Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Remélem, nem fog esni.

LOL - nem én mondtam! :afro:

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Idõpont: 2005. június 8.,szerda (Medárd napja), 18 óra.

Remélem, nem fog esni.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 posts
Egy volt tanárom küldte, gondolom érdekelhet pár embert.

Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi könyvet, illetve szeretettel hívlak
benneteket a bemutatójára!
Üdv:
András

Az Alinea Kiadó és a Védegylet szeretettel meghívja Önt az

ÉGHAJLATVÁLTOZÁS A VILÁGBAN ÉS MAGYARORSZÁGON

címû könyv bemutatójára.

Idõpont: 2005. június 8.,szerda (Medárd napja), 18 óra.

Helyszín: Nyitott Mûhely, Bp. XII. Ráth György u. 4. (két perc séta a Déli
pályaudvartól).

Éghajlati katasztrófába sodorjuk önmagunkat? Egy idõ után jégkorszakba
torkollik a globális felmelegedés? Pusztító viharok és súlyos aszályok
várnak ránk Magyarországon? Mennyire hatékonyak az éghajlatváltozás
mérséklésére tett erõfeszítéseink?

A kötet tartalmazza a klímaváltozás témájában világszerte a leghitelesebb
forrásnak számító Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) legutóbbi
jelentésének összefoglalóját. Ezt követik a téma jeles hazai szakértõinek -
részben a Magyarországon várható változásokat tárgyaló - írásai.

"Az éghajlatváltozás a legsúlyosabb probléma, amivel napjainkban szembe kell
néznünk - még a terrorizmusnál is komolyabb fenyegetést jelent."
(David A. King, a brit kormány tudományos fõtanácsadója)

A kötet szerkesztõje Takács-Sánta András.

A könyvben szereplõ írások:

- Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület jelentése

- Mika János: Globális éghajlatváltozás - Két IPCC-jelentés között

- Bartholy Judit - Mika János - Pongrácz Rita - Schlanger Vera: A globális
felmelegedés éghajlati sajátosságai a Kárpát-medencében

- Csete László: Az éghajlatváltozás és a magyar mezõgazdaság

- Faragó Tibor - Takács-Sánta András - Feiler József: Az éghajlatváltozás
kockázatának mérséklése

A kötet az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg az Alinea Kiadó és a Védegylet
közös kiadásában. Ára 1600 Ft, a könyvbemutatón 20%-os kedvezménnyel
vásárolható meg. Könyvesboltokba nagyjából a bemutató idejében kerül.

A kiadvány honlapja: www.alinea.hu/klima.php

Megköszönjük, ha ezt a levelet továbbküldi mindazon ismerõseinek,
barátainak, akikrõl úgy gondolja, érdekelheti õket ez a könyv.

:love:

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Nagyon helyes, csak igy tovább!

Legyen mindenkinek szép napja,igyatok sok vizet nehogy kiszáradjatok!
SZIASZTOK!

Amig van, hihhi! :) És értékeljük is, amink van!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts

És te hogy lenni? :D

Hát...Fogjuk rá hogy jól vagyok,bár ez nem teljesen igaz.Hûûû,EMBER,szombaton mileyn meleg volt...(Tour de Pelso-n)
össz 9 kulacs + 2x0.5 L ásványvizet ittam meg a versenyen!!!Bátran merem mondani, hogy K*rva meleg volt:)
Amúgy meg tekergetek-tekergetek.Kezdek ráizgulni a hegyekre,nagyon imádok felfelé szenvedni "gyökkettõvel".Valószínûleg mazoista vagyok,mert a Gerecse50-et is végigcsináltam annak ellenére hogy az utolsó 15 km kínszenvedés volt,mert már fáj a talpam,de csak azért is végig gyalogoltam a távot(50km-et).Jó,persze utána 2 napig nem tudtam lábraállni:):):)
Na hát ennyit írnék,mert nem igazán ide tartozik ez már!
Legyen mindenkinek szép napja,igyatok sok vizet nehogy kiszáradjatok!
SZIASZTOK!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Hogy vagytok topic-tagok?

