Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Keiko, szerintem ez nem rasszizmus. Amit pedig az ilyen emberek tesznek, az tudatlanság.

És szerintetek az milyen magatartás, hogy "utálom a csöveseket, legszívesebben körbeönteném az összeset benzinnel és felgyújtanám õket"?? Ha egy civilizált, értelmes ember így gondolkodik, ez is valahol súlyos problémákra utal és vezethet is, ha még sokan mások is igy vélekednek. A szerencsétlenségre, szegénységre, nincstelenségre és nyomorra nem az elpusztítás a válasz.

Mintha egyre többen gondolkodnának igy mostanában, pedig ez semmi jóra nem vezet. Az ilyen mindent elutasító magatartás magában hordja a környezetre való érzékenység elutasítását is, hisz az is magasról le van szarva.

Na, ezzel csak azt akarom mondani, hogy a világon eluralkodik a teljes közöny és senkit se érdekel semmi. Senki nem akar felelõsséget vállalni semmiért, és fejünket a homokba dugjuk...miközben a kezünk a bilibe ér.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts

nem az volt a lényeg....ha rögtön a Te postodra irom, akkor ay elsõ 3 szó nincs benne ,a lényeg ugyanaz lett volna....lehet Te látsz jó példákat, de pl itt felénk a hegyi emberek döntõ többsége nem azért lakik ott, mert bármi köze lenne a természethez, hanem mert státusz szimbol, meg menõ...."jó ez a hely csak attól a rengeteg mocskos madártól, nem tudok reggel aludni "........úgyhogy annyira nem csoda ha az erdõszélre hordatja a "négerrel" a szemetét.

Persze, ebben igazad van. Nem vitázni akarok, nagyjából egyetértünk. Valóban státusz meg minden, de én tényleg inkább pozitív példákat tudnék sorolni. Nem tudom, merre van a "felétek", ezért arról persze nem nyilatkozhatok. De itt jön képbe az, amit én írtam: a csongrádiak nem gazdagok, átlagemberek és megis tiszta a város. A vidéki, természethez közel élõ emberek azért mégis sztem érzékenyebbek a környezetükkel szemben. Persze vannak kivételek, bár nekem most is az erdélyi román cigányok jutnak eszembe, akik a folyóba dobják-ontják a szemetet. Bocsi, ha ez rasszizmus, akkor vállalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Sorry, de nem teljesen alaptalan az elõítélet. Nem kell rasszistának lenni ahhoz, hogy észrevedd, az "afromagyarok" totál belesz@rnak a környezetbe. Nem akarok és nem is fogok politikai és etnikai kérdést csinálni a témából, de láttál te már ápolt cigánytelepet? Szerinted miért vannak sok helyen totál elkülönítve a legtöbb falutól? Hidd el, nem véletlenül. Ha jártál már Csongrádon, ott megfigyelheted, hogy a város tiszta és ápolt, a kertek és az utca (közterület!) egyaránt és a romák a vonatsínek túloldalán laknak, de a kerítés kb szemétbõl van. Azért a nagy liberalizmus szép dolog, de vakká ne tegyen!

nem az volt a lényeg....ha rögtön a Te postodra irom, akkor ay elsõ 3 szó nincs benne ,a lényeg ugyanaz lett volna....lehet Te látsz jó példákat, de pl itt felénk a hegyi emberek döntõ többsége nem azért lakik ott, mert bármi köze lenne a természethez, hanem mert státusz szimbol, meg menõ...."jó ez a hely csak attól a rengeteg mocskos madártól, nem tudok reggel aludni "........úgyhogy annyira nem csoda ha az erdõszélre hordatja a "négerrel" a szemetét.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts

teljesen felesleges elõitélet, nyugodtan nézz körül itt szentendrén a hegyi embereknél.....ahol ugye elvileg jól szituált stb......ugyanugy szemétlerakónak tekintik, a telek végén lévõ patakmedret, mint az uzcavégén az erdõt....mert a néhány tizmillás épitékezési költségvetésbe nem fér bele 50 rugó a konténerre,,,,meg lomtalanitani is egyszerûbb a patakba

Sorry, de nem teljesen alaptalan az elõítélet. Nem kell rasszistának lenni ahhoz, hogy észrevedd, az "afromagyarok" totál belesz@rnak a környezetbe. Nem akarok és nem is fogok politikai és etnikai kérdést csinálni a témából, de láttál te már ápolt cigánytelepet? Szerinted miért vannak sok helyen totál elkülönítve a legtöbb falutól? Hidd el, nem véletlenül. Ha jártál már Csongrádon, ott megfigyelheted, hogy a város tiszta és ápolt, a kertek és az utca (közterület!) egyaránt és a romák a vonatsínek túloldalán laknak, de a kerítés kb szemétbõl van. Azért a nagy liberalizmus szép dolog, de vakká ne tegyen!

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
http://www.geographi...3d8c1d58b337283

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Egyébként egyetértek: az erdõ mellett lakás nem feltétlenül fejleszti ki az emberben a törõdést és felelõsségérzést. Én is rengeteg szemeteléssel találkoztam az ilyen emberek részérõl. Egyébként meg az értelem is sokféle lehet. Tehát lehet 5 diplomád, lehet, hogy egy gyönyörû helyen laksz a HHH vagy Vöröskõ oldalában és van egy Bmw-d meg egy Mazarettid, ám egoista és lenézõ vagy embertársaiddal szemben, szarsz a környezetedre, s törekvõ, csörtetõ, másokat elnyomó fazon vagy. Mégis nagyon értelmes és okos vagy, hisz sokra vitted az üzletben, a barátaid felnéznek rád, szellemesnek, intelligensnek találnak téged. Sõt, érdeklõdve hallgatod a világ híreit és talán kicsit még az éghajlatváltozásról szóló dolgokat is. Van benned egy pici vágy arra, hogy minden jobb legyen és egy kis szomorúság, amiért ilyen rossz dolgok történnek a világban. De neked muszáj kocsival járnod mindenhova (még az abc-be is persze), mert hogy nézne ki, ha hévre szállnál, nem is beszélve az üzletfelekrõl. Muszáj 170-nel letolni mindenkit az autópályán, aki van olyan köcsög és akadályozza a te száguldásodat a belsõ sávban. S mivel elfoglalt ember vagy, a család pénzkeresõje, te megérdemled a jutalmakat is, és már nincs energiád olyan kis dolgokkal foglalkozni, mint szemét, erdõ, stb...(és itt most rengeteg variációt kihagytam, mert nem jut eszembe más)

Szóval világunk annyira sok árnyalatú, hogy a legtöbb esetben egyszerûen nem lehet jóra vagy rosszra bontani. Nincs fekete/fehér, minden és mindenki árnyalt. Ezért egy olyan témában általánosítani, hogy "aki a természet mellett vagy természetben lakik, az nagyon törõdik vele", nem biztos, hogy helytálló. Fõleg mai világunkban, amikor a régi harmónia megtörõben van és a régi szokások eltûnõben.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Miért van az, hogy az értelmesebb emberek jobban is figyelnek a környezetükre? )

Mert az értelmesebb emberben nagyon érzékenység van az õt körülvevõ világra. Mert benne már kezd tudatosodni az, hogy ha a világnak jól megy, õ is jobban fog élni, vagy jobban érzi majd magát. Kezd benne kikristályosodni, hogy nem vonulhat el üvegvárába, nem élhet zavartalanul, nem élhet felelõtlenül, mert bármit tesz is, az tükrözõdni fog valamiképpen a világban is. Olyan vagyunk, mint egy kártyavár kártyái. Minden kártya helyzete számít és fontos az vár egészére nézve, de a vár egyes szintjeire nézve is. Ugyanigy az afromagyar (:D), a csöves, a bunkó bmw-es, bringások, taták, óvodások - és még lehetne sorolni - mindenkinek van köze a világhoz és mindenki szerves részét képezi a világnak, s hozzá is rak a nagy közöshöz valamit/vagy elvesz. Mert ezen a világon minden és mindenki összefügg, még ha nem is vesszük észre.

Ja, egyébként a Duna elárasztotta a Római partot több helyen is, ma reggel jártam ott. Valahol már szivattyúznak, máshol a homokzsákokat pakolásszák. Azért ilyenkor ha jól emlékszem, már nem szokott árviz lenni!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

"afromagyar"- ez kurva jó!!!!!!:D

Szentendrén mellesleg már az erdõ építési telekké nyilvánításával is lehetne vitatkozni.

na ja....és lesz még durvább is....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
"afromagyar"- ez kurva jó!!!!!!:D

Szentendrén mellesleg már az erdõ építési telekké nyilvánításával is lehetne vitatkozni.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Ok, jogos. Azért írtam õket, mert õk a fákat is viszik
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Ez sajnos csak 1-2 helyen igaz, elég ha körülnézel pár pilisi, bükki, vagy mátrai falu "afromagyar" lakta részén... lesz ott akksi, mosógép, kigyomlált trabi az erdõszélén, az udvarokban meg jópár köbméter fa a környezõ erdõkbõl.:mad:
Mindez azért, mert egyeseknek másként tekintenek az erdõre: egy remek szeméttelepként, ahol van ingyen fa, meg ki lehet tenni fasza kis hurkokat, hogy legyen mit enni a népes családnak.

teljesen felesleges elõitélet, nyugodtan nézz körül itt szentendrén a hegyi embereknél.....ahol ugye elvileg jól szituált stb......ugyanugy szemétlerakónak tekintik, a telek végén lévõ patakmedret, mint az uzcavégén az erdõt....mert a néhány tizmillás épitékezési költségvetésbe nem fér bele 50 rugó a konténerre,,,,meg lomtalanitani is egyszerûbb a patakba

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...Akik pl a hegyen laknak, azok harmonikusabban képesek együttélni a természettel...

Ez sajnos csak 1-2 helyen igaz, elég ha körülnézel pár pilisi, bükki, vagy mátrai falu "afromagyar" lakta részén... lesz ott akksi, mosógép, kigyomlált trabi az erdõszélén, az udvarokban meg jópár köbméter fa a környezõ erdõkbõl.:mad:
Mindez azért, mert egyeseknek másként tekintenek az erdõre: egy remek szeméttelepként, ahol van ingyen fa, meg ki lehet tenni fasza kis hurkokat, hogy legyen mit enni a népes családnak.

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Sajnos a nyomorult emberek sz..nak a környezetükre,csak a mindennapi megélhetésükkel törödnek,de szerintem ez globalizácios probléma,és amig azokat az afrikaiakat akik kibeleznek egy elefántot az agyaráért nem tudod meggyözni hogy ez rossz,addig a mi csövi neméntehetekrola hogy ide kerültem polgáraink,nyugott szivvel szemetelhetnek.
Mégis ugy gondolom hogy nem ök az igazi bûnösök,hanem a milliárdokat keresõ gyártulajdonosok akik nem hogy nem tesznek semmit a környezetünkért ööööö bocsánat tesznek hazavágják.
De mivel a kormányokat is ök pénzelik mindenki lapit mint a sz.r.
A Gyözike meg egy igazi vakondgyilkos,az egyik részben lapáttal akarta szétverni a kisvakundok fejét,és tiszta ideg volt mert nem sikerült.
Na itt tartunk hogy ez a menõ hogy ki tudunk nyirni egy 10dkg-os vakondot,mert merészelt turni három dombot.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts

B) Az életkörülményei rosszak, és ezen nem tud változtatni, de elfogadni sem. Igen, sok a metrón az alkesz, de próbáld átérezni a helyzetüket: 6kor kelés, 7kor meló, 8-10 óra fizikai munka, aztán lassan matekérettségi nélkül is rájössz hogy nincs kiút, nem lesz jobb soha...a tévé meg sujkolja az új béemvét, a plazmatévét, a csillivilli telefont, ami neked sosem lesz. Befordulsz, piálsz, szarsz a világra.

