Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Írta 2006. augusztus 21. - 11:18

És azt hiszem én is fel fogom tenni a szemellenzõmet. Teszem, amit tudok, de nem akarok állandóan idegeskedni a többiek miatt.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. augusztus 21. - 11:06

Igaz, de ez már nem "szeretem-nemszeretem" kérdése: vagy változtatunk vagy "megdöglünk mind".Remélem, hogy az egyre gyakoribb viharok Budapesten általános magyaros médiás felfogást és értékrendet fog változtatni.
Plédet elrakni a szemünk elõl pedig nehéz -- félünk az újtól és nehéz a régi szokásokon változtatni.
Szemellenzõ.
(vuhh nemtom pontosan milyen demagógia, de szerintem ez olyan lett, bocsi :-))
Írta 2006. augusztus 21. - 11:04

Plédet elrakni a szemünk elõl pedig nehéz -- félünk az újtól és nehéz a régi szokásokon változtatni.
Szemellenzõ.
(vuhh nemtom pontosan milyen demagógia, de szerintem ez olyan lett, bocsi :-))
Írta 2006. augusztus 21. - 10:46

Nem remélek túl szép jövõt. Nem tanultuk meg a leckét, bukta. Próbáld újra - majd legközelebb...
Írta 2006. augusztus 21. - 09:49

"Igen, elszartuk a bolygó klímáját, emberek szokjatok hozzá, hogy ilyen és még rosszabb dolgok jönnek majd.
Most pedig meneküljetek haza, éljétek túl ezt a vihart, aztán pedig kezdjetek el azon gondolkodni, hogyan fogjátok megváltoztatni életeiteket annak érdekében, hogy ne alva, csukott szemmel éljétek le azt."
Nos valami ilyesminek kellett volna elhangoznia a tüzijáték szervezõitõl a Tüzijáték megkezdése elõtt. Sõt már jóval korábban - a repülõs bemutatón is megtehették volna, hisz ott igencsak szokták mérni a légnyomást és alaposan nézik az idõjárást.
Nemzeti és világméretû összefogásra lenne szükségünk, számomra felfoghatatlan, hogy ezzel alig foglalkozik valaki, és elképesztõ az, hogy az országok többségét infantilis barmok vezetik. Már rég azon kéne lennie mindenkinek, hogyan ússzuk meg azt a rengeteg kárt és katasztrófát, ami mostanában exponenciálisan nõ. Olyan tantárgyakat kéne bevezetni már az általános iskolákba, ahol minden gyerek fejébe környezetvédelmi ismereteket és teendõket sulykolnak. Ahol felkészítik már a gyereket is arra, hogy mi várható, milyen klíma és veszélyek leselkednek majd ránk a jövõben, stb...
Ezzel nagyon sok mindent el lehetne kerülni, de nem, mi csak élünk tovább, szemünkön egy nagy pléd, nehogy bármit is meglássunk!!!!!
Írta 2006. augusztus 21. - 09:39

Ott is a "Elvitte a vihar a Tv2-t és az MTV-t" címû.
Írta 2006. augusztus 21. - 09:20

SENKI nem mondja ki: gyerekek, szétbarmoltuk a bolygót olyan szinten, hogy az kezd durván visszahatni ránk. Hozzá kell szokni ezekhez a heves - és még sokkal hevesebb - viharokhoz, igen.
Írta 2006. augusztus 21. - 09:12

Megint elõjön az emberek trehánysága és az, hogy a saját dolgaikon kívül minden mást leszarnak. Idézek az indexrõl:
"Usrin® válasz | megnéz 2006.08.21 08:38:09 (3096)
A katasztrófavédelem szóvívõje a Kossuth Rádióban már elismerte, hogy kaptak riasztást a met. szolgálattól, szerinte a gond az volt, hogy ebben nem volt "pontos földrajzi hely és idõpont". Valóban, "csak" annyit jelzett az OMSZ, hogy Magyarország északi felén este VÉGIGVONUL a heves zivatarlánc, nyugatról kelet felé haladva. A katasztrófavédelemnél nem ismerik Mo. térképét, és nem tudják, hogy Budapest is az ország északi felébe esik? Ha ez nem elég pontos földrajzi hely, akkor "gyengébbek kedvéért" fel kellett volna sorolni az összes települést a Balaton-Dunaújváros-Szolnok vonaltól északra. Ui. a zivatarzóna valóban majd' a fél országot érintette, bár a hírek Budapesttel vannak tele.
És miután megjelent ez az elõrejelzés, az OMSZ honlapján lévõ radarképeken már lehetett is látni a zivatarláncot a Nyugat-Dunántúl felett, lehetett látni azt is, hogy pont olyan sebességgel halad kelet felé, hogy 9-re ér Budapestre. Nehogy már pont a katasztrófavédelemnél ne lássa ezt senki... (Mellesleg nem tudom, miért hiányzott annyira a hajszálpontos idõpont - ui. ha már fél 9-re vagy esetleg csak 10-re ér oda a vihar, akkor is majdnem ugyanakkora a veszély, hisz akkor is rengetegen lettek volna az utcán vagy a dunai hajókon...)"
Írta 2006. augusztus 16. - 11:34

