Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A "Börzsönyi szivató" alapvetõen CC-s túra, csak Valéria barátunk az utakat csak kersztben szereti használni.
-Nem zártkörû, sõt!
-A többség "cicanacis", de sajnos kevés csaj várható. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Két kérdés, tisztelettel:

-Jöhetek-e a cimbivel bátran, vagy zártkörû a mulatság? Nem szeretnék kolonc lenni senki nyakán.
- Ha szabad..."cicanacis" stílusban, vagy protektorokkal vértezve közlekedtek majd? (Hardtail, kihúzott nyereg, hajlított kormány részemrõl.)

Köszönöm.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
"Google a barátod!"

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok

Csak 1 kérdés miatt regisztráltam erre a fórumra:

Hol találhatom meg a BEAC Maxi hivatalos kiírását, ahol van infó a távról, útvonalról, idõpontokról stb.
2x Kinizsi teljesítõ vagyok és érdekelne a túra, de sehol nem találtam semmi használhatót.

Aki egy rövid webcímmel tudna segíteni, elõre is köszönöm.

Sárga lapos figyelmeztetést szeretnél?

Abeti

Abeti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok

Csak 1 kérdés miatt regisztráltam erre a fórumra:

Hol találhatom meg a BEAC Maxi hivatalos kiírását, ahol van infó a távról, útvonalról, idõpontokról stb.
2x Kinizsi teljesítõ vagyok és érdekelne a túra, de sehol nem találtam semmi használhatót.

Aki egy rövid webcímmel tudna segíteni, elõre is köszönöm.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Aki esetleg nem megy a 24h-ra, (egy napos) túra Magyarországon?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Szerintem mi mennénk "külsõsként" 3-4-en, ha nem gond.
A bringáink (1 kivétellel) jó nehezek ugyan, de legfeljebb fölfelé majd talicskázunk 1-2 helyen.
Lefelé meg csak a kormányba kapaszkodunk, a fékbe nem.;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Megvédem Huppanós Richiet.
Nem szutyok az, hanem grammániás gumi. Lekoptat az explorer-rõl 70-80 gramm bütyköt és mindjárt csak 440-et fog mutatni a mérlegen.:D
És nem keresztbeperdült, hanem mert lassú tempót diktáltál, unalmában driftelt vagy bródszájdolt egy kicsit.:)

ez jó!

köszi!

esni is meg kell tanulni.most ezt gyakorlom :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Richie! Még mindig szutyok külsõvel nyomod, ezért bukdácsolsz? :) Az a dombsági edzés azért sokkoló volt, hogy minden homokos lejtõ közepén keresztbeperdültél...

ja...még mindig!
asszem' ezt a szezont még lenyomom ezzel!aztán jövõre majd nézek mást amire rá lehet fogni a bénaságomat! :D

egyébként annyira nem szörnyû csak laza talaj ne kerüljön alá!brrrrrrrrrrrr
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Utálsz várni, ugye? ;)

mmmuuhahahahaaa :D
"Nice boys don't play rock and roll"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Húha, necces :)

Utálsz várni, ugye? ;)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Richie! Még mindig szutyok külsõvel nyomod, ezért bukdácsolsz? :) Az a dombsági edzés azért sokkoló volt, hogy minden homokos lejtõ közepén keresztbeperdültél...

Megvédem Huppanós Richiet.
Nem szutyok az, hanem grammániás gumi. Lekoptat az explorer-rõl 70-80 gramm bütyköt és mindjárt csak 440-et fog mutatni a mérlegen.:D
És nem keresztbeperdült, hanem mert lassú tempót diktáltál, unalmában driftelt vagy bródszájdolt egy kicsit.:)

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

ha jól emlékszem olyan 1,5óra

Húha, necces :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ez már a második évem, hogy nem mentem maratonra.
(Helyette: Isaszeg 110, Lemaradás 100, TDP 200, Gázló 130, Beac 120)

Ja, kicsit sajnálom, hogy ezek kimaradtak, idén sok volt a verseny, Duna+Szilvás közép, Salz+Bükk+Mátra hosszú, no meg az összes Xterra, ami ezidáig 5 menet volt. Jövõre szerintem vegyes évet tartok, több TT, kevesebb verseny.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Hi!

"3., Nógrád - Csóványos" ez a szakasz általában mennyi idõt vesz igénybe ezen a túrán? :)

ha jól emlékszem olyan 1,5óra

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Hi!

"3., Nógrád - Csóványos" ez a szakasz általában mennyi idõt vesz igénybe ezen a túrán? :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sajnos ezt ki kell hagynom.:cry:
Aznap este 7-re színházjegyünk van és Kriszta megölne, ha helyette bringázni mennék.:D Azt meg kizártnak tartom, hogy errõl a túráról 5-re hazaérjek.
Az ismétlés remélem összejön.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hölgyeim és Uraim!

Amennyiben "Esõisten" is úgy akarja (vagyis a túra elött 3-4 nappal már nem lesz csapadék), szeptember 22-én, szombaton kerül "megrendezésre" a már jól ismert Börzsönyi szivató nevû kerékpáros túra, immár harmadik alkalommal.
Találkozó 3/4 10 - 10 között Verõcén, a templom elött, a domb aljában. Indulás legkésõbb 1/4 11-kor.
A túra távja 71,27km, a leküzdendõ szint 1901m.

A menü:

1., Verõce – Magyarkút
Jelzés: piros, majd kék kocka
Út: Rövid, egy nyomsávos földút

2., Magyarkút – Nógrád (akik korábban teljesítették a BEAC Maxit, azoknak ismerõs lesz)
Jelzés: kék
Út: turistaösvény, illetve egy nyomsávos földút combos emelkedõkkel, Nógrád elõtt singletrack jellegû ereszkedéssel
Frissítés: kút, kocsmahivatal, bolt Nógrádban

3., Nógrád - Csóványos
Jelzés: kék
Út: egy nyomsávos földút igen kemény emelkedõkkel, sok tüskés, bozótos turistaösvény

4., Csóványos – Magosfa – Esztergályos – Dosnya-nyereg – Godó-rét - Fekete-völgyi Panzió
Jelzés: piros-zöld, zöld, zöld kocka
Út: turistaösvényen rendkívül technikás, folyamatos ereszkedés, jelentõs részén laza, morzsalékos talaj, szintutakkal

5., Fekete-völgyi Panzió – Fekete-völgy – Hamu ház – Német út – Bányapuszta – Altáró – Magyar-völgy - Nagybörzsöny
Jelzés: börzsönyi kék
Út: köves, sziklás egy nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, néhány rövid, igen combos emelkedõvel, Bányapuszta elött meglepetéssel, utána ereszkedéssel,
Frissítés: cukrászda és kút Nagybörzsönyben

6., Nagybörzsöny – Hosszú-völgy – Kisírtáspuszta – Érsek-tisztás - Kóspallag
Jelzés: sárga
Út: köves, sziklás több nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, az Érsek-tisztástól néhány szintúttal, rövid emelkedõkkel fûszerezett ereszkedéssel
Frissítés: kút, büfé Kóspallagon

7., Kóspallag – Boglya-kõ – Nagy-Varga-rét – Szórádi-rét – Kismaros - Verõce
Jelzés: sárga
Út: köves, sziklás egy nyomsávos földút folyamatos emelkedéssel, a Szórádi-réttõl ereszkedéssel, Kismarostól aszfalt Verõcéig
Frissítés: étterem, cukrászda Kismaroson

Néhány fontos és megszívlelendõ információ. Aki csak mostanában kezd ismerkedni a mountainbike rejtelmeivel, illetve nem igazán jó a fizikai kondíciója, az ne ezen a túrán mutatkozzon be. Kimondottan kemény MTB túra, mely jó erõnlétet és megfelelõ technikai tudást igényel. Sisak használata kötelezõ.
Nógrádtól Nagybörzsönyig nem érintünk semmilyen lakott települést, frissítési lehetõség nincs, ezért mindenki ennek megfelelõen tárazzon be Nógrádban.
"Menekülési lehetõségek" azoknak, akik kidõlnek, vagy egyéb probléma miatt nem tudják folytatni a túrát:
1., Csóványos - Nagy-hideg-hegy (terep) - Királyrét (murvás erdészeti út) - Szokolya - Kismaros (aszfalt)
2., Fekete-völgyi túristaház - Kemence (terep) - Perõcsény - Vámosmikola - Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Szob (innen van vonat) - Zebegény - Nagymaros - Kismaros - Verõce (aszfalt)

Akinek mindezek nem vették el a kedvét:D, azt szeretettel várjuk a meghirdetett helyen és idõpontban.

Késõbb, még nem rögzített idõpontban lehetõség lesz ennek, illetve a korábbinak az ismétlésére is, így akiket érdekel, de az eredeti idõpont nem megfelelõ, sikerrel abszolválhatják.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
szombaton Tolna 50/25/10 túrák
70% földút, 1-2 utas erdei ösvényeken.
buksi,láthatósági kötelezõ!

bõvebb infó:
http://www.volgyseg-te.hu/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Isaszeg 55 kétszer :D LOL

Most reggelre kikristályosodott, hogy mit csináltam rosszul, mit jól, min kell változtatnom.

Nekem erõs volt a bekezdés megint egy kicsit, a sár ellen nem tudok mit tenni, ez agyag. A Medúza ebben semmit sem ér, hiába sárgumi.

Apropó sár. Nem vittem láncolajat, kellett volna! Csóványosra fel kínszenvedés, meghalt a kistányér. Török-réten az egyik Happybike-os koma Rohloff olajából kaptam. Csak ajánlani tudom!

A bal térdem nem tudtam rendesen terhelni, a két hét kényszerpihi utáni regenerálódó tekerések nem bizonyultak elegendõnek. Az új melóhelyen eltöltött kemény elsõ hét miatti ismételt nullmozgás bónuszként éreztette hatását a magas pulzusban.

A Medúza a nedves köveken lefele és felfele is nagyon parás, se oldaltartása nincs, se kapaszkodó képessége. A sotteren felfele (gondolom a homokban is) elég vonszolós érzés, aszfalton meglepõen jól viselkedik, csak kanyarban ne próbáljon az ember nagy sebességgel meni, vagy fékezni. A hiányosságait viszont tökéletesen kompenzálta a kipuhított és kicsit alulcsillapítottra állított nrs.

A kajálás és ivás saját kútfõbõl most rendesen ment. Fél tábla csoki Csóványos elõtt, fél tábla Kisinóczon. Hegyes-tetõn a dinnye isteni volt, még örültem is, hogy egy óra kényszerpihire kényszerültem. (Szerintem legalább két kilót benyomtam.) A hivatalos ellátmány idén egyébként nagyon frankó volt. Két helyen is fõtt kaja, több helyen zsíros/vajas kenyér.

A lámpa elemein, vagy az aksikon nem szabad spórolni. Pótlámpa és még két atomreaktor legközelebb. A ledek kékes-fehéres fénye elég szokatlan és kicsit nyomasztó. A sötétben visszanézõ szempárok nem kevésbé :D