Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hát. 6 órát tölt el nálunk. Reggel 9-10tõl du 4-ig. Akkor megy a vonatra.

Egyébként 3 gyereke van és hithû katolikus.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Hú, ez nagyon becsülendõ!
Félve kérdezem csak meg, mert nem bántani akarok vele, csak érdekel, hogy hogyan lehet máshogy csinálni a dolgokat.. Családja is van emellett? Mert laza számolás után minimum napi 14 órát van távol és az nagyon sok..

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Azt hiszem,ennek a hirnek leginkább ebben a topikban van a helye.

Képzeljétek el, egyik munkatársam nem semmi alak. 2 és fél órát utazik ide a Béke útra melózni Bagról és csak tegnap tudtam meg, hogy van kocsija. Kérdésemre, hogy miért nem azzal jár be, hiszen úgy fél óra lenne neki az út, ez volt a válasz: "mert igy kevesebb kipufogógáz jut a légkörbe, és a kocsi különben is csak vészesetre való".

Hát nem semmi. Ilyen emberrel még nem is találkoztam, aki ennyire következetes lenne és úgy élné az életét, ahogyan azt vallja is. Mert ugye sokan csak pofáznak róla, de cselekedni már nem cselekszenek. Több ilyen ember kell erre a világra.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts

És akkor 1 liter vízzel el tud menni egy autó egy életen át?

Ezt soha nem fogják megépíteni :D

Szerintem is eladhatná a VW-nek, mert a Magyar Suzuki Rt. biztos nem tudja megvenni.

1l víz amúgy 100km-nyi útra elég! Ezt ki is felejtettem... És tényleg, nemtom mihez kezdene vele a suzuki. Egyáltalán hha lenne pénzük rá. A kormány meg valóban csak végszükség esetén venné elõ a tervet, és talán tenne érte valamit, csak ugye még mindig ott van a MOL Rt., aki ki tudja mit képes megtenni azért, hogy ne terjedjen el ez a kis szerkezet. Meg persze átalakíttatni a kocsikat, nemtom mekkora összeg lehet, de simán jó lenne hha sok vízüzemû autó lenne, gondoljatok bele Ti, akik Budapesten laktok, hogy milyen lenne hha mondjuk csak az autók egy kisebb része nem benzinnel üzemelne. Szerintem azért érezhetõen tisztább lenne a levegõ.

Nemtom mit használ amúgy a kis szerkezet. Talán áramot :)

Hha víz a végtermék akkor nincs gond, gondolj bele hogy mondjuk 100km alatt 1l vízbõl valamennyi végtermék kipufog, nem lehet sok. A víz meg lecsöpög az útra, és elpárolog, ennyi :)

Már csak azt kéne kitalálni hogy hogyan tudnánk sós vízbõl kinyerni a sót, hogy édes víz legyen belõle... mármint olcsó eljárással, mert jelenleg piszok drága eljárás.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
A Toyota Priusra fejlettebb államokban van sok-sok állami támogatás.

Nálunk meg azért nincs, mert az nem eszik sok-sok benzint és a magyar állam sok-sok pénzt szed be a benzinbõl.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Ennek lényege hogy a vizet mint üzemanyagot használják fel, méghozzá úgy, hogy plazmásítja egy, a motorhoz épített kis szerkezet a vizet, amit felhasznál a motor. .

nem olvastam a cikket, de mellesleg a kis szerkezet mivel mûxik ? az is vizzel...?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Vizzel mûködõ autó: lehet, hogy magyar találmány és a külföldiek érdeklõdnek iránta de szerintetek miért? Nem hiszem, hogy a VW vagy valamely amcsi kocsigyár vízzel mûködõ autót fog gyártani az olajkorszakban. Megveszik valami minimális összegért -ami persze a magyarnak hatalmas vagyon- beteszik a páncélba és ha majd gondok lesznek az olajjal elõveszik. Így biztosítva a jövõjüket. Ez a jobbik eset. Már több évtizede létezik a vízzel hajtott motor, a hidrogénhajtású autó és még mindig nem kapható kereskedelmi forgalomban. (pl: Opel, Mercedes, BMW, Ford is készítet már ilyeneket) Egyedül -tudtommal- a Toyota Prius az ami kapható a kisember számára is de milyen összegért. És az is csak akkumlátoros megoldású.

Tegnap este láttam a híradóban (kettes kereskedelmi), hogy a szegedi egyetem tudósai találtak valami mikrobákat amik a szerves hulladékot lebontva hidrogént állítanak elõ. Most dolgoznak azon, hogy stabilizálják öket (mert eddig csak három napig életképesek). 2010 környékén már ezzel tervezik a mezõgazdasági gépek hajtását itthon. Szép álom! Kiváncsi vagyok mit szól hozzá állambácsi.

És mi lesz ha minden autó gázok helyett vizet bocsájt ki?

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Víz az üzemanyag, és víz a végtermék.

És akkor 1 liter vízzel el tud menni egy autó egy életen át?

Ezt soha nem fogják megépíteni :D

Szerintem is eladhatná a VW-nek, mert a Magyar Suzuki Rt. biztos nem tudja megvenni.

Lao-Ce

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Szélerõmûbõl eddig van kemény 6db az országban. .

