Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
semennyire mert szétmarná a tömítést és elfolyna az olaj. 5.1et csak a hopeok bírnak.
jobb lenne, késöbb levegõsõdik fel a forróságtól, amikor már szénné égett a tárcsa a pofáva egyetemben. ez bicikli nem motor

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
sztem olyan olajat rakjál bele amilyen kell bele, és akkor abból nem lehet baj...
mert sztem semmit sem befolyásol a fékteljesítményben...
Autist Team:)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
halihó!

A hayes fékekben dot 4-es olaj van? És ha igen akkor azt ugye lehet cserélni dot 5.1-re? Mennyire nöne a teljesítménye a féknek?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
/én meg shamantól, de én se használtam még soha :D :D/

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
na elõzõ oldali ferodolos kérdésre:
06-1-339-41-18
jász u.40

/még málnától kaptam a címet+telszámot, de azóta még nem volt rá szükségem/
Autist Team:)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Hát ja... Ott kicsik nagyobb erõk hatnak.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hmm meglehet... mondjuk biztos kedvezõbb, de nem gondoltam, hogy ennyivel.

a buta amcsiknak mégis csak jobb szabványuk van úgylátszik... ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Számít szerintem is, kis sebességnél(bringa) nem annyira feltûnõ csak ha nagyot fékezel de motornál nagyon is..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

dig:thx.. akkor nem értem, hogy a superbikeosok miért vannak oda, ennyire csak nem jelentõs hogy merre áll az a két csavar...?!

Jelentõs az...
Vagyon ugyi a nyíró feszültség meg a húzó feszültség. A kettõ nem egészen ugyan az. Szóval a PM (elvileg) jobb. Bár olyanom lehetne... :scared:
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem csak a superbike-osok vannak oda, ez most (~elmúlt pár évben) minden müfajban "újítás".

rengetegszer lehet olvasni, hogy a tavalyi modellhez képest... trallala... trallala...ja, és radiális féknyerget kapott. Én meg röhögök, hogy nézzünk már meg egy 8éves manitou villát. Ez kivételesen egy olyan dolog, ami a bringákon terjedt el hamarabb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Inkább az az elõnye hogy nem vándorol a nyomáspont mint a mûanyagosnál mert nem tágul a melegedõ olaj hatására, stabilabb lesz. A fékérzés meg pont nem lesz puhább, mert az a mûanyagos tulajdonsága.

Volt fémesem is és most mûanyagos van, igazából én személy szerint nem érzem a különbséget. Nem is igazán értem, hogy az S miért állt át a fémesrõl? Talán olcsóbb a mûanyag.

szvsz pont a mûanyagos koppanósabb, keményebb. pl a régi négydugattyús xtnek alig lehet érezni a nyomáspontját, az új deorenak meg elég határozott.

de ez féktöl is függ.

dig:thx.. akkor nem értem, hogy a superbikeosok miért vannak oda, ennyire csak nem jelentõs hogy merre áll az a két csavar...?!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a fémes fékcsõ könnyebben vesz fel bármiféle alakzatokat, nem kell attól tartani, hogy elpattan, vagy ilyesmi. Viszont elég erõsen hátrányos dolog, hogy nem lehet méretre szabni. Ergo, ha neked tul hosszú/rövid, vagy elszakítod (nekem ez sikerült), akkor csere az egész. 9ezer HUF.

Míg müanyag csõnél ez egy fél órás meló (ha nem hosszabb kell), meg egy roppantógyürü ára.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Radiális=PM-es felfüggesztés.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 hozzászólás
hát mondjuk a fele a mûanyag ( mármint árban ). elõállítása meg még kevesebb:)
viszont attól h a csõ nem tágul - az olaj fog, így a nyomáspont tuti változik.
Keep hands on bike at all times....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

nem törik olyan könnyen, és elvileg puhább fékérzés, jobb adagolhatóság.

Inkább az az elõnye hogy nem vándorol a nyomáspont mint a mûanyagosnál mert nem tágul a melegedõ olaj hatására, stabilabb lesz. A fékérzés meg pont nem lesz puhább, mert az a mûanyagos tulajdonsága.

Volt fémesem is és most mûanyagos van, igazából én személy szerint nem érzem a különbséget. Nem is igazán értem, hogy az S miért állt át a fémesrõl? Talán olcsóbb a mûanyag.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nem törik olyan könnyen, és elvileg puhább fékérzés, jobb adagolhatóság.

nekem is van 1: a mocoknál használt "radiális" féknyereg mit takar?

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 hozzászólás
egy kérdésem maradt: a fémszál bevonatú fékcsõ különbsége a mûanyaggal szemben mennyire érezhetõ? kösz.g
Keep hands on bike at all times....

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

ptr: ebböl már voltak érdekes eszemecserék jó régen, érdemes olvasgatni a régi topikokat. amugy szertem a nagytöbbség a hagyományos felállásban nyomja, ha lenne két hayes fékem, kipróbálnám a cserét mondjuk... nincs jelentõsége

Ecce mentem egy kört haverom robogójával és gondótam keresztbevágom a kapujuk elõtt és úgy állok meg.. belemarkoltam -szokás szerint- a jobb karba.. hááát :D nem álltam orra de letalpaltam mindkét lábammal és úgy szedtem össze az elejét, ami kicsúszott alólam..

ON

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Hali!
azt kérdezném, hogy milyen pofát ajánlotok régi hfx comp-ba, hogy fogjon jól, havan ilyen. Amugy ha volt valakinek, megmondhatná volt-e vele baja, mert nekem egy hétig fogott, aztán csókolom, meg hosszu fékezésnél semennyire nem fog egy idõ után.
Sztem elõfordult már itt ilyen kérdés, de: ferodoloztatni próbálnám, és egy helyet telszámmal ha valaki tudna ahol jól csinálnak ilyesmit és bringához is, akkor megköszöném(bp).
gyakran elõfordul "alsó kategóriás" hayes-eknél hogy elfogy a fékerõ?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
alivio tárcsához gyári gyanta pofa okés. de fémeset inkább ne. van egy kép egy régebbi bikemagban, ott lehet látni az eredményt.