Írta 2006. augusztus 14. - 10:05

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. augusztus 04. - 07:19

http://www.origo.hu/...60731omlik.html
Írta 2006. augusztus 03. - 19:03

A szemetelés minõsithetetlen dolog mindenki prosztó aki szemetel.
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Írta 2006. augusztus 03. - 14:09

Írta 2006. augusztus 02. - 23:59

Legrosszabb esetben azt tanulja meg, hogy ha veled van, bármit eldobhat, mert te rögtön felszeded utána, - node reméljük ez mégse következik be!
Írta 2006. augusztus 02. - 12:15

Én is csináltam, talán lecsendesedett tõle, de nem változott meg...En ilyenkor csak csendben szó nélkül össze szoktam szedni a másik eldobott szemetét. Ettööl általában észhez térnek.
Várom már hogy a "nagyok" észrevegyék hogy szemetel... Egy kis szentbeszéd talán használna neki...
Õ szeret seggetnyalni a "nagyoknak"
[értsd: nagyok=idõsebbek. mi még csak 16 évesek vagyunk]
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Írta 2006. augusztus 02. - 11:58

Eszméletlen hogy mit látok néha.
9999 ezer forintos Cross Country-s gép, mez.
azthinné az ember így ránézésbõl hogy szereti a természetet. nem?
Tegnap bringáztam ezzel a sráccal.
2. eldobott 2 gyros, 1 hamburger és 1 chips-es zacskót.
Én szégyellem magamat hogy nem vágtam pofán.Tavaly tekertem vele és amint észrevettem hogy szemetel, rászóltam. Valahogy nem is volt utána már alkalma a szemetelésre...
En ilyenkor csak csendben szó nélkül össze szoktam szedni a másik eldobott szemetét. Ettööl általában észhez térnek.
Írta 2006. augusztus 02. - 11:42

9999 ezer forintos Cross Country-s gép, mez.
azthinné az ember így ránézésbõl hogy szereti a természetet. nem?
Tegnap bringáztam ezzel a sráccal.
1. tekerés közben vagy 2 szálat elszívott
2. eldobott 2 gyros, 1 hamburger és 1 chips-es zacskót.
3. hazafelé kénytelenek voltunk az esõzések miatt hazavonatozni, de õ
közben a vonatról kidobott 1 elemet a bringaszállító vagonból! :mad:
Én szégyellem magamat hogy nem vágtam pofán.

__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Írta 2006. augusztus 02. - 09:21

Igaza van Szikének, a természet simán el tud bánni 100,000 tonna olajjal, és el tud bánni az emberek minden csíntevésével, és el tud bánni a fajjal is, ha majd úgy adja a sors. Tehát nincs mitõl félnünk, hisztériázni meg pláne nem kell.
Na jó, egy kicsit azért talán idegeskedhetünk.

Írta 2006. augusztus 01. - 22:49

sokáig én is gondoltam az olyat, hogy információ nem volt régebben stb., de az olyanok meggyõznek, hogy vhol 100 éve mérik a hõmérsékletet naponta többször, és most csúcsok vannak min/max.
nem hisztériázok, meg nyilván sokkal többet kéne ahhoz tudni, hogy bármit is kijelenthessek, de azért vannak amik elgondolkodtatóak.
Írta 2006. augusztus 01. - 22:37

Azt is figyelembe kell venni, hogy a mai világban szinte minden hírhez / információhoz hozzájut az ember, ha más miatt nem is, akkor amiatt, hogy a kereskedelmi források ebbõl élnek. Nehéz megítélni hogy mennyivel több a katasztrófa.
Egyetértek.