és még közel 200-ra van kiadva az engedély......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Szélerõmûbõl eddig van kemény 6db az országban. Magyarország széltérképén ha jól emlékszem az áll, hogy a Dunántúl a legalkalmasabb a szélerõmûvek telepítésére, mondjuk mind a 6 itt is van, de ez ... kevés. És higgyétek el nem is lesz (sokkal) több belõle, mert aki tudna rá költeni, annak nem érdeke hogy megtörténjen a környezetbarát energiatermelés elterjedése. Mert minek? Miért jó az neki? Azon kívül h nem szennyezi a környezetet. Na és? Vannak törekvések persze, de a lobbi érdekek olyan szinten befolyásolnak mindent, hogy ott van az állás a témában, ahol azt tapasztalhatjuk is jelenleg. Amúgy a vízzel hajtott autóról a minap olvastam a hírlapban, egy magyar gróf, ha jól emlékszem Spanyol Zoltán találta ki, a 80as években adta be a német szabadalmi hivatalba találmányát, és kb 10 év kellett hozzá h elfogadják. Ennek lényege hogy a vizet mint üzemanyagot használják fel, méghozzá úgy, hogy plazmásítja egy, a motorhoz épített kis szerkezet a vizet, amit felhasznál a motor. Víz az üzemanyag, és víz a végtermék. Környezetbarát. Amerikából is volt már sok-sok millió dolláros ajánlata, a VW is felajánlotta neki hogy németországban felépítettethet egy gyárat a VW költségén, ahol csak és kizárólag vízzel hajtott autókat gyártanának, és minden egyes kocsi után pénzt kap, nem is keveset, szal ez is sok-sok milliós ajánlat volt. Hasonlót tett meg a Mann Ag. is, de egyiket sem fogadta el, mert a magyaroknak akarja adni a találmányt. Kérdés: mikor fog valaki is érdeklõdést mutatni iránta itthon? Szerintem nagyon kicsi rá az esély. Nemtom hogy lehet ekkora hülye hogy nem adja oda a VW-nek. Egy világhírû autómárka, európaszerte rohangálnak a különbözõ típusok az utakon, még amerikában is, és nem adja nekik... Pedig ezzel elterjedhetne a vízzel hajtott autók generációja.. Ekkora egy .... embert. Persze ez az én véleményem. Habozás nélkül odaadtam volna nekik. Nem sokra fogunk menni vele itthon szerintem... Na mind1.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
egy jó kis könyv, amiben össze van szedve a lényeg: Dinyar Godrej - A klímaváltozás
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Kor is számít az biztos. A 3 éves fiam simán kérdés nélkül szelektálja a hulladékot, tudja mit hová dobjon. Anyámat és anyósomat meg a múltkor két hétre itt hagytuk a gyerkõcökkel és hatalmas letolás fogadott, hogy micsoda hülyeség ez azt sem tudják mit hová dobjanak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,691 posts
Valaki látott Korfun hordót, amit a nap melegített. Ez nálunk is használt dolog, minimum 30 éve alkalmazzák, fõleg balatoni nyaralók kertjében látni ezekezt.
Olvasta valaki 1-2 hete a Metró újságba a hõszivattyús cikket ? Nyugaton évente 10ezrével szerelik át a meglévõ fûtésrendszert erre a megoldásra.
Cseheknél is kb. évi 2ezren teszik ezt. Nálunk évi 100 (száz!!) körül.
Igaz, mindenhol támogatja ezt az állam, kivéve Pannóniában. Abban az országban, ahol európai viszonylatban kimagasló mennyiségû geotermikus energia van.
Marci

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Még csak annyit, hogy az itthoni felfogás az szerintem generációs probléma. Aki abban nõtt föl(Kádár korszak, szoc.éra), hogy nem kell foglalkoznia ilyen dolgokkal azt nehéz ránevelni. Viszont ezek az emberek a gyerekeiket sem biztos, hogy ránevelik (ez elég rossz szó).

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Eszembe jut egy történet nem pont ide vág: Egyik reggel a villamoson mellettem egy kislány megkérdezi az anyukáját, aki szemben ül vele. Anyu ez mibõl van( fanta a kezében). Erre anyu fel sem néz és azt mondja: mittomén! Ha lett volna pofám odamenni, elvettem volna az üditõs flakont és felolvastam volna az oldalán található cimkén, hogy festék, szinezék, édesítõszer, aroma, stb.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Ez a hazai téma tényleg igaz. Ugyan annyi energiába kerül és ideig tart valamit jól csinálni mint rosszul. Dolgoztam nyomdában (magán) és láttam amikor a csapba megy a festékes oldószeres trutyi.

Ez elég gáz, ráadásul a nyomdafesték sûrûbb is.

Errõl eszembe jut, hogy egyszer faterom egyik jóakaró szomszédja (faterom is nyomdász) feljelentette fateromat, hogy õ is a lefolyóba önti a festéket.

Kijött az ellenõr (tél volt és hideg).
Pont ott voltam.

Apu fogta a festékes bödönt, leszedte a tetejét és az ellenõr feje felett elkezdte kiönteni a festéket.
Pasi az majdnem szívrohamot kapott.

Persze festék egy csepp sem jött ki, mivel meg volt dermedve, de bemutatónak jó volt.

Na erre még maradt 10 percet, nézelõdött, aztán elment.

Lao-Ce

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Ez a hazai téma tényleg igaz. Ugyan annyi energiába kerül és ideig tart valamit jól csinálni mint rosszul. Dolgoztam nyomdában (magán) és láttam amikor a csapba megy a festékes oldószeres trutyi. Szerencsére ez az iparág kezd elavulni (digitálisra áttérés) így már nem sokáig mocskolják a környezetet...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
OFF

Na várj csak, nem úgy van, hogy összegyûjtik, összezúzzák, tömbösítik..... :D

Már megérte :D

ON