Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
ezek milyen aliviok?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Melyik Alivio, melyik évjárat?

BB - középcsapágyházra
TS - top swing
DS - down swing

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
maradt a régi szaros aliviom mert nincs zsé újra(gondolom akkor ez lehet a probléma)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Elsõ körben milyen váltóról van szó?

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
dual controlos karom van, de az elsõ váltót alig tudom váltani, félek hogy el fogom törni a kart. Valaki meg tudná mondani, hogy ez normális vagy vegyek egy új elsõ váltót mert azt úgyis könnyebb lesz váltani

a válaszokat elõre is kösssz !!!!!!!!!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
http://www.paul-lang...050/SL-A050-LN/
http://techdocs.shim...69830604018.pdf
http://item.rakuten....bike/sl-a050-s/

NeeRO

NeeRO

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

tudna nekem mutatni egy képet errõl a váltókarról?

Shimano A050 H-BAR

kerestem már mindenhol, de nem találtam, pedig fontos lenne!

köszönöm!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Felsõbilincsesnél is elfér a második kulacstartó, ha pont nem a lyukra esik a bilincs, alátétezni kell.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
nekem most ez az Lx alsóbilincses, mert ilyen volt a gépen elõtte is, és ettõl elfér a második kulacstartó... sarat ez nem kap, úgyhogy nem féltem...

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

ha valaszthatsz, akkor mindenkeppen a felsobilincsest vedd. a top-swing sose volt olyan jo, sose lesz. viszont vannak olyan fulltelos vazak amiken csak az fer el. en is kenytelen vagyok ilyet hasznalni a specializeden. mas kerdes, hogy xtr, ezert mukodik :D

de merevvazra sose tennek top-swinget.

Tavaly vettem egy 10 éves GT Tequestát, azon még a gyári top swinges STX elsõ váltó van. Kotyog valamelyest, viszont korrektül vált, ezért egyelõre nem cserélem le, pedig a fiókban vár a kedvencem, a SRAM X Gen.

A 2001-es Magellán Hydrán, amit most a telken aszalok, a legalapabb Shimano váltó van, szintén Top swinges, és ez is mûködik.

Külön én sem vennék top-swinges váltót, mert fene tudja, hogy az újabbak milyenek, de ami a bringával jött még régebben, azzal nekem elég jók a tapasztalataim.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem is :D
Tam messze lakozik, nekem adja az övét is :D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
dave-nek és tamaskanak jövök egy sörrel :cheers: :D kössz srácok

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Dave tok jol leirta, hogy miert. szerintem is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
tam: jo ok thx, de meg tudnád mondani h a top swing miért nem volt sose olyan jo? nem olyan pontos? meg picit gyengébb?

dave: igen sár türésröl / fogásrol én is gondolkoztam már. és én azt hittem mind2 nagyjábol ugyanugy kapja a sarat. nagyjából ugy is, de ebben igazad van h takaritani is könnyebb a felsö bilincsest. hozzáférhetöbb :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
alsó az nem látszik annyira, de szvsz nem szebb. a sarat jobban megfogja, és nehezebb is kipucolni rendesen, nem férsz hozzá a lánctányéoktól, ezeknek lehet némi köze a hamarabbi kikotyogosódáshoz...

szerintem a felsõ bilincses jobban néz ki, nem szedi a sarat, könnyebb hozzáférni és kipucolni, néha beoljaozni a rugóját, én csak ilyet vennék, ha a vázam megengedi. (márpedig még jó sokáig merevvázam lesz, az meg megengedi)

(az alsóbilincses alivio után most felsõs xt van, hát ég és föld, hogy nem fogja meg a sarat annyira.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha valaszthatsz, akkor mindenkeppen a felsobilincsest vedd. a top-swing sose volt olyan jo, sose lesz. viszont vannak olyan fulltelos vazak amiken csak az fer el. en is kenytelen vagyok ilyet hasznalni a specializeden. mas kerdes, hogy xtr, ezert mukodik :D

de merevvazra sose tennek top-swinget.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

ha xt-t veszel akkor alul/felül húz egyben ;)

ezt tudom. van az a kis átvezetö görgö....
de azt még mindig nem döntöttem el h alsó vagy felsöbilincseset vegyem.
also elönye h sztem szebb. viszont hátránya h talán hamarabb kikotyogosodik. felsö meg talán merevebb. erösitsetek / cáfoljatok meg ha ez hülyeség ...

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

azzal a tekerovel a bovdenfeszesseget allitod. Alivion lehet a valton is allitani, mivel az shimano. Sramoknak altalaban nincs a valton teklero, csaka karon.

szoval ha felfele nem valt [kisebb fogaskerekrol nagyobbra] akkor nem eleg feszes a bovden, oramutato jarasalav ellentetes iranyba tekerjed.

ha lefele nem valt, akkor ertelemszeruen oramutatoval egyezo iranyba.

mennie kell.

ha nem megy, akkor ilyen tenyezoket lehet szamitasba venni mint

• serult/koszos/hajlott bovden, vagy bovdenhaz
  • elhajlott valtoful a vazon
  • deformalodott valto
  • elkopott lanc/fogaskereksor

Köszi a tanácsot, akkor majd eljátszom vele, csak sikerül megtalálni az ideális beállítást.

Deformálódva nem hiszem, hogy lenne, hálistennek nem estem még vele sosem. Kopás meg remélem nincs ilyen hamar egy - mindenki által dícsért - SRAM fogaskeréksoron.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azzal a tekerovel a bovdenfeszesseget allitod. Alivion lehet a valton is allitani, mivel az shimano. Sramoknak altalaban nincs a valton teklero, csaka karon.

szoval ha felfele nem valt [kisebb fogaskerekrol nagyobbra] akkor nem eleg feszes a bovden, oramutato jarasalav ellentetes iranyba tekerjed.

ha lefele nem valt, akkor ertelemszeruen oramutatoval egyezo iranyba.

mennie kell.

ha nem megy, akkor ilyen tenyezoket lehet szamitasba venni mint

• serult/koszos/hajlott bovden, vagy bovdenhaz
  • elhajlott valtoful a vazon
  • deformalodott valto
  • elkopott lanc/fogaskereksor

RAUH-Welt
B E G R I F F

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Hali, lenne egy kérdésem:

SRAM 5.0-ás hátsó váltóm van 5.0-ás gripkóval. Eddig szinte tökéletesen váltott. Mentem vele 2200 km-t, és újabban van olyan, hogy hátul az 5-ös fokozatról 4-esbe váltáskor (elöl a középsõn vagyok) nem akarja feltenni a láncot, csak zajt ad ki. Néha meg eggyel feljebb teszi a láncot a 3-asra. Próbáltam állítgatni rajta a váltókarnál lévõ tekerõvel, de jobb nem lett. lefelé jól vált, bár volt lyan, hogy eggyel lejjebb tette a láncot, mint akartam.

Merre érdemes egyébként tekerni ezt a kart? Máshol a SRAM-okat nem lehet állítani ugye? (nem láttam olyan tekerentyût a váltónál, mint a másik bringámon lévõ Alivionál)

Köszi a tanácsot.