Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Keiko! Ha az erdõben úton mész, (és itt nem is betonozottra gondolok), akkor nem lesz tele a hajad semmivel sem! Maximum megizzadsz, de azt meg le lehet mosni a kézmosónál. Egyébkét ismerek itt a fórumon olyan bringás lányt, aki az esetek több mint felében bringával megy be a munkahelyére, hogy aztán átöltözzön csinibe. Mivel olyan a munkaköre, igenis csinosnak kell lennie, ezért rövidszoknya vagy kisruha magassarkúval elég gyakori nála. Mégsincs ezzel semmi baja.

Ha más vagy mint a többiek, lehet, hogy furcsának néznek majd. De biztos, hogy valakinek kivívod a tiszteletét is. De bárhogyan is nézik, azt látja majd mindenki, hogy nem mindennapi nõ vagy. Szóval én azt mondom: bringára fel. S hacsak nem homlokegyenest az erdõnek mész, akkor se pók, se egyéb nem fog lógni rajtad, ugyanis az utakon nincsenek ilyenek. Maximum a teljesen benõtt ösvényeken. :)

A pókokat viccbõl írtam persze :) Erõsen gondolkodom a dolgon, talán még fel is tudnám hozni a bicajt az irodába, de azért mielõtt belevágnék, rákérdezek, hogy mehet-e a dolog-

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A bioerõmûvekrõl egy Erdész-, Faipari mérnöktõl:
"Kevesen tudják, hogy Európában mindössze két állam szorul villamos energia behozatalra: Macedónia és Magyarország. A teljes cikk:
http://www.forestpre...id=5101&Itemid=

ugyan régebben idézted, de egyébként konkrétan nem igaz . többek közt pl az olaszok és a fritzek nem nagyon tudnának létezni import nélkül....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Én mindig megizzadok, ha bringával jövök dolgozni, mert minden alkalommal sprintelnem kell pár kutya elõl. Igaz, már megszoktak, de legalább némi adrenalint viszek az életükbe, rohannak mellettem ötven métert, ugatnak, aztán hazamennek.
Aztán beérek az irodába, bringa letesz irány a mosdó - 80 méterre az irodától - mosakodás, "hajbeállítás", átöltözés - vászongatya, ing - aztán kezdõdhet a meló.
Gyakorlatilag minden megoldható - oké, el tudom képzelni, hogy valahol nem nézik ezt jó szemmel.
Ez a kitiltás meg olyan mint a 4es metro. Beszélünk róla 10 évig, aztán 20 év múlva majd csak lesz belõle valami.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Keiko! Ha az erdõben úton mész, (és itt nem is betonozottra gondolok), akkor nem lesz tele a hajad semmivel sem! Maximum megizzadsz, de azt meg le lehet mosni a kézmosónál. Egyébkét ismerek itt a fórumon olyan bringás lányt, aki az esetek több mint felében bringával megy be a munkahelyére, hogy aztán átöltözzön csinibe. Mivel olyan a munkaköre, igenis csinosnak kell lennie, ezért rövidszoknya vagy kisruha magassarkúval elég gyakori nála. Mégsincs ezzel semmi baja.

Ha más vagy mint a többiek, lehet, hogy furcsának néznek majd. De biztos, hogy valakinek kivívod a tiszteletét is. De bárhogyan is nézik, azt látja majd mindenki, hogy nem mindennapi nõ vagy. Szóval én azt mondom: bringára fel. S hacsak nem homlokegyenest az erdõnek mész, akkor se pók, se egyéb nem fog lógni rajtad, ugyanis az utakon nincsenek ilyenek. Maximum a teljesen benõtt ösvényeken. :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Régebben én is probálkoztam a busz nevü csotánnyal,a kedvencem az volt mikor a tag még hármat szívott a rohadt bagójábol a megálloban,és a buszra felszálva a pofámba köhögte ki a rákos tbc-s tüdejébõl a füstöt.
Kösz inkább a -20fokban is betekerek,tök jo lenne a város lezárása az autok elõl de amig nincs elkerülõ ut az ilyen jellegü gondolatok a sötétség és hozzánemértés téves agyszüleményei.
Modernebbet nem lehet mert egyszerûen nem bírják a kátyukat!
UI:Ausztráliában nem indul el a busz amig mindenki le nem ült,Olaszban láttam hogy már kiált a megálóbol a sávba a busz,és egy mami kedvéért kinyitotta az ajtot és felengedte az uton,ö biztos legközelebb is buszozik.
Te meg rohansz mint az állat és az orrod elött puff,soför röhög!!!

Kex javasolt nekem egy útvonalat Budaörsre. Az erdõn keresztül :D Talán járhatnék én is bicajjal munkába, aztán amikor beértem, kiveszem a göndör hajamba belegabalyodott fél bokrot, lesöpröm a pókokat és a stoplis cipellõvel belibbenek az irodába. Tuti díjaznák :D höh

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Régebben én is probálkoztam a busz nevü csotánnyal,a kedvencem az volt mikor a tag még hármat szívott a rohadt bagójábol a megálloban,és a buszra felszálva a pofámba köhögte ki a rákos tbc-s tüdejébõl a füstöt.
Kösz inkább a -20fokban is betekerek,tök jo lenne a város lezárása az autok elõl de amig nincs elkerülõ ut az ilyen jellegü gondolatok a sötétség és hozzánemértés téves agyszüleményei.
Modernebbet nem lehet mert egyszerûen nem bírják a kátyukat!
UI:Ausztráliában nem indul el a busz amig mindenki le nem ült,Olaszban láttam hogy már kiált a megálóbol a sávba a busz,és egy mami kedvéért kinyitotta az ajtot és felengedte az uton,ö biztos legközelebb is buszozik.
Te meg rohansz mint az állat és az orrod elött puff,soför röhög!!!
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Érdekes. BPen lakom, -bár mostanában egyre kevesebbet közlekedem BKVval (inkább a vonat, bicikli, munkához autó)- és nemigen láttam ilyen táblácskát a buszokon. Az újabb Ikaruszokon van a motor gyártója feltüntetve, de EU normákra vonatkozó besorolást még nem láttam. Aztán lehet akármilyen kategóriás a motor, ha okádja a füstöt mert rosszul van beállítva. Nem egy új kamion fekete füstöt nyom kifelé amivel az említett Ifákat, Kamazokat simán tönkreveri. A szabályozás már megvan, már csak a betartását kellene elenõrizni, mint sok más egyébb területen.
De mit akarunk egy olyan közlekedési társaságtól ahol a buszok sûrû kormot pufognak ki, a trolik ráznak, az új villamosok nem férnek be a megállóba, a ritkán közlekedõ járatokon 160 ember helyett 220 van, a nyugdíjasok leugatják a melósokat/fiatalokat a jármûrõl, áll a dugóban, a légkondit -már amelyik rendelkezik ilyennel- nem kapcsolják be a rövid megállók miatt, egy jegy 185 Ft, beáznak, mocskosak, pontatlanok... és emellett a fõmuftija sokmilliós jutalmat vesz fel évente. Ha lehet választani -márpedig lehet- inkább más közlekedési alternatíva. A BKV jelen helyzete szerint felõlem tönkre is mehet, a jegyárat/bérletárat inkább a kétkerekûmre és a munkámhoz benzinre költöm. Nem véletlenül emelkedik a benzinárakkal a fogyasztás is M.o.on. Csak azokat sajnálom akiknek nincs más lehetõség közlekedni.

egyszerüen csa ktök jó szöveg ez az euro1 meg 2...
de az ilyen névvel feltüntetett motorok vannak kb az 1980-as évek szintjén. szóval hangzatos, de közel kamaz és ifa szintjén van. na meg a sok széthajtott zsírúj dízel gép.... olyan kormot nyomnak ki, amit egy 2x éves autó teljes élettartama alatt nem csinál. pedig új szabvány:) és max 1-2 éves autó. innentõl kezdve.
ez a kitiltás pedig röhejes. ha lenne tömegközlekedés talán megoldható lenne. de így csak mindig olyanok akarnak újítani akik ki nem tudnak szállni a "céges" audikból.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

A BKV jelen helyzete szerint felõlem tönkre is mehet, a jegyárat/bérletárat inkább a kétkerekûmre és a munkámhoz benzinre költöm. Nem véletlenül emelkedik a benzinárakkal a fogyasztás is M.o.on. Csak azokat sajnálom akiknek nincs más lehetõség közlekedni.

Én Budaörsre járok rendszeresen, így a két bérletre összesen 10200 Ft-ot fizetek. Király, nem? Úgyhogy engem sajnálj :)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

de azért elmondom, :D ; van egy kis fekete táblácska (kb 5x10cm) a buszok hátulján amire dombornyomattal rá van írva milyen normás a motor...

Érdekes. BPen lakom, -bár mostanában egyre kevesebbet közlekedem BKVval (inkább a vonat, bicikli, munkához autó)- és nemigen láttam ilyen táblácskát a buszokon. Az újabb Ikaruszokon van a motor gyártója feltüntetve, de EU normákra vonatkozó besorolást még nem láttam. Aztán lehet akármilyen kategóriás a motor, ha okádja a füstöt mert rosszul van beállítva. Nem egy új kamion fekete füstöt nyom kifelé amivel az említett Ifákat, Kamazokat simán tönkreveri. A szabályozás már megvan, már csak a betartását kellene elenõrizni, mint sok más egyébb területen.
De mit akarunk egy olyan közlekedési társaságtól ahol a buszok sûrû kormot pufognak ki, a trolik ráznak, az új villamosok nem férnek be a megállóba, a ritkán közlekedõ járatokon 160 ember helyett 220 van, a nyugdíjasok leugatják a melósokat/fiatalokat a jármûrõl, áll a dugóban, a légkondit -már amelyik rendelkezik ilyennel- nem kapcsolják be a rövid megállók miatt, egy jegy 185 Ft, beáznak, mocskosak, pontatlanok... és emellett a fõmuftija sokmilliós jutalmat vesz fel évente. Ha lehet választani -márpedig lehet- inkább más közlekedési alternatíva. A BKV jelen helyzete szerint felõlem tönkre is mehet, a jegyárat/bérletárat inkább a kétkerekûmre és a munkámhoz benzinre költöm. Nem véletlenül emelkedik a benzinárakkal a fogyasztás is M.o.on. Csak azokat sajnálom akiknek nincs más lehetõség közlekedni.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Nincs is min, mert egyetértünk :D

végre egy nõ akivel egyetértek... :D

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

ok, full igaz. de ez már más tészta. én is utálom mikor bejön a jóidõ, oszt' belehalsz a hónaljszagba meg minden... :D nem is mondtam. és én is vezetek, tudom mire gondolsz. De erre nem mondtam hogy nem is igaz; tök jó emberek vannak csak a buszon, és happy a dolog meg minden... Csak annyi, hogy hiába szennyez nagyon, mert látod, látom, hogy köpi a füstöt... és mégsem szennyez annyira ha belegondolsz... a gondolat továbbvitele már más tészta... és azon én sem kívánok vitázni... :D

Nincs is min, mert egyetértünk :D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Ok, ez jogos. De ez megint amolyan Morus-féle utópia. Sajnos. Hidd el, hogy azok, akik egyszer megérezték, hogy milyen kényelmes, ha autóban ülve jutnak el A-ból B-be, nem fognak felülni a buszra. Még akkor sem, ha csak egy IFÁ-ra futja
És félig sajna meg is értem õket, úgyhogy inkább nem írom azt, hogy "fúúúj, szemetek", mert tényleg nagyon gáz a BKV... és sokszor nekem az utazóközönség tesz be. Elegem van az emberekbõl is, nem csak a szmogból ;)

ok, full igaz. de ez már más tészta. én is utálom mikor bejön a jóidõ, oszt' belehalsz a hónaljszagba meg minden... :D nem is mondtam. és én is vezetek, tudom mire gondolsz. De erre nem mondtam hogy nem is igaz; tök jó emberek vannak csak a buszon, és happy a dolog meg minden... Csak annyi, hogy hiába szennyez nagyon, mert látod, látom, hogy köpi a füstöt... és mégsem szennyez annyira ha belegondolsz... a gondolat továbbvitele már más tészta... és azon én sem kívánok vitázni... :D

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

és annyit kérek, számolj utána: egy csuklós buszon 120 ember még nem számít zsúfoltnak (~160an férnek föl minimum). na most akkor add össze hogy ez a 120ember szennyez-e jobban, vagy a másik 120 aki az autóba ül... ha hármasával számolsz akkor 40 autó... és azért ez nem mindegy...

