Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

lasali

lasali

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Az ne zavarjon meg h hol található az állító rész. Teljesen lényegtelen.
A kompresszió mindig is befelé út csillapítást jelentette. Van belõle nagy sebességû, meg kis sebességû. Utóbbi, kis sebességû a kisebb úthibák kimozgásának finomságát lehet beállítani. Míg a nagy sebességûvel a letörések, nagyobb ugratok bemozgását lehet beállítani.

És SZVSZ elég jól muzsikál ez a beállítási opció.

Értem. Utolsó kérdésemre nem tudtál válaszolni, vagy csak kimaradt? Mert az még továbbra is érdekelne, hogy az RL -be pl, aminél nincs ilyen állítási lehetõség, ott a default beállítás micsoda, és azon lehet-e módosítani.
Mert ahogy magyarázod, aszerint én a kis sebességû csillapításnak valahogy nem voltam híve, azt szeretem ha minél érzékenyebben reagál mindenre. Nagy sebességûnek inkább látom értelmét, mert akkor azzal elkerülhetõ egy fölösleges felkoppanás. Bár ez XC -n engem szintén nem nagyon izgat. Inkább mozogjon finoman mindenre.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Arról fel tud valamelyikõtök homályosítani hogy az RLC -ken a kis sebességû kompresszió az valójában micsoda?
Az lenne a befele út csillapítás?
Mert pl az is érdekes, hogy a bikemagnak anno egy tesztjében azt írták hogy a lockout kar alatt levõ tárcsával tudod ezt állítani.
De pl a FOX 40 nél meg a láb alján lehet low meg high speed közt tekergetni, hogy mennyire pogózzon be a villa finoman.

Meg pl, a sima RL változatnál ezeket a beállítások gyárilag hogy szerepelnek?

Az ne zavarjon meg h hol található az állító rész. Teljesen lényegtelen.
A kompresszió mindig is befelé út csillapítást jelentette. Van belõle nagy sebességû, meg kis sebességû. Utóbbi, kis sebességû a kisebb úthibák kimozgásának finomságát lehet beállítani. Míg a nagy sebességûvel a letörések, nagyobb ugratok bemozgását lehet beállítani.

És SZVSZ elég jól muzsikál ez a beállítási opció.

lasali

lasali

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Arról fel tud valamelyikõtök homályosítani hogy az RLC -ken a kis sebességû kompresszió az valójában micsoda?
Az lenne a befele út csillapítás?
Mert pl az is érdekes, hogy a bikemagnak anno egy tesztjében azt írták hogy a lockout kar alatt levõ tárcsával tudod ezt állítani.
De pl a FOX 40 nél meg a láb alján lehet low meg high speed közt tekergetni, hogy mennyire pogózzon be a villa finoman.

Meg pl, a sima RL változatnál ezeket a beállítások gyárilag hogy szerepelnek?

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
féltem, hogy a marketing fog szóba kerülni. De erre azt mondanám hogy kapják be. De Dante már szebben megfogalmazta angelusúl :D

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

csak ilyen suntour alsó kategóriás holmik, meg jelenleg egy manitou black -et használok, amit házilag tuningolgattam, hogy finomabban, gyorsan mozogjon a szerény 64kilóm alatt.
A fox még nem kerül beépítésre míg a tárcsás kerekek be nem lesznek fûzve

Akkor várjad erõsen, hogy elkészüljön a bike mert taknyod nyálad egybefog folyni a gyönyörtõl ezt garantálhatom :D Pláne ha csak alsó kategóriás szartour-ok voltak alattad. A manitu blacket nem ismerem, arról váltani lehet hogy nem lesz akkora durranás, de egy csillapítatlan dögnehéz tökgagyi után lásd fentebb :)

Igazából mindenkinek gagyi telókkal kéne kezdeni, mert csak úgy tanulja meg értékelni az igazán jót. Vagy ha valaki már megszokta a jót, elég ha félévente 1x 2x ráül valami tecsós bike-ra :) Nekem valamelyik nyáron szerencsém volt találkozni egy ilyen össztelós rémálommal ráadásúl terepen:))) Ha lány lettem volna biztos hogy elbõgöm magam, de még így is koncentrálnom kellett, hogy ne :DDD

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
mert a marketingesek pontosan tudják, mire bukna a nép... :D

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Ne akard, ez a feature nagyon sokba fog kerülni.

miért?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Fox F100 RealTravel, avagy "you get what you pay for". :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Kedves. És ezt a gyártó egyszer nem kívánja vajon orvosolni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Tipikus Fox probléma, évek óta létezik...

