondani, hogy mennyi a beépítési magassaága a fox f32 rlc 120 nak? Arra lennék kiváncsi mennyivel emelné meg a bicó orrát.
XC re kellene és nem tudom, hogy a mostanihoz képest mennyire módosulna? http://piacter.bikem...t=236643&cat=14 errõl van egyébként szó. Szerintetek ez 2008 -as lehet?
Elõre is köszi.
némely régebbi manitu meg magasabb volt mint az átlg szal lehet csak 3,5 centit lenne magaszbb. de az a magnezi merida annyira nem egy full túlépített váz nem kéne beke akkora telót erõltetni. meg az orrát is emlgetné jü eséllyel
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. július 18. - 14:35
Írta 2009. július 18. - 12:56
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. július 18. - 11:29
Na ez a dilemma. A mostani manitou villám tipusáról semmit sem tudok, -olyan régi talán azért- azt sem tudom mennyi utat jár... vagy kellene kimozognija. Viszont a magasság miatt meg kellene tudnom.
Ha megakarom tudni hány mm. gyárilag az út, akkor elég lemérnem a "kilátszó" becsúszót, vagy szoktak még 1-2 cm -t "ráhagyni".
Szóval gyanítom, hogy 100-as de ha a becsúszót mérem akkor 120.
Maga a váz egy merida magnézium, jó néhány éves már.
Írta 2009. július 18. - 10:48
milyen vázad van?Haliho.
Megtudnátok mondani, hogy mennyi a beépítési magassaága a fox f32 rlc 120 nak? Arra lennék kiváncsi mennyivel emelné meg a bicó orrát.
XC re kellene és nem tudom, hogy a mostanihoz képest mennyire módosulna? http://piacter.bikem...t=236643&cat=14 errõl van egyébként szó. Szerintetek ez 2008 -as lehet?
Elõre is köszi.
bár szerintem xc-re felesleges a 120 mm rugóút.
valószínûleg kb 40 mm-rel lenne magasabb a bringa orra, mint a 80 mm-es teló esetében
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. július 18. - 10:07
Elõre is köszi.
Írta 2009. június 12. - 23:36
Jó sok hozzászólást olvastam végig itt visszamenõleg. Azt látom, hogy 5-7.5-10W-s intervallumba sorolható olajok lehetnek megfelelõek.
Egy lehetséges alternatíva lehetne a Motorex Fork oil?
Béna vagyok még ehhez; szóval tudom, gyakran hülyeségeket kérdezek. Nézzétek ezt el nekem! Még.
Írta 2009. június 05. - 19:24
Nem regiben tettem szert egy 2007-es F100X telora. Azonban az oromom nem sokaig tartott ugyanis nem mukodik most az automata lockoutja.
Volt, vagy van valakinek hasonlo tapasztalata ilyen teloval?
Írta 2009. május 30. - 18:20
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a tárcsafék vezeték elvezetésére szolgáló mûanyag tartót lehet e kapni valahol kis hazánkon belül?
http://www.cambriabi...RAKE HOSE GUIDE
Konkrétan erre gondolok és bár itt 5 dollár, de nem küldenek Magyarországra.
egyszerû: írj a hazai forgalmazónak... sosem értem meg, miért kell egybl külföldre rohanni vmiért??
;-)
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Írta 2009. május 29. - 21:16
Írta 2009. május 29. - 20:58
Írta 2009. május 26. - 22:24
Nem tudjátok, hogy a tárcsafék vezeték elvezetésére szolgáló mûanyag tartót lehet e kapni valahol kis hazánkon belül?
http://www.cambriabi...RAKE HOSE GUIDE
Konkrétan erre gondolok és bár itt 5 dollár, de nem küldenek Magyarországra.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2009. május 19. - 21:54
Írta 2009. május 19. - 21:33
Ugyanez a helyzet Nálam is (2007 Talas RL) csak a becsúszó belsô felén a hídhoz közel "eldugott helyen", melyet Én késôn vettem észre. Körömmel érezhetô. Nagysága kb. mint a Te "karcod". Szét kell kapni, kipucolni alaposan.
