Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Én nagyon szeretem a fenyveseket, és oly kevés van belõlük Mo-on! Egyébként meg utálom, amikor fákat vágnak ki. Igazándiból nem is tudom, valóban olyan hasznos dolog-e! Valahogy minden ilyen favágás után egy kicsit kevesebb fa marad az erdõben - még ha vissza is telepitenének. Mintha nem telepitenének vissza annyit, vagy nem tudom.

Dagi: miért, a fenyõfákon nem csicseregnek a madarak?

Én is szeretem a havat. Annyira széppé, nyugodtá varázsolja a világot. De ha hóra igy pánikolnak, akkor képzeljétek el, mit csinálnak majd ha valódi és félelmetes környezeti változások jönnek.

Magyarország fenyõerdeinek jelentõs része telepített, s persze a legritkább esetben kerültek számukra megfelelõ élettérbe ezek a fák. Így amellett hogy talajeróziót okoznak, sok esetben ki is pusztulnak ezek az erdõk szép lassan. Nem vagyok erdész, de azt tudom h elég nehéz feladat lesz a helyükön új erdõt telepíteni, mert sok helyen már csak nagyon vékony a talajréteg. Szal lehet h szép a fenyõerdõ, de a legtöbb esetben nem õshonos, így ebben az esetben még hasznos is lehet a kivágásuk.
1ébként ha majd 1 itthoni fenyõerdõben jártok, keressetek fiatal fákat! Nem sokat fogtok találni, ergo nem életképes itthon. Az egész fenyõerdõ telepítés 1 nagy melléfogás volt SZVSZ :no:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Én nagyon szeretem a fenyveseket, és oly kevés van belõlük Mo-on! Egyébként meg utálom, amikor fákat vágnak ki. Igazándiból nem is tudom, valóban olyan hasznos dolog-e! Valahogy minden ilyen favágás után egy kicsit kevesebb fa marad az erdõben - még ha vissza is telepitenének. Mintha nem telepitenének vissza annyit, vagy nem tudom.

Dagi: miért, a fenyõfákon nem csicseregnek a madarak?

Hó: én imádom a havat, a tél a kedvenc hónapom. De az emberek többsége hihetetlen hogy viselkedik ha leesik a hó (végre!), tényleg kitör a pánik, épphogy nem fosztogatnak. :(

Én is szeretem a havat. Annyira széppé, nyugodtá varázsolja a világot. De ha hóra igy pánikolnak, akkor képzeljétek el, mit csinálnak majd ha valódi és félelmetes környezeti változások jönnek.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Ez az eredménye az elmúlt kb. 50 év USA D-Amerikai irányában történõ külpolitikájának, totális elszegényítés és -bármennyire is furcsán hangzik- kizsákmányolása, kirablása. :(...

Én pontosan ezért tudom elfogadni, h fontosabb nekik az ifrastruktúra fejlesztése, mint a környezetvédelem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Ámen!
"always look on the bike side of life"

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

OFF:
Iljics:
Bocsi!
Elsõ alkalom, hogy ilyent játszottunk. Vannak túlkapások. De legalább én is ott virítok és dolgozok a népszerûségemen.
On:
Azok a fenyõfák többnyire maguktól is kidõlnek, de aszongyák, hogy elég kárt okoztak már eddig. (Tudnillik a lehullott fenyõtû mindent letakar és elpusztít, a talajt pedig elsavanyítja.)

