Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
"Mig pl 160 -as tarcsa egyertelmuen nem DH-ra valo es biztos birja ,de nem fog jot tenni se a feknek se a ridernek es ezt a gyartok mondjak nem en."

ez volt az amit nem teljesen értettem, hogy mire akarsz kijukadni, de a "biztos birja" kifejezés miatt úgy gondoltam, hogy szerinted 160as tárcsával lehet dhzni. ha nem így gondoltad, sorry, nem tudtam.

ha valaki rossz féket vesz, az az õ hibája, hayes, shimano, hope -> ezekkel nincs gond
nekem pl szétesett az avidom, mellesleg anno, de másnál azóta is jó, mert összeraktam. nem volt nagy dolog, de ezt is nevezhetjük karbantartásnak.

csak arra akarok kilyukadni, hogy ez a karbantartás-dolog már nem igazi szempont.
azon nem vitatkozom, hogy kinek mi jön be, mech. vagy hidro, csak nem ártana ha mindenki objektív képet kapna és úgy tudna dönteni. amugy azért (is) ilyen nagy ez a topik, mert anno bombrider vs mindenki már megvitatta ezt az avid vs. hidro kérdést...
meg azóta mások is páran

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ja-ja azert mondom en nem ismerem a mecheseket szal nem tudom milyen surun kell kihuzni a bowdent ;) A V-fekeket szinte sohasem !! kellett karbantartani.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igaz.
viszont már kevés rutinnal is ezek a dolgok nem macerásabbak mint egy bowden kihúzása, majd visszakarása.
szal tényleg felesleges összehasonlítani!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ja bocs elfelejtettem leirni:
Pl

- Alkalmi legtelenites (mar amelyiknel)
- Utantoltes (ha kell).
- Idoszakos olajcsere.

De tudom hogy ezek nem mindegyik feknel szuksegesek az utsot kiveve ami miatt mar mindjart 1 pont a mech javara.
A feljebbiek szemllyes tapasztalatok.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

ebike-t én is tudom, de bolt nincs, ahova be lehet menni? :)

meg ebike rátesz 1k-t a kihozatallal...szal 1 adapter kell a fekcsõ és a fékkar csatlakozáshoz?

ugytudom zollénak sikerült a ride bike-ben vennie, bár nemtudom rendelésre kapta e.
telefon!

másik: amelyik hirdaulikus féknek karbantartási igénye van... mit kell egy ilyen féken karbantartani?:-)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

tájékozódnod kéne, nem is keveset
160as tárcsa nagyon nem bírja a dht, bárhol meg lehet sütni
az, meg hogy karbantartásigényes, már bocs, de egész egyszerûen f@szság.
volt már igazi hidraulikus féked?

Tenyleg , tajekozodnom?
Erdekes pont ugyanezt mondtam en is amit emlitesz, szoval min is vitazunk? :)

Karbantartas igenyes fa*sag?? Szerinted miert olyan nagy ez a topic????
Abban igazad van hogy vannak hirdosok amikkel tenyleg nagyon keveset kell foglalkozni, de gondolom mindet azert te se probaltad ki.
Deha mindenkepp vitazni akarsz akteresztellek vadmálnára :))
peace:D

Raptor1

Raptor1

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
ebike-t én is tudom, de bolt nincs, ahova be lehet menni? :)

meg ebike rátesz 1k-t a kihozatallal...szal 1 adapter kell a fekcsõ és a fékkar csatlakozáshoz?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ebike.hu
minden féle shimano fékkar jó

ha megvan vidd el egy boltba. de valszeg nem lesz olcsó, mert kell új csatlakozás a fékcsõhöz, stb

Raptor1

Raptor1

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Hy

még 1 kérdésem lenne:

hol lehet bp-n xt tárcsához való fékkart kapni? (újpesti vagyok) és kb milyen árban?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hó az más,télen pont fordítva van; sokkal ritkábban megyek aszfalton,ha le7,inkább azonnal be az erdõbe minden nap.De a sarat tényleg nem szeretem :-/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ümmm...Milyen sûrûn szoktál bovdent pucolni?
Mert a marha nagy igazság az,h én be nem teszem a kerekem az erdõbe,amikor esik az esõ,ilyenkor max aszfaltbetyárkodom,mert ott a sárvédõ elõnyeit élvez7em.Meg aztán a végig zárt ház is megnehezíti a dzsuva dolgát...

Nem bírod/kedveled a sarat? Pedig milyen állat varacskos disznóskodni vagy télen a hóban fetrengeni egy kis erdei túra során.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ümmm...Milyen sûrûn szoktál bovdent pucolni?
Mert a marha nagy igazság az,h én be nem teszem a kerekem az erdõbe,amikor esik az esõ,ilyenkor max aszfaltbetyárkodom,mert ott a sárvédõ elõnyeit élvez7em.Meg aztán a végig zárt ház is megnehezíti a dzsuva dolgát...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vagy mondjuk hogy pucolni kell mint akármilyen bovdent, kenni kell mint akármilyen bovdent, megnyúlik mint akármelyik bovdenház ... ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Thez,ennyi erõvel a bovdenesnek sem le7 több baja,mint h Lszakad a bovden:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hidraulikus hibalehetõsége: eltörik a csõ.
ez csak nagyon durva mechanikus ráhatástól lehetséges, autóknál teljesen lehetetlen, motoroknál is eléggé.

bowdenes: minden egyéb hibalehetõség. ezer hibalehetõség, ezer különbözõ alkatrész.

de ez továbbra is nagyon nagyon relatív!

kinek a pap, kinek a papné, kinek a lányuk.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
tájékozódnod kéne, nem is keveset
160as tárcsa nagyon nem bírja a dht, bárhol meg lehet sütni

az, meg hogy karbantartásigényes, már bocs, de egész egyszerûen f@szság.
volt már igazi hidraulikus féked?
mit akarsz karbantartani rajta? 10 évente tömítés, ,5 évente tárcsa, évente olaj, néha fékpofa csere. és itt vége. miért más a motor? azt is meg kell fogni... elöbb unsz rá a fékre, minthogy tönremenjen. ha lenne annyival biztonságosabb a bovden, és lenne olyan rossz (szervízigényes) a hidraulikus, ahogy mondod, kitalálnának egy jó bovdenes féket akár autóra is. de nem

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Felreertes ne essek en is a hidraulikus rendszert ajanlom mindenkinek aki :
- Idojaras fuggetlen
- Eros
- Karbantartasigenyes ;)
Feket akar.
De ha a hibalehetosegeket nezzuk akkor szerintem megis biztonsagosabbnak tunik a meches (de nem jobb). Persze csak azert mondom mert en meg nem hasznaltam olyat :)
Az autoknal motoroknal mas a szitu ne keverjuk ide. Ott egyebkent is ketkoros rendszer van. Meg bowdennel eleg nehez lenne megfogni akkora sulyt.
Raadasul tul is vannak meretezve.
Mig pl 160 -as tarcsa egyertelmuen nem DH-ra valo es biztos birja ,de nem fog jot tenni se a feknek se a ridernek es ezt a gyartok mondjak nem en.

Raptor1

Raptor1

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
hm

látom, hogy a xt kb 9k..akor úgynézki az lesz. :)

Raptor1

Raptor1

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
köszi a válaszokat

konkrétan melyik shimanot vegyem? milyen árban vannak?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
triálosoknál bevett szokás ez a módszer.
és müködik nekik, hisz eléggé igénybeveszik ök, szal nyugodtan ruházz be rá!