Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XVII. kerbõl van itt vki?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4117 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hápi, Charonnak már javasoltam, hogy lehetne az is, hogy egy sprintcsapat (Feri+én) lenyomja a hivatalosat 2:40 körül, s terepgumikkal kimennénk a többiek elé, mondjuk a Bajtemetésre.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A mai túra tömören: kétnyomsáv, Nagytarcsai "CC" pálya, sok-sok tolás, Naplás-felé, eltévedés, jól megtermett cigány+baszott nagy pisztoly, életveszélyes megfenyegetés... épségben hazaérés. Gondolom majd a többieknek is lesz pár szavuk a történtekkel kapcsolatban, de ez azért ELÉG DURVA volt!

Hehhe, hallom mibe keveredtetek. (s nem is hívtatok :(- na nem mintha 8 elõtt elengedtek volna az egyetemrõl...)

Melyiken mentetek, csak a sima enduro pályán, vagy a vízmosásos katlanban is a radartól? Hápi lement már a halál-lejtõn?

Egyébként számolatlan ilyen út van, ismerek jópárat arrafelé, majd mutatok egy parásat. Az benne a baj, hogy van egy olyan lejtõ, amin ha lemész (lecsúszol), már vissza tolni se bírod. Viszont utána meg ott van egy szakadék, csak másfél m széles, de 10 (tíz) méter mély. Van egy kidobó az elején, de még sosem mertem bevállalni.

Tolásról annyit, hogy ismerek jópár arcot, akik le is és föl is gyakorlatilag mindegyiken lemennek és feltekernek. Nem akartam elhinni...;)

Egyébként veszély - estetek már el az isaszegi romatelepen? :) Ne álljatok meg defektet szerelni, ott ha kell, felnin guruljatok tovább...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Szóval a mai túra!
Öt órai indulás a szokott helyrõl, és tervezett útvonal hijján javasoltam a számomra szombaton megmutatott, Nagytarcsa északkeleti határában található krosszmotorosok által kijárt CC pálya további felfedezését. El is indultunk, Nagytarcsa határában PR kiszált és mi ( Hápi, McGywer,Zoozoo) folytattuk utunkat a cél felé. Közben észletük, hogy Zoozoo hátsó agya ( még mielõtt valaki roszra gondolna a kerékagya) kaput, de hát ez sem rettentet el minket célunk elérésétõl. Pálya tetszett mindenkinek, Zoozoo a siratófalakat (2 db) ne dijjazta annyira, de végül is jó volt.
Annyira jót mentünk, hogy NT északi részén, a Kistarcsával összekötõ aszfaltcsíkon jukadtunk ki. Innen meg gondoltam biztos van földút is hazafelé. Szerencsére Zoozoo tudott egyet. Akkor még nem tudtuk, hogy ez a túra nem az eddigek miatt lesz emlékezetes.
Nt-ról aszfalton kimentünk nyugati irányba, majd pár száz méter után be a földútra, amin csak mentünk, és csak mentünk egészen addig amíg az amúgy is sûrû bozótost nem váltotta fel még sûrûbb. Akkor észleltem, hogy balra van egy csapás majd pár tíz méter után jobbra fordultunk és itt kezdõdött az élet-halál harc. Kiértünk valami régészeti ásatás szerûségre -vagy autópályaépítés még nem tudjuk. Az egész csak egy kb. 5 m hosszú szalaggal volt lezárva amin az egyik nagy kivitelezõ neve szerepelt. Észletük, hogy a távolban közeledik egy muksi -gondoltuk megkérdezzük a tóhoz vezetõ helyes írányt. Pacák futott is meg sétált is de egy mukkot nem szólt, hogy mi a helyzet. Kb. 10 méterre lehetett tõlünk amikor észrevettük, hogy a kissebséghez tartozik és valami fényesen csillogó -közelebb érve derült ki, hivatalos megfogalmazásban: fegyvernek látszó tárgy van a kezében. Remegõ hangon és ujját a ravaszon tartva kérdezte, hogy kik vagyunk és mi a ... keresünk ott. Mi mondtuk neki, hogy csak tekerünk és a tavat keresve eltévedtünk, de válaszunk nem hatotta meg és megfenyegetet minket, hogyha azonnal nem távozunk arra amerre jöttünk durvább módon bir távozásra. Több se kellet, mentünk is. Aszfaltra visszatérve végül is sikerült megtalálni a helyes utat és ÉLVE (nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyet kell irnom), épségben hazaérni.
Ha valaki esetleg tudja, hogy mi folyik ott (nagyjából Nagytarcsától délnyugati irányba a Naplás tó felé) az jelezze nekünk, mert szerintem nem normális dolog, hogy szinte a mezõn egy ilyen alak töltött pisztolyal szaladgál. Mi van ha játszadozó gyerekek tévednek arra. Remélem sikerül kideríteni, hogy kinek a területe és a kapcsolatot felvéve jelezni neki, hogy talán nem így kellene csinálni, vagy esetleg jogi lépéseket tenni.

És méghogy a városban veszélyes közlekedni.

csgy: beszéltem Giovannival és azt mondta, hogy a hétvégén valahogy eljuttatja nekünk a lemezeket has minden igaz.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Nem tûnt fel, hogy az útvonal kábé ugyanaz? Olvass privátot!
A rendezõségbe vetett hitünk meginogván a nevezési díjat inkább saját magunk költjük majd el.

Emberek: Jelezzétek plíz, hogy kik jöttök a túrára és kik jönnek vacsizni hozzánk. (Mondjuk 2 perc az Osan, szal ha kevés valami...)

Szeretném felhívni becses figyelmedet, hogy a Csiga-Biga Bringa túrát a Rákoskerti Lemaradás Turisztikai és Sportegyesület (aszem ez a pontos nevük) szervezi, míg a múltkori verseny-tt -amin így utólag szerencse, hogy nem voltam-a Rákoskerti Marathon klub. A KETTÕ NEM EGY ÉS NEM UGYAN AZ. Csiga Biga Bringán Tóalmáson, Nagykáta után és Monoron is van frissítõ pont (ált. egy kis szelet csoki meg/oder ásványvíz; legalábbis tavaly ez volt), és a végén zsíros oder vajas kenyér, csalamádé stb. meg oklevél és kítûzõ vár.
Szóval én még nem tudom, hogy melyikre megyek, de ha esetleg mégsem veletek tartanék, hanem inkább kicsiny lakhelyem aprócska egyesületét támogatom azzal, hogy részt veszek az általuk szervezett túrán, szóval utánna még mehetek hozzátok vacsizni? Ha igen akkor engem is felírhatsz a listára. Ha meg nem akkor inkább veletek megyek, mert egy ilyen összejövetelt nem hagyhatok ki.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Ha esõ nem lesz lesz, ha lesz, nem lesz (bocs).

LOOOOOOOOL Köszönöm neked ezt a mondatot!!! :D:D:D

Nagggyon jó cuccok vannak ott Nagytarcsa felé: gondolom motorosok járták ki az egy, illetve kétsávos ösvényeket az erdõben, állandó leszakadások, kidõlt fák alatt, mellett, között, kiálló györkerek, óriási buckák között. Tényleg frankó volt!
Az 50 körüli ferdén nézõ "barna" biztonsági(?) ember kezében pedig nem akármekkora kézi kis maroklõfegyver volt, hanem irgalmatlan (vagy 25 centis) bazinagy stukker. Behajtottunk valami maghánterületre a Naplás-tó és XVII. ker között - ahonnan nagy dömperek szoktak ki-be mászkálni.
Hajránk :)
"Nice boys don't play rock and roll"

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

A mai túra tömören: kétnyomsáv, Nagytarcsai "CC" pálya, sok-sok tolás, Naplás-felé, eltévedés, jól megtermett cigány+baszott nagy pisztoly, életveszélyes megfenyegetés... épségben hazaérés. Gondolom majd a többieknek is lesz pár szavuk a történtekkel kapcsolatban, de ez azért ELÉG DURVA volt!

Mámeg mibe tenyereltetek bele, hogy pisztollyal fenyegettek Titeket? Legázoltatok valami vadkender ültetvényt, vagy mi? De jó kis izgi túra lehetett!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Sziasztok! A vasárnapi túrára megyek, ha a család és az idõjárás engedi (ez utóbbi a kétségesebb), és köszönöm a meghívást. Nem félek a zsírtól, van nekem is ;) .
Szombaton lesz a minden évben megrendezett "családi bringatúra Isaszegre", a Rákoshegyi Polgári Kör rendezésében. Ha valakinek van kedve hozzá, akkor gyülekezõ a Rákoshegyi közösségi háznál 9,30-kor, vagy nálunk 9,15-kor.
A táv kb. 55km, a tempó naggyon laza, mondhatni családi (duracell nyuszik kíméljenek, vagy szedjék le a hajtómûröl a két nagyobb tányért). Szokott lenni oklevél és ajándék póló, nevezés ingyenes. Ha esõ nem lesz lesz, ha lesz, nem lesz (bocs).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
MEGYEK, akkor 5kor elág!!!!

malsky

malsky

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Ma 17-kor az Ofotért elõtt (régi Azúr) tudjátok, banknegyed Feltöltött kép
Aztán megyünk amerre megyünk, de leginkább Isaszeg felé.
Nem lesz laza tekerés, de a duracell-nyusziknak még mindig lazának tûnhet, szóval türelem Feltöltött kép
Mindenki szeretettel van várva.
Nem szégyenlõsködni, hanem kihasználni ezt a szép idõt Feltöltött kép

A duracell nyuszi mostanra már lefárasztotta magát és nem nagyon ér rá (sajnos) vasárnapig vagy mi! (de azért köszöni a meghívást)....Szóval csalódást kell okoznom...nem bírom azért 10 szer annyira jobban! (max9Feltöltött kép)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tényleg az. Ha nincs sár, akkor arrafele minden rendben van. Mellesleg ismerem a környéket, mint a tenyeremet (Gyömrõrõl származom)

Én arra szavazok, hogy elõbb egy aszfaltos kör, aztán hazafele a levezetõ terepezés, a végén egy 70 km/h-s lejtõvel.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Ma 17-kor az Ofotért elõtt (régi Azúr) tudjátok, banknegyed :)
Aztán megyünk amerre megyünk, de leginkább Isaszeg felé.
Nem lesz laza tekerés, de a duracell-nyusziknak még mindig lazának tûnhet, szóval türelem :)
Mindenki szeretettel van várva.
Nem szégyenlõsködni, hanem kihasználni ezt a szép idõt :)
"Nice boys don't play rock and roll"

Dawn

Dawn

törzsvendég

• fórumtag
  • 285 hozzászólás
Dante: Ha Te azt mondod, hogy sima ügy, akkor kezd gyanússá válni a dolog...;)

:love:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
De akkormán mehetnénk terepen. Sûlysápi tavak és társai. Nem rossz környék, ciklokrossz géppel is bevállalható, sima ügy.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

A rendezõségbe vetett hitünk meginogván a nevezési díjat inkább saját magunk költjük majd el.

Emberek: Jelezzétek plíz, hogy kik jöttök a túrára és kik jönnek vacsizni hozzánk. (Mondjuk 2 perc az Osan, szal ha kevés valami...)

Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó

meg tán a zasszony

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Rix Raw

Rix Raw

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás

Nem félek én, csak 7 elõtt akartam otthon lenni, mert a Tündér-bogyó várt!

KisÖcsike

Tündér-bogyó ? Az is valahol Normafa után van ? Nem volt para így sötétben ?

Na jó ,szar volt. :D

Jó volt a tegnapni tekergõzés ,sajnálom ,hogy nem bírom veletek a lépést tartani srácok ,dehát 1. Puha vagyok ,2. Magamhoz képest is szar formában voltam és 3. Azé jó nehéz ám ez a bringa +traktorgumik +leengedett nyereg.

P.S.: McGywer ,asszem sikerült közben (KisÖcsike segítségével) megértenem ,amit mondtál. Ha jó idõ lesz próbálgatni is fogom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nincs kedvetek inkább Csiga-Biga TT-re jönni? Az is vasárnap van, laza lesz. ;)

malsky

malsky

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

KisÖcsike

Jó rendben nem úgy gondoltam!! Volt lépcsõzés?

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás

Bizony jót mentünk!! Visszaértünk olyan 7:10 óraakor a kiindulási pontba! Szóval legközelebb nem kell félni KisÖcsike mert megoldható a visszaérés!!

KisÖcsike
Aláírásom nem lehet 3 sornál terjedelmesebb, ezért nem is írok ide semmit....