Jól köszi! Végre itt a globális meleg, már tök hideg és hosszú volt ez a tél, brrr.
És te hogy lenni? :D

Hát azért mondanak be a rádióba ilyeneket, mert ilyen a média. Nemcsak az igazságot mondják be, és mindenki jól elhiszi. Igy én is. Mondjuk most ez a sínolvadás tényleg LOL.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
a hírekben sokhülyeséget mondanak...
Te is jobban odafigyelsz ha a sín megolvad és nem megnyúlik.
És ez nem az idõjárás hibája, hanem nem jóminõségü a sín.

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts
Persze, a tágulás, az OK, de hogy megolvadt, az azért kicsit erõs. Miért kell ilyen hülyeséget mondani a hírekben??

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 posts
Akkor lehetett vagy 1800 celsius...:) de Pesten is volt tavaly nyáron olyan, hogy felemelkedett a vilingersín vagy fél méter magasr a hõség miatt. Arra tágult szegény...
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

dori

dori

törzsvendég

• fórumtag
  • 306 posts
Lehet valami a globális felmelegedésben... Ma reggel, kétszer is elmondták a hírekben, egyszer fél nyolckor, egyszer meg nyolckor, hogy Balatonszentgyörgy és nemtommi között tegnap buszok szállították az utasokat, mert a nagy meleg miatt megolvadt (sic!! baszki!!) a sín és nem járt a vonat. Egyéb katasztrófát (Balaton vizének elpárolgása, lakosság elevenen megsülése stb.) nem jeleztek, csak a sín olvadt meg. Búúúúúúúú... :flame:

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Szia Pault Vitti barátom!

Nem parázok,mert minek?Hamarabb élek meg egy balesetet,mint hogy végiglesem utolsó perceimen a széthullást.:)
Hogy vagytok topic-tagok?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Mi a helyzet "világmegmentõbrigád"?még mindig jégkockákat dobáltok az utcán hogy lassítsátok a globális felmelegedést...:):):)EMBEREK,ma nagy hibát követtem el,mert szemeteltem(2 db apenta-ás flakon hajítottam el)de hát nem volt idõ megálni egy szemetes mellett,mert versenyen történt az eset.Remélem elnézitek ezt nekem most

No para, néhány millió év alatt úgyis lebomlik ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
orokos tudomany kontra szkepticizmus vitaest:)
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Mi a helyzet "világmegmentõbrigád"?még mindig jégkockákat dobáltok az utcán hogy lassítsátok a globális felmelegedést...:):):)EMBEREK,ma nagy hibát követtem el,mert szemeteltem(2 db apenta-ás flakon hajítottam el)de hát nem volt idõ megálni egy szemetes mellett,mert versenyen történt az eset.Remélem elnézitek ezt nekem mostFeltöltött kép

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Bocs Lazus, ha ram gondoltal, en velemenyt irtam. Minden allitasom utan ott van, hogy szerintem.

Hallgattam egy eloadast multkor arrol, hogy minden mernok, kutato, stb a sajat szakterulete irant kimutathatoan pozitivan elfogult, mert csak emberek vagyunk, akiknek velemenye is van...
Azonkivul nem igazan tudom elkepzelni, hogyan lehetne meg szebb helyet csinalni a Dunakanyarbol, ugy hogy meg meg is epitik a vizeromuvet. Biztos az en fantaziam sekely. Pisz!
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

A szélerõmüvekhez annyit, hogy az atomenergiáról az 50-es években azt tartották, hogy a legtisztább és legjobb energiaforrás. Aztán kiderült, hogy nem...

Nem hinném hogy ilyesmi kiderült volna...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Hali!

