Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Posted 2006. January 26. - 17:51

Egyébként 3 gyereke van és hithû katolikus.
Posted 2006. January 26. - 16:13

Félve kérdezem csak meg, mert nem bántani akarok vele, csak érdekel, hogy hogyan lehet máshogy csinálni a dolgokat.. Családja is van emellett? Mert laza számolás után minimum napi 14 órát van távol és az nagyon sok..
Posted 2006. January 26. - 16:04

Képzeljétek el, egyik munkatársam nem semmi alak. 2 és fél órát utazik ide a Béke útra melózni Bagról és csak tegnap tudtam meg, hogy van kocsija. Kérdésemre, hogy miért nem azzal jár be, hiszen úgy fél óra lenne neki az út, ez volt a válasz: "mert igy kevesebb kipufogógáz jut a légkörbe, és a kocsi különben is csak vészesetre való".
Hát nem semmi. Ilyen emberrel még nem is találkoztam, aki ennyire következetes lenne és úgy élné az életét, ahogyan azt vallja is. Mert ugye sokan csak pofáznak róla, de cselekedni már nem cselekszenek. Több ilyen ember kell erre a világra.
Posted 2006. January 26. - 14:19

És akkor 1 liter vízzel el tud menni egy autó egy életen át?
Ezt soha nem fogják megépíteni
Szerintem is eladhatná a VW-nek, mert a Magyar Suzuki Rt. biztos nem tudja megvenni.
1l víz amúgy 100km-nyi útra elég! Ezt ki is felejtettem... És tényleg, nemtom mihez kezdene vele a suzuki. Egyáltalán hha lenne pénzük rá. A kormány meg valóban csak végszükség esetén venné elõ a tervet, és talán tenne érte valamit, csak ugye még mindig ott van a MOL Rt., aki ki tudja mit képes megtenni azért, hogy ne terjedjen el ez a kis szerkezet. Meg persze átalakíttatni a kocsikat, nemtom mekkora összeg lehet, de simán jó lenne hha sok vízüzemû autó lenne, gondoljatok bele Ti, akik Budapesten laktok, hogy milyen lenne hha mondjuk csak az autók egy kisebb része nem benzinnel üzemelne. Szerintem azért érezhetõen tisztább lenne a levegõ.
Nemtom mit használ amúgy a kis szerkezet. Talán áramot

Hha víz a végtermék akkor nincs gond, gondolj bele hogy mondjuk 100km alatt 1l vízbõl valamennyi végtermék kipufog, nem lehet sok. A víz meg lecsöpög az útra, és elpárolog, ennyi

Már csak azt kéne kitalálni hogy hogyan tudnánk sós vízbõl kinyerni a sót, hogy édes víz legyen belõle... mármint olcsó eljárással, mert jelenleg piszok drága eljárás.
Posted 2006. January 26. - 12:06

Nálunk meg azért nincs, mert az nem eszik sok-sok benzint és a magyar állam sok-sok pénzt szed be a benzinbõl.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2006. January 26. - 11:21

Ennek lényege hogy a vizet mint üzemanyagot használják fel, méghozzá úgy, hogy plazmásítja egy, a motorhoz épített kis szerkezet a vizet, amit felhasznál a motor. .
nem olvastam a cikket, de mellesleg a kis szerkezet mivel mûxik ? az is vizzel...?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. January 26. - 11:11

Tegnap este láttam a híradóban (kettes kereskedelmi), hogy a szegedi egyetem tudósai találtak valami mikrobákat amik a szerves hulladékot lebontva hidrogént állítanak elõ. Most dolgoznak azon, hogy stabilizálják öket (mert eddig csak három napig életképesek). 2010 környékén már ezzel tervezik a mezõgazdasági gépek hajtását itthon. Szép álom! Kiváncsi vagyok mit szól hozzá állambácsi.
És mi lesz ha minden autó gázok helyett vizet bocsájt ki?
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. January 26. - 09:40

Víz az üzemanyag, és víz a végtermék.
És akkor 1 liter vízzel el tud menni egy autó egy életen át?
Ezt soha nem fogják megépíteni

Szerintem is eladhatná a VW-nek, mert a Magyar Suzuki Rt. biztos nem tudja megvenni.
Lao-Ce
Posted 2006. January 26. - 08:36

Szélerõmûbõl eddig van kemény 6db az országban. .
és még közel 200-ra van kiadva az engedély......
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. January 25. - 23:41

Posted 2006. January 25. - 23:25

Posted 2006. January 25. - 17:32

Posted 2006. January 25. - 17:22

Olvasta valaki 1-2 hete a Metró újságba a hõszivattyús cikket ? Nyugaton évente 10ezrével szerelik át a meglévõ fûtésrendszert erre a megoldásra.
Cseheknél is kb. évi 2ezren teszik ezt. Nálunk évi 100 (száz!!) körül.
Igaz, mindenhol támogatja ezt az állam, kivéve Pannóniában. Abban az országban, ahol európai viszonylatban kimagasló mennyiségû geotermikus energia van.
Posted 2006. January 25. - 16:49

Posted 2006. January 25. - 16:44

Posted 2006. January 25. - 16:34

Ez a hazai téma tényleg igaz. Ugyan annyi energiába kerül és ideig tart valamit jól csinálni mint rosszul. Dolgoztam nyomdában (magán) és láttam amikor a csapba megy a festékes oldószeres trutyi.
Ez elég gáz, ráadásul a nyomdafesték sûrûbb is.
Errõl eszembe jut, hogy egyszer faterom egyik jóakaró szomszédja (faterom is nyomdász) feljelentette fateromat, hogy õ is a lefolyóba önti a festéket.
Kijött az ellenõr (tél volt és hideg).
Pont ott voltam.
Apu fogta a festékes bödönt, leszedte a tetejét és az ellenõr feje felett elkezdte kiönteni a festéket.
Pasi az majdnem szívrohamot kapott.
Persze festék egy csepp sem jött ki, mivel meg volt dermedve, de bemutatónak jó volt.
Na erre még maradt 10 percet, nézelõdött, aztán elment.
Lao-Ce
Posted 2006. January 25. - 15:42

Posted 2006. January 25. - 15:36

Na várj csak, nem úgy van, hogy összegyûjtik, összezúzzák, tömbösítik.....

Már megérte

ON
Lao-Ce
Posted 2006. January 25. - 15:15

Posted 2006. January 25. - 13:13

@PR Szerintem nem sok elszállítani valójuk lesz onnan
Dehogynem, kezdhetik azokkal, akik ott bent vannak

Lao-Ce