Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Lehet,hogy egoista szemlélet, de én azt már nem érem meg..hagyni kell az életnek egy esélyt...az ember alkalmatlan volt erre...majd jön helyettünk más...

Ez tény! Csak jó lenne, ha ez nem a következõ tizenévekben következne be! Ugyanis van rá esély, hogy megéljük!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Lehet,hogy egoista szemlélet, de én azt már nem érem meg..hagyni kell az életnek egy esélyt...az ember alkalmatlan volt erre...majd jön helyettünk más...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Csucsu, azért szeretnék csinálni errõl topikot, mert olvastam egy csomó érdekes dolgot, amit VELETEK szeretnék megosztani, a bringás haverjaimmal!

Tomi: a kihalásban csak az a szar, hogy akkor nem bringázhatsz! ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Én azért remélem hogy szépen lassan kihalunk...megérdemeljük...

Ez így általánosítva szerintem kissé túlzás.

Az biztos viszont, hogy a bringások nagy része természetszeretõ, de a baj hogy az emberiség elég kis része ilyen. A cégeknél viszont a profit az elsõ, minden más ezután jön. Az államnak meg nem érdeke rákényszeríteni a cégeket környezetvédõ beruházásokra, mert akkor kevesebb pénz folyik be az államkasszába. Ezzel a kör bezárult. Persze azért vannak szerintem kivételek a cégeknél is, de mint mondani szokták: 1 fecske nem csinál nyarat.

Lens a topikod jó ötlet, csak szerintem rossz helyen akarod terjeszteni az "igét", ez kicsit olyan mintha arról akarnál meggyõzni minket, hogy bringázni jó, közben meg itt mindenki szeret bringázni. Ettõl függetlenül el fogom olvasni ezt a topikot is majd.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én azért remélem hogy szépen lassan kihalunk...megérdemeljük...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Persze, és Oroszo., aki aláirta a Kyoto-i egyezményt most majd jól eladhatja mindazokat a kocsikat, amiket nem fog használni, azoknak az országoknak, amelyek túllépik a nekik szabott értéket. ;) Szóval az oroszok is csupa gazdasági megfontolásból cselekszenek. Usá-nak meg nem éri meg, azért nem irták alá. Pontosan ilyesmik miatt utálom szinte az összes politikust. Mert mindegyiküket csak a pénz hajtja vagy a kényszer.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
De amerika valszeg nem fogja, mert addíg, amíg az ilyen szennyországoknak, mint India, meg Kína mindenféle mentségeket találnak a környezetvédelem alól, addig más mért fektessen be milliárd dollárokat. Pedig ez a két nyomoronc ország fejlõdik ezerrel...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Tudom, h emiatt sok hurrogást kapok, de én múltkor azt olvastam vhol (nem a blikkben), h nincs egyértelmû bizonyíték arra h a közelmúlt és napjaink szélsõséges idõjárását emberi tevékenység okozza. Ezen rengeteg tudós vitázik, és bizonyítékok senkinél sincsenek, mert nagyon bonyolult a Föld klímája, rengeteg dologtól függ, az egészet még nem látják át a tudósok.

Azt a példát említette a cikkben egy interjúalany, h egy nagyobb vulkánkitörés sokkal nagyobb mértékben növeli az üvegházhatást, mint bármely(!) ország éves károsanyag-kibocsátása. Jó, nyilván egy vulkánkitörés egyedi eset, egy ország pedig folyamatosan szennyez.

De ha elfogadjuk h mi, emberek vagyunk felelõsek, akkor sincs mit tenni. Tetszik, nem tetszik, ez van. Az energiaiparban, és általában minden iparban akkora hatalom és pénz van, h naív dolog azt hinni hogy egyszer visszafognak majd. Teljesen mindegy hogy milyen lesz az éghajlatunk, ez a lobby a végletekig ki fog tartani, a politikusok pedig adják alá a lovat.

