Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Vole

Tokig be van szinte csavarva az az imbusz. Hm. Na holnap tekergetem es merem majd, mert en nem erzem, hogy kozeledne vagy tavolodna a tekeressel.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
FX dh?
lehet, 140 mm-eset!
vagy FLEX

rosszul járnánk?
akkor csak nekem nem mászkál ez a fránya olaj

jaj vazze, vissza is viszem, mindig jót fogok ki.
pedig már sütött a féknyereg is...

Vole: hayes módosítható túltöltéssel
kevés olajjal nem lesz távolabb, de sok olajjal közelebb tehetõ (persze nem érdemes)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
FX DH? Elvileg lehet, csak a 200 -as tarcsa nem fer bele, asszem a 185 -os sem. Reszelni kell ha jol emlekszem, de nekem nem volt, csak az emlekek ugyebar :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
de az nem fog
annyira nem létezik paragép ember, hogy besüssön egy féket a budapesti hegyeken
olyan nincsen, az találjon ki sürgõsen valami mást:-)

súlyfüggõ is,bár õ tényleg nem az a mázsaöt Mber:) meg készakarva össze le7 hozni,tudod,fék behúzva és tekerés 1szerre:)

ha melexik a fék, egy picit gyengül.
de semmi jelentõsége nincs, autón is melexik lejtõ után....
besülni elöbb fog, mint nyomáspont változni.
viszont besütni meg nem fogod tudni, ezt most le merem fogadni.
és ha már besül, akkor nem is fog fogni, meg melegedni se... csak úgy csiszolja a kékké vált pofa a tárcsát

nyet!elég rosszul járnál,ha olyan gyorsan sülne be a féked,h az megelõzné a nyomáspontvándorlást

vazz
scott régi DH vázába nem le7 tárcsát tenni? :-/
akinek volt az mondjon már rá vmit...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

pofák távolságán az olaj rátöltésével tudsz játszani, de inkább szokd meg így ahogy van, az jövedelmezõbb

Ez igy azert nem igaz. Mivel onbeallo rendszerrel keszul manapsag majdnem az osszes fek, ezert az olajjal csak a nyomaspontot tudod valtoztatni a fekkarnal. A pofa ugyanott marad.
Al, a fekpofa kopasa nem gond, onbeallo rendszer, ezert magatol beallitodik, vagyis a fekpofa-tarcsa tavolsag mindig ugyan akkora ( ha megfelelo az olajmennyiseg ).
A fekkaron pedig azzal az imbusszal csak a fekkar tavolsagat allitod a kormanytol, semmi mast. Allitsd be az ujjaid hosszahoz, ahol kenyelmes, es kesz.

Volt olyan resz ahol jo hosszan huztam, fel percig biztos. Nem para volt, csak nyugisan akartam ott menni

Ilyenkor erdemes szakaszosan fekezni. Kicsit tulfekezed a bringat ( jobban lelassitod mint kene ) aztan kiengeded a feket, es hagyod kicsit tulgyorsulni ( megint a kivant sebesseghez kepest ) es igy nem fog felmelegedni, mert van ideje hulni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
CC-re barkinek tiszta szivbol tudom ajanlani az eddigi sovany tapasztalatom utan. CC kozben ugy sem fog senki ilyen tempoval zugni le es meg ezt is megoldja. Nem bantam meg egy percig se.

:bananadan

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jaja, azért.
percekig téped a féket, azt nem kedveli semmise érthetõ okokból.

picit többet kell húzni a karon, de nagyjából beáll
majd megtapasztalod, elég új a fék a piacon....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Volt olyan resz ahol jo hosszan huztam, fel percig biztos. Nem para volt, csak nyugisan akartam ott menni, ilyen nezelodos, felulok, elvagyok modon. Akkor ezert volt. Tehat nem folyamatosan huzni, mint bolondgyerek, hanem nagyobbakat ritkabban. Kosz sracok!

Egy utso, ahogy kopik a pofa, egyre tavolabb lesz a tarcsatol vagy beall mindig?

