Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Started by
lensver
, 2005. January 25. 18:04
Posted 2005. June 24. - 14:36

Posted 2005. June 24. - 14:25

mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
vendég_fac€_*
Posted 2005. June 20. - 10:44

Igaz,de akkor valakinek tüzet is kell csinálnia, hogy legyen miért annyi palackot tölteni:)
az tûzoltókészülép kötelezõ darab nagyon sok területen
jah és nem örökéletû

Posted 2005. June 19. - 18:41

Az ciki lenne.
A CO2 nem éghetõ, ezért alkalmazzák pl tûzoltópalackokban is!
Igaz,de akkor valakinek tüzet is kell csinálnia, hogy legyen miért annyi palackot tölteni:)
Posted 2005. June 19. - 14:56

Az ciki lenne.

Like a rock...
Posted 2005. June 19. - 11:29

Én is ma reggel olvastam, de ennek nem lehetnek veszélyei?
Berobban valami leendõ co2 mezõ..
Berobban valami leendõ co2 mezõ..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2005. June 19. - 11:26

Posted 2005. June 11. - 14:00

Sziasztok!
Na lassul már eme folyamat,ami végez azokkal akik megélik majd?Mert ugye velünk semmi nem fog történni,mert a Föld széthullását más fogja végignézni:)
Hogy vagytok Kedves Fórumozók?
Na lassul már eme folyamat,ami végez azokkal akik megélik majd?Mert ugye velünk semmi nem fog történni,mert a Föld széthullását más fogja végignézni:)
Hogy vagytok Kedves Fórumozók?
Posted 2005. June 10. - 15:00

Hát ja. Ha van felfújható is......
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:
Posted 2005. June 10. - 14:33

ah.
eros reklamszatyi, 15-20 lityis, vagy szemeteszsak. ha csak negyedig toltod, maris 4-5 liter vizet vihetsz vissza a tuzhoz. reggel zsakba meg szemet bele. a viz meg fozni is eleg kapasbol, gondolom nem badogmedencevel jar senki bringaturara.
eros reklamszatyi, 15-20 lityis, vagy szemeteszsak. ha csak negyedig toltod, maris 4-5 liter vizet vihetsz vissza a tuzhoz. reggel zsakba meg szemet bele. a viz meg fozni is eleg kapasbol, gondolom nem badogmedencevel jar senki bringaturara.
mostly harmless
Posted 2005. June 10. - 14:13

Szerintem nem ölnek meg, ha udvariasan bekopogsz valahova, hogy szeretnéd megtölteni a kulacsodat, vagy ilyesmi. A másik megoldás, hogy az este közeledtével fullra feltöltöd magad, és viszel 3 darab 2 literes pillepalackot.
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
Posted 2005. June 09. - 23:05

Nem azt mondtam, hogy tragédia, hogy szomjan halo egy óriási faluban, csak ha télleg egy hétre rá vagy bízva ilyen dolgokra és nincs víz Lenti alatti minifaluban aminek 5háza van és vadkempingre készülsz, akkr az nem túl jó.
Persze vannak rendes falvak is, ahol vn kút. Az ott élõknek puszi a hasára
Persze vannak rendes falvak is, ahol vn kút. Az ott élõknek puszi a hasára
Tücske csak neked.. :para:
a jávorszarvas a legjobbfej állat!
Posted 2005. June 08. - 14:34

Sziasztok!
Ezzel télleg csak az a baj, hogy mi minden nyáron megyünk legalább egy hét tekerésre és a kutakból élnénk, a lennének. Az megoldja általába a fõzéshez szükséges vizet meg minden egyebet, de hát ez vagyon...
ezen nincs mit felreerteni, ugyanarra gondolunk szerintem

nem mukodik sok kut, ez igaz, de az is tulzas, hogy nem lehet vizhez jutni.
mar csak azert is, mert a videk nalunk oriasi kontrszatban van a varosokkal, sok helyen semmifele kozmuvesites nincsen. az ilyen helyeken eleve kell lennie mukodo kutnak.
de egyebkent meg vasutallomasok, benzinkutak, csehok es egyeb vendeglatohelyek, temetok, etcetera...
mostly harmless
Posted 2005. June 08. - 13:58

Szerintem nem ugyanarra a mértékû vízfogyasztásra gondolt,mint te...
És falunként van mondjuk 1 kút.Aztán vagy mûködik,vagy nem.Ha mûködik,akkor ha parásabb alkat vagy,akkor filóz6sz,h milyen mélyrõl jön/bevizsgált-é,vagy hamarosan kihullik a hajad/fogad mint az indiaiaknak.Nem vitz!
Amikor pitzi voltam nagyon,1 idig laktunk tanyán nagymumékkal,nulla közmû.1ik szomszéd ~30m mély kutat furatott,a másik meg 110-eset.(Alföld)Ki lehet találni,melyik család került kórházba a víztõl.
Persze,1szeri fogyasztásnál senkit nem érdekel,de azért mégiscsak.
És falunként van mondjuk 1 kút.Aztán vagy mûködik,vagy nem.Ha mûködik,akkor ha parásabb alkat vagy,akkor filóz6sz,h milyen mélyrõl jön/bevizsgált-é,vagy hamarosan kihullik a hajad/fogad mint az indiaiaknak.Nem vitz!
Amikor pitzi voltam nagyon,1 idig laktunk tanyán nagymumékkal,nulla közmû.1ik szomszéd ~30m mély kutat furatott,a másik meg 110-eset.(Alföld)Ki lehet találni,melyik család került kórházba a víztõl.
Persze,1szeri fogyasztásnál senkit nem érdekel,de azért mégiscsak.
Posted 2005. June 08. - 13:49

azert azt ne talaljuk mar ki, hogy nem lehet vizhez jutni csavargas kozben :]
mostly harmless
Posted 2005. June 07. - 18:40