Persze, hogy együttérzek, pont erre akartam kilyukadni, sorry, ha nem jött át. Ezek az emberek nem feltétlenül okai saját nemtörõdömségüknek, de ez sajna nagyban tényleg """kulturáltsági""" kérdés is. Miért van az, hogy az értelmesebb emberek jobban is figyelnek a környezetükre? Ez nem feltétlenül jólét kérdése. Inkább azé, hogy mit hozol otthonról. Akik pl a hegyen laknak, azok harmonikusabban képesek együttélni a természettel. Pl a HHH-nál lakók maguk is szeretik az erdõt, a hegyet, eszük ágában sincs eldobni a szemetet, hiszen ott sétálnak, élnek nap mint nap. Persze, elismerem, hogy ez részben általánosítás. Igen az, de mégis nagyrészt helytálló. Én pl nem születtem gazdag családba, de mégis úgy neveltek, hogy szeressem és mindenekelõtt tiszteljem a természetet. Ha kisgyerekként sokat kirándulsz, gombát szedsz és nézed a madarakat, akkor ez hatással lesz rád felnõtt korodban és vszínû nem fogsz akksit rakni egy 80 éves tölgyfa tövébe... No, ez akkor micsoda? Ez mitõl függ? Ti ezt hogyan neveznétek? Mert ezt ugye nem az iskolában tanuljuk, nem jár a diplomához, de mégis én úgy érzem néha az "értelmes" emberek élnek harmonikusan a környezetükkel...Ezért írtam a metrón utazó átlagalkeszt ellenpéldának (pedig én is metrón utazom :) )

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...Az emberek sokfélék, egyeseket érdekel a környezet, gondolkodnak a világ dolgain, érzékenyek mások szenvedéseivel szemben, segíteni akarnak, egy mosolyt képesek küldeni ingyen bárki felé, másokat pedig nem ilyen erõk mozgatnak, hanem a napi megélhetés, mert õk tényleg rosszul élnek, szenvednek és a saját problémáik elõbbre valók a Föld globális problémáinál. Ez tényleg érzékenység kérdése és ne várjuk, hogy ezek az emberek majd feleszmélnek. Nagy túrót. Talán vezetni lehet õket, de maguktól nem jönnek rá, hogy mindenkinek fontos a Föld jövõje.

Szerintem aki beleszarik a környezetébe, az:
a) Nem tudott beilleszkedni az adott társadalomba, ergó nem érzi sajátjának a környezetet, ezért nem érdekli (pl kisebbség)

B) Az életkörülményei rosszak, és ezen nem tud változtatni, de elfogadni sem. Igen, sok a metrón az alkesz, de próbáld átérezni a helyzetüket: 6kor kelés, 7kor meló, 8-10 óra fizikai munka, aztán lassan matekérettségi nélkül is rájössz hogy nincs kiút, nem lesz jobb soha...a tévé meg sujkolja az új béemvét, a plazmatévét, a csillivilli telefont, ami neked sosem lesz. Befordulsz, piálsz, szarsz a világra.

Sajna nagyon nagy probléma szerintem mindkettõ, a legtöbb "fejlett" országban, akinek sikerül megoldani, az valószínûleg kötelezõ tananyag lesz a suliban.

