Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
don_INSECT
ha kicsit utánajárnál, akkor nem keltenéd azt a benyomást az emberekben, hogy drága bolt.
vagyis igen, az, mert 100-200 ft-al drágábban adja a gyári pofát a hayeshoz, mint más bolt (6.700 ft)
bbb, jagwire pofákat is lehet kapni minden profibb boltban, de inkább EBC-t akarj, vagy koolstop-ot. ezek beválósabbak. és nagyjából 5e körül mozog az áruk.
ja, és örülj hogy nem avid féked van, amibe a gyári pofa mégdrágább....

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
tudjatok mennyi volt egy par pofa hayes hfx-9-eshez x-faktorban?? :) ugysem talalnatok ki, h 6900 ft!!! azert vettem csak meg, mert mas boltban epp nem volt vagy nem volt nyitva, es ASAP kellett.... de kesz ervagas... btw, Jagwire fekpofakat hol lehet kapni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez a pofás megoldás akkoris csak akkor jó, ha 5 hónapig nem tudsz összekaparni 3-4 ezer forintot egy pofára.
nem érdemes ennyit szenvedni érte, fõleg ha nem fog úgy is fogni.
najó, on:-D

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
A tárcsa színezõdik el, nem a betét. A lényege, hogy az olaj elõbb ég el, mint a ferodol. Én úgy csináltam, hogy vaslap a gázra, arra alufólia és arra raktam arccal lefelé a betétet. Arra készülj fel, hogy nagyon büdös lesz és már nem lesz olyan, mint az új, de azért használható... Áztatás meg úgy felejtõs , ahogy van.
Tárcsát elõször Ultraderm, aztán alkohol. Nekem ez a kombó jött be legjobban. A tárcsatisztítók elbújhatnak a ***ba.

Aktuális civil

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hajtókarja sincsen:-)
ha behajtani sem tudja magát, max lábbal, akkor lábbal meg is áll.
amúgy egy bullit árához képest mennyire 0 egy fékpofa ára..:-)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A labaval sem kell fekezni, mivel ugysem megy vele ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
csak halkan: olajcseréhez szerintem alap levenni a féket, féknél meg kivenni a betétet, de robnak nem mindegy? ott úgysincsenek hegyek majd fékez a lábával :P

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Hát az csere gyanús mert ha az áztatás nem válik be..
Nem kell szar szerelõhöz venni vagy béna módon olajat cserélni;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
rob: persze, bullit mellé égessük a féket sütõben :P mért nem kaparod le azt mehet ferodolozni

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
naív kérdés: ha egy nagyobb lejtõtõl úgy beég a fékpofa, hogy elszinezõdik kékre, akkor a sütõtõl nem fog? ezt sosem vágtam...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hayes el-camino teszt a pinkbike-on: LINK én megvenném, a pike és a magellan váz ugyis korlátoz annyit, hogy nem lesz szükség baromi nagy fékerõre, max. elõre vehetsz nagypizzát.

más:
sikerült két jófej haveromnak eláztatni a fékbetétet a teleszkópomból alul kiömlõ olajjal. féktárcsára elég a tisztitó spray, a fékbetétet meg égessem ki? még be sem koptak rendesen, nem akarom cserélni....

Kösz, megolvastam a tesztet. Tanulságos, de kiváncsi vagyok, mi lesz a folytatása, hiszen ez csak egy "elsõ benyomás" teszt volt, és ahogy a cikk írója jelezte, egy hosszabb, tartalmasabb tesztperiódus után szeretne teljes véleményt alkotni.
A Magellan váz elõbb vagy utóbb mindenféleképpen az "enyészeté" lesz, és majdan az új vázzal együtt "8-as tárcsa fog elõre kerülni, míg hátul megmarad a "6-os (tárcsánál az asszimmetrikus felépítés híve vagyok).

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
jaja.
égesd ki.
füstöljön csak.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
a kiégetés az nem rossz,de esetleg a sebbenzinben/alkoholban való áztatás is megteszi(kb egy éjszakán át)
fanatiX mtbc

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hayes el-camino teszt a pinkbike-on: LINK én megvenném, a pike és a magellan váz ugyis korlátoz annyit, hogy nem lesz szükség baromi nagy fékerõre, max. elõre vehetsz nagypizzát.

más:
sikerült két jófej haveromnak eláztatni a fékbetétet a teleszkópomból alul kiömlõ olajjal. féktárcsára elég a tisztitó spray, a fékbetétet meg égessem ki? még be sem koptak rendesen, nem akarom cserélni....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Köszöntem.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Ami pedig az El Camino-t illeti, ezt találtam neked.

Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Azért errõl a Serpens vázas All Mountain durvulásról mesélj majd egy kicsit. :)

Eddig minden buckáról, melyet elõzõleg megmásztam, le is jöttem, és nem úgy, hogy letoltam, vagy a fékkarokra ragadva lecsorogtam. Természetesen az ugra-bugrát kerülnöm kellett/kell, mivel a Serpens alapvetõen egy CC váz, de eddig hibátlanul teljesített.
Alapvetõen a mai napig nem vagyok kibékülve a vázzal, de ez egy emocionális dolog, mivel mind a mai napig hibátlanul teljesített, és ezért nem szívesen válnék meg tõle.
Amire viszont kicserélném, az iszonyat drága, legalább is ahhoz képest, hogy "csak" egy all mountain váz lenne.
A 2003-s Serpens váz egyébként pedig a következõk miatt külön történet:
Amit én vettem, az valahogy nem passzol ahhoz, ami a Cseke honlapján és a 2003-as katalógusában látható. A váz elsõ háromszöge ugyanis teljesen azonos a 2004-es Serpens-ével, míg a hátsó háromszög valóban a 2003-as. A festés viszont a 2003-as.
Ennek alapján ez vagy egy hibrid váz, vagy a 2003-as katalógusban más szerepel Serpens név alatt.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Mire használnám? All Mountain!
Váz: Magellan (elvben 2003-as Serpens, de ez egy hosszabb történet)

Azért errõl a Serpens vázas All Mountain durvulásról mesélj majd egy kicsit. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Én MAG-ot csak ajánlani tudom mert gyári kiszerelésben is nagyon jó fék nem nehéz, oké hogy a caminonál nehezebb de az a fék csak marketing fogás mert szinte egy az egyben avid ugye(amit szintén nem tennék olyan gépre ahol nagy sebességû fékezések vagy lejtõzések jöhetnek a képbe)
Ha meg tuningolni akarod a gyárilag is nagyon jó féket akkor vehetsz hozzá goodridge csövet és ebc pofát és kész.

Egyre inkább úgy látom, olvasva a véleményeiteket és tanácsaitokat, hogy a HFX MAG lesz a jobb választás.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hayes fekbetet csere
elekatam ott hogy kivettem a regei betetet,raknam bele ay ujat,DE nem fer bele
a dugattyuket nme tudom hatrebb tolni...

valmi otlet

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!