azért vigyázzunk...lehet "fentrõl' is beleolvasnak a topikba, mi meg adjuk az ötleteketOk, ennyit még fizetnék is. De szerintem õk nem ennyit kérnének. Ezt rögtön beépíthetnék a bringák árába, mondjuk 5-6 éves átlagos élettartamot feltételezve.
Még jó, hogy zöldkártyát nem kell csináltatni.
Jelentkezz be Regisztrálj
Critical Mass - 2006. április 22.
Írta 2005. július 26. - 10:51
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. július 26. - 10:50
Na ja zõdkártya. Csak egészséges ételeket ehetnék, és bableves után, nem mehetnék tekerni 24 órán keresztül. Oszt néha megmérnék egy szondával hogy büdös-e a szám. És ha az akkor bevonnák a zõdkártyát, amig fogat nem mosok? :-) Vagy mi a gyááász :-)))))Ok, ennyit még fizetnék is. De szerintem õk nem ennyit kérnének. Ezt rögtön beépíthetnék a bringák árába, mondjuk 5-6 éves átlagos élettartamot feltételezve.
Stiggs
"I have wept in the night for the shortness of sight
that to somebody's need made me blind; But I never
have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"
Írta 2005. július 26. - 10:45
Simán fizetnék, persze arányosan. Van bringaút az országban 1100km, Autóút hossza 30.000 km a súlyom 1/15 része a kocsiénak. Az évente megtett út autónál kb 15.000km bringánál 1500km tehát a tizede. . Átlagos súlyadó, átlagos kocsira évi 14000 Ft. Akkor számoljunk: Osztottam szoroztam, ez évi 3 Ft-ba kerülne nekünk, (Havi 0.2 Ft) és ezért ciklusonként 1000 km új bringaútat kéne épiteni nekünk!!!!
(Az extrém értékeket levágtam, átlagokkal számoltam, tudom hogy van aki 8000-et teker meg van aki 100.000-et autózik)
Amig nyugdijba megyek, sem jönne össze egy jóbb korsó ára...
Szerintem fizessünk!!!
Stiggs
Na jóóóóóó..... :beer:
Írta 2005. július 26. - 10:44
Simán fizetnék, persze arányosan. Van bringaút az országban 1100km, Autóút hossza 30.000 km a súlyom 1/15 része a kocsiénak. Az évente megtett út autónál kb 15.000km bringánál 1500km tehát a tizede. . Átlagos súlyadó, átlagos kocsira évi 14000 Ft. Akkor számoljunk: Osztottam szoroztam, ez évi 3 Ft-ba kerülne nekünk, (Havi 0.2 Ft) és ezért ciklusonként 1000 km új bringaútat kéne épiteni nekünk!!!!
(Az extrém értékeket levágtam, átlagokkal számoltam, tudom hogy van aki 8000-et teker meg van aki 100.000-et autózik)
Szerintem fizessünk!!!
Stiggs
Ok, ennyit még fizetnék is. De szerintem õk nem ennyit kérnének. Ezt rögtön beépíthetnék a bringák árába, mondjuk 5-6 éves átlagos élettartamot feltételezve.
Írta 2005. július 26. - 10:39
Hát ez édes! És mi alapján döntik el? A bicikli, és a sofõr átlagsúlya alapján? Azokkal mi lesz, akik használnak outit, és montit is? Kétszer fizetik?
A gyalogosok is használják az utakat (pl. zebra) nekik nem kell fizetni? Babakocsisoknak duplán, terhes babakocsit toló anyukának triplán, ha ikreket vár, akkor meg egyenesen ki se menjen?
Szerintem fizessünk!!!
Stiggs
Írta 2005. július 26. - 10:32
kösz....megvilágosodtam...
egyébként valami ritka okos sms-ezõ a témára (még mindig rádió) beírta hogy fizessenek a bringások is útadót (gk súlyadó mintájára) és majd abból építsenek kerékpárutat....na ezért nem ittam több kvt, elég magas lett a vérnyomásom ettõl is...
Nyiháááá... ahhoz elõbb nem utak kellenének?? Útadó bringásoknak... :no:
Megnézném, mi történne, ha mondjuk a Hungáriára b*sznák ki a lámpaoszlopot keresztbe, megszórnák az utat 200 kilós betony virágtartókat, meg csinálnának 20-30 méteres "told át rajta a gépedet" szakaszokat. Különben is, már egyszer valahol megírtam: a bringaút nem szívességbõl épül, hanem az adóforintjainkból! Ki ne találja már valaki, hogy még egy bõrt lehúzzanak a bringásokról (adózunk, akik "kicsik" annak az apja-anyja adózik, amikor megvesszük a bringát, abban is van adó...)!!
Írta 2005. július 26. - 10:26
kösz....megvilágosodtam...
egyébként valami ritka okos sms-ezõ a témára (még mindig rádió) beírta hogy fizessenek a bringások is útadót (gk súlyadó mintájára) és majd abból építsenek kerékpárutat....na ezért nem ittam több kvt, elég magas lett a vérnyomásom ettõl is...
Hát ez édes! És mi alapján döntik el? A bicikli, és a sofõr átlagsúlya alapján? Azokkal mi lesz, akik használnak outit, és montit is? Kétszer fizetik?
A gyalogosok is használják az utakat (pl. zebra) nekik nem kell fizetni? Babakocsisoknak duplán, terhes babakocsit toló anyukának triplán, ha ikreket vár, akkor meg egyenesen ki se menjen?