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
vészfékezéstõl nem melegszik a fék!
vagyis az nem zavarja
folyamatosan nem szabad húzni a hegy aljától a tetejéig
ilyenkor pl 200 m-enként húzz picit rajta, hogy azért ne ezerrel menj, ha ez zavar, de a 60ról 0-ra való megállás alatt senknek sem sült még be a féke!

pofák távolságán az olaj rátöltésével tudsz játszani, de inkább szokd meg így ahogy van, az jövedelmezõbb

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Koszi! Na ilyen tanacsok is johetnek. Nekem meg uj ez a tarcsa dolog, de nagyon elvezem :-)
Ja igen, a pofak tavolsagat a tarcsatol csak az olajjal lehet szabalyozni vagy az hogyan van belove?
Arra mar rajottem, hogy a karon van egy imbusz csavaros cucc, amivel tudom "kemenyiteni" es "lagyitani". Ahogy neztem ha kifele csavarom akkor tobbet kell huzni mig betolja az olajat es befele csavarva pedig fogy az ut.

szakaszosan kell nagyobbakat fékezni, nem folyamatosan csúsztatni

és akkor kevésbé melegszik

Enyim Paripa

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Paras nem vagyok, csak neha sotet van ugye este es akkor nem olyan vicces semmit nem latva zuzni le hatvannal :-) A masik, hogy az autosok megszoktak ott a bringasokat, de mindig van egy-ket arc, aki "jol van, jon a bringas a fouton de azert en meg kikanyarodok ele", aztan ilyenkor bezony huzom a feket tokig. Az autos meg erosen meglepodik, hogy nema ez itt van a seggemben. Aztan meg nem mer annyira gyorsan zuzni lefele, hogy lehagyjon, az a vicces :-)

Enyim Paripa

Let the people speak

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
szakaszosan kell nagyobbakat fékezni, nem folyamatosan csúsztatni

és akkor kevésbé melegszik
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de az nem fog
annyira nem létezik paragép ember, hogy besüssön egy féket a budapesti hegyeken
olyan nincsen, az találjon ki sürgõsen valami mást:-)

ha melexik a fék, egy picit gyengül.
de semmi jelentõsége nincs, autón is melexik lejtõ után....
besülni elöbb fog, mint nyomáspont változni.
viszont besütni meg nem fogod tudni, ezt most le merem fogadni.
és ha már besül, akkor nem is fog fogni, meg melegedni se... csak úgy csiszolja a kékké vált pofa a tárcsát

(nekem sosem sikerült ilyet csinálnom, pedig voltam meredek hegyen is nem csak a janin)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ugyanott fogott, ahol indulaskor. Erzesre. De a lejto aljan mar nem fogott akkorat. Ezert erdeklodom.

Enyim Paripa

Let the people speak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
akkor lesz gáz, ha beesik a fékkar a kormányig. addig nincs.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
HHH. atlag 8%, de van ahol 11. Csak kivancsi voltam, hogy milyen meleg, volt egy pici szaga ;)

6 km milyen lejtõ után?
Fogdosod? akkor legyen nálad fényképezõgép,h a még vörös mintát le tudd kapni a karodon:)

Enyim Paripa

Let the people speak

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
6 km milyen lejtõ után?
Fogdosod? akkor legyen nálad fényképezõgép,h a még vörös mintát le tudd kapni a karodon:)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az normalis, hogy 6km lejto utan (beton, 40-50-60km/h tempo) utan forro a tarcsa? Rendes mennyisegu eros fekezes, neha megallasig.

Enyim Paripa

Let the people speak

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Sziasztok!
Van egy Px-em Manitou Black-kel, BB7 165 fékkel.
Nagy sebeségnél mintha nem lenne az igazi, ezért arra gondoltam felteszem hátra, elõre meg veszek egy olajosat.
Van egy 185ös Avid elsõ PM-IS adapterem, ezzel ugye felmegy hátra a 165ös? Féktestben ugyi nincs különbség?
Milyen olajost ajánlanátok elõre? Nagypizzát nem akarok a gyorszár miatt, de milyen kistárcsának van brutál ereje? Saint?

Köszi: Wf

a legjobbkor jöttel :D

én is csak volét tudom ismételni, annyi különbséggel, hogy a régi hopeból valszeg lehetetlen PMeset találni.
én a mag-ot javasolnám, de ha szûk a keret, egy hfx9 se rossz választás (mint ahogy a saint vagy akár egy juicy se)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A fektest ugyanaz, es mivel pm -es, ezert konnyen lehet varialni a tarcsakkal.

Ha brutalis a fekero, akkor mindegy mekkora tarcsa, csavarni fogja a telot. Nem azert csavarja, mert nagy a tarcsa.
A Saint amugy jo, azzal jol jarsz. Vagy egy hasznalt mag, esetleg regi Hope. Ha csotengelyes a telo, akkor nyomhatsz ezekhez 200-as tarcsat.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!