Ezért is írtam, hogy remélem hamarosan még több madárcsicsergés kiséri majd a túrázók és bringázók útjait arrafelé (is)...
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
OFF:
Iljics:
Bocsi!
Elsõ alkalom, hogy ilyent játszottunk. Vannak túlkapások. De legalább én is ott virítok és dolgozok a népszerûségemen.
On:
Azok a fenyõfák többnyire maguktól is kidõlnek, de aszongyák, hogy elég kárt okoztak már eddig. (Tudnillik a lehullott fenyõtû mindent letakar és elpusztít, a talajt pedig elsavanyítja.)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Reméljük, tényleg így lesz: http://www.origo.hu/...1208vagjak.html :ok: :jupi:
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Nem konkrétan felmelegedés, de engem ezek (is) nagyon tudnak idegesíteni:
http://www.origo.hu/...1208dramai.html
"Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök egyelõre nem foglalkozik a környezetvédõk aggodalmaival. A kormány számára az elsõdleges fontosságú a modernizáció, az utak és gátak építése, és csak másodlagos Amazónia hagyományos értékeinek megõrzése." :cry:
Péter

Ez az eredménye az elmúlt kb. 50 év USA D-Amerikai irányában történõ külpolitikájának, totális elszegényítés és -bármennyire is furcsán hangzik- kizsákmányolása, kirablása. :(

Hó: én imádom a havat, a tél a kedvenc hónapom. De az emberek többsége hihetetlen hogy viselkedik ha leesik a hó (végre!), tényleg kitör a pánik, épphogy nem fosztogatnak. :(

Off
Dr. Stein: nem semmi, hogy kiraktátok a vizsgateremrõl készült fényképet a faliújságra és az embernek még meg is kell mutatnia magát rajta ! :D
On

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Elõtte viszont Iljicsnek:

nekem is vannak kint barátok, sõt rokonok is! És azért az nem úgy van, hogy minden amerikai egy vadbarom meg idióta. Ezek az emberek nagyon is intelligensek és az õ barátaikkal és ismerõseikkel együtt utálják Busht és el vannak szörnyedve attól, hogy Amerika élére ilyen vezetõ került!

Tudom, tudom !!
Néha olvasok amerikai székhelyü pol. fórumokat és valóban szép számmal vannak olyan emberek is akik tökéletesen tisztában vannak az egyetemes történelemmel, globális politikával és józanul gondolkodnak a saját külpolitikájukról is, de ezzel szemben -számomra- elképesztõ módon az ellentábor is sok lelket számol, sõt: "A háború béke." :(

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Nem konkrétan felmelegedés, de engem ezek (is) nagyon tudnak idegesíteni:
http://www.origo.hu/...1208dramai.html
"Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök egyelõre nem foglalkozik a környezetvédõk aggodalmaival. A kormány számára az elsõdleges fontosságú a modernizáció, az utak és gátak építése, és csak másodlagos Amazónia hagyományos értékeinek megõrzése.":scared: :angevil: :cry:
Péter

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Jól beszéltél lensver:clap: :clap: :clap: ...akkor hát elõre a Puffin lekvárral!
Péter

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
A hó az jó!!!!!!!

Csak nem 2 tonna sót kéne használni a fölolvasztására, hanem valamilyen természetes (mielõtt beszóltok, tudom, hogy a só is természetes anyag), nem környezetromboló anyagot! Ezen kívül azt szeretem a havas utakon, hogy az autók olyan szélesen kerülik a bringásokat, amilyen szélesen csak lehet!
Ráadásul ahol én ülök, csak fehér talajt, és fehér fákat látok! Hóembert küldhettek! ;)
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Hi, Sigi tõlem Német o.-ban a legnagyobb amerikai katonai bázison egy amerikai katona:(2,5 m magas, és a zsebében elfért egy 2l-es cola) szóval mikor meglátott minket megkérdezte hogy testvérek vagyunk-e egy bajtársammal, mert az volt kiírva a pulcsinkra hogy Hungary..:) aztán jött a kérdés mikor mondtuk hogy nem,, hogy Plattensee egy ország??? ez sokat elárul...

Na de szerintem jó ez a sok hó, mert hóbol lesz ugrató,más nem érdekel, az sem hogy hányan pánikolnak, én örülök neki hogy van hó...a többiek meg hülyék, had pánikoljanak, hiszen mi lesz ha vizes lesssz a szép hajlakkozott fejük, vagy koszos a cipõjük...,,ezek áhm a gondok nem a faláb"*
Tényleg nem tudjátok ki lopta el az alant feltüntetett tárgyaimat???

