Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Egy hidra xt tárcsaféken dualcontrol fvkarral ellátva hogyan tudok állítgatni? Mik a lehetõségek?
A pofák önbeállósak, ugye?
Ha ciripel a dolog, akkor mit lehet tenni? Perzse idõvel elmúlik, de azért mégis?
Kicsit sok lett a kérdés, de ha van türelmetek válaszolni, akkor csupa fül/szem vagyok.
One planet, one tribe...

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Hi mindenki !!!

Segítséget szeretnék kérni! Elkezdtem építeni egy 1997-98 as korhû CrMo XC bicot (van hozzá egy crux vázam, bomber Z4, '97 XT-LX meghajtásom, stb).

Ami kellene még: TÁRCSAFÉK (de nem tudom miket lehetett akkoriban kapni, ha valakinek van valami ilyen cuccosa vagy csak infója az lécci küldjön valami választ!

THX, a lot !

TurBO

:wtf2:

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Simán be lehet állítani hogy ne súrolja a tárcsát. ugyanannyi beállítani mint más fékeket.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Normális telóval és tárcsával ilyen nem szokott elõfordulni. Nekem nem ciripel, nem súrol. Beállítani pedig majdnem 2 percbe telt felszereléssel együtt.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Azt hallottam, hogy a Hayesnek van egy olyan betegsége, hogy a tárcsát szinte bárhogy állítom be surolja a pofákat, és ciripel. Ja és hogy baromi nehéz beállítani. Ti ezeket mennyire tudjátok megerõsíteni?

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Málna: igazad van, nekem kevesebb olaj volt benne, ezért kellett tölögetni, ezért szét is szedtem.
Ez az egy csavar a gyenge pontja a hayesnak, még a legolcsóbb sram-ban is megoldották profin. Bár a 2005ben újítottak már rajta.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
joda: hayes nyílt rendszerû, tehát nem kell a kopással állítani, ha megfelelõ mennyiségû olaj van benne. ha kevesebb akkor is csak levegõs lesz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
160 mm-es tárcsához a 6' IS kell, 203mm-es tárcsához pedig a 8' IS.
írom ugy hogy ötletem sincs mi az a CLAA.

hátra ugyanígy, csak akkor a 160mm-hez a "hátsó 6'"
203-hoz pedig "hátsó 8'"

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
üdv!

lenne 1 fontos kérdésem!!!

van az EBIKE oldalán olyan cucc hogy http://ebike.hu/term...fek/adapter/699
nos én innen szeretnék rendelni 1 átalakítót olyan variálásban hogy PM-es az elsõ magura CLARA-m és IS-es az X5,.5-ös MoZo villám.
szal e közzé kéne 1 cucc de valyon meik a sok közzül???
aki tud lécci szíveskedjen írni!

mail: taurus1047@freemail.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
huha
az évjárat már furább kérdés, mert szvsz egy mag nyereg van rajta, egy nine karral, de ezt ki tudja.
porvédõ ezen nincsen... ezért simán be tudok nyúlni oda.
majd ha itt az ideje, akkor megpróbálom az ügyködést, de egyelõre jobb a békesség:_)
köszi!

nekem szerencsére nem kopik gyorsan a pofa, és eég nagy lapaj kezem van, hogy fémig kopva sem közelíti meg a markolatot a kar...
hiába, a méret a lényeg.

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
én is beragasztva használtam fél évig,nem volt vele gondom, de ha kopik a pofa akkor nem tudsz utána állítani finoman, csak ha az olajjal játszol.
A zégert meg nem fogod tudni kivenni úgy ahogy leírtad, csak ha a gumi porvédõt le nem szaggatos /hfx mag/. a porvédõt csak akkor tudod kivenni ha megbontod a kart.
ha veszel csavart segítek ha gondolod. Csak vigyázz mert többféle átmérõben van olyan gömbvégû csavar, attól függ milyen évjárat!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jaja..
de én arra tippelek, hogy kiszedem a fékkart-tartó csavart, így a fékkar csekély keretek között ki tud jönni, a zégert kiakasztom, így gömbfejestül, nyomorudastúl kiesik a kar a fékkarházból.
onnantól meg csak fogó, majd Mihály, vagy faktor, és csak vissza kell tenni az egészet...
lehet naív dolog, de mivel már nem vagyok fejlõdõ szervezet, és nem növök, illetve nem vagyok elég öreg hogy összemenjek, ezért nem nagyon kell állítani, és mivel állítás után ragadt össze problémam sincs a mostani helyzetével, így nem motivál az egész továbbra sem még :D
na ezt jól leírtam.

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
thez: nekem is sikerült kicsit több menetrögzitõt rakni bele és szét is nyílt az imbuszfej mikor állítani akartam-utána meg szívás új csavart venni és atomra szétszedni a fékkart-légteleniteni

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Detto ugyanigy jártam
Rácseppent a bizbaszra ami a fékkarban elforog amin átnmegy a csavar
fék behuz és ugymaradt :D
LOlka

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
át kell fúrni egy 3as fúróval függölegesen az anya részt /ami forog a kar részben/-ragasztópisztollyal kell bele nyomni mindkét oldalról egy kis gumit-mielõtt kihûlne és megkeményedne a gumi vissza kell rakni a csavart-teljesen önzáró lesz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Nagyon is jó ;)
Nem mászkál a nyomáspont, brutális fékerõ, szép tárcsa (ami érdekes mód nehezebb mind az elõdje).
De a szemét fékkartávolság állító csavar betekeredését nem birták megoldani...

pillanatragasztó, technokol, vagy egy icipici csepp menetrögzítõ.
nekem egy nagyobb csepp lett belõle, így most az állíthatatlan kategóriába esett a kicsike.
sajnos.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Nagyon is jó ;)
Nem mászkál a nyomáspont, brutális fékerõ, szép tárcsa (ami érdekes mód nehezebb mind az elõdje).
De a szemét fékkartávolság állító csavar betekeredését nem birták megoldani...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha ebike-on piros a kosár, akkor nincs nekik.
én avidot vennék. bár állítólag az idei hfx9 is jó már.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
És mért azt szerinted mivel bír többet mint a Hayes. Mért lehet, hogy már nincs egyébként? az ebikon még láttam, vagy lehet, hogy az már kam?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
avidot vegyed. ha kapsz. sztem már elfogyott. adaptert meg adnak hozzá. IS/PM kell.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F