Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Ezt még nem láttam eddig, sõt, még csak hasonlót sem: FOX / Bike / Upgrades
Nagyon drága opciók, de maga az ötlet nem rossz.

lehet mégiscsak össze lehet legozni az ideális fox telót nekem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
lehet olcsobb, mint villat cserelni :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ezt még nem láttam eddig, sõt, még csak hasonlót sem: FOX / Bike / Upgrades
Nagyon drága opciók, de maga az ötlet nem rossz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

OFF Mesélj Rob, hogy akkor hogyan lehet, hogy itthon minden, ami a Paul-Lange kezén átmegy, nemzetközi szinten "drága"? Vagy "csak" a kisker tol rá nagyobbat? Ez nem heccelõdõs kérdés, õszintén, kíváncsi vagyok. És mondj bátran egy százalékot is - nálunk ez 1-3%, haveréknál (számítástechnika 2-4).

Tigrisnek igaza van, a Factor tényleg jó áron árulta, nem véletlen, hogy ott vettük. :) R.I.P.

volt már topicja, kibeszéltük.
1) német áfa = 19% magyar áfa = 25% (jövõre 27%) alap 6% különbség BÁRMIN.
2) még mindig online árakat hasonlitasz itthoni brick-and-mortar árakhoz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert irtam :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

nem tudom mennyire igaz, de egyik horgaszboltos ismerosom azt mondta, hogy a shimanonal (horgaszcikk) az alapjan szabjak az arakat, hogy mekkora mennyiseget vesznek, es nemelyik nemet boltnak nagyobb forgalma van, mint az itteni egesz regionak.

off (mongy van topkija)
ez kb mindennel így van, nem csak horgászboltnál
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem tudom mennyire igaz, de egyik horgaszboltos ismerosom azt mondta, hogy a shimanonal (horgaszcikk) az alapjan szabjak az arakat, hogy mekkora mennyiseget vesznek, es nemelyik nemet boltnak nagyobb forgalma van, mint az itteni egesz regionak.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

OFF: khmm... ellentétben veled, én látom a számokat. nem azt mutatják, amit te mondasz.... nagyon nem. az "árrés-politikát" pedig ha akarnád sem ismerhetnéd. ne tégy felelõtlen, vagy hamis kijelentéseket ;)

OFF Mesélj Rob, hogy akkor hogyan lehet, hogy itthon minden, ami a Paul-Lange kezén átmegy, nemzetközi szinten "drága"? Vagy "csak" a kisker tol rá nagyobbat? Ez nem heccelõdõs kérdés, õszintén, kíváncsi vagyok. És mondj bátran egy százalékot is - nálunk ez 1-3%, haveréknál (számítástechnika 2-4).

Tigrisnek igaza van, a Factor tényleg jó áron árulta, nem véletlen, hogy ott vettük. :) R.I.P.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Na, melyik az a 150Ft-os táblás csoki? Itt vagyok kint Svájcban lassan egy éve, de a legalja kategóriát sem kapom meg ennyiért. :)

140es vagy 250es arfolyam mellett? :D

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
OFF

Na, melyik az a 150Ft-os táblás csoki? Itt vagyok kint Svájcban lassan egy éve, de a legalja kategóriát sem kapom meg ennyiért. :)

Ne már :) Leírtam. De neked megteszem még egyszer :) Lindt Swiss Classic.

Most mennyibe kerül átszámítva???? Én 2008-2009-ig jártam ki 2-3 havonta. Amúgy nincs ebben semmi meg lepõ. Az akkori HUF<>CHF valuta váltást nem a maihoz kell hasonlítani.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
off:
tudom rob. csak cikizlek.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

máltai szeretet plh. :)

off: nem errõl van szó tudod. a cube-ot is mi csináljuk, és drága? nem. pont annyi, amennyit a gyártó megkövetel. mint mindenhol máshol.
persze hogy aztán online boltokban milyen helyrõl származva milyen árak bukkannak fel - és utána ezeket a magyar vevõ miért hasonlitja a saját sarki boltjában megvehetõ árhoz, no ezekrõl mi nem tehetünk.

ON: szerintem akkor mostmár kanyarodjunk vissza a témához.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
...és az a bizonyos Boci csoki már nem Mo-n készül...

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
akkor ezek szerint tényleg máltai szeretet szolgálat és teréz anya volt, csak én maradt le valamirõl.

