Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Indította
KeX
, 2004. szeptember 09. 12:46
Írta 2005. január 12. - 11:14
nemár!
amugy jaja.
és vki már meg is csinálta... huh:-)
mondjuk biciklinek kinézet alapján nem mondanám, de valahogy arra emlékeztet, meg semmi más kategóriába nem sorolható be:-)
az a baj... hogy itt ha a kerékbe 8as megy, az megy a tárcsába is....
amugy jaja.
és vki már meg is csinálta... huh:-)
mondjuk biciklinek kinézet alapján nem mondanám, de valahogy arra emlékeztet, meg semmi más kategóriába nem sorolható be:-)
az a baj... hogy itt ha a kerékbe 8as megy, az megy a tárcsába is....
Írta 2005. január 12. - 09:05
Ilyesmire gondoltál:http://www.bikemag.h...ED1_771_578.jpgvagy biciklire is az inverz tárcsaféket...
felnire felrögzíteni a tárcsát, a féknyerget meg a villa lábára.
atomnagy, közel 500mm-es körív..:-)
mekkroa jo lenne biciklin is látni, mint ahogy motorokra is szerelik:-)
+10 kiló súly igaz, de legalább fog.
Írta 2005. január 11. - 13:50
vagy biciklire is az inverz tárcsaféket...
Írta 2005. január 11. - 13:34
255mm-es kispizza
Hát lassan újra feltalálják az abroncsféket...
:snajper:
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. január 11. - 13:32
A hullámos tárcsa témához:
Láttátok, hogy a Hayes tárcsák már alapból fogazott (v. hullámos) dizájnnal készülnek? Persze a MudCutter tárcsa is megmaradt (és még mindig rohadt drága, és még mindig nem értem, miért...).
Szal nekem most ilyen nyú dizájnos tárcsám lesz. Azaz van. Csak mert a ez megy a 2005-ös HFX-9-hez.
Nem hiszem, hogy van értelme, és nem is szép. De legalábbis nem szebb.
Láttátok, hogy a Hayes tárcsák már alapból fogazott (v. hullámos) dizájnnal készülnek? Persze a MudCutter tárcsa is megmaradt (és még mindig rohadt drága, és még mindig nem értem, miért...).
Szal nekem most ilyen nyú dizájnos tárcsám lesz. Azaz van. Csak mert a ez megy a 2005-ös HFX-9-hez.
Nem hiszem, hogy van értelme, és nem is szép. De legalábbis nem szebb.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
Írta 2005. január 11. - 10:12
vendég_Charon_*
Írta 2005. január 11. - 09:31
Írta 2005. január 10. - 21:25
na ez az a probléma, ami miatt én is boltba vittem a formulámat. pedig nem érzem magam elveszett embernek.... neked sem tudok jobbat ajánlani: a sok pepecselést, olajfolyást, anyázást könnyen megelõzheted, ha meghagyod egy szerelõnek
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. január 10. - 21:02
Sziasztok! Segítséget kérek. Vettem egy AVID hidraulikus féket és az a gondom vele, hogy túl hosszú, le kellene vágnom a vezetékbõl és nem tudom hogy légtelenítsem le, mert nincs rajta légtelenítõ csavar. (Esetleg az olajcsõ rögzítõ csavart kell nyitni a féknyergen?)
Írta 2005. január 10. - 16:24
Kicsit hülyén fogalmaztam,de a lényege az,hogy a Louise 2003-asban a fékbetét sokkal lassabban kopott,mint a 2004-esben,ami már hullámos tárcsás.
A Juicynál nincsen összehasonlítási alapom,de az a hullámos tárcsával sem kopott gyorsan.De ugye a fékbetét anyaga is jelentõsen befolyásolja ezt a dolgot. Nem tom,hogy 2003-ról 2004-re változott-e a Louise FR betétje...
Csak fékpadon lehetne pontos mérési eredmény...de majd az is lesz:D
A Juicynál nincsen összehasonlítási alapom,de az a hullámos tárcsával sem kopott gyorsan.De ugye a fékbetét anyaga is jelentõsen befolyásolja ezt a dolgot. Nem tom,hogy 2003-ról 2004-re változott-e a Louise FR betétje...
Csak fékpadon lehetne pontos mérési eredmény...de majd az is lesz:D
Írta 2005. január 10. - 15:47
Ez a hozzászólás sok infoval nem bir, de szerintem rettenet ronda egy hullámos tárcsa.
Jobb a szép, nagy Hayes elöl...
Jobb a szép, nagy Hayes elöl...
Írta 2005. január 10. - 15:38
Nekem a Juicy 7 ben volt hullámos tárcsa,de nem kopott jobban a betét..sõtt viszont a Louise FR betétje nagyon gyorsan kopott...az is hullámos
Írta 2005. január 10. - 15:28
veszek végre nagytárcsát és arra gondoltam hogy mivel kuplungtárcsás betétet használok (ami nagyon kemény de még fog is) ha sül egy kicsit, a hullámos tárcsa talán folyamatosan ledarálja a tetejét és nem lesz rajta felkeményedett régeg, betét meg bírja mert kemény
ezért érdekelne olyan tapasztalat, hogy pl jobban kopnak-e a betétekek
ezért érdekelne olyan tapasztalat, hogy pl jobban kopnak-e a betétekek
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Írta 2005. január 10. - 10:16
hát nemtudom... sztem nem szép
meg milyen már az hogy eddig a ráesõ fény folyamatosan visszacsillog a tárcsám szélérõl, a küllõkrõl, és az agyról, egy ilyen tárcsánál meg csak azt az eszelõs kalimpálást látnám.... hát köszönöm nem.:-)
adni akartak egy uj megjelenést a fékeknek szerintem, ez lehetett a történet lényege.
van akinek tetszik, van akinek nem, mindenki döntse el, és asszerint vegyen féket.
meg milyen már az hogy eddig a ráesõ fény folyamatosan visszacsillog a tárcsám szélérõl, a küllõkrõl, és az agyról, egy ilyen tárcsánál meg csak azt az eszelõs kalimpálást látnám.... hát köszönöm nem.:-)
adni akartak egy uj megjelenést a fékeknek szerintem, ez lehetett a történet lényege.
van akinek tetszik, van akinek nem, mindenki döntse el, és asszerint vegyen féket.
Írta 2005. január 10. - 10:12
Ez csak marketingduma szerintem. Egyszerûen csak most ez a divat és akkor ezt kell nyomni. Tény hogy jonbban néz ki egy hullámos tárcsa mint a hagyományos kör, de nem jobb semmivel. Design!!!!Szeretett újságunkban is írták hogy alacsony sebességen növeli a fékhatást egy jól kitalált hullámos tárcsa
Írta 2005. január 10. - 09:22
Szeretett újságunkban is írták hogy alacsony sebességen növeli a fékhatást egy jól kitalált hullámos tárcsa de nagyon drasztikus megoldás mert az oldalirányú abrázió tönkreteheti a féket hosszú idõ alatt vagyis inkább károsodást okozhat..
Motoroknál is erõsebb a hullámos tárcsa és megis csak egy két gyártó használja ki tudja miért;)
Motoroknál is erõsebb a hullámos tárcsa és megis csak egy két gyártó használja ki tudja miért;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. január 10. - 07:43
Nekem is hullámos féktárcsám van.Totál nem ettöl függ a fékhatása!
Saukopf/L48
Írta 2005. január 10. - 04:07
en most epp nem
de amugy volt
csak megserult kicsiket
semmi kulonos
coole optik ja.
igaz sajat darab volt mind
de amugy volt
csak megserult kicsiket
semmi kulonos
coole optik ja.
igaz sajat darab volt mind
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. január 10. - 03:03
hali
használ valaki hullámos tárcsát?
tapasztalatok?
használ valaki hullámos tárcsát?
tapasztalatok?
Too many times your body can't take
Írta 2005. január 09. - 21:25
ahol van, ott annyi kb.
a nagypizzás meg 24 körül.
telefon az egyetlen megoldás ilyenkor...
és a legkisebb boltokat is felhívni!
a nagypizzás meg 24 körül.
telefon az egyetlen megoldás ilyenkor...
és a legkisebb boltokat is felhívni!