Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Persze mutass! Érdekelne. (Igérem, nem küldelek diliházba :) )
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nyugodtan, nekem már rég megvan a saját teóriám...:-)
de hátha

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
mutassak érdekeset a szept 11-ei dolgokkal kapcsolatban?
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a tonrádót is õk csinálták maguknak biztos, mint szept 11-et:-D
(utóbbit simán)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Conor, szerintem is. De mi úgyse tehetünk semmit. Vagy igen? Aki tud valami ésszerû dolgot, az szóljon, de szerintem mi nem tudunk beleszólni a hatalmas óriáscsecsemõk világjátékaiba. :(
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
lens: pont ezt akartam épp bedobni

mire ment ki közvetve a szept. 11...terrorizmus elleni harcra...aha persze...az olajra...
ezek után még talán azt is el tudom képzelni hogy elõre tudtak róla
sõt
hogy....de ezt inkább nem mondom, ez elég durva összeesküvés elmélet lenne:)
de sztem van benne ráció

(meg elmegyógyintézetbe kerülnék ha ezt elõadnám valakinek:))

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

És a legviccesebb, hogy Pistabá' a tanyáján észre se fogja venni az egészet, õ eddig is megtermelt magának mindent, amire szüksége volt, és ezután is meg fogja tenni. Lovai vannak, közlekedni tud, üdvözöllek kedves középkor :-)

Az igaz, de ha nagyon borúlátó akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy azért azt a rengeteg csavargót, netán szervezetten támadó rablót már biztos észrevenné, akik fosztogatni tévednek hozzá, majd õt is jól megölik.
:wtf:

No de azért reménykedem, hogy az embereknek sikerült majd többé-kevésbé civilizáltan megoldani vagy túl-tenni magukat a válsághelyzeteken!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
remélem ezt a sok fasságot én sem életm meg még.....
nagyon remélem.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Hmm, talán errõl is folyik itt beszélgetés:
http://hosted.ap.org...OO&SECTION=HOME

Aktuális civil

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Én is úgy érzem, hogy nagy érdekek rejlenek a hurrikán mögötti nagy kavarodás mögött - csakúgy, mint Szept.11-ben! És ez undorító.

Ja, szar emberek a vezetõk sajna, szerte a világon. Valami szûrõt kéne bevezetni arra, hogy ki lehet egy nép vezetõje és ki nem. :(

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Szerintem ami most a világban történik az csak a kezdet. Egy katasztrófasorozat kezdete. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy jönni fog még néhány olyan dolog - még a mi életünkben - ami még az amcsikat, de még a magyarokat is arra kényszeríti majd, hogy ne benzint vegyenek és kezdjenek áttérni más technológiákra.

Pl.most a hirekben azt irják, hogy Amerika déli államaiban qva drága lett a benzin, továbbá szinte nem is lehet kapni, ahol meg lehet ott keveset és hatalmas sorokban állnak érte az emberek!

Tegyük fel, hogy ez a helyzet egy idõ után elmúlik. De tegyük fel azt, hogy ennél jóval nagyobb válságok is jönnek majd. Az emberek nem fogják tudni kifizetni a benzint. Mert ha hiszitek, ha nem, Usában rengeteg a szegény ember. Nem azért jár mindenki autóval, mert olyan Qva gazdagok, hanem mert ott marha olcsó volt a benzin is meg a kocsik is.
Az egyre növekvõ igények pedig arra fogják ösztönözni a multivállalatokat is, hogy fektessenek bele valami újba, valami másba, mert az üzlet már abban lesz.

Nagyon érdekes idõszaknak nézünk elébe, és mivel tudom, hogy az ember földi élete rövid, így nem nagyon izgulok, izgi lesz végignézni/élni a világunk megbojdulását, egyes csoportok végsõ próbálkozásait, örülök, hogy ekkor élhetek.
Nagyon nagy a nyugati világ olajfüggõsége, és nem tudom, hogy mennyi olaj van még, de ha mondjuk elfogyna egy hónap múlva, akkor mi lenne? Megállna az élet. Sokkal kevesebb élelmiszer fog eljutni a boltokba, nem tudok iskolába menni, sok ember munkája szûnik meg... új világ fog kialakulni!
És a legviccesebb, hogy Pistabá' a tanyáján észre se fogja venni az egészet, õ eddig is megtermelt magának mindent, amire szüksége volt, és ezután is meg fogja tenni. Lovai vannak, közlekedni tud, üdvözöllek kedves középkor :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
thez: módosítottam, csekkold

gonosz világ ez

vihetnék máshova is, de ez egy jó indok hogy etessék a népet;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
akkor a szomszéd kikötõbe vinnék
mindent meg lehet oldani, csak ész kérdése
na mind1, lol.
szar emberek vezetik a világot

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
és miért butítják a népet?

hogy ezt ne lássa át a birka tömeg

"fogy az olaj, azért drágul...világos mint a nap"

közben meg kicsit bonyolultabb a dolog

persze lehet hogy hülyeség amit mondok, de sztem sok összefüggés van...

és akkor merész leszek

lehet hogy ez a hurrikán is "kapóra jött" nekik
mert ezzel is lehet indokolni az áremelést...

jó lenne látni egy diagramot hogy a kõolaj hány %-a származik a mexikói öbölbõl...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ja, és pár adat:

A hurrikán után leállt a Mexikói-öböl olajtermelésének 95%-a, és a földgáz term.80%-a.
Jelenleg 8 olajfinomító állt le a térségben, és ezek csak több hónap múlva fognak tudni kinyitni!
A hajók se tudnak olajat szállítani, ugyanis a hurrikán minden kikötõt lerombolt.
A Golf-partvidék, mely eddig az egyik fõ olajforrása volt Usának vezetékeken keresztül, áramhiány miatt bezárt X idõre.

Forrás: http://news.bbc.co.u...ess/4203414.stm

A változások szerintem gyorsabban jönnek majd, mint azt hinnénk, mivel az összes fejlett ország egyre többet beszél errõl a témáról. Pl. a BBC honlapján (és valljuk be, ez egy elég monumentális újság) ezt irják kiemelt betûkkel:

"We need to be decreasing our dependency on fossil fuels and working toward sustainable energy sources"

Vagyis: csökkentenünk kell olajtól való függõségünket és a megújuló energiaforrások felé kell fordulnunk.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
az a vicc hogy saját népét szivatja a vezetõség
(meg persze minket is)
ami már nem vicc.
na mind1

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
drága olaj az nekik: PÉNZ PÉNZ PÉNZ
minél drágább annál jobban járnak
ennyi a lényeg

a többit leszarják

ívbõl...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
irak az övé, annyit visz be amennyit akar
csak feltünõ lenne hogy nem ad európának sokat, meg úgyis leszarja saját népét, tehát ezt játssza most.

mér jó ez? ezt nem értem. mire megy vele?

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
REmélem ezek után már nem lesz pofájuk Iránt megszállni.. bár Irak megszállásával is cska maguk ellen tettek...
Õk lette ka megszállók, Osamáék pedig a felszabadító hazafik, a szabadságharcosok... egyre többen utálják az USa-t... és ezzel ,hogy az USa egyre több országott száll meg, cska esélyt ad arra, hogy a terroristák maguk mögé állítsák az egész keletet... hmmm...

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
De nagyot fog most szopni.. naggyon nagyot...
Mert ugy néz ki Venezuela ne mfog neki szállítani... :)
onnan hozza/ta be a legtöbbet...

Amugy érdekes, hogy az USA gazdag ásványkincsekben, kõolaj-földgázban. Csak ezek mélyen vannak... És elõbb inkább a környezõ országokból (megtávoliakból:) ) hozza be, mert könnyebb kitermelni, és olcs óa munkaerõ is... Majd ha ezek kimerülnek, neki még mindig lesz, csak ki kell termelnie... :-/