Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nekem van 1 liter carfiol olajom, 700 ft volt... legalább nem mar oly erõsen és bicóba elég a dot3 is
csak büdös

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
én tudok jó fékolajat. :P dot-4/5.1. ha kell:-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jó, csak akkor ne azt mond, hogy minden sz*r, ami mûanyag üvegben van, hanem az volt sz*r, amit vettél. ennyi. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem szükségszerüen szar, nem az a cél a postnak
hanem hogy én vettem boltban egy szart, és hát..
a fékbe nem mertem betölteni, illetve megtettem egy másik fajtával, és...
hát már nincs nálam a fék.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nem akarok beleszolni de az auto olajok is muanyagban vannak :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a shell fékolaj is mûanyag üvegben van....
ne általánosits.
ráadásnak a martensek gumitalpa is olaj és saválló.

és még annyit, hogy ha teljesiti a szabványt, akkor mûködni fog.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ne vegyünkj meg ám minden szar olajat benyakúton meg autósboltban..
repsol az tuti jó, meg még egy két olaj
de igénytelen mûanyagüvegeset felejtsük el, lévén marja a mûanyagot!
(olyan mint a müanyagüveges kromofág, csak névben az ami)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hayes-be dot4 szabványnak megfelelõ olaj kell.
kapható benzinkútos, autós/motoros boltban fékfolyadék néven.

télen ha sokáig kinn van a bicikli minusz sok fokban, esetleg megdermedhet a csõben az olaj kicsit, de egy-két fékkarmozditás után visszaáll minden a régibe. nem kell parázni tõle.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
zolee: ez bíztató! Mi számít jó olajnak? Nem mintha most rohannék cseréltetni!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sram 9.0ban vmi iszonyat szar olaj volt, egy havertól hallottam hogy télen nem volt jó a féke :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Szisztok!

Heyes Sole oljos t.fékem van. A hátsó iszonyatos hangokat ad de fog rendesen. Vannak akik azt mondják h azért van ez mert poros és ki kéne tisztítanim, de az elsõ sosem csinált ilyet pedig annak is koszolódnia kell. Valakinek van vmi ötlete? A szervízben csak annyit moindtak h ennek ilyen hangja van ezek szerint mert rendesen fog.

Sikolt,mert nem minden derékszög-párhuzam.De ha fog,ne érdekeljen,legalább tudják,h jössz,ha fékezel.
Téli-nyári olaj nincs,és az olaj viselkedése is yobbára ugyanaz a hõmérséklettõl függetlenül (folyadék;összenyom6atlan),csak hozzá kell tenni azt h ettõl függetlenül intenzív fékedésnél a fellépõ melegedés hatással le7 az egész rendszerre,és így a fékérzésre.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ja, még egy iszonyat h*e kérdésem lenne! Van olyan h téli-nyári olaj vagy hõmérséklettõl függetlenül viselkedik a fékolaj a bicóban?

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Szisztok!

Heyes Sole oljos t.fékem van. A hátsó iszonyatos hangokat ad de fog rendesen. Vannak akik azt mondják h azért van ez mert poros és ki kéne tisztítanim, de az elsõ sosem csinált ilyet pedig annak is koszolódnia kell. Valakinek van vmi ötlete? A szervízben csak annyit moindtak h ennek ilyen hangja van ezek szerint mert rendesen fog.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ki az a nuff?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az nem jaccik semmit, hogy nem meghuzott gyorszarral hogy forog a kerek, mert ugye nem ugy hasznalod.

tehat fejreallitod a gepet mint mar azt tetted eddig is, es megszoritott allapotban forgatod a kereket. igy meg lehet allapitani, hogy melyik oldalon er hozza a fekpofa a tarcsahoz. ha postmountos a fek, akkor csak oldalrebb kell tolni a konzolon, ha IS-es, akkor 10ed milimeteres alatetekkel kell oldarebb applikalni a nyerget.

'nuff said
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
szétszed, pucolász, stb, aztán beállít rendesen a fék.
felülrõl ránézel, aláraksz egy A4es papírt, hogy lássad mikor mi ér bele, és jáccadozol vele

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha tudja valaki mi lehet a hiba oka és a megoldás. Lényeg: a tárcsafékem (egyszerû, olcsó hidraulikus Dirtech Archor) idõnként szorul. Ennek megfelelõen – fõleg lassú tempónál – nyikorog, néha erõsen fog is. Ilyenkor gyorszár kiold, kerék megrángat, visszacsatol és a helyzet valamivel jobb lesz, de mégse ez lenne az igazi megoldás.

A tárcsák épek, nem estem úgy, hogy sérültek, görbültek volna; a betétek nem kophattak még el, általában sincsenek extrém terhelésnek kitéve…

Ha a felfordított bringán a csak beillesztett kerekeket (tehát nem szorítom rá a zárat) megforgatom, gyönyörûen forog egy óráig. Ha megszorítom, egyértelmûen fogja a fék. Még valami. Nem függ össze azzal, hogy esetleg mocskos terepen mentem, vagy csak a városban egy kört az aszfalton, tehát nem valamiféle szennyezõdés okozza a problémát.

De akkor mi?!?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
növényi olaj :D aranyos.

shimano olajjal meg az a gyík hogy nagyon habosodik :(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
énis erre gondoltam, hisz a többi az szétmar mindent....
hmmhmmm

zsír.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én a sh!mano ásványira szavazok.