Kérdés, hogy rendbehozható-e valamilyen úton módon ez a probléma? Olvastam régebben egy hozzászólást - nem találom - ahol valamilyen felületkezeléssel sikerült hasonló problémát orvosolni.
Hátrányát nem érzem a karcnak - bár most nem mozog jól a Foxim, de nem ennek tudom be - csak roppant mód idegesítô az ottléte...
Szintén Talasom van (2008 Talas RL). Az imént lefutottam a pincébe és megnéztem a saját villám. Nos, egy mikrokarcot én is találtam a jobb oldali becsúszón, amely csak erõs fénynél látható és körömmel nem érezhetõ - de ott van. Nem örülök, mert igyekszem vigyázni az egész bicajra, akár a szemem fényére...
Karbantartás. A bicajt kb. 20-25 órát használtam eddig, vagyis nem túl sokat. Minden használat után letöröltem a becsúszókat és bizonyos idõközönként egy bicajboltban vásárolt (ott a szervízes által erõsen preferált) spray-vel (márkáját hirtelen nem tudom) kb. minden 5 óra használat után lefújtam a becsúszókat, majd kicsit megmozgattam õket, és letöröltem a felgyülemlett port. (Természetesen igyekszem nem túl sokat fújni ebbõl az olajból, nehogy károsítsam a villa valamelyik alkatrészét - erre a bringaboltban külön felhívták a figyelmem, hogy ne fújjak túl sokat és túl gyakran.)
Viszont van egy "félelmem" - ami inkább tény... A bringám tesztbicaj volt egy boltban, amit körülbelül 8-10 alkalommal kölcsönöztek ki 1-2 órákra. Nos, az én 20-25 óra használatomból plusz a kalkulálható kikölcsönzési idõkbõl könnyen kiszámolható, hogy az 50 óra használat utáni "ajánlott" karbantartás elvégzése idõszerûvé vált.
Kérdésem: hol van ilyen (hivatalos Fox-) szervíz, ahol a garancia elvesztése nélkül megoldják nekem az olajcserét és a szükséges egyéb dolgokat?
Edit: Még egy "apróság", de most valami pozitívabb. Fantasztikus a villa, amit egyre gyakrabban kapcsolok át XC-s terepen 100 vagy 120 mm-es állásba (természetesen nem menet közben), és élvezem, mennyire vajpuhán és finoman mozog ki minden egyenetlenséget. A csillapítást középállásban használom, nekem így nagyon kényelmes is. 140 mm-es állásban pedig a forszírozottabb kívánalmaknak megfelelõen felkeményedik - egyszóval, szuper! Remélem, a rendszeres karbantartás és minden egyéb mellett sokáig hû partner lehet!
Írta 2009. május 19. - 21:23
Írta 2009. május 19. - 17:33
A csík (bemélyedés)alig érezhetõ a kopás meg alig látszik. Gondolom a teló aljában lehet valami mert csak ezon a pár cm-en látni ami a képenvan a többi rész tökéletes.
Ugyanez a helyzet Nálam is (2007 Talas RL) csak a becsúszó belsô felén a hídhoz közel "eldugott helyen", melyet Én késôn vettem észre. Körömmel érezhetô. Nagysága kb. mint a Te "karcod". Szét kell kapni, kipucolni alaposan.
Kérdés, hogy rendbehozható-e valamilyen úton módon ez a probléma? Olvastam régebben egy hozzászólást - nem találom - ahol valamilyen felületkezeléssel sikerült hasonló problémát orvosolni.
Hátrányát nem érzem a karcnak - bár most nem mozog jól a Foxim, de nem ennek tudom be - csak roppant mód idegesítô az ottléte...