Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rvilike: én a julissal szopok emiatt, enniyben mondjuk jobb a shitmano
conor: szvsz ne cserélj hidraulikusat bovdenesre
rob: én is így csináltam és amikor negyedszer raktam össze és még mindíg levegõs volt (a kis geci buborékok elbújtak), akkor alulról egy jó nagy adag fékolajat pumpáltam a rendszerbe egy buborékmentes fecskendõbõl, felül jött kifelé az olaj rendesen, gyorsan elzártam alul, tetõ rá felül és azóta is boldogan használom

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
az hogy nem cps az egy kopott v-fékpofa segítségével ~1 perc;)
így van nekem most deore cps-em:)(elsõ van felrakva hátra)
de akkor nem erõltetem, köszi
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hayes semennyivel nem jobb ám mint a deore... semmi értelme ilyen cserének, ha avidot kapnál helyette, jó lenne!
de így ne eröltesd:-)
én gondolkodom egy avid eladásán.... csak még nemtom hogy oldjam meg hogy már nem cps rendszerü(az adapterét a hayeshoz építettem be) így valami más kell....
na de majd kitalálok vmit:-D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
törölhetõ

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

kérdés:
érdemes elbarterolni egy bowdenes deore tárcsaféket egy bowdenes hayesre?
_elvileg_ a deoréért kapok 8 ezret, abból pont tudnék venni egy hmx-1-et...
érdemes, vagy hagyjam a francba?

Nem éri meg.
Én adok 10e-ért Luise FR-t;)
Jaj de ez nem az apro töröljétek.
EDIT:írjál privit.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
~jah, kábé:)
de ugy vagyok vele hogy hátra jó ez a deore is, viszonylag könnyû a kerekem...
csak jobb lenne-e a hayes, na ezt enm tudom:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Csoborbol vodorbe? :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
kérdés:
érdemes elbarterolni egy bowdenes deore tárcsaféket egy bowdenes hayesre?
_elvileg_ a deoréért kapok 8 ezret, abból pont tudnék venni egy hmx-1-et...
érdemes, vagy hagyjam a francba?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de mostmár senki nem mondhatja, hogy nem találja meg a keresõ, éppen ezért irtam bele a kulcsszavakat :D
nincsen vágólapon amugy :)

rvilike: ilyenkor van az, hogy sz*pi. nekem a formulán egyáltalán nem volt légtelenítõcsavar alul, el is adtam a p*csába.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

rob: B*szottul irigylem ám tõled ezt az éterii nyugalmat, ahogy 32-edszer is szabatosan leírod a légtelenítés menetét. :)

Szerintem vágólapon van neki. :afro:

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Mint emlitettem nem megy a kereso :) Juicy-val az a szopas,hogy nincs legtelenito csap,be van sullyesztve,es egy kis speci szart kell beletenni.Ilyenkor mindenkepp kell vennem avid legtelenito kitet?(abban van) Olyat ugye arulnak nalunk? :D (magyarorszagon sose tudhassa az ember :D )

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
rob: B*szottul irigylem ám tõled ezt az éterii nyugalmat, ahogy 32-edszer is szabatosan leírod a légtelenítés menetét. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Köszi! Korrekt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na most keresõ-friendly leszek. :)

tárcsafék légtelenítés (ugymint légtelenít, légtelen, levegõtlen, stb)

veszed a fékedet, fékkart ugy állítod be, hogy a fékkaron a túlfolyótartály vizszintesen álljon. alul megkeresed a légtelenítõcsapot a féknyergen, ráhuzol egy gumicsövet, és azt egy edénybe vezeted. ráteszel egy 8-as kulcsot is, hogy kezed ügyében legyen. ezután lecsavarod a csavarkákat a túlfolyó tetejérõl. megpumpálod a fékkart párszor, majd alul a kis csavart kinyitod, olaj és buborékok jönnek ki. elzárod. (egy-két mp nyitva elég) ujra pumpál, ujra nyit/zár alul. ha fogy a tulfolyóból az olaj, akkor utánatölt felül.
ez egész mûveletsort addig végezzed, amig kemény nem lesz a fékkar érzés.
közben jól jön, ha ütögeted a fékcsövet, ezzel általában felfelé jönnek ki a buborékok.
mindig vigyázni kell arra, hogy felül ne legyen kevés a tulfolyóban az olaj, mert akkor kezdheted elõröl, ha leszaladt az olajszint ;)

remélem világos, akinek nem, az kérdez.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Off,de ha mar elojott irom ide.En se tudtam visszakeresni(legtelenitest akartam en is azt hiszem),hiaba kerestem a topicban csak az x. lapig keresett,az elotte levokben meg nem.Ott meg meg csak ugyanugy a "hadd ne irjam mar le ezredszer" tipusu hozzaszolasok vannak a temahoz.Be lehet ezt allitani valahol hogy meddig keressen?En nem talaltam ilyet.

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Ha esetleg mégis lenne valamely hozzáértõnek kicsi ideje shimano br m525 légtelenítésrõl egytömör tennivalólistát írni megköszönném. Mert próbáltam én visszakeresni, de nem ment. Tényleg nem. Lécci-lécci.
Minden hepe után jön egy hupppa !!!
Honk!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
off
az xfactorban 2 ronyg ltt volna egy féktüske (máshol 1300...) és a sram pc48lánc 4 ezer.. máshol 1800ér veszem...
on
koolstop rulez. 5 rongy, tokod dhtól kb február végéig tartott. nem estem hasra, de tök jól elvoltam véle. általános példány, ami egész jól tûri a meleget -pontosabban egész jól NEM továbbítja.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rob: nyugalom a hosszú élet ritka ;) ja és mielõtt kérdezel, olvass vissza, vagy használd a keresõt :D tessék csak, lehet visszaélni

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egyrészt: egyben van a gép, bár kölcsön hajtókarral, de egyben. és ha megtettétek volna azt a szivességet, hogy elolvassátok, hogy hogyan lett olajos a fékpofa és a tárcsa, akkor nem irkálnátok hülyeségeket. tudom, hogy jófej dolog rajtam szórakozni, de nem kéne mindig, nehogy aztán visszaéljek egyes rámruházott jogokkal. :mad:
eszemben sincs lekaparni a fékbetétet, mikor annyira uj, hogy még nem is kopott be rendesen.

zap: köszi, látom "maga itt az egyetlen értelmes ember a hig fos tengerében!" [copyright: F.F.]

edit: endroo, köszi, hogy ilyen jófej vagy, szerinted nem használtam a keresõt?? ha lenne egyöntetû vélemény a dologról, akkor nem hezitálnék.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
igen ezt tapasztaltam én is...

csak kicsit fura volt mert az 525be még 2,5e kaptam a betéteket...

ferrodolztatni is jó...
nekem most elöl az van és jóóó nagyon...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!