*mondta:.Boci
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Talán ide tartozik:
Ez a "nagy" hó elgondolkodtatott kicsit a környezethez való hozzáállásunkról. A normális talán nem az kellene, hogy legyen, hogy tucatjával fordulnak árokba a kocsik, országos pánik, stb. hanem az, hogy tudomásul vesszük, hogy tél van, ilyenkor esik a hó, és nem lehet ugrálni.
Régen talán ilyenkor ház körüli munkákat végeztek az emberek, de ez ma nem megy. Szerintem itt is valami félresiklott világnézetileg.

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Azért az amerikaiakról annyit, hogy amikor mondtam nekik, hogy Magyarországról jöttem,

a: néztek NAGY, kikerekedõ szemekkel, hogy mit káromkodok itten
b: elmondták, hogy hol van a legközelebbi étterem

De tisztelet a kivételnek, amibõl mindíg van! Mellesleg egy olyan néprõl beszélünk, akiknél az iraki balhé miatt nincs többé french toast, csak liberty toast, nincs többé french fries csak chips vagy liberty fries, és nincs többé french kiss!
Viszont káromkodni azt nagyon jól tudnak magyarul!!
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ki ne hallott volna a klímaváltozásról? Valamit rebesgetnek itt meg ott, sõt mostanában egyre több médiában elõfordulnak a kellemetlen hírek. De érdekel-e ez valakit egyáltalán? Nekem sokszor az az érzésem, hogy nem. Valamiért úgy teszünk, mintha ezek a hírek egy másik bolygóról származnának, mintha egy iciri-picirit se befolyásolnák az életünket. Pedig sokkal jobban, mint azt hinnénk. Itt az ideje, hogy ezen a fórumon is legyen egy ilyen topik, s még ha idõnként alá is süllyed majd a múlt hónapok távlatába, újra elõ fog kerülni, mivel ez egy forró téma, mely egyre inkább ráégeti bélyegét mindennapjainkra, ha akarjuk, ha nem. Egyszer pedig eljön az a nap is, amikor az illúzió fátyla, mellyel magunkat – saját egónkat és lelkiismeretünket – takargatjuk átégetõdik.

Én is olvastam cikkeket, könyveket, és hallgattam elõadásokat a klímaváltozásról. Igen, tudom: valami lesz, folyamatban van, és egyébként is a Föld történetében már néhányszor, sokszor, ezerszer megtörtént. És valószínûleg hamarosan ismét elõfordul.
De mit tehetek én? Tehetek-e egyáltalán valamit, vagy csak tehetetlen bábuként sodródom istenek játékasztalán? Ne üljek kocsiba, ne vegyek több lánckenõ-olajat és válogassam szét a szemetet? Vegyek részt demonstrációkon, osztogassak röplapot, ne vegyek rovarirtót és költözzek ki vidékre egy tanyára? És akkor tettem valamit?
A kérdés inkább az, hogy képes-e az emberiség összefogni valamiért? Képes-e a jövõért, az utódokért, a Föld megmentéséért változtatni a szokásain?
Szomorú válaszom – levonva az engem körbevevõ világból: sajnos nem.
Így tehát mégis marad minden egyes ember lelkiismeretbeli feladata, hogy valamit tegyen egyed-szinten, és ha minél többen próbálkozunk, minél több embernek beszélünk a témáról és gondolatainkról, akkor majd talán globálisan is így fog cselekedni az emberiség. De a kulcs egyelõre az egyénen van.
Valami megfoghatatlan gondolatfoszlány lebeg homályosan agyamban: érdemes boldogan élni, és lehet is. Csak meg kell látnunk az élet szépségét. És ebben, mi bringások szerencsések vagyunk, ugyanis hobbink ezt lehetõvé teszi. Én tehát azt javaslom, hogy fogjunk össze és minél többet tekerjünk, és ha tehetjük, menjünk ki a hegyekbe, a természetbe. Nézzünk kicsit más szemmel rá. Képzeljük el azt, mi lenne, ha mindez nem lenne. Értékeljük, hogy megadatott nekünk ez a szerencse, hogy zöld lombok közt járhatunk, mert unokáink talán már nem láthatják ezt a csodát. Nem kérek tõletek semmi különöset, csak azt, hogy LEGYETEK egy kicsivel ÉRZÉKENYEBBEK! Mert ami minket körbevesz (a természetre gondolok) az igazi ajándék! A másik, pedig hogy annyit mégiscsak mindenki megtehet, hogy kevesebbet szemetel, nem?

