Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
én nem is szólok bele mert kiderül hogy még tévében sem láttam bringát :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Berg: az olaj valóban elvan a föld alatt, de nem azért cserélsz olajat a fékben, mert elfárad, hanem azért, mert elkoszolódhat, ami rossz. Egyébként meg a légtelenítés és az olajcsere között nincs túl nagy különbség, max olajmennyiségben. Az meg pár ezer ft.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
öööö, a dot4 is olaj...
egyébként olajcsere akkor szükséges ha a féked veszít az erejébõl.addig felesleges.

berglander

berglander

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Az olajcsere évente szükséges? Idáig úgy gondoltam, hogy az olajos fék elõnye a DOT 4-el szemben, hogy nem öregszik, nem veszít a hatásfokából. Elvégre az olaj a föld alatt is elált pár tízmillió évig. Szóval kell a teljes olajcsere évente, vagy elég a légtelenítés?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szentem akkor kell légteleníteni, ha levegõsnek érzed. De mivel használattól függõen évente úgyis olajat cserélsz, így a két idõintervallum optimális esetben fedi egymást.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nagyjából évente érdemes légteleníteni
vagy versenyhasználatnál sûrûbben
másképp nem igazán levegõsödik fel, és nem tud felforrni sem mert hogy zárt rendszer

berglander

berglander

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Elméletileg csak akkor tud belevegõsödni,ha olaj is jött ki a munkahengerek mellett...ha nem akkor egy szép nagy széles csavarhúzóval simán nyomd vissza a helyükre a hengereket,tedd be a kereket,és húzgáld meg párszor a kart...és jó lesz...

Úgy tudom, hogy a fékrendszerben tartós nagy hõterhelés hatására fejlõdik gáz (köznyelven levegõsödik) és ehhez nem feltétlenül kell a rendszernek olajat ereszteni. Az olaj, DOT4-nél alacsonyabb forráspontja amúgy is kedvez ennek. Legalábbis az én öreg VW buszommal ez történt a Tátrában. Le is kellett légtelenítenem. Tehát ez most kérdés, hogy kerékpár féknél nem ugyanígy van?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
gyújtsd fel
vszeg szarul raktad vissza a pofát/munkahengert

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Sziasztok! Egy különös problémám van:
Van egy Avid BB7-es elsõ tárcsám.
Kivettem a kereket, hogy megnézzem a betétet és a dugattyús oldalon lévõt elkezdtem "befelé" állítani. Egy kis tekerés után "kiugrott" az a kis henger, ami a betétet a tárcsához nyomja. Nagy nehezen visszaraktam, de azóta ha kicsit beljebb állítom a tárcsa-betét távolságot és utána vissza, akkor kifelé nem mozdul a betét, csak a csavar pörög a végállásig. Nem tudom, mit csináljak vele, a tárcsa pedig állandóan reszel. :(

Ha van valakinek ötlete, megköszönném! Üdv.: Gk2

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
bele fog menni.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ha nem valtozott a feknyereg, akkor belemegy a fekbetet, de a Hayesek nagyjabol egyformak, ugyhogy szinte biztos.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

WarTecH

WarTecH

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
2003 as cumoba bele fog menni mondjuk a 2005 ös fékbetét?és egyáltalán mibe kreül?
See Ya!!

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
Hát. Alkatrész az biztos h vagy dögivel. A teljesítményérõl meg megoszlik a vélemény. valakinek hibátlanúl mûködik, valaki meg csak szív vele. Amúgy én eddig csak jól mûködõ hfx9-et láttam/próbáltam. szal szerintem ha jó ára van akkor vedd meg.

WarTecH

WarTecH

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
2003 as Hayes nine rol kéne némi info.régi darab lévén kétségeim vannak az alkatrész ellátottságának zökkenõmentességérõl és a teljesítményérõl az idei tárcsával.Vagyis:lehet hozzá alkatrészt kapni(fékbetét, hidraulika vezeték dugatttyu a fékkarba stb.)A teljesítményérõl tudtok valami bíztatót mondani?Egy 20 és 30 Kg közötti "home made" DH gépre kéne a berendezés csak nem tudom érdemes e megvenni vagy várjak egy kicsit és vegyek egy uj HFX 9 est.Nem szeretem a rongyrázást.ha a régi is jo akkor azt veszem meg és elsörözöm a maradék pénzemet...
See Ya!!

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
bb7

néha nem jön vissza rendesen a fékbetét (bb5), ezzel mit tudok csinálni?

ottes

ottes

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali. Kis segítségre volna szükségem. Mindenféle használatra, szaretnék tárcsaféket venni. Diatech hidraulikus, vagy avid bb7 bowdenes, jagwire cuccal???

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ne törõdj a sok irígykedõvel hehehe :D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
:D
hát ja kéne helyette vmi :D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
..aztán hozz pótféket.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
eheh,itt az El Camino,hétvégén hegy yól (remélem)