Írta 2005. július 26. - 09:54
Megnéztem a szégyenfalat, és örülök, hogy a kaposvár utcai épitkezésnél , a kidölt kandelábert lefotozták. Arra jöttem reggel , és megdöbbentem azon, hogy ezen a szakaszon az épitkezés miatt, milyen meglepetéssel találkozhat még a bringás. Az hadján, hogy televan sározva rendszeresen az út, annyira, hogy aki nem montyval megy, lasssan csak tolva tudja átvinni a biciklit, most már a teherautó által kitaposot oszlop is ott van hagyva.
Ráadásul a tuloldalon szélesitik az utat, lehet, hogy hamarosan bringaút sem lesz ott. Az épitõ cég eddig is nagy ivben leszarta , hogy eltudsz - e ott menni, sõt, teherautókkal is oda állnak annyira, hogy képtelenség elférni.
Hogyan tovább?.....
Majd az autók között szembe a forgalommal, meg dudaszó, meg anyázás, meg a bunkó bringások? Tisztelt politikusaink . Hmmmm?
És aki a fél az autók között tekerni ??? Azzal mi lesz ?
Írta 2005. július 26. - 09:50
kösz....megvilágosodtam...Klikk a bringautas linkre itt alul, az aláirásban. a Post pedig amit irsz a blogba.
Stiggs
Írta 2005. július 26. - 09:43
Klikk a bringautas linkre itt alul, az aláirásban. a Post pedig amit irsz a blogba.õõõõ lassú vagyok így reggel (nem ittam még elég kv-t) de ezt most nem értem...
Stiggs
Írta 2005. július 26. - 09:31
õõõõ lassú vagyok így reggel (nem ittam még elég kv-t) de ezt most nem értem...A hozzáállásról a mai post azért ékesen beszámol !
Stiggs
Írta 2005. július 26. - 09:24
reggel 8 óra elõtt a klubrádióban beszéltették, az mdf-s nagyembert, a bringás javaslataikról....de tartók tõle, ez is csak kampányduma...
al, van amikor én is 6 óra után indulok neki, ilyenkor is még egy otthon paprét szentlászló kanyar simán belefér....
A hozzáállásról a mai post azért ékesen beszámol !
Stiggs
Írta 2005. július 26. - 09:06
hát nehogymá' a 32Km/h-s tempó síkon az nagy cucc legyen:no: , én a 110Kg-mal (még most is hogy feltettem a 2,1 terepgumit) simán megrakom a körúton folyamatosan (hidtól-hídig) egy "nagytányér-kókusszal" az pedig sztem. olyan 40es tempo körül lehet.... ((és mekkorát lehet az 1,5maxxis xenith-el!!!!))
más!
Tegnap csoportosan, hirtelenfelindulásból elkövettünk egy kis nyírást. Pénzt ma nem kaptunk, de helyette olyan kellemesen berugtunk:beer: , hogy csak na!
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. július 26. - 08:55
al, van amikor én is 6 óra után indulok neki, ilyenkor is még egy otthon paprét szentlászló kanyar simán belefér....
Írta 2005. július 26. - 08:21
hát nehogymá' a 32Km/h-s tempó síkon az nagy cucc legyen:no: , én a 110Kg-mal (még most is hogy feltettem a 2,1 terepgumit) simán megrakom a körúton folyamatosan (hidtól-hídig) egy "nagytányér-kókusszal" az pedig sztem. olyan 40es tempo körül lehet.... ((és mekkorát lehet az 1,5maxxis xenith-el!!!!))
más!
Tegnap csoportosan, hirtelenfelindulásból elkövettünk egy kis nyírást. Pénzt ma nem kaptunk, de helyette olyan kellemesen berugtunk:beer: , hogy csak na!
Turbo,küldjél nekem beszámolót, meg pár képet, hagy pakoljan fel az oldalra!
Stiggs
Írta 2005. július 26. - 08:05
más!
Írta 2005. július 26. - 00:50
Te ott szoktal munka utan? Jo egyeseknek. ;-) En 18:00 korul szoktam hazaerni.
Amugy vannak erdekes dolgok a szigeten is. Ma este pl. egy talpig mezben, spd-vel nyomulo csaj (szerintem igazolt versenyzo lehet vagy regota nyomja) nagyon turvan lelepett. Mikor eloszor suhant el meg ugy voltam nem izgat, biztos csak sprintel. Aztan mikor masodszor huzott el mellettem, akkor mar kezdtem morcos lenni, nyeregbol kiallva porgetve utolertem, majd visszaulve mentem a tempojat, ugy 1 kilometernyi tavon, annyi eleg is volt. Aztan a "kiccsaj" nyomta tovabb ezerrel. 32km/h tempot nyomott folyamatosan. Nekem meg jo a 25km/h is egyelore...
"szoval hegyre fel ha mar hegyi kerekpart birtoklunk mindannyian. "
al, akkor délután edzésnek ne a margit szigeten körözz hanem gyere kicsit a pilisbe...
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. július 25. - 22:14
Írta 2005. július 25. - 22:05
A visszaigazolólevélben azt írták minden rendben.
Én hiszek nekik. :-) A BMFrõl hívtak telefonon, hogy nem jelöltem meg szakirányt, ha lett volna más gond, akkor gondolom szólt volna azért is. (De ez csak a második-harmadik hely)
Írta 2005. július 25. - 22:00
akkor nem is izgulunk, ugysincs mit tenni, ha nem okes valami. nem?
de miert csak e-ben jelentkeztel?
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder