Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
18574 hozzászólás a témában

#121
j4ni

j4ni

    vendég

  • fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok, HELP kéne!

 

Régebben volt bicajos társam, aki nagyon jól ismerte a bicajozható (MTB) ösvényeket, nekem csak mennem kellett utána,

dolgom a tervezéssel nem volt, ennek megfelelően soha nem memorizáltam a legegyszerűbbeket leszámítva az útvonalakat.

 

Most újrakezdtem, de a tag elég rendesen kiesett (7végi apuka lett belőle) szóval útvonalak terén nekem kéne saját kútfőből dolgozni.

 

A ma reggeli próbálkozás elég nehezen élvezhetőre sikerült: a térképen túl extrém, nehezen montizható sziklás, dzsindzsás útvonalakat kattintgattam össze, amiben kevés öröm volt (ettől függetlenül természetesen legyűrtem). https://goo.gl/Y9XjtA

(A vakvágányok ki vannak véve)

 

A kérdés az lenne, hogy össze tud-e nekem itt: https://merretekerjek.hu (vagy bárhol) kattintgatni a Pilisben / Börzsönyben illetve még a Budai hg-ben (itt azért ismerek pár egyszerűbb útvonalat, de nem tudom összekapcsolni őket, mindig a meglepetés erejével ér, ha valahonnan eljutok valahova és tudatosul, hogy a két hely össze van kötve, hiába bicajoztam itt elég sokat) értelmesen montizható élvezetes útvonalat.

 

Ez például eléggé tetszik, de nem tudom letölteni: https://www.strava.c...ities/354564011

Runtasticon meg a hasonló sport-szoc.-média oldalakon rengeteg a szemét.

 

Élvezetes: felfele tekerve, leszállás nélkül teljesíthető, lefele gyors és viszonylag kényelmes (nem összefüggő sziklaréteggel borított, nem keresztbedőlt fás) útvonal, lehetőleg nem túl gazos- belógó tüskebokros etc...

 

Nagyon hálás lennék, ha valaki össze tudna kattintgatni egy pár értelmes útvonalat (mondjuk 25-60km, 400-1100m valós szint)

 

Előre is köszönöm!!

üdv

J.

 

 

 

 

 

 



#122
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az a parti út azon a részen majd kicsit terepszerű lesz, miközben átmész egy ártéri erdőn. Ott majd látni fogod ahogy levisz egy kijárt út a töltés Duna felöli oldalára.  Ott tovább kijutsz egy töltésre és azon eljutsz a patakig, ahol a patak mentén elfordul az út és a Főút mellett át lehet menni a patak hídján, hogy azután a másik partján vissza mehess a Duna partján futó aszfaltozott bringa útra megint, ami már Szentendréig visz. 

 

Szerintem mindenki így kezdi. 

Majd ha eljutottatok Szentendrére párszor és az már kevés lesz egy idő után, közben megnézhetitek a Papszigetet is. Amikor már az is kevés lesz, akkor lehet tovább tervezni valamit, pl a dunaparti kerékpár úton. 

 

Egyébként ki lehet menni a parton végig egészen Leányfaluig.

Érdemes mindig egy kicsivel tovább megismerni a környéket, aztán egy idő után már az kevés lesz, akkor lehet megint tovább menni.

 

Amit korábban írtam az majd egy jóval edzettebb időszakra való túra lehet, mert ott lassú alattomos emelkedőt is le kell küzdeni közben, ami a kezdetekkor még sok lenne, de addig még nagyon sokat kell rövidebb távokon menni és edzeni, erősödni.

 


Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..


#123
Vorangee

Vorangee

    újonc

  • fórumtag
  • 15 hozzászólás
  • LocationBudapest

az irány jó, a hídon átérve (megyeri)  luppa sziget után lent kell maradni a duna parton, kezdőnek terep felmérésnek az is jó

 

 

A hétvégén jártunk arrafele, de csak a Budakalászi elágazóig jutottunk, ahol először van kiírva a rév. Ott folytatódik tovább a bicikliút nyilván azon kell tovább mennünk - ezt érted a Duna-parton maradásnak? Vagy később van még másik út is?



#124
Vorangee

Vorangee

    újonc

  • fórumtag
  • 15 hozzászólás
  • LocationBudapest

Köszönöm a hozzászólásokat, igyekszünk meríteni belőle!


  • Balu1 kedveli ezt

#125
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Itt lehet térképen keresgélni, nézeteket váltogatni és ismerkedni a térképek és az utak lehetőségeivel.

http://openmaps.eu/ 

 

Szerintem el kell indulni elsőre valami közeli kellemesnek látszó célt kinézve és ha még bírjátok tovább akkor kicsivel még tovább lehet menni. Elsőre nem érdemes sokat bevállalni, de a végére, a sokadik túra alkalmával el lehet érni egy olyan bejárt utat is amiről a legelején írtam, sőt annál többet is le lehet tekerni amit én itt leírtam, olyant amiket itt olvasok sok nagyon kemény kerékpárostól.

 

A Prédiklószéket és a Vad-álló köveket nem véletlenül mondtam, az majd a végére, amikor már edzettebek lesztek, egy nagyon szép túra lesz. itt egy videó róla amit nem én készítettem.

 

 

 

Itt lányokkal együtt szépen védid járták az utat.

Szóval nyugiban és nem rohanva meg lehet csinálni, de kell állóképesség hozzá.


Balu1 módosította - 2016. július 04. - 00:15

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..


#126
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ezeken az utakon sok helyen én is tolni szoktam és úgy nem okoz problémát a keményebb szakasza sem. Viszont annyira hihetetlenül szép a látvány, hogy érdemes arra menni, ha másképp nem akkor a keményebb részeken tolva, közben nézelődve meg-megállva, pihengetve azokon a részeken ahol másképp nem nagyon megy.

Most július 5.-én töltöm be a (kimondani is sok, nem szoktam vele dicsekedni), a 61. évemet. Hiába is, mindenkinél telik az idő, még na nem is érezzük, hogy öregszünk közben.

 

Korábban sokáig nem toltam sehol a biciklit, inkább megálltam pihenni és végig hajtottam, de mostanra már rájöttem, szerintem nincs abba semmi szégyen, ha nem megy másképp akkor a gyalogos túrával kombinálva jutok fel valahova, így már szinte lassan ugyan de tényleg bárhova. :)

 

Aki gyakorlatlanabb az szintén választhatja ezt a könnyítést. Végül is senki nem születik edzett kerékpárosnak, de ha nem tűzünk ki egy tényleg látványos és kívánatos célt, akkor nem olyan érdekes, nem akkora siker élmény amikor elérjük. Mondjuk az igaz, nem írtam, hogy ennek a terep szakasza leginkább össztelóssal, de legalább első teleszkópossal járható könnyen.

 

Még vissza emlékezve Nati-ra, (a régiek mind tudják kiről beszélek), Ő egy időben csak első teleszkóppal könnyedén járt bármilyen terepen. Tőle nagyon sokat tanultam annak idején a hegyi kerékpározásról, a célszerű, évszaknak megfelelő kerékpáros öltözködésről és a Pilis és a HHH útjairól és a hegyi kerékpározás szépségeiről. Akkoriban még én se mertem bele vágni sok mindenbe a hegyen. Igaz, most is szeretek inkább óvatosan menni, terepen annyira nem engedem el és szélesebb gumit használok ami jobban kapaszkodik és nagyobb felületen felfekszik, de már sokkal jobban megismertem a korlátaimat és a lehetőségeimet is.

 

A másik.

Ezt a komolyabb túra útvonalat azért írtam, mert nem a legelső alkalommal kell eljutni a kitűzött keményebb célig. Igaz, azt nem írtam hozzá, pedig tényleg fontos lett volna. Csak így lehet elérni egy kitűzött komolyabb látványos célt.

 

Évről évre én is egy-egy hosszabb kihagyás (pl. két hónap esős idősszak esetleg egy hosszabb megfázással megtoldva) után eleinte mindig rövidebb távokkal kezdem és azért is szeretem az ilyen edzésnek a lassú emelkedős szakaszokat, mert ott amikor elfáradok és úgy érzem adott alkalomra elég volt annyi, akkor vissza fordulok és jó részen csak gurulok pihentetőnek hazafelé. Így kihajthatom az aktuális határomig magam mert visszafelé már csak rajta ülve könnyedén legurulok.

 

Az ilyen egyre hosszabb utak alkalmával egyre jobban érzem ahogy összeszedem magam és a néhányadik út alkalmával érem el már viszonylag könnyedén a kitűzött célt.

Az nyilvánvaló, hogy elsőnek onnan Angyalföldről lehet, hogy elég lesz kitekerni Szentendrére és ott egy fagyi és süti meg innivaló lé után haza. A következőnél lehet hosszabb az út, mert már tovább fog könnyedén menni. Senki nem egyből járja végig a vágyott gyönyörű túráját az első alkalmakkor.

 

A Prédikálót is mint tényleg látványos vég célt ajánlottam a sokadik egyre hosszabb edző túra után, ahová akár a terepen felfelé tolva is fel lehet jutni. Aztán az már edzettség kérdése, hogy onnan haza indulunk vagy még van bőven energia egy gyalogos tolásos sétára a vad-állók felé. Esetleg azt a következő utak valamelyikére hagyjuk, amire már lesz elég erőnk hozzá.

 

Nyilván elegendő vizet kell vinni, főleg a forró nyári napokra, mert ott csak az talál forrást aki tudja hol keresse. Na meg ami nálam eddig a leginkább bevált ennivaló út közben az a Müzliszeletek sokasága. néhány darab elég. Azzal jókora utat végig lehet járni, út közben időnként eszegetve belőle. három szelet müzlivel és sok vízzel végig járok 80 km-t. Persze utána otthon jól bepótolom húsféléből az energiát.

Még ami jól jöhet a só pótlás a hosszabb nyári túrákhoz. Jó ha megnézzük az izotóniás italok italporok összetételét. Arra van leginkább szükség ami abban van.. Már kitapasztaltam és utána is olvastam, nagyobb, izzadással sporttal történő folyadék vesztésnél a Nátrium elsőként az amiből sokat veszítünk az izzadással. A másik, egy kevés Káliumra is szükség van főleg annak aki izomgörcsre hajlamos, bármi mást is állít az a bizonyos Tejfalussy nevű mérnök, aki orvosnak kiáltotta ki magát és méregnek kiáltja ki a Kálium só szükséges mennyiségét is. Mostanra bebizonyosodott, hogy egy tejfalussy úr személyében egy paranoid elmebetegről van szó aki a kálium szükséges adagjára is azt hirdeti, hogy káros. Ennek utána kutattam én is és a bőséges folyadék vesztésnél azt is bizonyos mértékben pótolni kell ha nincsenek közben gyümölcsök zöldségek amiből természetes úton pótolhatnánk, már pedig út közben senki nem nagyon eszik a kálium pótlásához pl. paradicsomot vagy elegendő mennyiségű banánt, legfeljebb egy keveset.

A Nátrium hiányától gyenge lesz az izom és fáradékony lesz az ember.

A Kálium hiánytól izomgörcsre válik hajlamossá a szervezet. 

Káliumból kevesebbre van szükség mint a Nátrium sóból, de az is lényeges.

Abból a gyógyszertári ajánlás szerint az izzadással és egyéb folyadék vesztes után a hiánybetegség megelőzésére legfeljebb 1 gramm a napi maximum.

 

A legjobb a kész izotóniás készítmény amit nem kell kevergetni, abban minden benne van olyan arányban ahogy arra általában szükség van. Enélkül is nagyon könnyen fáradékonnyá és görcsre hajlamossá válhatunk.

Ha ilyen dolgokra is felkészülünk, akkor biztosan ki tudjuk használni a fizikai erőnket a pillanatnyi edzettségünk határáig.

 

 

Hazafelé viszont általában bemegyek a Szentendre melletti Lidl áruház parkolójában a pecsenyés faházhoz és veszek valami sült husit, mert az ilyenkor nem csak jólesik de kell is.

 

 

 

 


Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..


#127
gregibroki

gregibroki

    fórumtag

  • fórumtag
  • 26 hozzászólás

Én gyakorlott bringás vagyok és életemben először jártam a Vadálló-köveknél. Hát mit mondjak, merevvázassal nem sikerült megbirkóznom a P3-el, csak néhány helyen :) Nem, nem az első párszáz méterre gondolok a Prédikálószéktől... :)

 

Pilisben szép szintek vannak, az sem hiszem, hogy segít a beleszerelmesedésbe, de legalább vannak jó minőségű erdészeti utak, ahol csak bringások járnak. Itt van ez az állami oldal, nem túl praktikus, de valamennyire informatív: http://pilisbike.hu/pilis-bike/

 

Én még a Velencei-hegységet tudom ajánlani. Barátságosabb lejtők, nincsenek gyökerek és nagyobb kövek. Közel a Velencei-tó. Mondjuk ott meg aszfaltozott erdészeti út nincs. Mindent nem lehet. Velencén információnál tuti lehet kapni kerékpártérképet. Kezdésnek egy Velencei-tó kör szerintem príma lenne, ha az kevés, Sukorón felmentek egy kicsit a dombokhoz, megnéztek pár Ingó követ. Vannak jelzések amik segítenek.



#128
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás

azért a gyakorlatlan bringást nem biztos hogy a vadálló kövek felé kell  küldeni mindjárt :)

- de még a hubi kunyhótól is le kell ám jönni, az sem biztos hogy első lejtőzésnek való-

az irány jó, a hídon átérve (megyeri)  luppa sziget után lent kell maradni a duna parton, kezdőnek terep felmérésnek az is jó

aztán a dömörkapu is jó gondolt. onnan meg el lehet dönteni akar e még hegyirányba menni. ha igen akkor kisrigó piliszentlászlón. ha van még kraft bőven akkor pap rét, ott körbe lehet tekerni a rét környékét erdészeti utakon. szentendrére legurul. az 13 ból bő 50es meglesz 400 szinttel.

 

ha síkon akkor meg inkább vác felé, bár arra nem ismerem a burkolatlan alternatívákat.


  • gregibroki kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#129
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Legegyszerűbb kimenni Szentendrére.

Tényleg az a leginkább barátságos emberközeli és hegyes környék ahol nagyon sok vegyes lehetőség van.

Kicsit körül kell nézni élőben a környéken és térképen is nagyjából lehet még tájékozódni, ha már van valami élőben tapasztalt alap hozzá. Ez csak így megy, kimegyünk és aztán otthon is végig nézzük térképen, onnan hová mennek még utak, ösvények.

 

Pl én nagyon szeretem a Dömörkapu felé vezető utat, mert igaz, az Sikáros felé aszfalt, de ha kimész rajta a Királykúti-nyeregig, közben is vannak lehetőségek, de ami a kedvencem, a nyeregtől egyből van három elágazás is részben terepre ha úgy választod. Onnan az elsőn fel lehet menni a (zárt) Hubertus-kunyhóhoz, aminek a teraszáról szép kilátás nyílik és onnan nem messze van Prédikálószék, ahonnan 12-15 fokos gyökeres köves terepen le lehet menni szerintem inkább tolni a Vad-álló kövek kezdetéig. gyönyörű környék Ezt a képet is ott fotóztam. Akkor is a biciklivel jártam ott a járható rész végével szemben a távolban, ha jól megfigyeljük, ott látható.

DSCF1476.JPG

 

Van itt album is erről a részről.

https://picasaweb.go...2013Augusztus23

 

Sőt videó is készült egyik alkalommal a lefeléről, ahol annyira csúszkált a Schwalbe Smart Sam gumi is a poron és sziklákon, hogy inkább csak toltam lefelé. 

 

Út közben találkoztam a videón lévő sráccal (remélem nem haragszik, hogy a felvételre került, de a sisakon ment közben a kamera). Ő a vad-álló köveken jött fel Dömösről. 

Azért nem semmi vállon a bringával ott feljönni. mondta, hogy előtte meg P..szentlászlón járt a kör részeként. Jó kondiban volt! Hátha valaki magára ismer benne. :)

 

Így néz ki az a rész alacsony nézetből felfelé menet (nyilván tolva).

Valaki itt már ment le keréken? Felfelé nem is kérdezem. :)

 

 

 

Békástól mérve kb 28 km környékén vannak ezek a "nevesebb" a leágazások a nyereg felé.

A prédikálószék iránya volt a nyeregtől az első leágazásról elérhető.

(Térképen látszik, itt válik kanyargósabbá az út. Ez Sikárostól néhány (kb 6) km-re érhető el.)

 

A második az egy nagyon gyenge minőségű útnak tűnik lefelé, a teteje nem az a jó terepes, inkább beszáradt sárbordás Dömös felé. Azon még nem jártam, lejjebb nem ismerem.

 

A harmadik leágazás aszfalton visz tovább egy sorompón és behajtani tilos táblán keresztül.

Először a dobógókői sípálya alsó fordítójáig és onnan tovább már nagyrészt lejt és az aszfalton maradva Pilismarótra juthatunk el a végén. Onnan akár a Dunaparti panoráma úton is vissza lehet jönni (az még 40 km az aljától Békásig, viszonyítási alapként).

 

Út közben is vannak érdekes pontok amiről jó tudni. Nem sokkal a sípálya fordító után lejjebb meg lehet találni s Ferenczy sziklát a vízmű háztól nem sokkal távolabb, a nagyfeszültségű felső vezeték és a völgy után (ahol egy nyitottabb völgyet lehet látni egy keskeny sávban a vezeték mentén).

 

Ennél alig lejjebb egy felfelé balra nyíló elágazás után jobbra van a Ferenczy szikla az erdőben közvetlenül az aszfaltról betérés jobbra és megint jobbra a fák között a fa kapunál, mint érdekesség. Az nem biciklivel járható végig, de érdemes tudni hol van.

 

Rengeteg lehetőség nyílik út közben amit szerintem érdemes felfedezni. Ezeket nem lehet mind leírni.

Pl az előbb leírt, a távvezeték után baloldalon felfelé induló elágazáson ha megyünk, akkor egy olyan szintvonalra juthatunk el, amin haladva még sokkal szebb és látványosabb kilátások nyílnak előttünk. Arról is van valahol videóm, de lehet, hogy az nem lett feltöltve. Azon Dobogkőtől a Hoffman vendégházon keresztül a kétbükkfa nyeregig bárhova el lehet jutni mert vannak ott bőven erdei ösvények utak és elgazások, de a végén aszfalton le lehet zúdulni onnan is Pilismarótra, vagy kicsit felfelé tekerve, majd le Pilisszentkereszten, a Kétbükkfától le lehet menni Pomázon keresztül a haza.

 

Ezt a királykúti-nyereg környékét azért szeretem, mert igaz, a sí-fordítóig fel kell menni a Duna szintjétől vagy 400 métert, de mire jól ki túráztuk magunkat, visszafelé Sikáros és Dömörkapu felé már csak gurulás lesz szinte végig Szentendrénél kicsi rövid emelkedőkkel és sok lejtővel ott is végig. 

Ha a Pilismarót felé vezető utat választjuk, akkor maróttól aszfalt úton 40 km végig majdnem síkon jutunk haza.

 

Amikor indulok és érkezem, akkor különösen szeretek a kis szűk (igaz macsakaköves) szentendrei utcácskákon feltekerni, legurulni. Sokszor direkt kerülök nagyobbat arra mert imádom azt a részt is, mert gyönyörű. Itt a videón felfelé elmehettem volna a virágtartók és a tér után nem sokkal balra az rövidebb felfelé, de ez a másik rész szebb volt nekem a kerülővel együtt. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=CTIzLx95Dm4 


Balu1 módosította - 2016. július 03. - 18:40

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..


#130
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.167 hozzászólás

Sziasztok!

Bocsánat ha rossz topicba írok, de nem találtam jobbat. A véleményeteket kérnem; ha tudtok ajánljatok az alábbi paramétereknek megfelelő túra útvonalat:

 

- barátnővel (nem rendszeres bringás) teljesíthető; circa 40-50km a teljes a túra

- ne legyen végig aszfalt

- pesti (13. kerületi) indulás

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Legegyszerűbb kimenni Szentendrére.

Nem tudom mit értesz azon pontosan, hogy ne legyen végig aszfalt, ennek a túrámnak az elejét nézd meg, ahol mentem Szentendrére, ott van terep is.

 

Tudok még ajánlani útvonalat, de az már hegyekben lenne és sok benne a terep.


Canyon Spectral 29 AL 5
 
rasti rusti


#131
Vorangee

Vorangee

    újonc

  • fórumtag
  • 15 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok!

Bocsánat ha rossz topicba írok, de nem találtam jobbat. A véleményeteket kérnem; ha tudtok ajánljatok az alábbi paramétereknek megfelelő túra útvonalat:

 

- barátnővel (nem rendszeres bringás) teljesíthető; circa 40-50km a teljes a túra

- ne legyen végig aszfalt

- pesti (13. kerületi) indulás

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 



#132
gregibroki

gregibroki

    fórumtag

  • fórumtag
  • 26 hozzászólás

Valaki eljönne velem jövő héten hétköznap kedden, szerdán Salgótarján-Ózd-Diósgyőr között a Kohász Kéken? Az egész útvonal hossza 130 km, abban azért nem vagyok biztos, hogy jólesne letekerni ennyit, de a Borsodi-dombság nagyon érdekelne. Habár még a Bükkben sem nagyon bringáztam, de a Salgótarján-Ózd egyáltalán nem ismert útvonal és emiatt nagyon érdekel.



#133
sala

sala

    Telóguru

  • fórumtag
  • 13.233 hozzászólás
  • LocationSvájc

Nekem ez a holnapi program

http://www.ride.ch/n...ischatour-davos


fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

#134
oldbike

oldbike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 652 hozzászólás

A házon nem vettem észre sérülést.....belül a szokásos=számomra...5 perces tartózkodás volt!...tettem fel még képet a galériához=ház jelenlegi állapot!

:)   

https://picasaweb.go...765250509669058


oldbike módosította - 2016. május 31. - 10:25


#135
Louis

Louis

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 802 hozzászólás

Gyetra kunyhó jó állapotban van! :-) Tavaly egy mellette lévő fa kettétört és a tetőre dőlt,össze is zúzott sok cserepet!De nem maradt így sokáig,hamar rendbe hozták!


Magellan-os

#136
oldbike

oldbike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 652 hozzászólás

Gyetra OK!..csak vízvételre mentem be...pelét nem láttam  :)


  • Louis kedveli ezt

#137
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

gyetrai kunyhó? le van pakkanva? pelék?



#138
oldbike

oldbike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 652 hozzászólás

Börzsönyt tekerők...sajnos leégett a Vasedény kulcsosház  :(

https://picasaweb.go...82565362388673#


  • Adorján kedveli ezt

#139
oldbike

oldbike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 652 hozzászólás

Bükki karika..

https://picasaweb.go...46598355082065#


  • peppe, Louis és Adorján kedveli ezt

#140
oldbike

oldbike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 652 hozzászólás

Vértes noname völgyei.....

https://picasaweb.go...50294052323393#

+++++

https://picasaweb.go...17758951557697#

lazán....esőben....

https://picasaweb.go...53177819430177#

https://picasaweb.go...624813290361521

jó túrát!


  • Adorján és Tekergek kedveli ezt