Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nézegettem alu görgõket hátsó váltóba. Van lényeges különbség (az áron kívül) az acél és a kerámia csapágyas között? 2006-os Xtr-em van, gondolom az is használható ilyesmivel. Elõnye, hátránya?

Kösz, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
micro indexnek hívja a sram, ha jól tudom

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor azt minek hivod ha 7-8at kattan az elsovalto karja? :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A nem pozícionált karoknál nincs kattanás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az a sok kattanas nem feltetlen baj, ha kicsit keresztben all a lancod, es beleer az elso valto terelolemezebe. akkor tudsz "finomhangolni" vele. ha csak 3 kattanas van, akkor ilyesmire nincs lehetoseg. ott mindig teljesen jol be kell hogy legyen allitva a valto.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Köszönöm a válaszokat.
Beszereztem ezeket a Sram MRX markolatváltókat, a Decathlonban találtam belõlük, bár egyáltalán nem állt szándékomban ilyesmit ott megvenni... :D
Viszont ami nem tetszik, hogy az elsõ váltó (bal) nem pozícionált, kb. 7 kattanás az elsõ és a harmadik fokozat között... Az õs Gripshiftem is már tudta a fokozatokat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

az enyém biztos azért szar, mert a garázsban gyakran váltok.....:chin::kissmyass:

vagy mert a vitrinben árt neki a neonfény
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
az enyém biztos azért szar, mert a garázsban gyakran váltok.....:chin::kissmyass:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hát Kela nem tudom, mit ronthattál el rajta, nekem '00-s XT váltókarok, idei XT váltók és sor, PC-49 lánc.

Amikor felkerült a váltókar, nemes egyszerûséggel f*s bowdennel raktam össze, és tette a dolgát rendületlenül. Gázlón eléggé beporosodhatott, és nem takarítottam ki semmit.

Két hete cseréltem bowdeneket, mert már ideje volt tényleg, és csak annyiban változott, hogy könnyebb felfele váltani... :)
Ráadásul én még többet is mentem vele, és nem volt sosem félreváltás, meg hasonló gethõk. Én meg vagyok vele elégedve.
Az elején kicsit feszíteni kellett a hátsó váltó bowdenjén, de ezen kívül nem igényelt beállítást.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ahogy mondja Jani, én is a bowdeneknél kezdeném.
sokat szívtam a Nokon bowdennel a váltóállításkor, aztán tettem fel valami bowdenkülsõt köszörült bowdennel, aztán jó lett.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
egyébként én most pár hete cseréltem az 1ik bicajomon xt '08 váltókar - h.váltó szettet sram X.9 trigger karokra ill X.9 h.váltóra.
sokat még nem teszteltem, mert nem ezzel járok most, de eddig jól müködik a sram is :)
bövebb infók majd tavasszal ill végsõ következtetést kb 1 év múlva vonok majd :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

ferde váltófülön a másik váltó sem fog segiteni.

nem szoktam esni, és sztem nem érte olyan külsõ hatás.

Jani: szombaton kap egy új bowdenszettet, ha az sem segít még1szer nekifutok.

Egyelõre köszi mindnekinek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet hogy a bovdenekkel van a gond.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ferde váltófülön a másik váltó sem fog segiteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
07es széria, egy évet futott,, lehet, h a lánc is kopott, de önmagában az nem felelhet a dologért..

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

nem tom, megint kezdõdik , mint a Deorenál, akárhogyan van állítgatva sokszor nincs meg a megfelelõ fokozat és ugrik egyet az egész...
mintha a rugó gyenge lenne vagy nem is tudom.

lánc mennyit ment már?
új lánc nem segítene a problémán? mikori a mostani XT váltód?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

cseréljem az XT váltást X9-re:? hajtómû,sor XT, lánc Deore... Miben más érzés? Tényleg határozottabb?

Ez olyan dolog, hogy annak ellenére, hogy jobb, nem éri meg addig költeni rá, amíg nem muszáj :)

Szóval egyetértek Tiggerrel.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

tényleg

de amig jól mûködik az xt addig ne költs feleslegesen....minek ?

nem tom, megint kezdõdik , mint a Deorenál, akárhogyan van állítgatva sokszor nincs meg a megfelelõ fokozat és ugrik egyet az egész...
mintha a rugó gyenge lenne vagy nem is tudom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

cseréljem az XT váltást X9-re:? hajtómû,sor XT, lánc Deore... Miben más érzés? Tényleg határozottabb?

tényleg

de amig jól mûködik az xt addig ne költs feleslegesen....minek ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts