"köszönjük, majd értesítjük"
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Started by
KeX
, 2004. September 09. 12:46
Posted 2004. October 05. - 23:00
Posted 2004. October 05. - 22:54
Nem akarok naon belepofazni meg ilyesmi, csak 1 eszrevetel vagymi. tAMS esetleg Diatech Anchor nem erdekel? En eredetileg Hayes-t akartam aztan inkabb emellett dontottem. 25 ropiba volt pepenel (uj, csak elso). Ha gondolod gyere el lesd meg, proszald ki. (Bar, ha a pokolban lax nemtom mennyi erre az esely.) Esetleg csinalok rola kepeket. Iszonyat meg vagyok vele elegedve, durvan nagy munkahengerek, sztem csucs jo a fekkar kidolgozasa, bar van 1 kicsi kotyogasa, de egyaltalan nem zavaro. Hiperbrutal fek, alattam elso huzasnal satuzott. Eredmeny majdnem befejeltem 1 uvegajtot. :
Posted 2004. October 05. - 22:45
Posted 2004. October 05. - 22:39
nehezebb, de jobb. 90 fokos csatlakozás a féknyergen, szekszi fékkar, jobb kidolgozás. nem véletlen, hogy 10 ezerrel drágább még most is a faktorban.
Posted 2004. October 05. - 22:27
Posted 2004. October 05. - 20:42
nem hayest tams....helóú.
2001-es héjsz mag fékrõl esetleg meglehet tudni valamit? miben más mint a mostaniak? egyáltalán más? mennyire hatásos az ereje, esetleg valami hibálya?...stb.
a hopeomat:)
Posted 2004. October 05. - 20:27
helóú.
2001-es héjsz mag fékrõl esetleg meglehet tudni valamit? miben más mint a mostaniak? egyáltalán más? mennyire hatásos az ereje, esetleg valami hibálya?...stb.
Posted 2004. October 04. - 09:19
Ma mindenki ragaszkodik a fékkarjához.
Trueman: milyen fékkar? ha olcsóbb kategória (1500HUF), akkor sztem kukesz, ha valami komolyabb, csak akkor gondolkozz a javítgatáson. Szét kö szedni, és megnézni, hogy ha valahova pici aluminium lapocskákat/alátéteket pakolászol, az nem segít e.
Feherparduc: Ugyis könnyebben talál a haver komplett féket, mint testet meg tárcsát. megy akkor hogy adja el a hs testeket? Utólag konzolt felszerelni meg sztem elég körülményes, vagy jó lesz, vagy olcsó. A kettõ együtt sose. Dönteni kell. Döntsetek le egy sört, és vegyetek egy tárcsát. ;D
Trueman: milyen fékkar? ha olcsóbb kategória (1500HUF), akkor sztem kukesz, ha valami komolyabb, csak akkor gondolkozz a javítgatáson. Szét kö szedni, és megnézni, hogy ha valahova pici aluminium lapocskákat/alátéteket pakolászol, az nem segít e.
Feherparduc: Ugyis könnyebben talál a haver komplett féket, mint testet meg tárcsát. megy akkor hogy adja el a hs testeket? Utólag konzolt felszerelni meg sztem elég körülményes, vagy jó lesz, vagy olcsó. A kettõ együtt sose. Dönteni kell. Döntsetek le egy sört, és vegyetek egy tárcsát. ;D
Posted 2004. October 03. - 20:06
Udv!
Tudom hogy ez nem ideillo kerdes, de mivel fekekkel kapcsolatos topic...
Van valami gyogyir a kotyogo, fel le mozgo(nem XTR:D ) fekkarokra?Vagy csak a csere segit?Segitsetek. Koszi!bye
Tudom hogy ez nem ideillo kerdes, de mivel fekekkel kapcsolatos topic...
Van valami gyogyir a kotyogo, fel le mozgo(nem XTR:D ) fekkarokra?Vagy csak a csere segit?Segitsetek. Koszi!bye
Posted 2004. October 03. - 17:00
shimano és magura fékkel jó
(szerintem)
de nem tom, zárt rencer mennyire jó...
tamsnak a hopejával nincs gond, nekem a túltöltött hayes néha néha kicsit beljebb fog, de nem nagyon gáz.
de miért kell a régi kar ennyire ???
(szerintem)
de nem tom, zárt rencer mennyire jó...
tamsnak a hopejával nincs gond, nekem a túltöltött hayes néha néha kicsit beljebb fog, de nem nagyon gáz.
de miért kell a régi kar ennyire ???
Posted 2004. October 03. - 15:11
azonos dugattyu meretet hasznalnak.
ha nem hasznalja nagyon durvan akkor mukodhet.
de amint melegszik a rendszer akkor fogni fog a fek.
masik ennyire ragszkodik a fekkarhoz vagy azt hiszi darabra (szinre) fog kapni csupan munkahengert is hip-hop?
telo fuggvenye, hogy rakhato-e ra fekkonzol
de inkabb nem
ha nem hasznalja nagyon durvan akkor mukodhet.
de amint melegszik a rendszer akkor fogni fog a fek.
masik ennyire ragszkodik a fekkarhoz vagy azt hiszi darabra (szinre) fog kapni csupan munkahengert is hip-hop?
telo fuggvenye, hogy rakhato-e ra fekkonzol
de inkabb nem
Posted 2004. October 03. - 12:45
Egy jóbarátom problémája, aki rajtam keresztül kér segítséget:
Eddig "hagyományos" féket használtam, egy speciális kiadású fehér színû, kék feliratos Magura HS22 Special Edition-t. Vettem egy elsõ telót, amin nincsen, csak tárcsafék felfüggesztés. Két kérdésem lenne:
1. A régi fékkart tudom-e használni esetleg tárcsafékhez, van-e információ, hogy mekkora a munkahenger, vagy hogy mennyi olaj térfogatot nyom fékezéskor a dugattyú, mert ha közel egyformát, akkor elméletben mûködhet, vagy van-e gyakorlati tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban.
2. Ha az elsõ verzió nem megoldható, akkor lehet-e utólag fékkonzolt tenni a teleszkóp szárra, hogy használni lehessen a "felni" féket?
Köszi a segítséget elõre is...
Eddig "hagyományos" féket használtam, egy speciális kiadású fehér színû, kék feliratos Magura HS22 Special Edition-t. Vettem egy elsõ telót, amin nincsen, csak tárcsafék felfüggesztés. Két kérdésem lenne:
1. A régi fékkart tudom-e használni esetleg tárcsafékhez, van-e információ, hogy mekkora a munkahenger, vagy hogy mennyi olaj térfogatot nyom fékezéskor a dugattyú, mert ha közel egyformát, akkor elméletben mûködhet, vagy van-e gyakorlati tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban.
2. Ha az elsõ verzió nem megoldható, akkor lehet-e utólag fékkonzolt tenni a teleszkóp szárra, hogy használni lehessen a "felni" féket?
Köszi a segítséget elõre is...
Posted 2004. October 02. - 09:50
Hát persze :
Már az is sokat elárul, hogy 4-gyel kezdõdik a típusa. De gondolom lcs-ék már tesztelik, de Õk meg úgyis csak annyit mondanak majd: olvasd el a zújságban.
Már az is sokat elárul, hogy 4-gyel kezdõdik a típusa. De gondolom lcs-ék már tesztelik, de Õk meg úgyis csak annyit mondanak majd: olvasd el a zújságban.
Posted 2004. October 01. - 18:22
Hi!
A shimano új bowdenes tárcsfékeirõl (br-m465/495) mikor lehet megtudni valami használható információt?
Azért kérdem mert a bikemag-ban az volt írva h közel azonos teljesítményûek mint az avid cps.
A shimano új bowdenes tárcsfékeirõl (br-m465/495) mikor lehet megtudni valami használható információt?
Azért kérdem mert a bikemag-ban az volt írva h közel azonos teljesítményûek mint az avid cps.
Posted 2004. October 01. - 11:16
Én inkább kötegelõznék...
Ez így nem túl jó, szvsz.
Vagy van öntapadós vezeték tartó, bár az nemhiszem, hogy hosszútávon életképes.
Egyébként: megvan, hogy a vezetéket mekkora sugarú körben hajlíthatod. Szedd ki a rugót és annyit hagyj rá, hogyha összeül teljesen a váz se legyen jobban hajlítva/megtörve a vezeték, mint szabad. Akkor nem kéne eltörnie.
Ez így nem túl jó, szvsz.
Vagy van öntapadós vezeték tartó, bár az nemhiszem, hogy hosszútávon életképes.
Egyébként: megvan, hogy a vezetéket mekkora sugarú körben hajlíthatod. Szedd ki a rugót és annyit hagyj rá, hogyha összeül teljesen a váz se legyen jobban hajlítva/megtörve a vezeték, mint szabad. Akkor nem kéne eltörnie.
Posted 2004. October 01. - 11:16
nekem lent ket bovden megy
fent egy
es semi gond
persze nem feszitettem igy ra a vazra.
ha merev lenne a hatulja akkor lenne ennyi vezetekem ott.
fent egy
es semi gond
persze nem feszitettem igy ra a vazra.
ha merev lenne a hatulja akkor lenne ennyi vezetekem ott.
Posted 2004. October 01. - 10:56
biczaj: tán kicsit hosszabra kellene hagyni a vezetéket, nem? Egyébbként alul is el lehet vezetni, csak nagyobb mennyiségû gyorskötõre lenne szükség és az meg hülyén néz ki. Mindenestre nekem volt már fent bovdenes és hidraulikus tf is és egyiket sem szakította még meg. Gondolom a váltó bovdened se szakad ki. Kb annyit kellene ráhagyni a vezetékre és máris jó.
Posted 2004. October 01. - 10:49
Visszatérve a tegnapi gondomra,, küldök képet hogy jobban lássátok mi is a gond, lent elvezetni,??szerintem nem megy...http://users.atw.hu/...coiler/kep8.jpg asszem itt jól látszik hogy hol is van elvezetve..Lor mit szólsz?
Posted 2004. September 30. - 18:49
remeltem, hogy a kep cime alapjan vagy esetleg ratekintve a kepre vki rajon, hogy ez a gustav-hoz kaphato osszes adaptert abrazolja.
tehat ezzel te nem mesz semmire.
en igen de az mellekes.
nemtom ki gyartja de a marikooban mar volt tobbszor is.
persze lehet, hoyg 180/200 neven.
es ha belegondolsz akkor a ketto csereszabatos
tehat ezzel te nem mesz semmire.
en igen de az mellekes.
nemtom ki gyartja de a marikooban mar volt tobbszor is.
persze lehet, hoyg 180/200 neven.
es ha belegondolsz akkor a ketto csereszabatos
Posted 2004. September 30. - 16:12
hali
Járt már valaki ugy , hogy a tárcsafékje úgy sivít hogy az utca végén is hallani . Már mindent megpróbáltam de a szervizesek sem tudnak megoldást . :'(
Járt már valaki ugy , hogy a tárcsafékje úgy sivít hogy az utca végén is hallani . Már mindent megpróbáltam de a szervizesek sem tudnak megoldást . :'(