Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Nekem személyesen elmondta miért jobb szerinte, még a 2007-es mátra maratonon,ha érdekel te is utánna tudsz járni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Példálozni sem feltétlenül a legjobb dolog. Könnyen lehet, hogy a kcnc támogatja, vagy nyilvánvaló, hogy az alu görgõ hosszabb élettartamú, ezért használja.
Én speciel a tapasztalatra adok, balu nyilván ez alapján írta, hogy nem ajánlja. A boltban sem ajánlották, ahová járok, szóval az alu görgõ egyenlõre kimarad az életembõl. Fõleg, hogy mániám, hogy semmi hangja ne legyen a bicajnak :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Érdekes hogy szerinted nem jó, csak akkor a Zerge bringáján miért van kcnc váltógörgõ ezt nem értem.Vagy õ sem ért hozzá.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Kcnc-t néztem, a tömege nem foglalkoztat különösebben. Szóval, ha jól értem nem túl jók ezzel kapcsolatban a tapasztalatok.

Én senkinek sem ajánlom.

hangosak a görgõk, Beállnak a csapágyak, ez még hagyján, de a csapágy nem tengelyen van, hanem két oldalról alátámasztva egy-egy alu tányéron. Na ez az ami szarrá kopik, ha beáll a csapágy. És nem veszed észre, mert az illesztés miatt nem a csak a csapágy forog ....

Késõbb linkelek képet ...

Akkor inkább vegyél FSA görgõt ... na ez drága de jó.

http://www.wiggle.co...eel/5360031525/
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Nemrég vettem egy XTR Shadow hátsó váltót és a fórumot böngészve láttam, hogy a elsõ széria elõszeretettel törik illetve megy tönkre gyorsan. Lehet már tudni, hogy mirõl ismerhetõ fel ez a széria? Ez van a váltón magán:

Shimano
RD-M972
Japan VIA
FG (ez lenne talán a kód?)
Meg a karbonkanálon egy ezüst színû kis, köralakú matrica:
MN
FJ

Szóval van valakinek augusztus óta közelebbi infója?

Kérdezd meg Rob-t, vagy Vargányát.

Ha írsz egy privátot megadom a vargánya számát.

Bálint
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én is használtam olyan átalakítókat. Rendesen rá kell tépni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
Nemrég vettem egy XTR Shadow hátsó váltót és a fórumot böngészve láttam, hogy a elsõ széria elõszeretettel törik illetve megy tönkre gyorsan. Lehet már tudni, hogy mirõl ismerhetõ fel ez a széria? Ez van a váltón magán:

Shimano
RD-M972
Japan VIA
FG (ez lenne talán a kód?)
Meg a karbonkanálon egy ezüst színû kis, köralakú matrica:
MN
FJ

Szóval van valakinek augusztus óta közelebbi infója?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lehet kapni boltban ilyen atalakitot, amit beraksz a vazba, es lesz mire illeszteni az uj valtodat.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Kösz a segítséget Camping Joe! Viszont Nekem nincsen váltótartó fülem.
Tehát Tamaska nem így néz ki a vázam. Ez egy Gepida Mundo 300-as. Eddig egy Shimano tourney volt fenn egy csavarral és egy anyával.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igy nez ki a vazad hatulja?

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem, aztaz úgy kell, hogy az az imbusz úgy magától belecsavaródik a váltópapucsba.
Odateszed, és belehajtod, nem kell kitekerni az imbuszt. De vigyázz, el ne csináld a menetet!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Sziasztok!
Vettem ma egy shimano Sora hátsó válót. Nem tudom felszerelni.
Valami imbuszos csodával kell rögzíteni. Az egyik oldalon imbusz, a másikon egy alátét és egy menet.
Akárhogy csavarom az imbuszt nem tudom kicsavarni. egyszerûen nem tudom felrakni a bringámra.
Valamit rosszul csinálok ? A segítségeteket szeretném kérni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Kcnc-t néztem, a tömege nem foglalkoztat különösebben. Szóval, ha jól értem nem túl jók ezzel kapcsolatban a tapasztalatok.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja, en csak a shimano felet ismertem. nekem is olyan van az XT-ben

RAUH-Welt
B E G R I F F

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

en lattam mar sok vizet ert tiszta rozsdas valtogorgo-csapagyat. nem fordult el konkretan.

a tomites is csak egy pontig birja :)

Nekem meg van full beállt kerámiás csapággyal rendelkezõ csapágyam is ...

Két különbség van kerámiás és kerámiás között!!!

Shimano: kerámiás sikló csapágy rendszert használja, mondjuk karbantartás mentes és könnyû.

Egyéb: pl: KCNC váltógörgõ, kerámiás és mégis ipari csapágyas .... csak a golyók kerámiák, és ez be bír állni!!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en lattam mar sok vizet ert tiszta rozsdas valtogorgo-csapagyat. nem fordult el konkretan.

a tomites is csak egy pontig birja :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

keramia tartosabb, nem igenyel kenest, es konnyebb

egy zárt csapágyon sincs sok kenni való...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mi van?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Csak ha nagyon alacsony szinten is gondolkodik az ember, 1. 2. 3. pozíció, nemde?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
keramia tartosabb, nem igenyel kenest, es konnyebb

RAUH-Welt
B E G R I F F