Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Okés, térjünk vissza rá majd csüt-péntek táján! Én nem leszek most pár (1-2-3) napig, majd (ha még egyben vagyok), lefixáljuk.

A Gyertyános tök könnyen nyomható középtányéron, csak a meredek rész legeleje zord, ha azt túléled, sima ügy. Mellesleg, ismerek olyat is, aki nagytányéron (igaz erõsen keresztbeváltva) felmegy - láttam. XC versenyeken az ilyesmi ma már (sajnos) tök alap. Ahol nem tudtam felmenni, s az illetõ felment, az a legendás terminátor dombocska az enduro pálya mellett.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Semmi pánikkeltés, csak reálisan beszámoltam a tapasztalataimról a Dombsággal kapcsolatban. Ja és engem még öreguras tempóval is etettetek!:D

Azt hiszem úgy mentünk hogy:
-Gyertyános a ring felöl (Ha azt az emelkedõt nyomtad le középtányéron, akkor minden elismerésem)
-A cc pály fölötti hegy, a tetején balra le
-Homokos úton egy kerítésig
-Onnan a piroson Isaszeg cukiig
-Fel emlékmû és katonasírok
-cc-s ösvényen le (ott firkáltam), nagy árokba le, aztán felfelé tolás
-távvezetékek alatt le, jobbra a sok kutyás tanyáig
-Bajtemetés a bunkerekig
-Emlékmû érintésével a teknõben le Pécel
-A hmmm érintésével Nagytarcsa
Azt hiszem sikerült sorban leírni, de ha nem világos szólj, mert én nem ismerem annyira a környéket és keverem a sorrendet.

Boca! Ha jövõre maratonon akar indulni, akkor gyertek mindenképpen!:)

Mi van, miért kapok? Mi ez a "pánikkeltés-torokszorítás" dolog? Esküszöm nem tudom mirõl van szó.:scratchhe A pomogácsokra emlészem, az a Vérdombság túrán volt. Már megint mit csináltam?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
MI nem felejtünk. :darkjedi:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Ne bántsd, régen volt, kb nyár elején, akkor érdeklõdtem, de egyszer te magad is bevallottad, hogy bizony míg én pislantok egyet, addig te egy hangos "arriba riba" hanggal elnyargalsz, mint speedy gonzales!

H.Zoli! Ez még akkor volt, mikor a négyszögletû kerekerdõt megtámadták volna a pomogácsok!
" A Cube el van vetve! "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
H.Zoli! Ezért még kapsz!

:D :snajper:

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
H.Zoli! A Zemplén marci elött a szombati nap volt egy túra, amikor elgurultunk Boldogkõvárhoz, asszonykám akkor hosszú kihagyás után másodszor ült gépen, és igaz, hogy végig aszfalton mentünk, de legnagyobb csodálkozásomra úgy letekerte a 60km-ert oda-vissza, hogy az állam leesett. Tök büszke voltam rá. Most meg azzal nyaggat, hogy a Pilisbe szeretne menni, megnézni az "egri" várromot. De azért érthetõ módon nem akarom olyan helyre vinni ami lelkesedését elvenné. Lassan az én lelkesedésem fogy el, amikor azt mondja, hogy jövõre megver majd az egyik marcin.:)

Dante! Kezded már kapizsgálni.....? (pánikkeltés-torokszorítás):)
" A Cube el van vetve! "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A Dombságban szerintem olyan, hogy lightos túra, olyan nem létezik.

Pánikkeltõk. ;) Jönnétek egyszer a "Halálkörön" velem, na az odaver rendesen, kb 60 km-en 2000 szint.

Azt azért meséld el Zoli, hogy kb merre mentetek, mert nem akarok szakaszt (sem) ismételtetni!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Én nem akarom magamat széttépni, meg a Krisztát is vinném és ez gondolom nem annyira neki való. Én egy közepes Dombság túrára szavazok a beígért "csomó új, izgis rész" megnézésével.

Sziasztok! valamelyik hétvégén nem terveztek valami lightos túrát valamerre?
Szeretnék menni veletek, és hoznám párom is, de mindketten hátráltató erõk vagyunk....cikkancs.

Boca! A Dombságban szerintem olyan, hogy lightos túra, olyan nem létezik. Legfeljebb kevésbé szivatós, de az sem könnyû. Én amikor elõször elmentem Dantéékkel (mondjuk addig sohasem tekertem terepen, aszfaltoztunk, Dobogókõ, Kékestetõ, ilyesmik), feladtam a túrát 30km után.
A páromat amikor elõször vittem oda, Õ is nagyon kikészült. Egyfolytában ki akart szállni és én meg nem mertem megmondani neki, hogy folyamatosan távolodunk a kocsitol.:D
Szerintem, ha Asszonkád nincs túl jó erõben, nem fogja élvezni, sõt!
De mondjuk egyszer el kell kezdeni.:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem kellene ezt a DH vonalat erõltetned, túl gyakran sérülsz le.

Szerintem a "szivatót" ne erõltessük, majd októberben összehozzuk. Akkor lesz ám szivató istenigazából. ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kedves tõletek.
Ha így gondoljátok, akkor nem eröltetem a dolgot Ritchey-vel, viszont a 24H-s dolgot meg kell vele beszélnem, mert ha addigra rendbe is jön vmennyire a bokám, nem merek bevállalni egy akkora terhelést. Se a csapatnak, se nekem nem lenne jó.
Ezzel a 24H-s versennyel el vagyok átkozva, mint Bagaméri. Azt nem tudom megtenni, hogy elötte már egy-másfél hónappal jegelem a DH-s megmozdulásokat, mivel egyre jobban arra felé húz a szívem.

Hétfõn mindenféleképpen tájékoztatlak benneteket a szivatóval kapcsolatos döntésemrõl.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én sem mennék VV nélküled. De hát a Dombságban már vót a társaság, ezért akkor lenne nekem egy zorkó javaslatom. :) Menjünk a Budai hegyeken át a Pilisbe, mondjuk tali lehetne Normafánál (ki hol megy fel, pl én a Diósárkon felsprintelek), s onnan Hárs-hegy, Petneház, Nagy Kopasz, Nagy Szénás, Vörös-hegy, Fehér-hegy, Simon halála, Pilistetõ! Az a Vörihegy-Pilistetõ garantáltan mindenkinek tetszeni fog, lesz majd kínkeserves tolás, patakvér, stb. ;) Na? :D

Persze Dombság is teljesen okés, ha nem unjátok.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Hogy te aztán tényleg mindig arra gondolsz! :lol1:

Én nem csak gondolok rá, hanem csinálom is! De nem tépem ki a lány haját.:lol1:

H.Zoli: Látom befutotatok Nagytarcsára is.

Ott parkoltunk a szokott helyen Kerepesen, arra mentünk vissza. Amikor megláttam a gitározó szalmabálát nem bírtam levenni róla a szemem. Tök jó, le kellett fotózni.

ha a Börzsönyi Szivató elmarad, akkor simán átminõsíthetnénk Dombsági Szivatóra, van egy csomó új izgis rész, amit mutatnék, egyébként is. ;)

Börzsönyi Szivató? ;) Tényleg VV, lesz belõle valami, vagy nem? Kb közel és távol ez lesz az egyetlen hétvégém, amikor tudok hosszútávot menni, s kellene is egy 100 körülit csapatni. Komolyra fordítva a szót, boca, pl ez a mai lett volna szerintem a "könnyû" kategória. De majd lesz még, csak mikor. Ha köv hétvégén egyik nap zúzósat megyünk, akkor én a másik nap mennék egy lite-osat is.

Te írtad, hogy, ha elmarad a Szivató, akkor menjünk a Dombságba. De szerintem a 100km. egy kicsit sok lenne. Ha szenvedni akarsz menj a cc pályán 25 kört izomból, de ne legyen 5%-nál több szórásod a köridõk között.:D

Ha a jövõ héten lesz is belõle vmi, én kihagyom, mert még beteg a bokám.

VV. Nélküled nem szivató a szivató, menjünk akkor, ha már meggyógyultál.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Ki mondta? El is kapom mindjárt a torkát...:D

Minden relatív, Zerge pl nem tolta nagyon a Bükkmaratont, mégis kaptam fél órát tõle.

Húú nem árulkodom. Megóvom a torkát :)
" A Cube el van vetve! "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Vali is rokkant, már lefújta a túrát, ha csak a piócás ember nem segít rajta addig :)

Grat a versenyzõknek!

Nem mondtam még le a túrát. Hétfõn beszélek Ritchey barátommal (mert jelenleg még külföldön van), hogy be tudja e vállalni az idegenvezetõ szerepét.
Ha vállalja, akkor megy a túra jövõ szombaton, ha nem, akkor kitalálok vmi más idõpontot szeptemberre.
Ha a jövõ héten lesz is belõle vmi, én kihagyom, mert még beteg a bokám.
Az aktuális információkról hétfõn tájékoztatlak benneteket.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ki mondta? El is kapom mindjárt a torkát...:D

Minden relatív, Zerge pl nem tolta nagyon a Bükkmaratont, mégis kaptam fél órát tõle.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Ha párom nem is, (õ most ízlelgeti az ízét az efféle kerékpározásnak), egy lightosba benne lennék. (Bár még régebben figyelmeztettek, hogy ami neked lightos, az lehet nekem brutál :) )
" A Cube el van vetve! "

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Vali is rokkant, már lefújta a túrát, ha csak a piócás ember nem segít rajta addig :)

Grat a versenyzõknek!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Megvót a csaj és még ki is tépted a haját?:D
Nem szép dolog, szégyeld magad!:cry:

Hogy te aztán tényleg mindig arra gondolsz! :lol1:

Szeretnék menni veletek, és hoznám párom is, de mindketten hátráltató erõk vagyunk....cikkancs.

Börzsönyi Szivató? ;) Tényleg VV, lesz belõle valami, vagy nem? Kb közel és távol ez lesz az egyetlen hétvégém, amikor tudok hosszútávot menni, s kellene is egy 100 körülit csapatni. Komolyra fordítva a szót, boca, pl ez a mai lett volna szerintem a "könnyû" kategória. De majd lesz még, csak mikor. Ha köv hétvégén egyik nap zúzósat megyünk, akkor én a másik nap mennék egy lite-osat is.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok! valamelyik hétvégén nem terveztek valami lightos túrát valamerre?
" A Cube el van vetve! "

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nekünk is megvót, letaroltuk Nõtincset

Megvót a csaj és még ki is tépted a haját?:D
Nem szép dolog, szégyeld magad!:cry: