Ez a szemléletváltás tényleg jó lenne, de az a baj, hogy akiknek példát kéne mutatniuk, azok hozzáállásával is elég nagy gázok vannak.
Egy példa: Szomszédunk 1 benzinkút üzemeltetõ cégnek dolgozik, ami többek között környezetvédelmi bevizsgálásokat is végez, és az szükséges fejlesztések kivitelezését is. Gyakran kell cserélni 10-30 köbméteres tartályokat is, amiket -gondolom én- meg kellene semmisíteni, mert veszélyes hulladék. Pár éve leraktak a környékünkön egy üres telekre 2db 10-15 köbméteres olajtartályt, látszott rajtuk h eléggé le vannak pukkanva, az oldalukra pedig ráfújták h "eladó" és egy telefonszámot. Felhívom, és láss csodát:szomszédunk vette fel. Szerinte emésztõgödörnek teljesen alkalmasok a tartályok.
A gáz csak az, h pár éven belül kilyukad valahol, és megy az olaj meg a sz@r a karsztvizekbe.
De a legnagyobb vicc az volt, mikor egyszer láttam amint egy daruskocsival pakolják le az "új szerzeményt" (ugyanis a tartályok kelendõek, kb 1-2 hónap alatt elviszik mindig). A kocsi az út 3/4ed részét elfoglalta, de semmi para, mert községünk POLGÁRÕRE irányította a folyamatot (õ mellesleg a közterület-felügyelõ is)!
Hát ennyi. A tartályok ellen többen szóltak már, de kiderült h (gondolom nem véletlenül) TSZ területen vannak (persze a TSZ errõl "semmit nem tud"), így az eltávolításukhoz egy határozat kellene a tsztõl. Természetesen a tsz szinte már csak jogilag létezik, és évek óta nem hívtak össze taggyûlést. Szal bravó, sakk-matt.
Ja, egy Pesttel szomszédos településen zajlanak ezek a dolgok a mai napig, talán láttátok is a tartályokat bringázás közben, hiszen jó marketinges révén a fõút mellé rakatta le a leleményes vállalkozó.
Csak a közvetlen közelemben 4 ilyen tartály van már a földben, és nyilván még sok fog gazdát cserélni.
Lehet h valami zöldszervezetet kellene ráuszítani a témára, de sztem ez eléggé "kishal" nekik, biztos csak azokat zavarja akik minden nap látják a tartályokat.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.