Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

miért, mi baja lesz a váznak, egy jól sikerült hegesztéstöl?

a hegesztés lehet hogy jól sikerül, de ha ferde lesz a szem a végén? akármilyen szép a hegesztés, b*szhatod....
ha mindenképpen tárcsaféket szeretnél, olcsóbban megúszod, ha vázat cserélsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
én hallottam/láttam olyan tárcsafék felrögzitést, hogy adapter+húzózár :D
Tomidny tudna róla mesélni ;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
miért, mi baja lesz a váznak, egy jól sikerült hegesztéstöl?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
drága alkatrész hozzáépítésével lehetséges.(volt szó róla, keresõ)
de az tárcsafék árában van, tehát akkor érdemesebb lecserélni a vázat.
másik megoldás meg hogy ráhegesztetni a tárcsafékszemet a vázra, de ez már eléggé a váz lélekvilágába való beleberhelés.

cse978

cse978

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hali, ittegy ujjonc.

A kérdsem a következõ.
A járgányom egy Merida Kalahari 580

LEHET E HÁTULRA TÁRCSAFÉKET TETETNI????
Ugyanis nem nagyon látom hogy a hátsó villán lenne e kialakitás hozzá.

Csatolom a gép linkjét, kérlek segitsetek!
http://www.rowerymer....php?gr=1&id=49

köszönöm elõre is

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
valaki megtudná mondani a magyarországi hope forgalmazónak a jelenlegi telefon számát?
köszi
fanatiX mtbc

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akinek nem jó a zugi, de centerlockosat akar, annak meg csinál a dt is hügi 240/340/440 néven sokfélét cl-osban ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
igen nekik van..a hátsóagy itt figyel a polcon,az elsõt nemrég vitték el...ó ki darab

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
pedig pont hogy a zoogie-nak is van olyan, ha jól emlékszem iparis agya, ami-t két adapter segítségével variálhatsz, hogy 6lukú vagy center lock-os tárcsát akarsz rárakni.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Vegyél csak ilyet bátran! Már van olyan "régi" konstrukció, hogyha szar lenne, már rég kiderült volna.
Igazából én is csak azért maradtam a hagyományos 6 csavaros rendszernél, mert kicsit egyszerûbb normális, "ipari" csapágyas agyakat találni hozzá. Persze tudom, hogy már nem csak a Shimano gyárt CenterLock-os agyakat, de nem hiszem, hogy túl gyakran találkoznál mondjuk a Zoggie ilyen cuccaival.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Tényleg ez jó hasonlat ez eszembe sem jutott!Thx!Szal nyugott szívvel vegyek ilyen cuccost?Ok!

Spock

Spock

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Lehetséges,h most nagy fa**ságot kérdezek!De még nagyon nem láttam Saint féket összerakva.De azok a kis bordák tényleg rendesen +tartják a tárcsát?Mert fékezel egy szép nagyot,és az agy forog tovább a tárcs meg áll!Vagy ilyen nem lehet?Van ez olyan erõs és biztonságos mint a hagyományos rendszer?Bocs ha nagyon hülyeség de érdekel a dolog!

Nézz meg bármilyen kazettás hátsóagyat a fogaskerekek nélkül! A kazetta-testen is kb. olyan pici bordák vannak, mégse hallottunk olyan esetrõl, hogy valakinek tekerés közben a hátsó fogaskerekei külön életet éltek volna az õket tartó racsnitól, és helyben tekert volna ;) Persze a kalapács-törés pl. triál esetén az más tészta :D
A hasonlat szerintem azért is találó, mert ezeket a CenterLock rotorokat egyszerû LockRing tartja az agyon, ugyanúgy, mint a hátsó fogaskerekek esetében. Még a szerelésükhöz szükséges szerszám is megegyezik! (XTR, XT, Hone, LX szettek CL rotorjai)
Viszont a Saint esetében valamiért :confused: mégsem tök ugyanaz a kettõ!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
+tartják, rendesen;)

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Lehetséges,h most nagy fa**ságot kérdezek!De még nagyon nem láttam Saint féket összerakva.De azok a kis bordák tényleg rendesen +tartják a tárcsát?Mert fékezel egy szép nagyot,és az agy forog tovább a tárcs meg áll!Vagy ilyen nem lehet?Van ez olyan erõs és biztonságos mint a hagyományos rendszer?Bocs ha nagyon hülyeség de érdekel a dolog!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ja, van benne valami, igazad van.
köszi
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de vagy 500 ft lesz.
keményet kérsz.. gondold el, hogy hány kiló a moci, + a vezetõje. és azt kell egy nagypizzával megállítani, ha keményet kérsz, arra keméynet adnak... és ahhoz képest egy kis piszlicsáré 160-200mm-es hajszálvékony pizza + tizenvalahány kilós pehelybicikli... magyarul túl nagy az esélye h túl kemény lesz.
de ha megmondod hogy hány kiló, mekkora tárcsa, akkor valamit úgyis ki fog találni a bcsi, és megoldja!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
okéoké
pont keményebbre gondoltam mert hátra kéne...
de akkor a puhább lesz...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen.
de a puhát érdemes kérni tesztpéldányra.
majd keményebbet ha...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
akkor én is jól sejtettem...:)

ha ferodoloztatok akkor lehet különbözõ keménységû/hõállóságú anyagot kérni a pofára?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a számozás a hõálló képességet mutatja, a fékteljesítményed egy fikarcnyit sem fog nõni. nincs is értelme kicserélni másra, ha a gyártó által megadott adatok szerint ez is teljesíti a követelményeket. sima dot4 benzinkúton fél liter kb 7-800 huf. fékfolyadék néven van.