Mi talán szerencsésebbek vagyunk, mert Európában viszonylag környezettudatos a vezetés, és az emberek viselkedése is (természetesen Magyarország kivétel). De ha igaz hogy egy lokális környezetszennyezés globális méretû klímaváltozást idéz elõ, akkor mi hiába élünk környezettudatosan, ugyanúgy szívunk az amcsik, vagy a rizsek miatt. És a vicc az, hogy Ázsia, Kínával az élen, a közeljövõben akkora fejlõdésen fog átmenni, aminek elkerülhetetlen következménye a károsanyag-kibocsátás rohamos növekedése: ergo csak most jön a feketeleves.

Szerk: na jó, azért vannak bíztató jelek is: pl. az oroszok aláírták a kiotói egyezményt. Kiváncsi vagyok, h az usa mikor teszi meg?
Bocs a regényért
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Bizony igy van.

Na és ha holnap túl vagyok a vizsgámon holnap, végre bevetem magam az irásba is. :):)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A klímaváltozással kapcsolatban jutott eszembe,hogy a bringás társadalom mennyire egy természetszeretõ és a környezetét káros behatásoktól megóvni igyekvõ népség.Ugyanis tanácsot kértem egy másik topikban,hogy mivel-hogyan tisztíthatnám ki a láncomat frankón.Javasolta 1-2 emberke a brigéciolt,de kivétel nélkül felhívták rá a figyelmem,hogy ha vége a löttynek ne kiöntsem a lefolyóba,hanem feltétlen vigyem el pl. egy benzinkútra,ahol begyûjtik a veszélyes hulladékot.Hát igen,sok kicsi sokra megy!

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Szasztok!

Nem bírom ki, hogy ne szóljak be a klímavitába! Egyik tanárom egyszer azt mondta, hogy ha az emberiség vét az anyabolygónak, akkor a természet megtalálja a módjád, hogy kiírtson minket! Ez talán egy kicsit erõsnek hangzik, de ahogy a dolgok alakulnak, lehet benne igazság.
Elõttem Era gyönyörûen megfogalmazta a dolgokat! Összefogás, megértés! S akkor pusztítás helyett értelmesebb civilizációt épthetünk!
a bringások már megtették az elsõ lépést, mert tökéletes harmóniában vannak a természettel, amit nem akarnak lerombolni!

És éljenek a vízöntõk! Mivel én is az vagyok! :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Vizöntõ vagyok!

Én meg oroszlán. :) ez is magyarázhatna valamit. (De nem hiszek a horoszpókban, szal....)
Javaslom mindenkinek a 3. metnet konferenciát, és elõadásait. Szakemberek elõadásaival.

http://www.metnet.hu...ram_2005.01.pdf

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Era, nagyon szépen megirtad, amit én is gondolok. Igy van. Bármi, bárhol történik,az ránk is vonatkozik, ránk is hatással van.
És minden változás belülrõl indul ki. Nem a nagy dolgokon kell változtatnuk, és nem mástól várva várni a megoldást. Mi is tehetünk valamit.
Ha pedig ez csak egy álom, hát hagyjatok, hadd álmodozzak, végtére is: Vizöntõ vagyok!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Én meg abban bízom, hogy végre itt vagyunk a Vízöntõ korszak kezdetén. Szerintem az emberek tudatában nagy változás áll be hamarosan. A vízöntõk álmodoznak, és meglepõ új dolgokat progukálnak. Szóval, ha az egész Föld ebbe a korszakba lép, még történhetnek jó dolgok. Én õszintén mondom, hiszek a csodákban. :)
Egyébként meg a Föld életében én úgy tudom még mindig a jégkorszak vége felé járunk, hiszen még jó nagy jég van a sarkokon. Az, hogy mi kipusztulunk, nem hinném, hogy sok problémát okozna a Földnek. Talán helyet adnánk egy kulturáltabb, inteligensebb, jobb fajnak. (Amik lehet, hogy végülis a mi lelkeink lesznek újjá születve egy magasabb szinten...)
Az emberiség mi vagyunk. Én is és ti is. Nem mutogathatunk az amerikaiakra, vagy a kínaiakra. Ez a probléma mindnyájunké. Az õ éhezésük is a mi problémánk is, ahogy mi nem foglalkozunk az õ bajaikkal, úgy õk sem a mienkkel. Pedig közös a probléma.
Szerintem, ha bekerül a köztudatba, hogy ártunk a mostani klímának, talán, ha több apró gondolat, tudat foglalkozik ezzel, az összeadódik, és történik valami.
Mondom, történhetnek csodák...

