Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

A normálisabb téli nadrágok szélálló-megerõsített térdrésszel bírnak. Emellett van úgynevezett védõolaj is - tehát ha nem mész baromira nagy hidegben, akkor rövidnadrág mellett érdemes lekezelni a lábadat vele.

Lehet ilyen olajat kapni valahol? jó lenne

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Pite egy mazó, kis szuiciddal fûszerezve. biztos jó így Neki. fura figura lehet. :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Te csak ne szójjábe kaszáspók. Láttunk mi már téged a Mátrában... :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
És mindenz mekkora IQ-ra vall?

(btw - de minket azért Charon PONT nem ért utol :) (bár mindenki mást igen))
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Pite törött bokával lefutotta a tavalyi gödöllõi havas 20 km-es gyalogtúrát. Egyszerre ért velünk célba, egy óra lemaradással indult.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
:spoko: Köszi Mester! Megint tanultam v.mi újat!
Pite meg - így ismeretlenül is - úgy látom, egy külön "állatfaj"! :) De persze, majd ha recsegnek az ízületei, egy szabad hétvégén berak magának egy protkót, oszt nyomja tovább.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Born Protect Oil vagy mi. www. bornsport.hu Nyáron elég jó, amikor még a hûvös reggelben indulok el, de tudom, hogy napközben meg meleg lesz. Télen meg jó kis szélálló nadrág. A 18 fokos határérték egyébként igaz is. Vannak hülyék (ugye Pite...) akik még az 5 fokban is rövidnadrágban küldik, de azért az nem egészséges.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Azért én a térdmelegítõre voksolok.
Miért?
Egyrészt, mert a térdnél nagyon kis réteg védi az ízületeket a térdkalács felõl, ráadásul ez arész állandóan ki van téve a menetszélnek, így az nagyon hamar áthûl.
Másrészt már több szakirodalomban is olvastam, hogy 18 fok alatt mindenképpen javasolt a térdmelegítõ használata.
Harmadrészt, meg fogalmam sincsen, hogy mi az védõolaj! Dante Mester, satírozgasd elmém fehér foltjait! :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szerintem a térdvédõ és a térdmelegítõ mást takar, bár még nem használtam, de mivel a térd hasonló a lábfejhez(vérkeringés szempontjából) nagyon hamar megfázik, bár te csak annyit észlelsz belõle, hogy a térded hideg. Tekerés közben tedd a tenyered a térdkalácsodra. mint a jég.

A normálisabb téli nadrágok szélálló-megerõsített térdrésszel bírnak. Emellett van úgynevezett védõolaj is - tehát ha nem mész baromira nagy hidegben, akkor rövidnadrág mellett érdemes lekezelni a lábadat vele.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Lessz jelentkezõ, ne félj!

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Hello mindenkinek!

Sokat hallottam, olvastam arról, hogy vannak akik rendszeresen járnak a bükkbe bringázni. Bármelyik hétvégén, amikor az idõ engedi, szivesen csatlakoznék egy bükki túrázáshoz, ha lehet. Én is szoktam járni, fõleg Szilvásról, vagy Mályinkáról közelítem meg a bükköt. Tehát ha van aki akar egy társat, esetleg többet, szóljon nekem, írja meg mikor és hol találkozzunk.
Egyedül elég uncsi tekerni, de a versenyekre meg vhogy fel kell készülnöm.
Üdv, Ákos

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
nekem a squash után is jéghideg a térdem, pedig egy órát ruhangásztam nem kis tempóban...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Szerintem a térdvédõ és a térdmelegítõ mást takar, bár még nem használtam, de mivel a térd hasonló a lábfejhez(vérkeringés szempontjából) nagyon hamar megfázik, bár te csak annyit észlelsz belõle, hogy a térded hideg. Tekerés közben tedd a tenyered a térdkalácsodra. mint a jég.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Hoban csak akkor van ertelme bringazni , ha legfeljebb olyan 5 cm melysegu, vagy tomott (Esetleg nyomvonalon mesz) kulonben csak vanszorgas lesz belole.
A legveszelyesebb egyebkent amikor egy korabban esett horeteg megfagy es raesik a friss, na akkor derul ki ki a legeny a gaton, ill a bringan :)
De ahogy hallottam itt nalunk sok ho nem lesz a kozeljovoben.
Aztan persze lehet hogy februarban leszakad az eg.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
térdvédõ, térdmelegítõ mit is takar ez pontosan?
Ha már nem csak ropog hanem fáj is olyankor felveszem a floorball edzésre a gumizoknihoz hasonló izét, amit térdre találtak ki, valami olyanra gondoltok, vagy valami spec-ebb dologra, esetleg szivacs térdvédõre?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Téli nacim meg van, ami a térdél erõsített, melegített az alá már nem szándékozom venni semmit"

Ezt még lehet, hogy meggondolod. Én is spec. téli nadrágokban tekerek de a térdem egy bizonyos hömérséklet alatt érzékennyé válik. Pontosan egy hete éreztem elöször a téli szezonban, hogy na most kellett volna pedig talán 2,5 órat ha tekertem. Másnap már térdvédövel csináltam egy 6 órás túrát teljes "komfortban".

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
boca!

Nem is azért írtam, mert bárki el tudná venni a kedvem! :D
Téli nacim meg van, ami a térdél erõsített, melegített az alá már nem szándékozom venni semmit, mondjuk az én térdem is(sõt a többi izületem is) recseg-ropog, de ez, a kiskölök korom óta versenyszerû sportolás miatt van, szedem a gyógyszerem(nagymami is azt kapkodja) aztán csinálom amíg lehet.
Gumi van úgyhogy jöhet a hó!
köszi

a bringaszállító

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

El ne vegyétek már a kedvem!:)
Még nem voltam soha túrázni bringával hóban, de idén rendszeresen szeretnék menni.
Kiskoromban kivittem egyszer a hóba a bringát, de akkor arra a megállapításra jutottam, hogy nem lehet hóban bringázni. Akármerre fordítottam a kormányt a kerék kibicsaklott én meg száltam mint a gyõzelmi zászló. Most úgy gondoltam ez fiatal koromból és a nem megfelelõ technikából fakadt. De ahogy olvasom lesz itt még egy két bukfenc :(
De ha addig élek is kipróbálom! Remélem többször is sikerül majd :)

Tisztelt Iceshark!
Nem veszi el a kedved senki, sõt én támogatom, régen jártam én is, nagyon gyönyörû!!! Friss hó ropog a kerék alatt!!!
Két dologra figyelj mindenképp!
1. a jó gumi kiválasztása
2. TÉDMELEGÍTÕ beszerzése, használata

Sajnos az utóbbit én nem viseltem, meg is lett az eredménye, recseg-ropog a térdem!!!!

üdv

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Már egy ideje szervezzük Gabival, hogy együtt kimozdulunk valamerre csak még eddig nem jött össze, valmai mindig közbekiabál :) Remélem összejön egy jó kis túra(társaság) majd.

a bringaszállító

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ah a Bükkben mesterem, ott szuper! De ne számíts könnyû mókjára, mert ott vannak morc szakaszok, fõleg hóban! Kérdezd savanyúgabit! Õ aztán tud neked jókat mesélni, meg ajánlani. Hova menj, és hova inkább ne!
Üdv!