Ok, ez jogos. De ez megint amolyan Morus-féle utópia. Sajnos. Hidd el, hogy azok, akik egyszer megérezték, hogy milyen kényelmes, ha autóban ülve jutnak el A-ból B-be, nem fognak felülni a buszra. Még akkor sem, ha csak egy IFÁ-ra futja :D
És félig sajna meg is értem õket, úgyhogy inkább nem írom azt, hogy "fúúúj, szemetek", mert tényleg nagyon gáz a BKV... és sokszor nekem az utazóközönség tesz be. Elegem van az emberekbõl is, nem csak a szmogból ;)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Szerintem felesleges dolog ez az európai norma, meg hasonló baromságok. Amíg egy IFA-t, vagy egy Trabantot le lehet vizsgáztatni addig hülyeség az egész...

az euro normát az UNIÓ találta ki, az Ifa meg a Trabant, meg az általad említett állapotok meg MAGYARORSZÁGON vannak... :(

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
sokan vagytok ugyhogy nem vitatkozok, mert sok helyrõl jön az ellenérv... :D
csak annyit teszek hozzá, hogy egy buszban ~8-12literes motor van, mikor az elindul, azért van füst meg ilyenek euro-normánál IS!
és annyit kérek, számolj utána: egy csuklós buszon 120 ember még nem számít zsúfoltnak (~160an férnek föl minimum). na most akkor add össze hogy ez a 120ember szennyez-e jobban, vagy a másik 120 aki az autóba ül... ha hármasával számolsz akkor 40 autó... és azért ez nem mindegy...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Köszi hogy leírtátok, amire én is gondolok. (igy legalább nem kell annyit irnom :) ). Egyetértek...
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szerintem felesleges dolog ez az európai norma, meg hasonló baromságok. Amíg egy IFA-t, vagy egy Trabantot le lehet vizsgáztatni addig hülyeség az egész. Kérdem én: Milyen ország az olyan, ahol egy régi szar kétütemûnek, vagy egy 40 éves teherautónak a zödkártyája olcsóbb, mint egy új kocsinak? Egy új kocsihoz a kipuffogórendszer bármilyen tagja azért sokkal drágább, mert környezetkímélõbb. Erre plusz még a zöldkártya is drágább. Rohadjanak meg.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

az a baj hogy táblától és euro papírtól független a buszok legalább fele okádja a füstöt, meg a kormot stb......csak egyszerûbb és olcsóbb hatóságilag szemet hunyni és elfordulni mint az egész buszparkot lecserélni meg rendesen karban tartani....

Köszönöm, én pont erre gondoltam. Így legalább kevesebbet kell gépelnem :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

akér hiszed, akár nem pont azokra gondolok. Ugyanis kötelezõ volt ugymond valami ilyen lépés, és asszem nagyon nagy %ban lecserélték már a motort ugynevezett Euro-normás motorra! EZ z lehet Euro1 vagy Euro2! Ezek 5évente életbelépõ kategória. Most ott tartunk az 5ös szériából, hogy új buszt/teherautót már csak Euro3 normás motorral lehet a futószalagról legördíteni... amugy nem hiszem hogy érdekelne a dolog (nem sztereotípia...!:D) de azért elmondom, :D ; van egy kis fekete táblácska (kb 5x10cm) a buszok hátulján amire dombornyomattal rá van írva milyen normás a motor...

az a baj hogy táblától és euro papírtól független a buszok legalább fele okádja a füstöt, meg a kormot stb......csak egyszerûbb és olcsóbb hatóságilag szemet hunyni és elfordulni mint az egész buszparkot lecserélni meg rendesen karban tartani....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Tényleg sajnálom és hiszek is neked, de a szemenek jobban. Amikor egy busz megáll és elindul, olyan mocskot nyom ki magából, hogy egy négyzetméteren megnõ a spontán asztmások aránya. Ha ez az európoai norma, akkor tényleg f@szán nyomjuk ;)
Persze gondolom nem azokra buszokra gondolsz, amik már a '80-as években is ûzték az ipart!

akér hiszed, akár nem pont azokra gondolok. Ugyanis kötelezõ volt ugymond valami ilyen lépés, és asszem nagyon nagy %ban lecserélték már a motort ugynevezett Euro-normás motorra! EZ z lehet Euro1 vagy Euro2! Ezek 5évente életbelépõ kategória. Most ott tartunk az 5ös szériából, hogy új buszt/teherautót már csak Euro3 normás motorral lehet a futószalagról legördíteni... amugy nem hiszem hogy érdekelne a dolog (nem sztereotípia...!:D) de azért elmondom, :D ; van egy kis fekete táblácska (kb 5x10cm) a buszok hátulján amire dombornyomattal rá van írva milyen normás a motor...