Ezentúl heti, hónapos rendszerességgel írni fogok e topikba, és mindig fölrakok valami érdekességet, ami engem megfogott a környezetszennyezéssel vagy földünk nagyszerûségével kapcsolatban. Azt hiszem ezek a témák már túlnõttek a Bringás Lányok topik keretein!
A következõ irásokat komoly emberek, csillagászok, szoc-pszichológusok irták, de lesznek közöttük olyanok is, akik kevésbé tudományos szemléletbõl közelitik meg a dolgokat.
Hogy miért fogom begépelni õket azokból az újságokból, amelyekben megjelentek?

1. Tudom, hogy többeknek talán nem fog már újat mondani, de tudom, hogy sokaknak igen. A legtöbb cikket értelmes, okos emberek irták. Lesz majd meteorológusi vélemény is.
2. Szeretném ha napirenden lenne ez a téma, mert ez a világon az egyik legfontosabb dolog: hogy mindenki észrevegye a világ múló szépségét, hogy értékelje azt, hogy ez a gondolat rendszeressé váljon az életében, és hogy tudja: a felelõsség nem valaki másé, egy távoli országban, hanem mindenkié!!! Akár tetszik, akár nem.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Sziasztok! Lám-lám, megnyilt a topik nélkülem is. Pedig már megirtam a bevezetõt is, amit a legelejére tettem volna :D de mindegy, ez igy még jobb is talán. Azért hadd kopizzam ide, hogy mivel akartam inditani. Elõtte viszont Iljicsnek:

nekem is vannak kint barátok, sõt rokonok is! És azért az nem úgy van, hogy minden amerikai egy vadbarom meg idióta. Ezek az emberek nagyon is intelligensek és az õ barátaikkal és ismerõseikkel együtt utálják Busht és el vannak szörnyedve attól, hogy Amerika élére ilyen vezetõ került!

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,226 posts

A politika és a média _bármit_ megcsinálhat velük, _bármit_ elhitethet velük, szemernyi kétség sincs bennük !

Lényegében igy kezdödik a film is. .... news csatorna bemondta, hogy Bush gyözözt és el is hitték. Annak a csatornának pedig Bush unokatestvére volt a hirszerkesztöje. A filmnek ez a része azt mutatja be, hogy Bush lényegében ezzel a húzzassal lett elnök.

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Szóba jött a túróstáska,meggyes pite,...
Én cukrásznak tanulok és tudom, hogy azért annyira nem vészes a helyzet egy ilyen uzsisütinél mint egy hambinál (persze, ha nem tecsós)
Ezekben elvileg csak természetes anyagok vannak, tele teljesértékû fehérjével és egy bögre kakaóval kombinálva az ebéd és a vacsi közt elegendõ energiát biztosít az ember fiának, igaz, hogy ezeket manapság inkább reggelire fogyasztják, de így is több szól mellette mint ellene (fõleg ha egy hambi a vetéjtárs)

Akkor mint leendõ cukrász meg fogod tapasztalni, hogy ez csak elvileg. A legtöbb cukrászatban különbözõ vegyszereket adnak a liszthez állományjavítóként. A kedvencen a "tájfun" nevû por, amitõl a blundel tészta kb 3x-a nõ meg!
De az tény, hogy még mindig egészségesebb, mint a Mc és társai!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Még mindig nem érted. :)

ha így gondolod, fejtsd ki.