Sziasztok!
Ezzel télleg csak az a baj, hogy mi minden nyáron megyünk legalább egy hét tekerésre és a kutakból élnénk, a lennének. Az megoldja általába a fõzéshez szükséges vizet meg minden egyebet, de hát ez vagyon...
Tücske csak neked.. :para:
Posted 2005. June 07. - 13:34

[quote name='paracelsus(Változás-Hatás-Válaszadás)
[/QUOTE']
Ez olyan mint a szabályozásnál a 3M?
[/QUOTE']
Ez olyan mint a szabályozásnál a 3M?

vendég_fac€_*
Posted 2005. June 07. - 13:34

Nemhogy kutak nincsenek most már vidéken sem
az egyszeri biciklis meg kiönti a kút elõtt a kulacsból a melegvizet a friss hideg víz reményében és csak néz, hogy megint egy elzárt kút egy faluban...
de szerencsére megmentet egy öregbácsi akinek volt kútja az udvarban és adott vizet:)
vendég_Charon_*
Posted 2005. June 07. - 13:19

azt már most kifejezetten javasolják, hogy a városokba néhány százméterenként ivókutakat kellene telepíteni!
Nemhogy kutak nincsenek most már vidéken sem, hanem semmilyen WC sem!
Pénz beszél kutató ugat.
Sanyarú sors.
Posted 2005. June 07. - 12:34

Hahó!
nem olvastam végig a topicot, nem tudom már volt -e róla szó:
VAHAVA Project (Változás-Hatás-Válaszadás)
röviden arról van szó, hogy az MTA és a Minisztérium egy több éves projectet indított, amelyben a magyar kutatók jelentõs része részt vesz nagyon sokféle területen, és már a közepe felé tartunk. az a cél, hogy minden részletre kiterjedõen készítsünk elõrejelzéseket és különbözõ scenariókat, hogy a globális klímaváltozás milyen hatással lesz a Kárpát-medencére, és mit kell tenni, hogy ezt a legkisebb károkkal átvészeljük.
egy fontos dolog például, hogy mivel nem tudjuk, pontosan mi lesz az éghajlattal, sok növényfajtát kell összegyûjteni, génbankot kell létrehozni, hogy aztán azt tudjuk termeszteni, amit a megváltozott éghajlat kíván, iletve vetõmagot exportálhassunk.
egyébként pedig mindennel kapcsolatban készülnek elemzések és jóslatok, a vasútsínek építésérõl is, de van olyan is, hogy ha mondjuk 2,8 fokkal magasabb lesz az augusztusi középhõmérséklet, többen lesznek rosszul, így 5 új mentõállomást kell építeni...
azt már most kifejezetten javasolják, hogy a városokba néhány százméterenként ivókutakat kellene telepíteni!
más országokban is indultak hasonló programok, és valahol már a cselekvés útjára léptek, ez a program pedig hamarosan lezárul, az eredmények már most bárki számára hozzáférhetõek, de hogy a politikusok figyelembe veszik -e egyáltalán, az telesen rajtuk múlik.
nem olvastam végig a topicot, nem tudom már volt -e róla szó:
VAHAVA Project (Változás-Hatás-Válaszadás)
röviden arról van szó, hogy az MTA és a Minisztérium egy több éves projectet indított, amelyben a magyar kutatók jelentõs része részt vesz nagyon sokféle területen, és már a közepe felé tartunk. az a cél, hogy minden részletre kiterjedõen készítsünk elõrejelzéseket és különbözõ scenariókat, hogy a globális klímaváltozás milyen hatással lesz a Kárpát-medencére, és mit kell tenni, hogy ezt a legkisebb károkkal átvészeljük.
egy fontos dolog például, hogy mivel nem tudjuk, pontosan mi lesz az éghajlattal, sok növényfajtát kell összegyûjteni, génbankot kell létrehozni, hogy aztán azt tudjuk termeszteni, amit a megváltozott éghajlat kíván, iletve vetõmagot exportálhassunk.
egyébként pedig mindennel kapcsolatban készülnek elemzések és jóslatok, a vasútsínek építésérõl is, de van olyan is, hogy ha mondjuk 2,8 fokkal magasabb lesz az augusztusi középhõmérséklet, többen lesznek rosszul, így 5 új mentõállomást kell építeni...
más országokban is indultak hasonló programok, és valahol már a cselekvés útjára léptek, ez a program pedig hamarosan lezárul, az eredmények már most bárki számára hozzáférhetõek, de hogy a politikusok figyelembe veszik -e egyáltalán, az telesen rajtuk múlik.