Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Azért szép, hogy már csak neten keresztül beszélgettek egymással. ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
felsõ sor, jobbról az elsõ: hátsó is 160-180 adapter. minden gyári louise/louise freeride hátsó 160-as tárcsáját alakítja 180-asra.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jagwire.com-on nem találtam meg az adapterjeiket.

Ezek közül valamelyikre gondoltál kedvenc mechatronikusom?

Feltöltött kép

Mert akkor buktam. kizárt dolog hogy az überkompetens Máli alkalmazottak tudnának nekem ilyet szervírozni. Vagy ha mégis, akkor arany árban. :P

Marad a handwerk.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Télleg ott vezetik a fékvezetéket gyárilag? És olajosra van? Mert akkor nagyon gagyi így. (ld.: lor hozzászólását) alsó forgópontnál keveset mozog...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
vezeteket lent vinni

tam: letezik

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Nincs máshol elvezetve, nem is lehetne, egyébként coiler.. csak gyári kiadáaban az utolsó rögzítési pont a gyárilag kialakított nyeregcsõ-bilincs másik oldala, na és azt hogytam ki mert ha odafogatom-akkor tök rövid az a szakasz(nyeregcsõbilincs-és a támvilla közti szakasz)... de ez a probléma nálunk már létezik, többször tört emiatt ketté pl stynkin is olajvezeték, azt nem arra tervezték hogy hajlítgassam egész nap

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
biczaj: milyen vázad van? Más helyen elvezetni? Ez így nem egészséges és normális, ahogy írod..

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
most utoljára elöl középen kiaszakadt a hajas olajvezetéke,, a másik ami miatt elõ szokott fordulni, hogy a hátsó teló mozgása miatt, hajlítgatja a vezetéket és egy idõ után elfárad,,ez másoknál is jelentkezett már.. !és az se segít ha nagyobb szakaszt hagyok a mozgásra, és a gyári rögzítõket se használom már, mert akkor tovább rövidülne annak a szakasznak a hossza ami mindig hajlik ha mozog a hátsó teló..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
10-13e között van a goodridge egy fékhez.
de ha abból is kiszakítod a dolgot, sztem az sem fogja meghálálni neked. lehet h esésenként akkor 2-3 centivel le kell vágnod.... ilyen problémája még sosem volt senkinek... és a hayes csõ is majdnem enniyben van amúgy szerelékkel.
roppantás is egyszerû, de ha új csövet raksz be mindig, akkor mind2 felét roppantani kell, ami kicsit macerásabb annál hogy.... szal inkább óvatosabban menj, meg fogja hálálni.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Honnan szakad ki? Gondolom a fékkarból...
Oda nem kell roppantófogó, csak roppantógyûrû, primitív az egész.

De vegyél duplavállas telót és nem lesz ilyen gondod ;D

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
háát persze hogy én szabom szét ;D!!, vagyis mindig megsérül...de engem inkább a szerelhetõség érdekelne.. mert ha jól tudom a goodridge különleges (roppantó-izé) mentesen szerelhetõ, na de ze gondolom nagyoon drága....
ezért kérdeztem hogy szerintetek melyik olcsóbb-ha veszek roppantó-fogót:) meg gyûrûket, és hajas olajvezetéket x métert és otthon roppantgatom, vagy ha vezsek néhány méter goodridge-ot??

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
állítólag létezik, többek között a magurának is van, de itthon még nem sokat láttam belõle.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Létezik olyan adapter, ami 160->180 és hátsó, és IS?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

ez minden hónapba elszabja a saját fékvezetékét

Ezt meg hogyan?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
goodridge jó, de ha kiszakítod, annak sem tesz jót.
nemértem mit teszel.. de ez nem a hayes hibája, hisz te szakítod szét, shimano ugyanígy szakad, ha nyomsz egy kormánypörit elsõfékkel pl...
szal inkább simán csak figyelj mit teszel. és gondolj rá h mindig ott az a fránya olajvezeték, és az hajlamos megsérülésekor megenni több ezer forintot....

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
HI,,

Engem is a goodridge érdekelne, vagyis nem csak ez..hanem ami megoldja a problémám:

Nem tehetek róla, hajas féket vettem, na és ez minden hónapba elszabja a saját fékvezetékét, és unom hogy csak szervízben tudom megcsináltatni, ezért kéne otthon szerelhetõ megoldás....!?
Mi az olcsóbb-ha felszerelkezek roppantógyûrûkkel, meg mindennel,, vagy goodridge, vagy netán van más is??mit javasoltok mi az amivel anyagilag jobban járok-havi 1-2 fékcsõ szakadás garantálva.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha ez érdekelt volna, akkor elég lett volna a 2005-be benézni, már egy ideje belinkeltem, és ott az info is, hogy két darabból áll a féktest. (merthát ugye valamin spórolni kell)

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Lcs köszi.

Fõleg a monobody-nem monobody érdekelt. 1 hét múlva már menettapasztalatom is lesz mert megrendeltem. ;) Remélem nem csalódok majd.

Pull

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Goodridge: Misi is tud szerezni de Borsay Szabolcs hozza be hivatalosan:

Big Bike Turning Shop M/C
Szaboics Borsay, Csomori UT 157, H-1161, Budapest
0036 1 405 9206

Jó kis cucc akinek van rá egy kis plusz lóvéja! ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Most majd a törött telók és vázak után jöhetnek a törött fékek is. Mondjuk ez tényleg elég durva, pláne hogy mind a két fül leugrott. :o