Szerintem amit mi személy szerint tehetünk a földért, az az egymás iránti megértés, együttérzés, és segítés.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

"kukikonyec"-rõl, amikor volt "szõrtelenül" és "legyek, bogarak"

:rofl:Emléxem.
Nem azt mondom, hogy nincs értelme a témádnak, meg, hogy ne nyiss. :juhu:

A sok sikert, meg ahhoz, hogy melléd sorakozzanak a népek: :raczki:

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Charon, azt nem értem, mi a fenén vitatkozunk itt egyáltalán. Itt a fórumon a topikok 50%-a értelmetlen baromságokról szól ha úgy vesszük. Na most én egy értelmes topikot szeretnék létrehozni ráadásul. Miért ne csinálhatnék egy topikot a saját kedvem szerint, mi a baj vele? Amikor születtek topikok a "kukikonyec"-rõl, amikor volt "szõrtelenül" és "legyek, bogarak" és ezer másféle még.
Na akkor hadd nyissak már én is egy olyan topikot, amihez van kedvem, még ha számodra sokkal értelmetlenebb is egy ilyen téma, mint mondjuk a "Háborgó". :juhu:

És miért irod, hogy "sok sikert"?? Nem értelek. Én nem akarok elérni semmilyen sikert, ha még nem vetted volna észre abból amit leirtam. Én egyszerûen csak nyitni fogok egy topikot, egy olyan témával, ami engem - és másokat is! - érdekel, és közölni fogok ott olyan infókat, amiket lehet, hogy nem mindenki hallott eddig, és olyan megoldásokat, amik talán nem mindenkinek jutott az eszébe. Elérni nem akarok vele semmit, egyszerûen csak beszélni akarok róla. ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lens: Ahogy korábban is írták - itt a fórumon az emberek 90%-a így gondolkodik, mint te, vagy én. És hiába gyõzöl meg minket még jobban, attól hogy 100-al több grínpísz aktivista láncolja magát a kéményekre, még nem fogják vissza a termelést.
És ez a fõ gond.
Amíg az emberek képtelenek leszokni a dohányzásról pl, úgy, hogy tudják milyen károkat okoz, vagy a biztonsági övet nem kötik be, vagy tolakodnak a metrón-héven-buszon, és anyázva megköpdösik a bringásokat, mit is várhatunk.
A politikusok - a "választott vezetõk" kezében lenne a tárgyalási alap, az úgynevezett hatalom, de ugye kinek a kezében összpontosulnak a cégek, és kinek az érdekeit nézik?
A közgazdászok is azt mondják, hogy amíg rövid idõre választanak az emberek vezetõket, addig rövidtávú stratégiát használ mindenki, mert a hosszútávú tervek bizony kezdetben nagyon deficitesek.
Én nem hiszek a pillangóhatásban. Én a birkanyájszellemben hiszek.
beeeeee-beeeeee
(Minden reggel és este tisztán hallom a metrón, buszon, villamoson és héven)
De amúgy sok sikert.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Charon, nem a befolyásos nagyfogyasztókat szándékozom megérinteni, hanem titeket! Különben ugyanis nem ide tenném be, amit be fogok. :wallbange Én a Pillangóeffektusban bizom, mert tudom, hogy mûködik.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Szerintetek hány befolyásos nagyfogyasztó olvassa a topicot majd? :bell:

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Nati, szerintem goforit. Ha akár csak 1 embert megérint a dolog, talán elindul valami. Pillangóeffektus, káoszelmélet tudjátok.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel