Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Started by
KeX
, 2004. September 09. 12:46
Posted 2004. October 14. - 20:21
aha
akkor látom hogy a hope fejlesztõi is eljutottak arra a szintre, hogy már nincs jobb dolguk mint ilyeneket kitalálni. mondjuk akik ilyen fékeket csinálnak...
akkor látom hogy a hope fejlesztõi is eljutottak arra a szintre, hogy már nincs jobb dolguk mint ilyeneket kitalálni. mondjuk akik ilyen fékeket csinálnak...
Posted 2004. October 14. - 20:18
Posted 2004. October 14. - 20:16
van ugye a hope-nak M6-ti két tárcsás változatban
de van kompatibilis villa is?
Nem jol gondolod. Nem ket tarcsafek van, henm dupla tarcsa. Az is csak a fekeezo feluletnel dupla. Amugy van ket tarcsafekes villa, Foes Cornutt XTD 2005
Az uj Hope 6Ti lenyege, hogy a fektarcsa fekezofelulete nem egy darab, hanem a szegecseknel ket egymassal parhuzamos fekezo felulet van illesztve. A lenyeg nagyon egyszeru. A ket tarcsa koze elfer egy harmadik pofa, igy ha behuzod a feket, akkor a ket szelso fekpofa osszenyomja a ket tarcsat, igy azok hozzaernek a belso pofa mindket oldalahoz, ezaltal olyan mintha negy fekpofa lenne benne. ( a ket szelso belso fele, es a kozepso pofa mindket fele fekezi a tarcsakat.)
nah, ki nem erti ezek utan?
Posted 2004. October 14. - 20:06
Na srácok nem tudom láttátok e de van ugye a hope-nak M6-ti két tárcsás változatban azon kívül hogy józan paraszti ésszel kitalálom hogy húú két tárcsa csak jobban fog mint egy még mik az elõnyei..
Mert annyival jobb már tudom mit veszek jövõre... ;D
...bazz ;D
Posted 2004. October 14. - 20:03
szimmetrikusan csavarja a kereket, ha jól sejtem mire gondolsz.
linkelj már egy képet
linkelj már egy képet
Posted 2004. October 14. - 20:00
Na srácok nem tudom láttátok e de van ugye a hope-nak M6-ti két tárcsás változatban azon kívül hogy józan paraszti ésszel kitalálom hogy húú két tárcsa csak jobban fog mint egy még mik az elõnyei..
Posted 2004. October 14. - 19:09
Posted 2004. October 14. - 19:02
Posted 2004. October 14. - 18:22
Amit irtam nem 100% hogy ugy is van.
nem probaltal rugot beletenni? elvileg a pofa alakja nem valtozott ha jol tudom, bele kene mennie az ujnak rugoval.
nem probaltal rugot beletenni? elvileg a pofa alakja nem valtozott ha jol tudom, bele kene mennie az ujnak rugoval.
Posted 2004. October 14. - 18:14
magyarán szobahõmérsékleten elvileg mágnesesnek kell lennie. nemaz. namindegy szarnibeleszólazene :
Posted 2004. October 14. - 18:08
Nem kell melyhutobe dugni, szobahomersekleten visszaternek a magneses tulajdonsagok, vagyis ha a feked mondjuk alapbol 20 fokos, utana fekezel sokat, tegyuk fel felmegy 200 fokosra, es utana visszahul 20 fokra, akkor ugyanugy magneses, mint volt korabban.
Termeszetesen nem vagom hogy pontosan milyen homersekletnel vesznek el a magneses tulajdonsagok, azt sem hogy hol ternek vissza, de semmi szukseg kulon huteni.
Termeszetesen nem vagom hogy pontosan milyen homersekletnel vesznek el a magneses tulajdonsagok, azt sem hogy hol ternek vissza, de semmi szukseg kulon huteni.
Posted 2004. October 14. - 17:29
Posted 2004. October 14. - 15:35
ha jol tom a pizzafék ennek max a feléig mehet el, vagy addig se. ha meg nem mágneses, akkor van hozzá rugó elvileg, már ha ennyire fontos. ha jól ráállítod a tárcsára (nem nehéz azzal a fékkel... ;D ) akkor nem is veszed észre a zörgést.
Posted 2004. October 14. - 15:18
De, lehetséges, de szerintem sokkal magasabb hõmérsékleten, mint ami a tárcsféknél létrejön...
Én kb minimum 600-800 fokra tippelnék, tárcsánál nincs ennyi, hamarabb olvad le a cucc róla...
de javítsatok ki ha tévednék...
Én kb minimum 600-800 fokra tippelnék, tárcsánál nincs ennyi, hamarabb olvad le a cucc róla...
de javítsatok ki ha tévednék...
Posted 2004. October 14. - 15:08
c2...
egy orbitális kéréds: a fékpofát néhány féknél a dugattyúnál lévõ mágnes húzza vissza. namost el tud abból szálni a mágnesesség? ha igen, vissza lehet tenni? ;D
lor: olyan nincs, hogy extrém hõ hatására elvesztí a mágneses tulajdonságát?
Posted 2004. October 14. - 14:37
nem, ez egy ominózus hope c2. a site tech-je alapján mágnes van, meg az "ex-tulaj" is ezt állítja. kipróbáltam másik betéttel, mert alapbetét elég rozsdás volt, de azzal se ment, úgyhogy valszeg a 2. variáció játszik...
Posted 2004. October 14. - 14:19
vagy nem volt magneses soha
vagy elvesztette---- ezt ketlem
vagy esetleg amivel probaltad az nem magnesesezheto
avid ugye?
vagy elvesztette---- ezt ketlem
vagy esetleg amivel probaltad az nem magnesesezheto
avid ugye?
Posted 2004. October 14. - 14:09
Posted 2004. October 14. - 14:06
c2...
egy orbitális kéréds: a fékpofát néhány féknél a dugattyúnál lévõ mágnes húzza vissza. namost el tud abból szálni a mágnesesség? ha igen, vissza lehet tenni? ;D