mert senkinek sincs semmire ideje, mert mindenre felelõsséget vállalunk ( lakáshitel, tv-hitel, autó-hitel stb... )
Mindenkinek arra van ideje, amire szánja azt.
még nem tartunk ott, mint pl. a skandinávok, ahol alig dolgoznak, mégis szinte tökéletes a létbiztonság-> ahol lehet, hogy az embereknek van idejük másra, lehet hogy hajlandóak már egy kis felelõsséget vállalni, és lehet, hogy már nem akarják a homokba dugni a fejüket.
Egy csomó ország sokkal rosszabb helyzetben van, mint mi vagyunk. Közlekedésük egy káosz, a nõiket verik és megalázzák naponta, éhinség van és nem tudnak olyan dolgokat venni, mint mi. Miért is panaszkodunk? MO-on szerintem a föld átlag életszínvonalához képest igenis jól élünk. Ott, ahol most tartunk, egész jól állunk másokhoz képest. Ezt igenis észre kéne venni, és igenis tudnánk nagyobb felelõséggel viseltetni mindenféle dolgok iránt.
De sajnos sokan ezt a gondolkodási mintát követik, mint fentebb irod. Nem másokat kell nézegetni és panaszkodni, hanem cselekedni. (és ezt most nem rád személyesen értem, mert bizonyára olyan vagy, aki aggódik földünkért és megpróbál tenni valamit, hanem azokra, akik tényleg nem tesznek semmit, lustaságból, közönybõl).
Ja igen, mielõtt leirnád:
- nálunk is káoszos a közelekés - tudom, de más országokéhoz képest mégse
- nálunk is vernek és megaláznak nõket - tudom, de mégse akkora mértékben, és nem olyan borzalmasan mint máshol
- a listát még lehetne sorolni
MO egyáltalán nem is olyan rossz hely, mint amilyennek legtöbbször lefestjük vagy érezzük.
Ja és még egy: nem kell ahhoz svéd színvonal, hogy törõdjünk a Földdel, vagy szûkebb lakókörnyezetünkkel. Mint azt már korábban is említették többen, ez nem a keresettõl, nem a jóléttõl függ. Egészen primitív népek is tudtak/tudnak jól élni környezetükkel. Sõt, sokkal jobban, mint mi tesszük azt, hiszen kezükben nincsenek olyan szörnyû eszközök, mint a mienkben.