Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Usa-i rokonaim olyan autót akarnak venni jövõre, ami városban elektromos árammal mûxik. Állítólag a Bmw-nek van valami legújabb modellje, ami ilyen. Na erre pályáznak. Majd ha sikerült beszerezniük egyet, kifaggatom õket, hogy milyen is. Állítólag ugyanúgy gyorsul, ugyanolyan a nyomatéka, mint a sima Bmw-nek! Egyelõre talán ez a jövõ.

Irjátok, hogy amig van benya, más nem lesz. Ebben annyira nem lennék biztos. Németben pl. egyre többen gyúrnak már a hibridmotoros autók gyártására.
És talán még a konzervativ amcsik is meggondolják magukat, ugyanis képzeljétek el:

egyes államokban a 2,50 dolcsiba kerülõ 1 gallon benya most 6 dollárra emelkedett!!! Tehát majdnem háromszoros emelés történt egészen rövid idõ alatt. Az amerikai nép kezd igencsak idegbeteg lenni!!!

Erával pedig egyetértek. :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

...Az emberiség is elszaporodott és láthatóan befolyásolja a környezetét. Az, hogy ebbe belepusztulunk nem biztos, hogy a Földnek is rossz....

A kedvenc monológom a MAtrixban van. A lényege: Az ember olyan, mint a vírus. Miután fölélte egy terület tartalékait, azután újat keres.
De semmi sincs következmények nélkül.
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Pénz, tudatlanság, önzõség. Usa kormány.

ami meg a benzint illeti... nyilván van alternatíva. nyilván megvan a technológia is, ami mininmális szennyezést jelent (napelem). De egyrészt ott van a olajiparban fekvõ pénzek és a velejáró hatalom, ami "kicsit" nagyobb, mint az úgymond zöldek hatalma, másrészt pedig ott van az emberi butaság(?), hogy "nekem muscle car kell, mert szeretek gyorsan menni". Elõbb utóbb lesz olyan napelemes autó, ami baromi gyors, de az emberek inkább vesznek benzinest, mert az EGYSZERÛBB.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lehet hülye felfogás, de milyen civilizáltabb fajtának?
újabbb kihalás, újabb stand by a föld életében, majd most vmi beszélõ madarak fognak jönni?

én atommmeghajtásos autót akarok:-)

"közlekedési baleset történt a nagykõrúton, a nyugatinál, a balesetben a fél város elpusztult"
:-\
amíg lesz benzin nem lesz más "üzemanyag"....
majd akkor szívunk.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Azért az egyéb üzemanyagok iránti elsõ lelkesedés után érdemes elolvasni a NGM asszem múlthavi számában az errõl szóló cikket...
hidrogénes autók:a vízbontás is szennyezéssel jár
elektromos: a villamos áram elõállítása is szennyezéssel jár+az elhasznált akksik is veszélyes hulladék...stb

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Én arra vagyok kíváncsi, mikor cserélik már le végre a benzines autókat, vagy legalább jelenjenek már meg más meghajtású autók is a forgalomban. Valahogy az elektromos motorok, meg az alkohol meghajtásúak még nem jöttek divatba...

A Földnek szerintem mindenféle felmelegedési, lehûlési, mágneses pólus váltási ciklusai vannak, amibe még beleszólnak a Nap ciklusai is. Az emberiség is elszaporodott és láthatóan befolyásolja a környezetét. Az, hogy ebbe belepusztulunk nem biztos, hogy a Földnek is rossz. Lehet, így adunk helyet más, értelmesebb, civilizáltabb fajnak.
Persze az emberiség aggóniája biztosan szörnyû lesz, de ha nagyban gondolkodunk, már bebizonyítottuk, hogy nem tudunk vigyázni a föld értékeire, nem vagyunk érdemesek rá, hogy a miénk legyen.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
És még egy hir arról, hogy van-e összefüggés a felmelegedés és hurrikánok között:

http://edition.cnn.c...g.ap/index.html

A cikk arról szól, hogy a tudósok egy csoportja azt mondja igen, a másik azt, hogy nem, nincs köze hozzá.

Szerintem egy értelmes kormánynak nem homokba kéne dugnia a fejét, hanem odafigyelnie. Hogyan értem ezt? Még akkor is, ha nincs köze a felmelegedéshez, akkor se szabadna figyelmen kivül hagyni azt a lehetõséget, hogy van.
Ugye pl.ha megbetegszünk, a jó doki azt mondja, hogy nem tudja ugyan, hogy mitõl van, de vizsgáljuk meg, továbbá több veszélyességi tényezõt iktassunk ki. Pl. a dohányzást. Na most nem biztos, hogy ettõl van, de ha kiiktatjuk, akkor csökkentjük a súlyosbodást.
Namost 1 ésszerû kormánynak pont igy kellene cselekednie. Nem mereven elzárkózni egy hipotézistõl, lenézni azt és kijelenteni, hogy az teljesen "értelmetlen, éretlen" - fõleg ha egyáltalán nem tudja bizonyítani az ellenkezõjét - hanem bevenni a lehetõségek közé és úgy cselekedni, hogy csökkenteni a kockázatokat.

Remélem érthetõ voltam, kissé már fáradt vagyok.

És nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy felmelegedés ide vagy oda, valahogy mégiscsak az utóbbi húsz évben kezdtek el történni a nagy természeti csapások, sõt az utóbbi 2 évben még jobban rákezdtek. Ez egy nagyon fontos tényezõ, amit nem szabadna figyelmen kivül hagyni. Ha efölött szemet húnyunk, az olyan, mint amikor elszakad a térdszalagunk, de mi azt mondjuk, nem történt semmi, mivel a lábunk megvan és járni is tudunk rajta!!!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
http://edition.cnn.c...rina/index.html
Ezen az oldalon Bush beszél arról, hogy mekkora nagy ez a csapás. Érdekes mód azonban többet beszél arról, hogy az amerikaiaknak most spórolniuk kell a benzinnel, meg hogy milyen következményei vannak a csapásnak a benzinárra ill. piacra.

Érdekes (nem épp ezt a szót irnám, ha teljesen õszinte lennék most), hogy csupa üres duma az egész mondandója, és arról szól, hogy valójában nem is igazán akar nekik segíteni. Azt hiszem, a befejezés is egy jó kis csattanó:

""Right now, the days seem awfully dark for those affected. I understand that," he said. "But I'm confident that, with time, you'll get your life back in order. New communities will flourish. The great city of New Orleans will be back on its feet. And America will be a stronger place for it."

Ezt az álszent dumát! Felugrik a vérnyomásom, ha ezt elolvasom. !

:lick: :rocketman

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Globális felmelegedés ide, oda, engem a legjobban az dühít, hogy egy ilyen "civilizált" országnak a vezetõi szó szerint cserben hagyják a lakosait.

Nézzétek meg ezt (sajna nem tudom, hogy kell magát a filmet belinkelni):
http://edition.cnn.c...pact/index.html
És itt rákatt a "New Orleans a refugee camp" címû kék linkre - a balon. Ott cnn felvételt láthattok a szörnyûségekrõl. Nõk csecsemõkkel kiabálnak segítségért, üvöltözve szidják a kormányt, vagy csak zokognak. (feltûnõ, hogy csak fekák vannak, Bush rasszista lenne, és magukra hagyta a szerencsétleneket??)

Közben az indexen ezt irják:
"Anarchiába torkollt a mentés New Orleansban. Az elárasztott városban rekedtek helikopteres és vizi evakuálását a fegyveres bandák lövöldözései miatt le kellett állítani "

"a CNN helyszínen tartózkodó tudósítója szerint szó szerint a hatóságok szeme láttára halnak meg a negyedik napja víz és élelem nélkül élõ emberek. "

"A CNN jelentése szerint a kongresszusi központ környékén gyülekezõk teljesen reményvesztettek. A hatóságok alig adnak tájékoztatást, a menekülni akaróknak fogalma sincsen róla, honnan indulnak a buszok kifele a városból. "

Hol van a hi-tech ilyenkor? Miért tudták a világháború után megcsinálni pl.Berlinben a légifolyosót, amivel rengeteg emberen tudtak egyszerre segíteni? Itt most miért nem tudnak ilyesmiket tenni?? Emberek halnak meg víz nélkül, miért nem tudnak legalább vizet ledobni nekik?
A stadionban rekedtek hatalmas fekálián élnek, mivel csak oda tudnak wc-zni. Járványveszély kezd kialakulni a rothadó ételmaradékok, ürülék és halottak mellett (mert ugye ezeket se tudják hova tenni), a 40 fokos hõségben!!!

Nem hittem a szememnek, mikor végignéztem a CNN oldalán felrakott videókat. Egyszerûen nem lehet, hogy ez épp az Usában történjen!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A hurrikánnak éppen nem, de nagyon sok környezeti katasztrófának igen - most nevezzük globális izének vagy csak egyszerûen a felelõtlen emberi magatartásról beszélünk, mindegy. Éppen ma olvastam, hogy az USAban már a gépjármûvek 54%-a SUV, 18 liter átlagfogyasztással. (és 90-ben azt hiszem 4% körül volt)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

lenswer...
Talán el kéne gondolkodniuk, mi az oka ennek a sok környezeti katasztrófának, szélsõséges éghajlatnak... talán el kéne gondolkozni a Kyoto-i egyezményen (így írják?:)
...

Sajnos a hurrikánnak nem a globális felmelegedés az oka, ez egfy teljesen természetes dolog.
Azért sajnos, mert akkor lehetne mire fogni, és talán az érintett területen élõk elgondolkodnának a környezetszennyezésen.
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Az a gáz, hogy ha megfigyelitek, a természet mindig busszút áll. (szélsõséges idõjárás stb) Lehet szivatni, kizsákmányolni, de ha egyszer odacsap...

Hallani azt a sok erdélyi sárlavinát is (áradásról jut eszembe), hogy meghalt ennyi-és-annyi ember...hááát, én gyakran járok arrafelé, s sajnos ki kell mondani, hogy kíméletlen erdõgazdálkodás folyik - magyarul ha már tarvágják a falu mellett az erdõt (most tényleg nehogy valaki elkezdje a "szegény székely, meg kell élnie valamibõl..." dumát, mert most nem a társadalmi / gazdasági ok-okozati összefügés a lényeg), akkor miért meglepõ ez? Akkor bizony sárcsuszamlás lesz. Meg megáradt patakok. Meg hóolvadási áradás. Ennyi. Akció-reakció.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Tudni, és elhinni mindig más....

Pontosan. Mint pl. Indonéziában is hiába tudták és szóltak a Hawaii-i kutató állomásról, süket fülekre találtak. És mi lett a vége. :(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Tudták, hogy másfél-három méter víz lehet. Jóval elõtte!!!

Tudni, és elhinni mindig más....

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
lenswer...
Pontosan... a szuper hadseregükkel legalább a fosztogatók ellen védekeznének...

Bushnak csak az olajon jár az esze...
de majd meglátjuk mi lesz ha Venezuela nem fog szállítani neki:P
Talán el kéne gondolkodniuk, mi az oka ennek a sok környezeti katasztrófának, szélsõséges éghajlatnak... talán el kéne gondolkozni a Kyoto-i egyezményen (így írják?:)
Az amcsiknak csak arra futja hogy megválasszák Schwarzniggert... Csinálhatna vmit most a valóságban is a világ megmentõje...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tudták, hogy másfél-három méter víz lehet. Jóval elõtte!!!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Én ebben a szörnyûségben csak azon nevetek, hogy itt azért kiderül mekkora szánalmas a "nagy" USA...a filmekben a kopasz nigger megmenti a világot, a valóságban, meg a szuperhatékony hadsereg is csak egy viccegylet...
És gondolom a fõnácinak is csak az olaj miatt fõ a feje...
Szerintem az emberek maguk sem gondolták, hogy ekkora víz lesz...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Elõször új topikot akartam nyitni, de meggondoltam magam. Ide irom inkább:

Gondolom hallottatok a Katerina hurrikánról. A térségben állítólag több ezer halott van már, de még senki se tud semmit a hihetetlen káosz miatt.
Mi itt ülünk nyugodtan a babérjainkon, miközben egész New Orleans és környéke úszik a víztõl. Ez volt eddig eme térség legnagyobb katasztrófája - amire csak vissza tudnak emlékezni. (milyen érdekes, valahogy megsokasodtak manapság ezek a "leg"-ek - nem gyanús ez nektek?? Mégis van valami ebben, nem? Ellenlábasok!)

Na, de amit akartam hozzáfûzni a történtekhez.
Csak azok az emberek hagyták el New Orleans-t, akik tudták. Azok, akiknek nem volt kocsijuk és máshogy se tudták megoldani, ott maradtak, mivel senki se segített rajtuk. (maximum néhány ottmaradt rendõr és mentõs) Igaz, Bush miután "megszemlélte a vizzel elárasztott területeteket", annyit mégis tett, hogy a nemzet egyik legnagyobb katasztrófájának könyvelte el. Persze legnagyobb gondja most is az volt, hogy az ország olajtermelésének negyede a Mexikói-öbölben van és az most megsérült.

Undorító, hogy a tízezer embert csak most szállítják el a városból, miután a hurrikán végigsöpört rajtuk, és jó sokan meghaltak.

Ehhez jön még ez az idézet az Indexrõl: "Az állam kormányzója szerdán elrendelte a Dóm kiürítését, de egyelõre nem világos, hova tudják költöztetni a bentrekedteket. Kathleen Blanco szerdán nemes egyeszerûséggel azt tanácsolta a New Orleansiaknak, hogy imádkozzanak, és köszönjék meg Istennek, hogy meghagyta életüket."

Közben a várost halálra fosztogatják a rablók. Az jut eszembe, hogy vajon miért nem száll ki ide az amerikai hadsereg? Bezzeg Irakba seccpecc alatt kiküldtek egy jó nagy sereget, ide meg még egy alakulatot se tudnak? Bezzeg az arabokat mindenféle átlátszó hazugságokkal meg akarják "védeni" az araboktól, de az amerikai népet nem képesek megvédeni a természeti csapásoktól, és bár sokkal közelebb van, mint egy másik kontinens, nem tudnak egybõl ott lenni, hogy szükség esetén segítsék õket. :mad:

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
Nem szoktam ettol az ismerostol ilyesmit kapni, mert rosszul lesz a lanclevelektol:) De erdekelt volna a dolog...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://urbanlegends.freeblog.hu/

Érdemes olvasgatni.