OFF

elfelejted, hogy az összes eus onleány bolt vevõ közönségének (a tengeren túliak direkt nem említem) fizetése biztos nem magyar bérek szintjén mozog. Amúgy röhej, hogy ami amerikában tegyük fel 50k forint, az ha ide érkezik min. 150k lesz.

De nem kell olyan messze menni. Mondok egy példát. Amikor svájcba kellett "járnom" kiküldetésbe a munkám miatt, akkor ha nem hoztam haza egy bizonyos csoki márkából (nem, nem a Toblerone az), megnézhettem magam (a kollégáim és a csajom elõtt :) ). A csoki ott átszámítva alig került 150 HUF-ba, pedig még ott is a csokigyártás prémium kategóriájának csúcsának számít. Itt milyen táblás csokit kapsz ennyiért??

Kb. egy-másfél éve már itthon is lehet kapni a nagyobb hipermarketekben. Itt 900 HUF-ba kerül. Hogy is van ez? Azóta sem értem. Amúgy a Lindt Swiss Classicrol van szó (ez itt a reklám helye :) ).

Mondok másik példát: Az elsõ marzó villámat amerikából hozattam. Ott átszámítva 40k HUF volt (igaz, akciós volt ott is). Mire ide ért (VÁM, ÁFA, szállítás stb.) 70k HUF lett. Még így is jól jártam, mert itthon a MALI nem forgalmazta, nem lehetett kapni, de a kistestvére 140K HUF!!! volt a boltban. Ez hogy is van???

Ezt sajnos csak akkor lehetett elkövetni amikor a dollár igencsak leült a forint meg (ezt sem értem azóta sem) erõs volt.

ps.: pár hónapja kiadtak limitált szériás Boci csokikakt. 80 éves recept szerint készült. Így reklámozták. Emlékszik valaki?? Az íze tényleg a gyerekkoromat idézte fel! :)) De ezt leszámítva majdnem bõgtem ahogy ettem és nem a nosztalgia meg az elveszett gyermek korom miatt, hanem azért, mert nincs az a külföldi csoki ami fel vehetné vele a versenyt. Már miért nem gyártják??? Miért csak limitált szériában lehetett kapni???

Sok a kérdés meg a csoki. Megyek is aludni :)

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Akkor erõsen reménykedjünk, hogy tévedjél. A Fox árai eddig sem voltak éppen politikailag korrektek ránk Magyarokra nézve :(

Apropó, az elõzõ képviselet miért szünt meg?

ja kb a legjobb hivatalos listaárak voltak az euban. akcióban meg kb az összes eus onlány boltot is verték.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Like gomb :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
máltai szeretet plh. :)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Annyit tudni, hogy a Paul-Lange csoport veszi át a márkát, s ismervén az árszabásukat és árrés-politikájukat, nem sok reményt fûzök ahhoz, hogy jó áron lehet majd idehaza beszerezni. Örülnék, ha tévednék, de a Shimano hazai eladása is emiatt nullázódott le...

OFF: khmm... ellentétben veled, én látom a számokat. nem azt mutatják, amit te mondasz.... nagyon nem. az "árrés-politikát" pedig ha akarnád sem ismerhetnéd. ne tégy felelõtlen, vagy hamis kijelentéseket ;)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Annyit tudni, hogy a Paul-Lange csoport veszi át a márkát, s ismervén az árszabásukat és árrés-politikájukat, nem sok reményt fûzök ahhoz, hogy jó áron lehet majd idehaza beszerezni. Örülnék, ha tévednék, de a Shimano hazai eladása is emiatt nullázódott le...

Jó múltkor beszélgettünk fekete Fox villákról, mennyire kapható mostanság ilyen. 2012-es alu AnthemX-ek közül X1 és X2 is ilyennel szerelt, kérdés, mennyire akarják majd lecserélni a leendõ tulajok (mondjuk kashimás és Terralogic-osra) és mennyi jelenik meg eBay-en, apróhirdetésekben ilyenbõl, és fõleg milyen áron. Érdekesség még, hogy 1 1/4 - 1 1/2 tapared nyakat kaptak, szóval a kormánycsapágy felsõ részét sajnos cserélni kell egy ilyennél, ha az 1 1/8 - 1 1/2 tapered vázad van, akkor is... 2011-esek közül az Anthem X3 volt fekete villával, mintha szeptember körül láttam volna az apróban bontva egy ilyen villát. (Moab hirdette talán, de nem 100%.) Plusz hogy ne legyen egyszerû régebbi kerékszettel összeszerelni, a 2011-es is már QR15-ös átütõs.