Gyõzikének új kalandja van???? Basszus, avassatok má be, teljesen lemaradok itt a világ dolgairól:D

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Azért azt ne feledjük el, hogy - bár errõl nem olvashatunk az újságokban, mert az átlagparaszt-suttyúnak nem elég nagy szenzáció Gyõzike legújabb kalandja mellett -, de naponta fedeznek fel új növény- és állatfajokat. Tehát egyáltalán nem csak az a hír, hogy naponta kihal ennyi meg ennyi állat és növény.
Amúgy sajna az, hogy felismerjük, hogy rossz irányba haladunk, hogy a panel ablakából nem kéne kidobni a szemetet az utcára, hogy segítenünk kell a környezetünknek egészségenek maradni, ahhoz bizonyos értelmi szintre van szükség. Nem egyetemi diplomára gondolok, de már bocsánat! milyen a metrókon az átlag utazóközönség?! Komolyan egy totál alkesz, nulla erkölcsi szinten álló embert hol fog érdekelni, hogy a régi akksit kib@ssza ez erdõ közepére? Sehol. Ez egyébként nem alapvetõ trendi vilgágfájdalom, hanem a real world. Az emberek sokfélék, egyeseket érdekel a környezet, gondolkodnak a világ dolgain, érzékenyek mások szenvedéseivel szemben, segíteni akarnak, egy mosolyt képesek küldeni ingyen bárki felé, másokat pedig nem ilyen erõk mozgatnak, hanem a napi megélhetés, mert õk tényleg rosszul élnek, szenvednek és a saját problémáik elõbbre valók a Föld globális problémáinál. Ez tényleg érzékenység kérdése és ne várjuk, hogy ezek az emberek majd feleszmélnek. Nagy túrót. Talán vezetni lehet õket, de maguktól nem jönnek rá, hogy mindenkinek fontos a Föld jövõje.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és mit tudsz tenni? támogatni õket?
meg a földrengés áldozatait?(ezen akadok fent mindig... hisz... --->)
kárpátalján és hasonló helyen még szintén nincs mit enniük a rászorulóknak?
kicsit közelebb van, mégis...
vagy nekem vannak megint téveszméim?
szörnyû.

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Oké, ott a pont! :)

De ettõl függetlenül szerintem hoszútávon mégsem tartható fenn a jelenlegi állapot. Vagy ha mégis, akkor az az emberi faj kettészakadását fogja jelenteni: Lesznek akik megmaradnak az afrikai, vagy dél-amerikai bennszülött törzsek színvonalán, és lesznek a "hi-tech emberek", akik lépést tartanak a technika fejlõdésével. Persze már ma is megvan ez a kettõsség, de a szakadék a két csoport között az idõ múlásával egyre csak nõni fog, ha nem teszünk ellene semmit...
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...Ugyanis miközben azon munkálkodunk, hogy a fejlõdõ országokban élõk is elérjék a mi életszínvonalunkat....

Senki nem munkálkodik ezen, hidd el (max pár segélyszervezet). Ha elérnék az életszínvonalunkat, hogy tudnád megfizetni a ruhád, a számítógéped, vagy ami a legrosszabb: a bringád?:D

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

...de azért ez a más bolygón való kutatások és hogy le tudunk-e majd telepedni más bolygókon ha arra kerülne sor mégis azt érezteti velünk, hogy valamennyire már lemondtunk a földrõl. :(

Azért a más lakható bolygók kutatásának van egy másik oka is szerintem. Mégpedig az, hogy úgymond kinõttük a Földet. Ugyanis miközben azon munkálkodunk, hogy a fejlõdõ országokban élõk is elérjék a mi életszínvonalunkat, azzal is tisztában kell lennünk, hogy kicsiny bolygónkon egyszerûen nincs annyi hely, táplálék, nyersanyag, stb., hogy ez megvalósítható legyen.
Tehát ha azt szeretnénk, hogy a Föld minden lakója a fejlett országok lakóinak színvonalán élhessen, akkor vagy radikális születésszabályozásra van szükség, vagy egy új, lakható bolygóra.
We don't block the traffic, we ARE the traffic!