És még egy hir arról, hogy van-e összefüggés a felmelegedés és hurrikánok között:
http://edition.cnn.c...g.ap/index.htmlA cikk arról szól, hogy a tudósok egy csoportja azt mondja igen, a másik azt, hogy nem, nincs köze hozzá.
Szerintem egy értelmes kormánynak nem homokba kéne dugnia a fejét, hanem odafigyelnie. Hogyan értem ezt? Még akkor is, ha nincs köze a felmelegedéshez, akkor se szabadna figyelmen kivül hagyni azt a lehetõséget, hogy van.
Ugye pl.ha megbetegszünk, a jó doki azt mondja, hogy nem tudja ugyan, hogy mitõl van, de vizsgáljuk meg, továbbá több veszélyességi tényezõt iktassunk ki. Pl. a dohányzást. Na most nem biztos, hogy ettõl van, de ha kiiktatjuk, akkor csökkentjük a súlyosbodást.
Namost 1 ésszerû kormánynak pont igy kellene cselekednie. Nem mereven elzárkózni egy hipotézistõl, lenézni azt és kijelenteni, hogy az teljesen "értelmetlen, éretlen" - fõleg ha egyáltalán nem tudja bizonyítani az ellenkezõjét - hanem bevenni a lehetõségek közé és úgy cselekedni, hogy csökkenteni a kockázatokat.
Remélem érthetõ voltam, kissé már fáradt vagyok.
És nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy felmelegedés ide vagy oda, valahogy mégiscsak az utóbbi húsz évben kezdtek el történni a nagy természeti csapások, sõt az utóbbi 2 évben még jobban rákezdtek. Ez egy nagyon fontos tényezõ, amit nem szabadna figyelmen kivül hagyni. Ha efölött szemet húnyunk, az olyan, mint amikor elszakad a térdszalagunk, de mi azt mondjuk, nem történt semmi, mivel a lábunk megvan és járni is tudunk rajta!!!