Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Indította
KeX
, 2004. szeptember 09. 12:46
Írta 2005. december 10. - 14:37
ritka a két oldalról nyomó meka tárcsafék
vole: eszedbe ne jusson egy postban használni az avid és a nem jó kifejezést
vole: eszedbe ne jusson egy postban használni az avid és a nem jó kifejezést
Írta 2005. december 10. - 14:36
amelyik mozdul az görbíti, nyomja neki a tárcsát a másiknak, ezért tûnik úgy, hogy mozog mind2
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2005. december 10. - 14:31
vendég_nhunor_*
Írta 2005. december 10. - 14:28
Avid BB7 nél a fékkar behúzásával mindkét fékpofa közeledi ka tárcsához, csak különbözõ mértékben, nem?
HA behúzom, csak az egyik fékpofa mozdul, a másik semmit sem... ???
behúz:
kienged:
HA behúzom, csak az egyik fékpofa mozdul, a másik semmit sem... ???
behúz:
kienged:
Írta 2005. december 10. - 11:48
Írta 2005. december 10. - 11:44
Írta 2005. december 10. - 00:30
De aki nem ert hozza, annak lehet ra 2 napja, hordonyi olaja, bazi nagy fecskendoi meg 5 keze, akkor sem lesz jo
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. december 10. - 00:27
vagy csak légteleníteni egy kis olaj, egy kis gumicsõ és egy nagy fecskendõ társaságában:) 2 perc kell hozzá, 3 kéz, meg egy fék...
Írta 2005. december 10. - 00:23
mert mostmár levegõs is lehet, hogy szervizbe kellene vinni?Na sikeresen elcsesztem a mûveletet. Ahogy málna mondta kicsavartam a felsõ kis csavart, alul meg feszítettem szét a fékpofákat. Az olajat fent szépen felitattam. A fék még mindig befogott. Most ott tartok, hogy kb markolatnál van a nyomáspont, de még mindig nem nagyon fér el a tárcsa a pofák között. (miután visszavartam a csavart, és szétfeszítettem a dugattyúkat sem lett jó.)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. december 09. - 22:38
Mi az hogy beugrottak?
Fogod, visszanyomod a dugattyukat, azok ottmaradnak.
Berakod a pofakat. Koztuk eleg nagy hely van. Ha nincs, akkor nem simulnak a dugattyura. Akkor nincs benne rugo vagy rosszul, vagy rossz a rugo.
Megint latatlanban szerelunk, ezt imadom
Fogod, visszanyomod a dugattyukat, azok ottmaradnak.
Berakod a pofakat. Koztuk eleg nagy hely van. Ha nincs, akkor nem simulnak a dugattyura. Akkor nincs benne rugo vagy rosszul, vagy rossz a rugo.
Megint latatlanban szerelunk, ezt imadom
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. december 09. - 22:29
Írta 2005. december 09. - 22:11
Olyan nincs hogy a dugattyuk a helyukon vannak es a tarcsa nem fer be kozejuk. Nyomd szet rendesen a pofakat. Amugy ha precizebb akarsz lenni, akkor vedd ki a pofakat es a dugattyut nyomd teljesen vagy majdnem szintbe a fektesttel, mert a pofak nem szeretik a csavarhuzot meg egyeb drasztikus beavatkozasokat.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. december 09. - 22:10
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. december 09. - 22:08
Na sikeresen elcsesztem a mûveletet. Ahogy málna mondta kicsavartam a felsõ kis csavart, alul meg feszítettem szét a fékpofákat. Az olajat fent szépen felitattam. A fék még mindig befogott. Most ott tartok, hogy kb markolatnál van a nyomáspont, de még mindig nem nagyon fér el a tárcsa a pofák között. (miután visszavartam a csavart, és szétfeszítettem a dugattyúkat sem lett jó.)
vendég_nhunor_*
Írta 2005. december 09. - 16:49
Írta 2005. december 07. - 21:05
ha nem megy, akkor sajna engedni kell.. nem egy nehéz mûvelet, de vigyázz, csak picit nyomd vissza a pofákat, hogy pont beférjen a tárcsa
elméletileg alul is lehetne engedni, csak az bonyolultabb és nem nehéz túl sokat engedni, ugye tams?
elméletileg alul is lehetne engedni, csak az bonyolultabb és nem nehéz túl sokat engedni, ugye tams?
Írta 2005. december 07. - 21:00
Hát beljebb már nem tudom nyomni, a két pofa is alig fért be a testbe. A kart meg be se tudom nagyon húzni. Köszi málna, megpróbálom.
Írta 2005. december 07. - 20:57
Eloszor probald ki hogy vissza tudod -e nyomni a dugattyukat, mert ha elkopott az elozo fekpofa akkor magatol kitolta oket a rendszer.
Lehet hogy nem kell kiengedni olajat.
Lehet hogy nem kell kiengedni olajat.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. december 07. - 20:54
szedd le a féknyerget
állítsd felfelé a fékkart a kormányon, úgy, hogy a kis csavar felfelé nézzen
csavard ki a kis csavart, és nyomd a pofák kicsit kiljebb egy lapos csavarhúzóval
fennt ki fog jönni egy kis olaj, arra figylej
állítsd felfelé a fékkart a kormányon, úgy, hogy a kis csavar felfelé nézzen
csavard ki a kis csavart, és nyomd a pofák kicsit kiljebb egy lapos csavarhúzóval
fennt ki fog jönni egy kis olaj, arra figylej
Írta 2005. december 07. - 20:35
Kicseréltem a hayesben a fékbetéteket, de kegyetlenül befog vele a rendszer. Gondolom túl van töltve, hogyan lehet kiengedni belõle? Ez az elsõ hidrás fékem.