Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
aha
akkor látom hogy a hope fejlesztõi is eljutottak arra a szintre, hogy már nincs jobb dolguk mint ilyeneket kitalálni. mondjuk akik ilyen fékeket csinálnak...

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
már láttam ez. minnyá meg is keresem a képet.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

van ugye a hope-nak M6-ti két tárcsás változatban

de van kompatibilis villa is?

Nem jol gondolod. Nem ket tarcsafek van, henm dupla tarcsa. Az is csak a fekeezo feluletnel dupla. Amugy van ket tarcsafekes villa, Foes Cornutt XTD 2005 ;)

Az uj Hope 6Ti lenyege, hogy a fektarcsa fekezofelulete nem egy darab, hanem a szegecseknel ket egymassal parhuzamos fekezo felulet van illesztve. A lenyeg nagyon egyszeru. A ket tarcsa koze elfer egy harmadik pofa, igy ha behuzod a feket, akkor a ket szelso fekpofa osszenyomja a ket tarcsat, igy azok hozzaernek a belso pofa mindket oldalahoz, ezaltal olyan mintha negy fekpofa lenne benne. ( a ket szelso belso fele, es a kozepso pofa mindket fele fekezi a tarcsakat.)

nah, ki nem erti ezek utan? ;) :D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás

Na srácok nem tudom láttátok e de van ugye a hope-nak M6-ti két tárcsás változatban azon kívül hogy józan paraszti ésszel kitalálom hogy húú két tárcsa csak jobban fog mint egy még mik az elõnyei..
Mert annyival jobb már tudom mit veszek jövõre... ;D

...bazz ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szimmetrikusan csavarja a kereket, ha jól sejtem mire gondolsz.
de van kompatibilis villa is? ;)
linkelj már egy képet ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Na srácok nem tudom láttátok e de van ugye a hope-nak M6-ti két tárcsás változatban azon kívül hogy józan paraszti ésszel kitalálom hogy húú két tárcsa csak jobban fog mint egy még mik az elõnyei..
Mert annyival jobb már tudom mit veszek jövõre... ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Akkor szivas.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
rugo nem nagyon fér bele. sajnos a c2 pofája ilyen hülyén van megoldva.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Amit irtam nem 100% hogy ugy is van. ;)

nem probaltal rugot beletenni? elvileg a pofa alakja nem valtozott ha jol tudom, bele kene mennie az ujnak rugoval.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
magyarán szobahõmérsékleten elvileg mágnesesnek kell lennie. nemaz. namindegy szarnibeleszólazene ::)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nem kell melyhutobe dugni, szobahomersekleten visszaternek a magneses tulajdonsagok, vagyis ha a feked mondjuk alapbol 20 fokos, utana fekezel sokat, tegyuk fel felmegy 200 fokosra, es utana visszahul 20 fokra, akkor ugyanugy magneses, mint volt korabban.

Termeszetesen nem vagom hogy pontosan milyen homersekletnel vesznek el a magneses tulajdonsagok, azt sem hogy hol ternek vissza, de semmi szukseg kulon huteni.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Mellon, tehát dugjam be a mélyhûtõbe?

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Volt már errõl szó itt, ez a bizonyos Curie-pont.
Ha nem roncsolódik (elporlad, széttröik stb) a mágnes, akkor a lehüléssel visszaáll a mágneses tulajdonsága.
Az Avid is ezért tért át a rugós megoldásra.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
ha jol tom a pizzafék ennek max a feléig mehet el, vagy addig se. ha meg nem mágneses, akkor van hozzá rugó elvileg, már ha ennyire fontos. ha jól ráállítod a tárcsára (nem nehéz azzal a fékkel... ;D ) akkor nem is veszed észre a zörgést.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
De, lehetséges, de szerintem sokkal magasabb hõmérsékleten, mint ami a tárcsféknél létrejön...
Én kb minimum 600-800 fokra tippelnék, tárcsánál nincs ennyi, hamarabb olvad le a cucc róla...
de javítsatok ki ha tévednék...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

c2...

egy orbitális kéréds: a fékpofát néhány féknél a dugattyúnál lévõ mágnes húzza vissza. namost el tud abból szálni a mágnesesség? ha igen, vissza lehet tenni? ;D

lor: olyan nincs, hogy extrém hõ hatására elvesztí a mágneses tulajdonságát?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
nem, ez egy ominózus hope c2. a site tech-je alapján mágnes van, meg az "ex-tulaj" is ezt állítja. kipróbáltam másik betéttel, mert alapbetét elég rozsdás volt, de azzal se ment, úgyhogy valszeg a 2. variáció játszik...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
vagy nem volt magneses soha
vagy elvesztette---- ezt ketlem
vagy esetleg amivel probaltad az nem magnesesezheto

avid ugye?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
sztem ezzel ráérsz akkor foglalkozni ha megtörténik ;D ;)
vagyis egy jó 400 évig.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
c2...

egy orbitális kéréds: a fékpofát néhány féknél a dugattyúnál lévõ mágnes húzza vissza. namost el tud abból szálni a mágnesesség? ha igen, vissza lehet tenni? ;D