Szenes erõmû most van engedélyeztetési eljárás alatt, tehát nem igaz, hogy nem építenek többet.
A nagymarosi erõmû pont fél Paksot tett volna ki, aminek a fele a miénk lett volna... Egyébként jártam Németországban a Schwarzenbachtalsperre neverõmûnél. Egy kis patakot felduzzasztottak, csináltak egy gyönyörû tavat, csonakázni lehet rajta, stb. (lásd Tisza tó). Egyébként a Dunának Bécs után ugyanúgy nincs esése az osztrákoknál sem, mint itthon. És a nagymarosi erõmûbe beépítendõ turbinákat ott építették be az osztrákok, amit magyar pénzen legyártottak... És mivel nem építettük meg a nagymarosi rendszert, így a Duna folyamatosan mélyül, már veszélyezteti a budapesti hidak alapozását is. De egyszerûen el kellett volna jönni a vitára, és nem beszélnél ilyen zöldségeket. Bocs

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Most ugy oszinten szerintentek mennyi energiat lehetne kigyotorni a Dunabol Nagymarosnal? Mert szerintem nem sokat. Remek megoldas a vizeromu az osztrakornal, ahol rendesen van esese. De konyorgom, Magyarorszag medenceben helyezkedik el, mi a rakot akarunk attol a folyotol, ami pont kicsivel a kanyar utan rakja le az osszes hordalekat, amit osszegyujtott a forrastol? Szerintem.
Oke, persze lehet a sodrast megnovelni, csak kicsit tele kell szorni a folyomedret minden szutyokkal, betondarabokkal, meg amit talalnak, es igazan hamar holdbeli tajat lehet varazsolni a Dunakanyarbol, ami szerintem gyonyoru hely.
Csak remelni tudom, hogy a megujulo energiaforrasok fejlettsegi szintje eleri hamarosan azt a szintet, hogy mindegyik hagyomanyos modszert ki tudja valtani. A napenergia es a biogaz igazan igeretes dolgok szerintem. A szeleromu is, csak nem Magyarorszagon.
ákos

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 posts
Az a baj ezzel, hogy Ausztriának egy csomó árammal fizettünk volna mindenféle elvégzett munkákért - tervezés, miegyéb. A másik fele meg az, hogy az egészDuna-Rajna-Majna csatornának - sorrend nem fontos.. - ez az egy 10 kilométeres szakasza van, ami nem hajózható nyáron folyami teherhajókkal, mert nincs elég víz. A tótok meg elterelték, mert szerzõdés adta joguk volt hozzá, és ebben az esetben mi vagyunk azok akik szerzõdést szegtek. A Duna tele van ilyen erõmûvekkel, a labancoknál is, és - szerintem - meg lehet csinálni normálisan. Ne az Asszuáni gát jusson az eszedbe, a 200 méteres betonfalával...
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Részemrõl inkébb vízierõmû Nagymarosnál, mint széntüzelésû bárhol, esetleg még egy Paks. Egyébiránt eme vízierõmû nem felépítése nagyságrendekkel nagyobb ökológiai , és anyagi kárt okozottaz országnak,mintha megépült volna.
Na most ezért lehet, hogy utálni fogtok......

azért én nem szivesen nézném a visegrádi panoráma kiegészíteseként az erõmûvet..alapban beteg ötlet volt...egyébként mikor már elálltunk a megépítéstõl az igazi hiba állítólag az volt hogy a dunakiliti tározót nem helyeztük üzembe ami kész volt ,mert akkor a szlovákok nem tudták vón megcsinálni az elterelést... (ne kérdezd meg mért, 1x 1 mérnök elmagyarázta, csak én meg nehezen fogom fel és könnyen felejtek), energiában nem sokat nyertünk volna vele.
szenest már nem építenek legfeljebb gázost, most az a "legkörnyezetbarátabb" és gazdaságosabb a hagyományosak közül..
de valahol olvastam (aztán nem biztos hogy igaz) az USA-ban 74-ben adták ki az uccsó építési engedélyt atomerõmûre, vajh miért ?
de bármilyen alternatív energiatermelést próbálna valaki meghonosítani valaki mindig lesz aki beleköt (elsõként az erõmûvi lobbi, úgynevezett környezetvédõk, stb....)