Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Posted 2005. September 05. - 20:32
Posted 2005. September 05. - 20:20
marta-ból az sl éri meg de csak ha grammozol, mert elég könnyû...de az vszívû nem 100 euro.hûha! nem akartam egy újabb flémet indítani, csak megtudni mire is figyeljek, mert szart nem akarok venni. a Julie nagyon olcsónak tünt és azért kérdeztem, hogy érdemes-e megvenni?! de írtam a Marta-t is ami, ha jól tudom kategóriájában a Magura "csúcs" alatt van 2-vel. az most 99 euró! szóval kb. 25 ezer az elsõ szett! ez akkor megérné?a Bike-Mailorder.de-n pl. 280 euró. ez mekkora nemmind1!! a postaköltség nekem nulla, és valaki behozná nekem. én így számolok! (igaz kell még mellé új agy, felni és küllõk)
szóval így teszem fel a kérdést: a Magura Marta megéri-e 99 euróért, utcára és easy hegyi bringázgatásra (még nincs extreme felhasználás részemrõl; nekem a BP-i bringázás az EXTRÉM) :rocketman
ha mindenképpen magurát akarsz akkor lujza fr, nem rossz fék de biztos hogy van jobb, mert még nem érzem vele hogy igen ez az....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. September 05. - 20:12
szóval így teszem fel a kérdést: a Magura Marta megéri-e 99 euróért, utcára és easy hegyi bringázgatásra (még nincs extreme felhasználás részemrõl; nekem a BP-i bringázás az EXTRÉM) :rocketman
Posted 2005. September 05. - 18:46
csak ha még valaki megkérdi hogy jó e dh-ra, és jó fék e, komolyan felgyújtok vmit:)
mert ez így LOL!
Posted 2005. September 05. - 18:37
nem avid
XT (régi)
a nõk nem finganak és nem böfögnek.ez is tény.
és elveik vannak és nem basznak be.
és mindnek le7 hinni yól:D
Posted 2005. September 05. - 18:35
mondtam én hogy nem?
de abbafejeznénk?
az olajos nem melexik annyira, ez tény
és jobban is hül
és rendes fékeken nem mászkál a nyomáspont, hacsak nincs tele levegõvel, meg szar olajjal
ha igen, akkor:
cseréljen féket
vagy:
tanuljon meg biciklizni, és nem tépje folyamtosan/adagolja
bocs.
Posted 2005. September 05. - 18:33
kala:-)
bowdenesen mi nyúlik? semmi, csak felforrva nem fog:-)
mind1.
most mindentõl függetlenül;
az,h a fékpofa besül,és emiatt nem fog a fék,kb független attól,h milyen rendszert használsz,mert úgyis a pofától,meg a tárcsától függ
a difi annyi tud lenni,h nyilván ad le hõt v a bowdennek,v az olajnak
és amíg a bowdent nem hajta meg a hõ,legalábbis mutassa már meg vki,h hõtágul-e annyit a sodrony,h az érez7õ legyen
addig az olajra komolyabb hatással van,és fékvezetéktõl függõen ez akár komoly befolyással is le7 a fékérzésre
és az ok,h itt nálunk nincsenek komoly lejtõk,és tényleg csak hüyyén fékezve le7 besütni a féket
de pl. Szlovéniába Zalából átruccanva már találkoz6sz 2e méter magas hegyekkel.Ciki,nem ciki,de volt már problémám melegedéssel...
Posted 2005. September 05. - 18:32
meg kicsit óckú a szimering benne
szal nem...
Posted 2005. September 05. - 18:23
bowdenesen mi nyúlik? semmi, csak felforrva nem fog:-)
na, jobb?
neked már mászkált nyomáspont? akkor cserélj féket.....
mind1.
Posted 2005. September 05. - 18:20
Múltkor dumáltam Szedrikkel errõl..
Mondta is "vegyél avidot mert az dh fék fõleg nagytárcsával, bár nyúlós picit meg koszolódik és egy kupafutamon eltépem a bovdent úgy húzom a féket de tényleg a legjobb.a haverok is dobálják a kiforrott hidraulikus fékjeiket, meg beszéltem Valentino Rossival is hogy könnyítés gyanánt bovdenes Avid lesz a motorján.."