Kedves. És ezt a gyártó egyszer nem kívánja vajon orvosolni?

1. a kevésbé drasztikus, hogy a levegõ kamrába nem az elõírt 5cc-t teszel Fox Float Fluidból, hanem 2.5-3cc-t

Ez már csak azért is érdekes, mert annyira túlcsillapított az egész villa, hogy én mostanában a köves lejtõkhöz szinte zéróra állítom a csillapítást, még azzal is leül a gyors egymást követõ ütések miatt néha.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Tipikus Fox probléma, évek óta létezik:
'08 fox float rlc is 140 really 120 - Mtbr Forums
Full travel of a FLOAT - Mtbr Forums

Sala írt korábban, hogyan lehet tuningolni, illetve a fenti fórumokon is írják, kétféle módja van ennek.
1. a kevésbé drasztikus, hogy a levegõ kamrába nem az elõírt 5cc-t teszel Fox Float Fluidból, hanem 2.5-3cc-t
2. drasztikusabb beavatkozás, hogy levágni egy kis darabot a nyomórúdból (ha így hívják)

Utóbbiról volt mtbr.com-os linkem fotókkal illusztrálva és step by step, de sajnos nem találom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha már Fox...hogyan lehet a rugóutat kicsiholni egy Fox-ból (RL modell, nyílt olajfürdõs) ? Szóval akárhogy játszom a sag beállításokkal, két lehetõség adódik:

a. A beülés ~35 %, ezáltal a rugóutat a villa jól kimozogja, viszont a bõ 1 cm-t megérzi (károsan) a geometria.
b. A beülés 20-25 %, de ebben az esetben még egy méteres letörésrõl betonra csõröst ugratva is maximum 80 mm csiholódik ki a 100-ból.

Nincs mese, tuningolni kell, minden ötletet szívesen fogadok, egy kicsit lineárisabb rugózást szeretnék.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Azért írok, hogy hátha találok itt olyan embert aki már régóta használ ilyen teleszkópot, és szívesen megosztaná a tapasztalatait, beállítás, szerviz, tuning, akármilyen téren, minden érdekel.

Adhattál volna 06-90-es számot is, akár úgy is el lehetne mondanipár szóban: pumpáld fel a testsúlyod szerinti nyomásra, játssz picit a csillapítással, aztán felejtsd el a kütyüzést, csak használd!
Kb. egy hónapja van ugyanilyen telóm, innen a roppant nagy tapasztalatom. Néha tekergetem ugyan jobbra-balra a csillapítás állítóját, de amúgy csak megyek, a teló meg teszi a dolgát, jó ahogy van.

lasali

lasali

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!

Tegnap vásároltam egy új 2011 es F100RL -t.
Eddig nem igazán volt alattam jó teleszkóp.. csak ilyen suntour alsó kategóriás holmik, meg jelenleg egy manitou black -et használok, amit házilag tuningolgattam, hogy finomabban, gyorsan mozogjon a szerény 64kilóm alatt.
A fox még nem kerül beépítésre míg a tárcsás kerekek be nem lesznek fûzve, azokkal pedig még hadi lábon állok..

Na de a lényeg.. Azért írok, hogy hátha találok itt olyan embert aki már régóta használ ilyen teleszkópot, és szívesen megosztaná a tapasztalatait, beállítás, szerviz, tuning, akármilyen téren, minden érdekel.
Adok msn, skype elérhetõséget, ott egyszerûbb... "lasali@freemail.hu" az msn, és "lasali6" a skype.

Kicsit olyan lett ez a levelem mintha a társkeresõt olvasnád. :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Ez nem semmi kollekció!
Hol érdemes megnézetni a Fox telot?

Nálam

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Nem volt még soha össz. Telos bringám. A Cannondale milyen volt? Rúgózás, merevség? Nagyon extrém számomra a váz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na nem egyszerre ez az evolúció a jekyll az egy fejlõdéstani zsák utca volt legalábbis nálam a kerékpározási stílusomat figyelembe véve.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Ez nem semmi kollekció!
Hol érdemes megnézetni a Fox telot?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Majd rá jössz hogy van élet a Treken túl is. nekem eddig egy Genesis, Merida speed mission, Giant Anthem, Cannondale jekyll, Scott spark.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Trek 3900 2010
Trek 6500 disc 2009
Trek 8500 2012
Trek fan vagyok