Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Indította
KeX
, 2004. szeptember 09. 12:46
Írta 2004. október 13. - 10:16
dig: ;D ;D :
a zárt rendszer nem azt jelenti, hogy nem tud bemenni a levegõ.
http://www.hopetech....nical_index.htm
a zárt rendszer nem azt jelenti, hogy nem tud bemenni a levegõ.
http://www.hopetech....nical_index.htm
Írta 2004. október 13. - 10:12
Nem, max egyszer..
Az hogy a hope mit nem érdekel, én csak azt írtam hogy minden hidraulikus tárcsafék zárt rendszer..nem úgy mint a bovdenes cuccok..
A mesét nem ismerem csak a tanúlságot, vegyél hope-ot(elnézést a nagyzoló újgazdag post-ért) ;D
Az hogy a hope mit nem érdekel, én csak azt írtam hogy minden hidraulikus tárcsafék zárt rendszer..nem úgy mint a bovdenes cuccok..
A mesét nem ismerem csak a tanúlságot, vegyél hope-ot(elnézést a nagyzoló újgazdag post-ért) ;D
Írta 2004. október 13. - 10:08
málna: igen, elvileg más rendszer.
bár én a 2002-es hayesoknál leragadtam, most nemtudm mit csinálnak.
bár én a 2002-es hayesoknál leragadtam, most nemtudm mit csinálnak.
Írta 2004. október 13. - 10:05
dig: öö nem kétszer is félreértettél ;D
zárt/nyílt, le van írva a hope honlapján, ebbe nem mennék bele
a levegõsödés más tma.
a nyomáspont állító csavar nincs a magon. szerintem te a fékkar távolság állító csavarra gondolsz. azzal nincs baj. (de ha zárt rendszer és vmiért az olaj térfogata megnõ, megváltozik a nyomáspont. erröl szolt régen a mese.
thez: akkor a hfx9 nyílt a mag meg nem? hmm ez is különbség akkor... csak hogy tudjam
zárt/nyílt, le van írva a hope honlapján, ebbe nem mennék bele
a levegõsödés más tma.
a nyomáspont állító csavar nincs a magon. szerintem te a fékkar távolság állító csavarra gondolsz. azzal nincs baj. (de ha zárt rendszer és vmiért az olaj térfogata megnõ, megváltozik a nyomáspont. erröl szolt régen a mese.
thez: akkor a hfx9 nyílt a mag meg nem? hmm ez is különbség akkor... csak hogy tudjam
Írta 2004. október 13. - 10:03
a mag, valamint a mag plus tényleg zárt rendszer (legalábbis régen az volt)
a kis csavar meg azzal nekem is mászkált a nyomáspont. hol a markolat felé, hol meg kifelé
de segített rajta a menetrõgzítõR
a kis csavar meg azzal nekem is mászkált a nyomáspont. hol a markolat felé, hol meg kifelé
de segített rajta a menetrõgzítõR
Írta 2004. október 13. - 09:58
Mivel hiadraulikus ezért szerintem elég zárt a rendszer
Egyébként levegõ ritkán ment nekem bele de ki jött hamar..
A nyomáspont meg ha nem menetrögzítõzöd be a kis csavart a fékkaron akkor gyakran fog állítódni..
Egyébként levegõ ritkán ment nekem bele de ki jött hamar..
A nyomáspont meg ha nem menetrögzítõzöd be a kis csavart a fékkaron akkor gyakran fog állítódni..
Írta 2004. október 13. - 09:52
hát ha ugyadod el neki, hogy még haszna is legyen belõle akkor szerintem megveszi ;D
amugy a hayesek télleg zárt rencerûek lennének? akkor értem már a nyomáspont változásos régi storyt ...
amugy a hayesek télleg zárt rencerûek lennének? akkor értem már a nyomáspont változásos régi storyt ...
Írta 2004. október 12. - 21:54
Írta 2004. október 12. - 15:22
Írta 2004. október 12. - 11:38
Biztos elhangzott már párszor, de kezdõ tárcsafékes vagyok: vettem egy deore 555-öt, amibe nem a gyári pofa van és elég szarul fog. Elõl használom és szretném ha satun fogna. Mit vegyek: nagyobb, más tárcsát, más fékpofát...stb. Köszi elõre is a megértõ segítséget! Ja, egy polarx psyloján virít!
Gyári fékpofa, vagy EBC vagy nagyobb tárcsa (lehetõleg shimano) Goodridge fékcsõ, satöbbi. Olvass vissza amugy, rengetegszer elhangzott kérdéseket feszegetsz...
Írta 2004. október 12. - 11:05
Írta 2004. október 12. - 10:57
Biztos elhangzott már párszor, de kezdõ tárcsafékes vagyok: vettem egy deore 555-öt, amibe nem a gyári pofa van és elég szarul fog. Elõl használom és szretném ha satun fogna. Mit vegyek: nagyobb, más tárcsát, más fékpofát...stb. Köszi elõre is a megértõ segítséget! Ja, egy polarx psyloján virít!
Írta 2004. október 07. - 17:22
Nemtudjátok hogy mikortól lehet kapni az Avid Ball bearing five-ot meg az Avid Juicy five-ot?
Írta 2004. október 06. - 16:33
lóribá. ha már arra jársz, megkérdezhetnéd, hogy a formula fékre (4racing) mennyi egy 200-as adaper. (olyan, ami az eredetit helyettesíti) ha nem vágod mirõl beszélek, adattár, formula, stb... menni fog, én érzem! :-* we always love you.
Írta 2004. október 06. - 12:55
ha nincs honlap akkor mar nem is letezik a dolog?
amugy ugytudom 5eft korul van es formula gyartmany.
most szerintem nincs.
mert nemreg vette meg haver.
amugy ugytudom 5eft korul van es formula gyartmany.
most szerintem nincs.
mert nemreg vette meg haver.
Írta 2004. október 06. - 11:30
remeltem, hogy a kep cime alapjan vagy esetleg ratekintve a kepre vki rajon, hogy ez a gustav-hoz kaphato osszes adaptert abrazolja.
tehat ezzel te nem mesz semmire.
en igen de az mellekes.
nemtom ki gyartja de a marikooban mar volt tobbszor is.
persze lehet, hoyg 180/200 neven.
es ha belegondolsz akkor a ketto csereszabatos
belegondoltam. Oké. Ellenben a marikoonak nem létezik/nem müködik honlapja, helyileg meg nekem elég messze van. Nagy probléma volna, ha arra kellene járnod, és megnézni, hogy mi az/mennyibe kelül/van-e? naaaaaaaaa. léccilécciléccilécci!
jameg privit is küldök. csekkitáut.
Írta 2004. október 06. - 08:55
Írta 2004. október 05. - 23:09
Jajj nem akarok en itt ilyen enyim vs tied, intel vs amd stb vitat. Csak mondtam, hogy ha erdekli eljohet megnezheti stb. Sztem ugy megiscsak konnyebb donteni, ha latja az ember a feket, mintha csak innen onnan szed ossze infokat rola. nya kar tovabb ragozni...
Írta 2004. október 05. - 23:04
egy hayes mag vs diatech csatában azért egyértelmû ki marad alul. föleg az alkatrészek/javíthatóság szempontból...
ebben a hayes igen csak jó helyen szerepel. a diatech meg kevésbbé.
ebben a hayes igen csak jó helyen szerepel. a diatech meg kevésbbé.