:cry:
ne szenvedj ennyit a dolgon...
az ok,h az olaj Lvezeti a hõt,amennyire tudja,és csak 500 és nem EZERnagyon vándorol a nyomáspont melegedõsebb féknél,de 1 bowdennél mit számít a melegedés?
az meg,h nyúlós...nos,igen,kis igényességet kell mutatni a bowdenezés felé,ahogy Thy is írta...
de tök mind1.ki kell próbálni mindet,és helló. a végén úgyis az marad a gépen,ami yó
yut SZMbe,Gusti v XT nem kell vkinek?
Posted 2005. September 05. - 18:14
fog is
csak van aki kinõtt ael akarja felejteni a bowdenes fékeket
a bowden maradjon meg a v féknek
jól fog, lehet adagolni, erõs
csak nem jó húzni, a bowdenes érzés miatt
de ez saját véleménye mindenkinek!!!!
ki szereti, ki nem
nevezzük át a topicot...
Tárcsafékek - a bowdenes avid jó fék! -re!
és utána aki felteszi a kérdést, felgyújtjuk nyomban.
Posted 2005. September 05. - 18:11
ha ingyé van akkor mért filózol ? nincs mit buknod rajta, akkor sem ha netán sz.r amit azért nem hiszek...melegedés a janihegyen is jelentös a féken?
nekem amugy ingyen lenne vmi avid.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
melegedés a janihegyen is jelentös a féken?
melegedés ott jelentõs, ahol a paragép USER tépi a féket folyamatosan lejtõn
hármason, janin, mátrában, bükkben, badacsonyi hegységben, zemplénben
sõt, a sashegyen is!!!!
melegedés a janihegyen is jelentös a féken?
Ha fékezel igen, ha tudsz menni nem.
Ha ingyen lenne akkor jó, kérdés milyen az a valamilyen?Mert húszféle van, kétszázféle karral.
Posted 2005. September 05. - 18:10
fog, és jó.
v fékkel is dh-znak sokan, és BMX-el is!
tehát csináljunk avidfékes bmx-et, és meglesz a tuti dh gépünk!
mindemellett jol fog
a melegedést meg
:
az olaj elvezeti a hõt. ezért nem melegszik annyira, vagyis jobban hül mint egy bowdenes.....
Posted 2005. September 05. - 18:10
Posted 2005. September 05. - 18:06
azt kéne csinálni,h az Olvasd L mellé 1 avidosok vs olajosok topikot nyitni,ahol mindenki max 5000 karakterben leírná a véleményét,majd lezárni,és a kezdõk akkor azt L tudnák olvasni,nem vetnék fel úyra és úyra ezt a vitaforrást,és nekünk se kéne annyit gépelni
amúgy megfelelõ tárcsával dh fék
ahogy az olajos is kis tárcsával cc fék,nagy tárcsával dh
csak itt nincs olaj,ami melegedne
Múltkor dumáltam Szedrikkel errõl..
Mondta is "vegyél avidot mert az dh fék fõleg nagytárcsával, bár nyúlós picit meg koszolódik és egy kupafutamon eltépem a bovdent úgy húzom a féket de tényleg a legjobb.a haverok is dobálják a kiforrott hidraulikus fékjeiket, meg beszéltem Valentino Rossival is hogy könnyítés gyanánt bovdenes Avid lesz a motorján.."
:cry:
Posted 2005. September 05. - 18:06
jagwire v akár a sima shitmano ház is tökéletes a célra,csak persze nem szabad tök igénytelennek lenni,és néha pl. le kell cserélni a bowdent is,házat is... :-/
Posted 2005. September 05. - 18:04
Akkor eddig valszeg csak taknyot húztál, és nem FMJ-es Avidot..én végigpróbáltam vagy 6-7 fajta hidrós tárcsát, és vissza fogok térni a bowdenes Avidra...pontos beállíthatóság, olcsó jav költségek...otthon, bármilyen nekem kézreálló fékkarral tudom használni, a legjobban adagolható, és leglineárisabb karakterisztika...En pedig egyertelmuen LX,
mert soha tobbe nem akarok bowdent huzni, mert nyulos takony erzes, annak ellenere, hogy fog. :-)
Szeretem mikor sötétség van....akár unja már valaki, akár nem...
Posted 2005. September 05. - 18:04
amúgy megfelelõ tárcsával dh fék
ahogy az olajos is kis tárcsával cc fék,nagy tárcsával dh
csak itt nincs olaj,ami melegedne (sima fizika )