Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nagy a kérdésed súlya. De ha vmi felsõbb szervezet nem kezdi el mondogatni, hogy változz, akkor biza az emberek maguktól nem fognak. És igen, itt jön az elõbb említett felelõtlenség, hogy akinek ezzel foglalkoznia kéne, az nem teszi.
És azt hiszem én is fel fogom tenni a szemellenzõmet. Teszem, amit tudok, de nem akarok állandóan idegeskedni a többiek miatt.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Remélem, hogy az egyre gyakoribb viharok Budapesten általános magyaros médiás felfogást és értékrendet fog változtatni.

Plédet elrakni a szemünk elõl pedig nehéz -- félünk az újtól és nehéz a régi szokásokon változtatni.

Szemellenzõ.

(vuhh nemtom pontosan milyen demagógia, de szerintem ez olyan lett, bocsi :-))

Igaz, de ez már nem "szeretem-nemszeretem" kérdése: vagy változtatunk vagy "megdöglünk mind".
"In idem flumen bis non descendimus"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Remélem, hogy az egyre gyakoribb viharok Budapesten általános magyaros médiás felfogást és értékrendet fog változtatni.

Plédet elrakni a szemünk elõl pedig nehéz -- félünk az újtól és nehéz a régi szokásokon változtatni.

Szemellenzõ.

(vuhh nemtom pontosan milyen demagógia, de szerintem ez olyan lett, bocsi :-))

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Mostanra sikerült elbutítani az embereket (igen, hajlamos vagyok azt mondani, hogy mi magyarok sajnos az egyik legtanulékonyabb vagyunk), ha pedig _netán_ sikerülne felnyitni a szemeket és tudatokat - akkor ki fog ilyen eszeveszetten fogyasztani?
Nem remélek túl szép jövõt. Nem tanultuk meg a leckét, bukta. Próbáld újra - majd legközelebb...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
zOrg, ez engem is nagyon bánt, hihetetlen mennyire ostoba sok ember és hihetetlen hogy mások, bár okosok, mennyire csak saját magukra gondolnak. Ennek a keveréke pedig a legrosszabb.

"Igen, elszartuk a bolygó klímáját, emberek szokjatok hozzá, hogy ilyen és még rosszabb dolgok jönnek majd.
Most pedig meneküljetek haza, éljétek túl ezt a vihart, aztán pedig kezdjetek el azon gondolkodni, hogyan fogjátok megváltoztatni életeiteket annak érdekében, hogy ne alva, csukott szemmel éljétek le azt."

Nos valami ilyesminek kellett volna elhangoznia a tüzijáték szervezõitõl a Tüzijáték megkezdése elõtt. Sõt már jóval korábban - a repülõs bemutatón is megtehették volna, hisz ott igencsak szokták mérni a légnyomást és alaposan nézik az idõjárást.

Nemzeti és világméretû összefogásra lenne szükségünk, számomra felfoghatatlan, hogy ezzel alig foglalkozik valaki, és elképesztõ az, hogy az országok többségét infantilis barmok vezetik. Már rég azon kéne lennie mindenkinek, hogyan ússzuk meg azt a rengeteg kárt és katasztrófát, ami mostanában exponenciálisan nõ. Olyan tantárgyakat kéne bevezetni már az általános iskolákba, ahol minden gyerek fejébe környezetvédelmi ismereteket és teendõket sulykolnak. Ahol felkészítik már a gyereket is arra, hogy mi várható, milyen klíma és veszélyek leselkednek majd ránk a jövõben, stb...
Ezzel nagyon sok mindent el lehetne kerülni, de nem, mi csak élünk tovább, szemünkön egy nagy pléd, nehogy bármit is meglássunk!!!!!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Az emberi hülyeségrõl egy másik jó írás: http://comment.blog....12645#more12645

Ott is a "Elvitte a vihar a Tv2-t és az MTV-t" címû.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Pont az a gondom és bosszant végtelenül és aggaszt nagyon: az eddigi "média-visszhangok" csak a személyi felelõsség kérdéskörében toporognak, politikai baromságot kovácsolva egy természeti jelenségbõl (és az emberi butaságból, lásd: tömeghisztéria, etc.).
SENKI nem mondja ki: gyerekek, szétbarmoltuk a bolygót olyan szinten, hogy az kezd durván visszahatni ránk. Hozzá kell szokni ezekhez a heves - és még sokkal hevesebb - viharokhoz, igen.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Szóval a zivatarok folytatódnak, és egyre hevesebbek lesznek. Lásd a tegnapi. Remélem mindenki túlélte, és senki se sérült meg, legalább errõl a fórumról nem.
Megint elõjön az emberek trehánysága és az, hogy a saját dolgaikon kívül minden mást leszarnak. Idézek az indexrõl:

"Usrin® válasz | megnéz 2006.08.21 08:38:09 (3096)
A katasztrófavédelem szóvívõje a Kossuth Rádióban már elismerte, hogy kaptak riasztást a met. szolgálattól, szerinte a gond az volt, hogy ebben nem volt "pontos földrajzi hely és idõpont". Valóban, "csak" annyit jelzett az OMSZ, hogy Magyarország északi felén este VÉGIGVONUL a heves zivatarlánc, nyugatról kelet felé haladva. A katasztrófavédelemnél nem ismerik Mo. térképét, és nem tudják, hogy Budapest is az ország északi felébe esik? Ha ez nem elég pontos földrajzi hely, akkor "gyengébbek kedvéért" fel kellett volna sorolni az összes települést a Balaton-Dunaújváros-Szolnok vonaltól északra. Ui. a zivatarzóna valóban majd' a fél országot érintette, bár a hírek Budapesttel vannak tele.

És miután megjelent ez az elõrejelzés, az OMSZ honlapján lévõ radarképeken már lehetett is látni a zivatarláncot a Nyugat-Dunántúl felett, lehetett látni azt is, hogy pont olyan sebességgel halad kelet felé, hogy 9-re ér Budapestre. Nehogy már pont a katasztrófavédelemnél ne lássa ezt senki... (Mellesleg nem tudom, miért hiányzott annyira a hajszálpontos idõpont - ui. ha már fél 9-re vagy esetleg csak 10-re ér oda a vihar, akkor is majdnem ugyanakkora a veszély, hisz akkor is rengetegen lettek volna az utcán vagy a dunai hajókon...)"

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Ismerek olyat, aki szintén étellel, és törköllyel üzemel, és biogázt állít elöö (többek között). Mégse fizet érte neki senki, meg cikket sem írtak róla. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
http://www.mfor.hu/c...cle=29166&pat=1
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
A gyerekek játszanak és folyton kiömlik valami. Igazán odafigyelhetnének már!

http://www.origo.hu/...60731omlik.html

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
Kicsit szakállas a magyar kamionos története Németországban,azért elmesélem:szoval az emberünk vidáman dobálta a szemetét a kamionbol a német sztrádán a zsandárok meg követték és összeszedték utánna,a következõ pihenõnél meg jol megbüntették.
A szemetelés minõsithetetlen dolog mindenki prosztó aki szemetel.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Ezt meg lehet próbálni, bár az ilyen emberekben sajna nem alakult ki az igény arra, hogy tisztán tartsák a környezetüket, hogy ápolják és ne csak használják azt! Én mindenkire rászólók, ha látom, hogy szemetel, de idegenekre nem szoktam, bár gyakran marhára tud bosszantani, amikor látom, hogy megveszi a cigit és a doboz fóliáját lazán dobja el azonnal, aztán a kis fémpapírt és végül még az elszívott csikket is, miután én is kaptam a füstbõl rendesen. Smoking sucks... (pedig én anno cigiztem egy rövid ideig, bár fogalmam sincs hogyan, miért, minek)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Szerintem néha ismételd meg neki, hogy a szemetelés senkinek se jó, így neki se. Ha nem érti, tárd fel elõtte a titkot: az csak a látszat, hogy ha õ eldobja, megszabadul tõle. Mert mindenki ezt teszi, és egyre több a szemét, és õ se örül, amikor pl.más szemetétõl kap defektet, plussz marha ronda. És persze szemléltesd elõtte a jó példát, vedd föl, amit eldobott és tedd vissza a zsákjába. Ha meg nem engedi, akkor rakd el te, vagy dobd ki a legközelebbi szemetesbe. Ha többször is igy viselkedsz, lehet hogy tanul a dologból, vagy max azt tanulja meg, hogy a te közeledben kell így viselkednie, mert úgyis rászólsz.

