Jelentkezz be Regisztrálj
Critical Mass - 2006. április 22.
Írta 2005. május 04. - 13:52
De ha látnák a melót, talán sokaknak egyértelmûvé válna a dolog..
Írta 2005. május 04. - 13:48
Persze, hogy nem tudja. Neki elég annyit tudni, hogy a járdán a gyalogosok között lefele zúzó arcot elkapja, a kisgyerekével a járdán parázó anyukát pedig nem vágja le. Vagymi.Amúgy: Eerie, szerinted a gyalogrendõr honnan tudja, hogy milyen a DH-s bringa? Jó, jó, látávnyos meg minden, de elmondják neki, hogy hogy néz ki, vagy mi? Mondjuk x cm rugóút felett DH, hasonlók? SZerintem náluk: bringa-bringa.
Írta 2005. május 04. - 13:42
mar csak azon kellene elgondolkodnom, hogy en mivel allitsak oda a sajatom ele.
merthogy Ujpalotan (XV.ker.) egy meternyi bringaut sincs, nincs mit atfesteni. azt pedig, hogy kimenjek egy sepruvel sepregetni, nem kell megbeszelnem senkivel
marad az ut.
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Írta 2005. május 04. - 13:37
Kicsit más.Adalék: a Kõbányai út melletti bringaúton kidõlt egy oszlop 2 hete, a bringaút fel van szórva üvegcseréppel...A kocsiútat természetesen már aznap letakaritották. A bringás úgy maradt.
Stiggs
Írta 2005. május 04. - 13:29
Akkor tüntessünk. Attol sem változik semmi. Ez a tüntetés azon formája, aminek valami hasznát is látja a csapat aki szervezi. Azt hittem esetleg úgy ahogy a turista jelzések, tanösvények, stb-k karbantartása müködik lehetne itt is csinálni valamit. Legalább ott kéne újranyomni a mintákat ahol keresztezi a B út a sima utat, ez nekünk is megérné. A városveztetés esetleg azt venné le belõle hogy magunkénak érezzük a b.utakat. Mert eddig csak fikáztuk õket, leginkább joggal. De mi elkezdhetnénk a szemléletváltást.
annyi a baj a festegetessel, hogy Budapest nem, hogy tul nagy kozosseg egy ilyenhez, hanem raadasul egyaltalan nem is kozosseg, csak nagy kupac massza.
kisebb telepulesen "lemivanJenokemezed" a polgarmestert a piacon, ott ez mashogy jon le. itt ra sem nezhetsz, mar ha egyaltalan Budapesten tartozkodik eppen.
jo musor volna a festes, szimapitzalnanak velunk az emberek, de nem hozna eredmenyt erre a bajunkra.
csak ugy, szimplan a takaritas kedveert persze zsir
btw van egy olyan erzesem, hogy ha a hp kitalalna a cm utan, hogy na akkor most festest tartunk... sajnos nem sokan lennenk ott.
Írta 2005. május 04. - 13:21
Amúgy: Eerie, szerinted a gyalogrendõr honnan tudja, hogy milyen a DH-s bringa? Jó, jó, látávnyos meg minden, de elmondják neki, hogy hogy néz ki, vagy mi? Mondjuk x cm rugóút felett DH, hasonlók? SZerintem náluk: bringa-bringa.
És teljesen Bogaras is.:brum:
Írta 2005. május 04. - 13:19
Írta 2005. május 04. - 13:18
es ezzel mire dobbennenek ra a varosvezetok?
muhaha, tok jo, a hulyegyerekek maguknak festegetik a lekopott csikokat, onerobol, akkor egy gonddal kevesebb, tobb love marad a kasszaban is :]
isten tartsa meg jo szokasukat.
cirka ez jonne le...
Lehet, de valamit csinálni kell. Tényleg nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Az nem elég, ha az ember nyavalyog, meg szidja a kormányt, meg a demszkyt vagy akármit és ezzel letudja a dolgot. Lehet, hogy nem sok mindent érünk el vele, de legalább nyugodt lelkiismerettel mondhatjuk, hogy nem rajtunk múlt... És szerintem ez azért igenis számít.
csibogaras :slimak::slimak::slimak:
mikóleszmánormálisbringám.
Írta 2005. május 04. - 13:15
És teljesen Bogaras is.:brum:
Írta 2005. május 04. - 13:14
Elsõre mondjuk felajánlhatnánk, hogy a lekopott festéseket, a mostani bringaúthálózat egy szakaszán újrafestjük, összesöpörjük felszedjük a homokot, üvegcserepet. Talán benne lenne a TV-ben:-) Máris többet tettünk mint a hamutarót az út közepén kiüritõ autós...
Stiggs
es ezzel mire dobbennenek ra a varosvezetok?
muhaha, tok jo, a hulyegyerekek maguknak festegetik a lekopott csikokat, onerobol, akkor egy gonddal kevesebb, tobb love marad a kasszaban is :]
isten tartsa meg jo szokasukat.
cirka ez jonne le...
Írta 2005. május 04. - 12:59
Stiggs
Írta 2005. május 04. - 12:49
Stiggs
Írta 2005. május 04. - 12:44
Ne is monddSzerintem a próbléma megoldása továbbra is a k.út.
De, ahogy látjuk, nem éri meg a város vezetõinek, hiszen nem térül nekik vissza ,a befektetett költség.
Hacsak kinem találják, a bringaút adót...ezt inkább nem is mondtam...:scared:
Igen, ez a megoldás, de mondom, valahol el kell kezdeni valamilyen nyomást gyakorolni valakikre, hogy megvalósuljanak valamik, és mindenkinek jobb legyen.
Na ez tuti bekerül a gyépé topicba
Írta 2005. május 04. - 12:40
De, ahogy látjuk, nem éri meg a város vezetõinek, hiszen nem térül nekik vissza ,a befektetett költség.
Hacsak kinem találják, a bringaút adót...ezt inkább nem is mondtam...:scared:
Írta 2005. május 04. - 12:37
Írta 2005. május 04. - 12:33
Stiggs
Írta 2005. május 04. - 12:31
Évi 180.000.000 Ft-ot forditanak BP-en kerékpárút épitésére. Ebbõl kb 8 km út, azaz 16 km 10cm széles sárga csik jön ki a járdán. Nem én találtam ki, de ha csak a 10.000 bõl aki CM-en volt, minden harmadik egy vödör sárga festéket vesz, a többiek meg egy egy ecsetet, elkérjük a 2017-ig tervezett utak térképét, és egy hétvége alatt felfestjük. Ha nincsenek kész, akkor segitünk, tanácsot adunk, berajzoljuk. Mi magunk, társadalmi munkában. A 180 millából meg vegyék meg a táblákat, meg csinálják meg a bringáslámpákat.
Vélemény?
Stiggs
Tudod, mire megy el a 180 milla? Az unatkozó, cigit szívó, egy hét alatt két órát festegetõ melósok bérére, meg az olyan táblákra, melyeket a haver cége gyárt le és szállít vagy mittudomán. Egyébként ez hány éve volt??? Ha jól tudom, az elmúlt évben egy km út épült. 180 milláért kicsit borsos az ára
Írta 2005. május 04. - 12:28
Vélemény?
Stiggs
Írta 2005. május 04. - 12:27
Találtam egy érdekes hozzászólást az Index fórumon. Ha ez valóban igaz, akkor a kép egy kicsit árnyaltabb:
"A cikk írója (naná hogy megint hangulatkeltésrõl van szó) egy fontos dolgot nem említ. Méghozzá azt, hogy _azokat_ a kerékárosokat (az ismert terminilógia szerint: DH-sokat) büntetik meg, akik a csordában zúznak le a járdán, kurvanagy sebességgel.
Mert a cikk értelmezéséhez azt is tudni kell, hogy a Kis-Svábhegyen ér véget a legtöbb "trendi" DH útvonal, és valahogy vissza kell jutniuk a rövidlábúaknak a fogashoz. Az is szokásuk, hogy az Istenhegyin lesöpörnek az Alkotásra, és ott a villamospályán mennek a Maros utcáig, és onnan a Városmajoron át a fogashoz. De sokan választják a Kékgolyót is, mert kicsit rövidebb, és minek kerüljenek annyit, hisz a tekerés az fárasztó. Tehát nem "a kerékpárosokat" büntetik, hanem a közveszélyesen közlekedõ barmokat. Nagyon nem mindegy. Aki viszont nem ismeri a hátteret, az megint jól huhoghat, hogy rendõrállam, meg fújjjj..."
Ez azért elég nagy hülyeség;)
Mellesleg elég kevés pálya ér ott véget.
De nyugodtan lehet egymásra mutogatni..
Mindenki benne van;)legyen az dh cc óuti vagy akármi.
Edit:Volt egy tippem hogy ezt ki írta..és be is jött..
Az illetõ egyfolytában sarazza azt aki lejtõzik.Már jópár ilyen postot olvastam tõle.Bögyömben van no;):mad:
Írta 2005. május 04. - 12:23
"A cikk írója (naná hogy megint hangulatkeltésrõl van szó) egy fontos dolgot nem említ. Méghozzá azt, hogy _azokat_ a kerékárosokat (az ismert terminilógia szerint: DH-sokat) büntetik meg, akik a csordában zúznak le a járdán, kurvanagy sebességgel.
Mert a cikk értelmezéséhez azt is tudni kell, hogy a Kis-Svábhegyen ér véget a legtöbb "trendi" DH útvonal, és valahogy vissza kell jutniuk a rövidlábúaknak a fogashoz. Az is szokásuk, hogy az Istenhegyin lesöpörnek az Alkotásra, és ott a villamospályán mennek a Maros utcáig, és onnan a Városmajoron át a fogashoz. De sokan választják a Kékgolyót is, mert kicsit rövidebb, és minek kerüljenek annyit, hisz a tekerés az fárasztó. Tehát nem "a kerékpárosokat" büntetik, hanem a közveszélyesen közlekedõ barmokat. Nagyon nem mindegy. Aki viszont nem ismeri a hátteret, az megint jól huhoghat, hogy rendõrállam, meg fújjjj..."