Legrosszabb esetben azt tanulja meg, hogy ha veled van, bármit eldobhat, mert te rögtön felszeded utána, - node reméljük ez mégse következik be!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

En ilyenkor csak csendben szó nélkül össze szoktam szedni a másik eldobott szemetét. Ettööl általában észhez térnek.

Én is csináltam, talán lecsendesedett tõle, de nem változott meg...
Várom már hogy a "nagyok" észrevegyék hogy szemetel... Egy kis szentbeszéd talán használna neki...
Õ szeret seggetnyalni a "nagyoknak"
[értsd: nagyok=idõsebbek. mi még csak 16 évesek vagyunk]
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

Eszméletlen hogy mit látok néha.
9999 ezer forintos Cross Country-s gép, mez.
azthinné az ember így ránézésbõl hogy szereti a természetet. nem?
Tegnap bringáztam ezzel a sráccal.

2. eldobott 2 gyros, 1 hamburger és 1 chips-es zacskót.

Én szégyellem magamat hogy nem vágtam pofán. :( Tavaly tekertem vele és amint észrevettem hogy szemetel, rászóltam. Valahogy nem is volt utána már alkalma a szemetelésre...

En ilyenkor csak csendben szó nélkül össze szoktam szedni a másik eldobott szemetét. Ettööl általában észhez térnek.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Eszméletlen hogy mit látok néha.
9999 ezer forintos Cross Country-s gép, mez.
azthinné az ember így ránézésbõl hogy szereti a természetet. nem?
Tegnap bringáztam ezzel a sráccal.

1. tekerés közben vagy 2 szálat elszívott
2. eldobott 2 gyros, 1 hamburger és 1 chips-es zacskót.
3. hazafelé kénytelenek voltunk az esõzések miatt hazavonatozni, de õ
közben a vonatról kidobott 1 elemet a bringaszállító vagonból! :mad:

Én szégyellem magamat hogy nem vágtam pofán. :( Tavaly tekertem vele és amint észrevettem hogy szemetel, rászóltam. Valahogy nem is volt utána már alkalma a szemetelésre...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Én gyerekkoromból nem emlékszem ilyen idõjárásra, és nagyszüleim sem. Pedig õk folyton a múltban élnek. De tény, hogy nem tudhatjuk, mi volt mondjuk 500 vagy kétezer évvel ezelõtt. Biztos hogy voltak katasztrófikus ciklusai a Földnek. Hát az az érzésem, hogy most egy ilyesmiben vagyunk. Hogy mitõl változik drasztikusan az idõjárás végülis tök mindegy, nekünk az így is, úgy is változás.
Igaza van Szikének, a természet simán el tud bánni 100,000 tonna olajjal, és el tud bánni az emberek minden csíntevésével, és el tud bánni a fajjal is, ha majd úgy adja a sors. Tehát nincs mitõl félnünk, hisztériázni meg pláne nem kell.

Na jó, egy kicsit azért talán idegeskedhetünk. ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
szike: te mondjuk ez elmúlt ~30 évben éltél, emlékszel mondjuk az elmúlt ~20ra. az már a változás kora, tehát ha emlékszel nagy esõkre stb, akkor azzal nem mondasz ellent "az elméletnek".

sokáig én is gondoltam az olyat, hogy információ nem volt régebben stb., de az olyanok meggyõznek, hogy vhol 100 éve mérik a hõmérsékletet naponta többször, és most csúcsok vannak min/max.

nem hisztériázok, meg nyilván sokkal többet kéne ahhoz tudni, hogy bármit is kijelenthessek, de azért vannak amik elgondolkodtatóak.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Azt is figyelembe kell venni, hogy a mai világban szinte minden hírhez / információhoz hozzájut az ember, ha más miatt nem is, akkor amiatt, hogy a kereskedelmi források ebbõl élnek. Nehéz megítélni hogy mennyivel több a katasztrófa.

Egyetértek.